Kızlar anlam veremediğim şey, neden pek çok bayanda var bu jinekolog korkusu, muayene korkusu filan..Anlam veremiyorum, bu tip konular görünce çok üzülüyorum, kadınlar için belkide en önemli dal jinekoloji ve günümüzde hala alttan muayene utancı ve korkusu bana enteresan geliyor, muayeneden korkulup bebek yapılmaz mı arkadaşım, yapmayın lütfen.. Sadece siz değilsiniz binlerce kadında bu korku var, nasıl oluşuyor bu korku, kim korkutuyor sizi kızlar..Her şeyin başı sağlık kadın olsun erkek olsun doktordan utanmamak çekinmemek lazım, doktor kontrole çağırıyor ama gidilmiyor..Özür dilerim ama korkudan ziyade biraz cehalet var işin içinde gibi.. Sizin içinize bu korkuyu ya da utancı bir şekilde, belki çocukluğunuzdan beri bilinçaltınıza sokanların cehaleti... Lütfen doktorlardan korkmayın, muayenelerinizi aksatmayın, allah korusun rahim ve rahimağzı kanseri son evreye kadar belirti vermiyor, düzenli yapılan muayeneler hayat kurtarıyor..
Ayrıca hamilelikte alttan muayene, vajinal ultrason, smear alınması gibi uygulamaların toplumda söylendiğinin aksine bebeğe hiç bir zararı yoktur...
Hepinize ve bebeklerinize sağlıklı uzun ömürler diliyorum...