Jinekolojik Muayene

benim şu birkaç haftadır sarı akıntım var ağrı, acı, yanma gibi sorunlarım yok.. doktora gitmem gerekiyo sanırım ama korkuyorum.. yani akıntıda alttan kontrol ediyorlar mı.. eğer öyleyse çok utanırım ben.. ve o bölgemide pek beğendiğim söyylenemez.. böyle akıntı durumlarında nasıl muayene ediyorlar bir bilginiz varmı??

Merhaba ben aranıza yeni katıldım sayılır 1 aydan fazla bi zamandır sürekli yazılarını zokuyorum ama bir türlü açılamadım sanırım biraz daha bilgi toplamak biraz daha zaman geçmesini istedim ben 3,5 yıllık evliyim 27 mayısta bebek kararı aldık tabi ben o ay için yumurtlamayı kaçırmıştım 9 hairanda regli oldum fakat regliden önce göğüslerimde çok fazla hassaiyet ve şişlk oldu 5 gün öncesinde reglim başladı ve 3 gün sürdü çok fazla olmuştu norman zamanlardan neyse 9 haziranda reglim başladı 1 hafta sonrasında göbek çizgisi çıktı bende ve bununla beraber kasıklarımda ağzı idrarımda koyulaşma azda koku oldu sağ kasığımda şişlik çıktı ama ben 27 haziranda yani 18. gün tekrar regli oldum ve çok ağrılı acaba bebeğim mi gelmiş olabilir bi ay içinde ikini reglim göbek çizgisi çıkması kasıklarımdaki ağrılar da var bişeyde sormak istiyorum sizlere bu gebelik öncesi yapılan testler regli olukenmi yoksa sonrasındamı yapılıyor ben bi an önce test falan yaptırmak istiyorum bilginiz varsa yardımcı olurmusunuz hepinize şimdiden çok teşekkür ederim

Slm arkadaşlar..
Ben de geçen hafta mantar şikayetiyle bi devlet hastanesine gittim, doktorum bayandı, canımı da acıtmadı ama sanırım önce beni cahil biri sandı biraz azarlar gibi konuştu hiç sallamadım, umursamadım tek derdim mantardan kurtulmaktı, sonra fakülte mezunu olduğumu öğrenince öyle iyi davrandı ki ben de şaşırdım noluyor diyee...
Muayene de sonrasındaki konuşmamız da çok iyi geçti, çıkmadan önce sormak, bilmek istediğin başka bişey varsa yardımcı olayım bile dedi.
Tüm bunlara rağmen muayene esnasında elini sokup kese karıştırır gibi karıştırması, akıntıda koku var mı diye koklayarak kontrol etmesi beni öyle tiksindirdi ki muayene sonrası saatlerce mide bulantısı çektim.
Şimdi de hem kontrole hem smear testine gideceğim ama çok kararsızım devlet hastaneleri hijyen konusunda ne derece güvenlidir sizce?
:sinifsinif:

öncelikle siteye hoşgeldinizbuyrunnnnnnnnn...bence test yaptırma işini bir tarafa bırakın ve bir jinekoloğa gidin...çünkü saydığınız belirtiler bir hamilelik için yeterli veya geçerli belirtiler değil....yani bazı aylar diğer aylara nazaran göğüsler daha hassas olabilir...göbelik çizgisi her hamile kadında illaki olur diye birşey yok:sm_confusedlsada bir hafta içinde belirmez....iki hamilelik yaşadım bir oğlumda o çizgi oluştu ama hem çok belirgin değildi hemde hemen oluşmadı...birinde ise hiç oluşmadı...:sm_confused:
diğer yandan,kasıklarınızın sancılanması,kanama aralağınızın düşmesi diğer aylara nazaran daha yoğun adet görmeniz,kokulu idrar,sağ kasıkta şişlik hamilelikten çok jinekolojik ve hormanal bazı sorunların belirtileri olabileceği gibi...bunların dışında başka sorunlara bağlı olabilir....dolayısı ile öncelikle ve fazla beklemeden bir jinekoloğun muayene,tedavi ve takibine girmeniz bence yapabileceğiniz en akıllıca seçim olur...yerimseniben bir ablanız olarak size tavsiyem bu olur....esenkalın

