- Konu Sahibi Yagmurun_kizi
-
hamile olabilirsin .. eger evliysen tabi
arkadaşlar bendede akıntı var.ayrıca adetlerim sancılı geçiyor. ikinci çocuğu düşünüyoruz.
dr.adetim bittikten sonramı gitsem.genelde adetin 3.günü diye duymuştum.yardımcı olurmusunuz?
allah bagıslasın yavrunu canım..canım 21 aylık oğlum var....dün 2 doktora birden gittim.kum döküyomuşum.diğerinede spiral için gittim.taktırdım.çok ağladım ama takıldı işteDD
hmm bikemiyorum ben ankarada olsaydım yardımcı olmak isterdım sana..mrblar bende sıteye yeni katılanlardanım.2 yıllık evlıyız ve cocuk ıstıyrouz .Bu yuzden ıyı bır jınekolog tavsıyesı beklıyorum.Muayenede cok zorlanıyorum hatta olamıyorum.Psikolojık acıdanda rahatlatcak ıyı bır doktor tavsıyesı beklıyorum.Sitede müjde koyuncudan bahsedılmış.Giden kişiler varmı? memnunmu? tahlıller nasıl yapıldı hastanemı klınıktemı fıyatları ne durumda bilgilerinizi ve tecrubelerınızı beklıyroum lutfen.
Arkadaşlar mrb bende 3 kere muayane oldum,pek acımadı sadece spekulum ve elle muayene braz garip geldi,ilkinde annemle gitmiştim doktor bilgi alırken anneminde duymasından biraz utandım sanırım,muayene odasına geçerken annemde geliyordu doktor sen burda bekle dedi almadı,sonrada 2 kez eşimle gittik onuda doktor almadı muayene yerine ,anneyi anladımda eşi neden almıyorlar muayene sırasında en azından destek olurdu
Arkadaşlar bu yazıyı hiç jinekolojik muayeneye gitmemiş ve korkanlar için yazıyorum.
Ben de gitmeden önce çok tedirgin oluyordum ama inanın o kadar korkulacak bir şey yok.Evet insan biraz rahatsız hissediyor kendisine bu kadar özel olan bir yerini sere serpe acmaktan ve baska birinin orada bir şeyler yapmasından ve biraz kasılıyor.Zaten o acıyor diyenlerin acı hissetmesi de kendilerini çok sıktıkları için oluyor.Biliyorsunuz vajina vucudumuzun çok genişleyebilen bir yeri,yeri geliyor kocaman bebek bile oradan çıkıyor.Doktorunuzun oraya sokacağı aletlerin canınızı acıtma riski ne kadardır bunun yanında?Tabii ki hiç,sadece oradaki kasları sıkıp kendi kendinizi kasarsanız canınız acıyabilir.Dolayısıyla sadece rahat olmaya bakın...
Ben bugüne kadar smear,vajinal muayene yaptırdım ve de vajen içine ultrasonla baktırdım ve hiç birinde de öyle büyük bir acı hissetmedim.İçinizi ferah tutun,bakın görün o zaman her şey çok kolayca olup bitecek.
Ayrıca cinsel hayatı olan ve jinekolojik muayeneye girmekten korkan hanımlar lütfen bu korkunuzu aşın ve doktorunuza gidin ve en az yılda 1 muayenenizi olun.Rahim ağzı kanseri dahil bir çok hastalıkta erken teşhis çok önemli...
Canım ben 23 yasındayım evlıyım hala annemle gidiyorum korktuğum ve bazı sorunlar yasadıgım için.
Sonucta kımlıgınde bekar yazıyor onu ıllakı görmüştür.
sana inanmamak gibi bir lüksü yok,evli olduğumuz halde istemezsem alttan muayene yapamaz!
Bazen cidden tuhaf doktorlar cıkabiliyor...
Sen kist problemini erteleme sakın ciddi bir sorun bak bende erteledım bekarken sonrasında amelıyat oldum
dün yıne gittim kistlerim yine tekrarlamış
hiç korkma ve git,alttan muayene etmezler,edicez derlersede kabul etmıyorum dıyeceksın.
Rahat ol ve baska dr.git canım
İçimi rahatlattınız,çok sağolun yaaa.Valla çok ciddiyim acayip rahatladım mesajı okuyunca :)) Oh bee...
Yaklaşık 1 hafta önce boğazlarımın ağrısından doktora gitmiştim,doktor bana diger ilaçlarla birlikte amoklavin verdi.Bu antibiyotikten sonra inanılmaz derecede vajinada kaşıntı başladı öyle ki içi falan şişmiş durumda kaşıyamıyorum ama kasımadanda duramıyorum çok canım acıyor.Sarımsıda akıntı geliyor kokusu böyle bozulmus süt mü desem peynir mi desem onun gibi birşey.3 hafta falan öncesinde doktora gidip ultrasonda muayene olmustum hiçbirşey yoktu,ama şimdi bekar degilim muayeneden korkum yok yarına randevu alıcaktım gecen gittigim doktorumdan ama tüm gün doluymus.Şikayetlerime göre bakarsak mantar yada iltihap falandır bu degil mi?Endişelenmeme gerek yoktur umarımBirde benimki malum ilacın yan etksinden oldu diye düşünüyorum,3 hafta önce hicbişi yoktu sapasaglam rahmin var demisti doktor hanım,illa alttan muayene yaparmı beni yoksa ilac verip gönderir mi?
İçimi rahatlattınız,çok sağolun yaaa.Valla çok ciddiyim acayip rahatladım mesajı okuyunca :)) Oh bee...
8 aylık ewliyim ilk kadın doğum dr u deneyimimi yaşadım ama pek hoş bi deneyim olmadı ultrasona alttan bakmak istediler(evli olduğumu öğrenince)canım çok acıdı resmen bağırdım ağladım hafif kanamam oldu dayanamadım orda bakan bayanda bana vajinismus olup olmadığını sordu şaşırdım benim ilişki esnasında bi sıkıntım yok ultrasona böyle oldu ama elimde deil yapamıyorum ben her defasında bu sııkıntıyı çekecek miyim karından bakılsada anlaşılmaz mıtatlım devlette muayene olacaksan soruyor arkadan muayene istermisin diye istemem deyince ulturason sırasına yazıyor özelde ulturason olduğu direk karnından bakıyor ben evliyim bekarken gidince dr ısrar etmişti iki defa sordu ben de üstüne basa basa bakire olduğumu belirtmiştim ulturasonla bakıldı ben de alttan muyene olamayanlardanım 3 yıllık evliyim ama hala muayene olamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?