jinekoloğa gitmeye utanıyorum:(

tatlxixaxsxxixk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2008
78
0
mrb,jinekoloğa gitmem lazım,(doktor tavsiyesi üzerine)

ama çoook utanıyorum çünkü hiç gitmedim,bu ilk olacak...

ne yapcm ya,yardım edinn.....

ben de çok utanıyordum ama apse çıktı gitmek zorunda kaldım.agrıdan ölüyordum nerdeyse.3 kez gittim şimdiye kadar ve alıştım.korkulcak bişey yok.doktor sana öyle iyi davranıyo ki,korku kalmıyo.sonuçta vajinamız da bir organ.utanılcak bişey yok.

Bun da utanacak ne varki? senin neyin var?Eğer bakireysen alttan bakmıyo zaten,hiç korkulacak bişet degil.Geçmiş olsun:)

evet bakireyim,
kesinlikle bi bayan doktora gideceğm,
ya tabiki normal bişey ,sonuçta doktorun görevi,mesleği bu,
hergün yaptığı,seçtiği iş bu
fakat işte ilk kez olacağı için ve daha önce böyle bi tecrübem olmadığı için utanıyorum

türkiyede gerekli egitim verilseydi insanlara böyle sorunlarla karşılaşmazdık.aklı basında biri okullarda ders koyardı ve vajinanın da bir organ oldugunu anlatırdı.ama biz türk kızları baskı içinde büyüdük.utandırıldık,yasaklandırıldık.sonucu ise bir sürü hastalık.okullarda ders verilse bir çok hastalıgı ögrenebilirdik ama biz basımıza bi hastalık gelince yeni duymuş oluyoruz o hastalıgı.cahil bi ülkedeyiz ne yazık ki.egitime verilen önem sıfır.egitim sistemi berbat.her neyse.geçmiş olsun sana.korkma jinekologdan,utanma.

bende herpes kapınca gıtmek zorunda kalmıstım.. sadece tek doktor gırer ya aslında.. zaten ılk kez gıdıyorum,kadın baktı "hmmm bı de dermatolog cagırmalıyım" dedı bı tane daha doktor geldı yanındakı hemsırelerde herlade yenı onları da yaralarla tanıstırmak adına kızlar bakın falan dedı oluyodum utancımdan.. ama aslında bogazına nasıl baktırıosan kulak burun bogazcıda bunun da ondan pek bı farkı yok aslında boyle dusun

bunu cahillik diye etiketlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum.neyin ne olduğunu,oluşabilecek rahatsızlıkları biliyorum,gitmeyeceğim de demiyorum gitmem gerekiyo,gitmeliyim
ben sadece bundan biraz çekindiğimi belirtiyorum.

saol,tşk ederim.

Tatlıaşık korkacak hiçbişey yok canım..ay ben bundan mı bu kadar korkmuşum diyceksin inan ...

tatlıaşık,beni yanlış anlamışsın.inan yazıyı yazarken aklıma seninle ilgili bişey gelmedi.ama üstüne alınmışsın.yine de özür dilerim.o zaman kendi adıma konuşayım, benim mantardan, apseden vs den önceden hiç haberim yoktu.ama okulda böyle bi ders olsaydı agrı yasadıgımda anlayabilirdim ne oldugunu.bence cogu insanda da böyle oluyo.
benim bildigim tek hastalık adet düzensizligiydi.bu foruma üye olunca gözlerime inanamadım.meger ne çok hastalık varmış dedim, korktum.
küçükken erkek çocuklarına göster amcalara pipini derlerdi.kızlara da düzgün otur onu yapma sunu yapma gibi şeyler söylerlerdi hepiniz hatırlarsınız.tabii ki kızlara da göster denmez ama erkeklere hep daha çok imtiyaz tanındı.onlar cinsellik yaşayınca çapkın oldu,erkek oldu,bizlere yaşamamamız gerektigi konusunda uyarılarda bulunuldu.nerde kadın erkek eşitligi? konudan saptım farkındayım ama bunları beynimde taşımaktan sıkıldım artık.
geçmiş olsun tatlıaşıka.s.