canım sen bekarsın...tam anlamı ile alttan muayene olamazsın zaten...ultrasonla karnından bakar....ama gerekli görürse vagina ağzından akıntından kültür alıp,tahlil isteyebilir sanıyorum....bu işlerin utanması sıkılması olmaz...utanmak ile boşvermek veya ertelemek ilerde daha büyümüş sorun veya sorunlar olarak karşına çıkabilir....sağlık önemli bir konu....birde o bölgemi beğendiğim söylenemez demişin de...canım benim o bölgenin güzeli çirkinimi olur allasen:roflol:aşağı yukarı hepsi birbirinin aynı olan,bir vücut organı işte sonuçtayerimseniben

bu konunun açılması ne kadar iyi olmuş . Hamile kalmadan önce 1 kez muayene olmuştum kaskatı kesilip kitlenmiştim doktor sağolsun konuşa konuşa rahatlatmıştı beni . Doğuma girmeden önce de bakmak istediklerinde hüngür hüngür ağlamıştım ve demiştim ki ( biz hamile kalmayı iyi biliyoruz da doğuma gelince böyle yapıyoruz değil mi ... mafoldumben ) doktorum gülmüştü sağolsun o da iyiydi . En son geçen hafta muayene olmaya gitmek zorundaydım ama yine korkuyordum . Kendime inanamıyorum o kadar doğum yaptım ne bu halim ne korkusu bu diye .. :uhm: kontrole gitmeden 1 gece önce heyecandan hiç uyuyamamıştım .. Kendime sinir oluyorum Bu doktorumda tedirginliğimi gizlemeye çalışmama rağmen anladı ve konuşarak yardımcı oldu .. Yani anlayamıyorum acıya da çok dayanıklı bir yapım var ama utanıyorum o masaya çıkmaya .:kedi: Bayan doktor yada erkek hiç far etmiyor .. İnşallah 4. de daha sakin olurum

offff yaaa:bbo: benimde gitmem sart ama bir türlü cesaretimi toplayamadım oysaki cok ciddi sorunlarım var en sonunda psiyatriste gittim ilac verdi muayenen önce ilacı içecekmişim bu endişeli halim kalmazmıs bakalım deneyecegim :çok üzgünüm:iyi gelecegine ve bu sıkıntımdan kurtulacagıma inanmak istiyorum

Bende dün gittim genel kontrol için ....
ınsan gerçekten tuhaf oluyor sonuçta mahrem yer olduğu için bir çekingenlik oluyor karşındaki doktorda olsa ....Çok şükür yatıştım sonra iyi geçti muayenem smear yapalım dedi yapıldı sonuç alıcam p.tesi gününü bekliyorum şimdilik bir sürüde tahlil verdii bakalım hayırlısı artık....

arkadaşlar bi sorum olcak,
yrn itibariyle randevum var memorial'deki DR. figen hanım ile ama reglimin 2. günü olcak yarın . hamilelik önecesi tetkik amaçlı gitmek istedim. yrn test için uygun bir günmüdür hani reglin 3. günü olması şart mı acaba? Biginiz var mı?

jinekologların kapısının önünden dahi geçmem diyen ben ve muayene olmaktan kabus şiddetinde korkan birisi olarak 27 yaşımda ilk kez bir jinekoloğa kasık ağrısı şikayetiyle gittim o günde hafta sonu olduğu için erkek doktor vardı hoş kadında olsa farketmezdi neyse anlattık konuştuk sıra muayene olmaya gelince ben muayene olmak istemiyorum olmasam olmazmı dedim ve doktor bana öyle bir gülerek eeee ne yapcaz o zaman dedi ve ben tıpış tıpış gittim ve o iğrenç koltuğa oturdum berbat birşey berbat...

benimde dün 2. gidişimdi. bendede tabiki sıkıntı oldu mideme ağrılar girdi. smear testi yaptırdım bide korka korka. o koltuğa yatmaktan cinsel bölgedeki kıllarda da daha kötüsü bence mandal dedikleri o alet. kabusum oldu kıl işi kolay tam o bölgeyi peçete ile kapatabiliosun doktor gelmeden önce yardımcısı öyle yaptırdı o yüzden rahatsızlık duymadım. bu konuda sıkıntısı olan arkadaslarda aynı seyi isteyebilir. sorun kalmazz.zemuszemus

o_efruz arkadaşım, ben de senin gibi bugün ilk kez 4 yıllık evli olmama rağmen bir Kadın Doğum Doktoruna gittim ve inanılmaz bir yük kalktı üzerimden:) ben çok rahat gittim çünkü reglimin 2. günü bugun ve biz bebiş istiyoruz artık sadece bana tahliller konusunda yardımcı olsun diye gittim ama hiç öyle olmadıç Ben bayanlar regl iken doktor alttan muayene etmiyor sanırdım AMA MEĞER YANILMIŞIM. Memorial Hatanesine gittim ben çok araştırdım ve kararımı orası olarak verdim. ama inanılmaz rahattı bugun her ne kadar alttan muayene olmuş olsamda.....!!!!! ben reglim dedim ve doktorum bana farketmıyor muayene için hazırlanabılırsın dedı!!!!!!!!!!!!!dınkkkkkkkkkkkkkkk kaldım.....
neyse smear testı için örnek bile aldı yanı düşün!!!!!! ama hiç hissetmedim ben arkadaşlar ve burda okuduklarımı hatırlıyorumda çok şaşırdım bir çok arkadaşım korkuyo çünkü! arkadaşlar valla korkmayın......ÇÜNKÜ hiç hissetmiyo insan yani sinek ısırsa kolunuzu falan daha çok acıyo tık diye 1 saniyede aldı ki o koca kancayı soktu tabiki içime..........
KISACA BENIM GIBI KORKUSUNU 4 YILDA YENEN BIRI BILE BUGUN KORKMADIYSA KORKMAYIN ARKADAŞLAR MUAYENE DİŞ DOLGUSU YAPTIRTMAKTAN 1000000 Kat DAHA KOLAY:):):)

VE ÇOK HAFİFLİYORSUNUZ ÇOKTIĞINIZDA İNANIN!!!
:lepi:

evet canım hafifliyor insan gerçekten sonuçta bilinmeyenle yüzleşmek çok daha zor bende 2 yıldır doğum kontrol hapı kullandığım ve çevremden sürekli bebeğin olmaz sözlerini işittiğim için kasık ağrımda olunca gitmek zorunda kaldım ama yolda giderken sürekli söylediğim söz şuydu senin için bebeğim senin için gidiyorum sözüydü yoksa hiçbir kuvvet beni o koltuğa oturtamazdı o yüzden canım sanada en kısa zamanda kucağına sağlıkla alacağın bebişler diliyorum bende çok istiyorum ama şuan biraz daha beklemedeyim kendimi tam anlamıyla anneliğe hazır hissetmiyorum

1.5 yıldır gidemediğim jinekolojik muayene sonunda gittim. hiç düşündüğüm gibi olmadı. doktorum çok naif bir bayandı, rahat olabilmem için elinden geleni yaptı. hiç acı çekmedim. ilk anda biraz irkildim sadece. korkan veya çekinen arkadaşlar inanın hiç korkulacak bişey değil. boşuna gerilmişim ve germişim:lepi:

hersey kendinede bitiyor kendini kasarsan cani aciyor insanin ama kensini rahat birakirsan sorun yok :)

Arkadaşlar yorumları okuyorumda bu herkese göre değişen bişey olduğuna karar verdim.Bende gittim üstelik hastane süperdi hani şu doktorlar dizisinin çekildiği hastane varya oraya gittim inanılmaz ilgi alaka doktorum bayandı bayan olmasıda rahatlatmıştı beni başta ama muaynem çok fecii yani beni canı tatlı birisi sanmayın iki sezeryan yaptım doktorlarım bana hayran kaldı inanın.Ama muaynede öldüm öldüm dirildim birdaha kimse beni o koltuğa otutturamaz.Tabiki sizi korkutmak değil amacım herkesin deneyimi farklı bunu yaşamadan bilemezsinizlmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…