canım ben hastanede çalıştığım halde çok çekiniyordum.ama bi defa gidince atıyosun bence jinekoloji ihmale gelmeyen bi bölüm mutlaka görün...

ne kadar normal desekte çekiniyoruz hele bekarların çekinmesi gayet normal ama sağlık bu ihmale gelmez hadi bakalım biraz cesaret ve doğru doktora sadece tedavi olacağını ve iyileşeceğini düşün bu bile muayene olurken rahatlatır seni canım kadınsan her daim gitmek zorunda olduğun bir bölüm ister bekar ol ister evli sağlık en büyük nimet

estağfurullah canımyerimseniben
haklısın,aslında utanmamak gerekiyo,ne kadr bilgili olursan ol bi utangaçlık oluyo bu konuda,
ben kendi adıma sölüyorum:utanıyorum,önüne de geçemiyorum ama gitmeye mecburum,utansam da sıkılsam da gideceğim..

sen herşeyden önemlisin ve kendin için bunun önemli olduğunu düşünüp hiç geciktirmemelisin.Defne sabununun söylediklerine katılıyorum. Maalesef bu konuda bastırılmış duygularla büyütülüyoruz.sonrada basit şeyler bile gözümüzde dağ gibi büyüyor.Artık bayanlar kendilerinin farkına varmalı,bastırılmış yasaklanmış duyguları bir tarafa bırakmalıyız diye düşünüyorum. Geçmiş olsun canım.

tatlı aşık, gidince gerçekten endişenin anlamsız olduğunu anlicaksın, elbette heyecanlanman veya korkman normal ama doktor zaten sıcak davranacaktır ilk olduğu için. hiç korkma cani.

korkunun ecele faydası yok, hiç utanacak birşey yok nasıl kulak burun boğaz veya dahiliyeye muayene oluyorsan jinekoloik muayenede öyle rahat ol bence. ne zaman evlendin bilmem ama evlendiğinden bu yana hiç gitmediysen yanlış yapıyorsun, tut ki bekarsın yine gitmen lazım, yine çekinecek birşey yok uatanma rahat ol. hiç stres olma ilerde daha neler yaşayacaksın oooo

tatlı aşık yazına teşekkür ettim vajina bir organ evet ama ama bu arganımızı kimseye göstermiyoruz el gibi ayak gibi degilki kasık mahrem bir bölge cinsel ilşki, idrar yapma, gaita ,adet kanaması ,dogum hep buradan oluyor diger arkadaşlar gibi baskılanmış islam toplumu ile başlayıp cahillikle sonuçlandırmayacagım yazımı utanman gayet normal bende çok utanmıştım ama erkek doktorlar bile muayene ederken seni rencide etmiyor korkma .evet diğer arkadaşım bu konuda ders verilmiyor egitim yok diyor ama bizim egitim sistemimizin bir çok yerinde çatlak var sadece bu konudamı eksik kaldık bundan on iki sene önce okulda orkit dagıtılıp adet olma ve temizlik nasıl olur diye bir egitim aldım hastalıgı ögrenmek tıbbın işi korunma yöntemleri bizim bilmemiz gereken

arkadaşım bence bekleme git derim hemde hemen git bende bekarım senin gibi önceleri çok utanadım söyleyemedim çoooook uzun süre bekledim anneme söyleyemedim nasıl söylerim diye yerin dbine giriyordum bu zamanda durumumda ilerleme oldu en sonunda söyledim anneme beklemeden dr gittik doktorum bayan çok iyi ama şu hastalıkla ilgili kafamda soru işaretleri var dr bişeyin yok diye kendisi uzman dr ama ne bileyim aklımdan çıkaramıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…