• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

jinekoloğa gitmekten korkanlarrr destek verin allah aşkına

Tgrkrm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
2
0
36
34
:50:
kızlar aranıza yeni katıldım jinekoloktan çok korkuyorum ben sırf muayene olmamak için çocuk yapmıyorum :43:

:50:
kızlar aranıza yeni katıldım jinekoloktan çok korkuyorum ben sırf muayene olmamak için çocuk yapmıyorum :43:
canım bende senin gbiydim okadar çok aslaaaa larım vardıki amaaa büyük konşmamak lazımmış . vala canmsana samimi bişi söleim bebek aşkı düştümü o yüreğine öle bi gidiosunki :) rabbim hep yanımızda dularımızla hiç bişiden korkmayalım inşallah . en beteride benm dir canm kıymetli korkak çıt kırıldı . ama yeri geldi amaliyatta oldum sayısız alttan muayene oldum sonuç hamileim çok şükür 1.5 sene mücadele verdik ödlek olan ben yaptım :) hiççç korkma canm boşuna takma kafana takarsan gidemezsin serbest bırakkendini herşeyolcağına varır duanla git yeter :):10:

bak içimde şu aletlerle bile bir şey yaptılar ama korkmuyorum. :27: korkacak hiçbir şey yok.

$kolposkopi_muayenesi_aleti_ekipman.jpg

Ah Cnm bende senin gibi her randevu öncesi böyle korkuyorum (yarın randevum var ve alttan bakacak kesin yani)randevudan sonrada bu kadarmıymış boşuna korkmuştum diyorum herşey sağlık için korkma...

canımm valla bende acayıp korkuyorum ama basıma gelmeyende yok yanı ılk bebegımı karnımda kaybedıp normal yaptım ondan sonra ıyıce korkar oldum ıkıncı dırek sezeryan allatn hıc bakılmadan suan kızım 8 aylık olcak ben hala kontrole gıdıcem dogumdan sonra gel dedı doktor 40ın cıkınca benım 8 ayın cıktı hala gıdemedım aslında kendını kasmassan hıc bıse olmuyo da ıste olay o kasmamakta

canım bende senin gbiydim okadar çok aslaaaa larım vardıki amaaa büyük konşmamak lazımmış . vala canmsana samimi bişi söleim bebek aşkı düştümü o yüreğine öle bi gidiosunki :) rabbim hep yanımızda dularımızla hiç bişiden korkmayalım inşallah . en beteride benm dir canm kıymetli korkak çıt kırıldı . ama yeri geldi amaliyatta oldum sayısız alttan muayene oldum sonuç hamileim çok şükür 1.5 sene mücadele verdik ödlek olan ben yaptım :) hiççç korkma canm boşuna takma kafana takarsan gidemezsin serbest bırakkendini herşeyolcağına varır duanla git yeter :):10:
.
Dogru soyluyorsun cokta haklisin ama iste insan korkunca çekiyor kendisini bigun mutlaka gidicez malesef ya alttan bakmasalar olmuyormu benim arkadasıma hamileliği boyunca bi kere bakmamışlar

.
Dogru soyluyorsun cokta haklisin ama iste insan korkunca çekiyor kendisini bigun mutlaka gidicez malesef ya alttan bakmasalar olmuyormu benim arkadasıma hamileliği boyunca bi kere bakmamışlar
canm adetliyken bile bakıolar net gözüküo öbürüyle yanıltıcı oluo karından . bence alttan daha mantıklı tatlım hiç sıkma kendini gevşek bırak . benm doktorum hep beni motive etti o sıralar o yüzden çok memnunum ondan vallahi

Kızlar anlam veremediğim şey, neden pek çok bayanda var bu jinekolog korkusu, muayene korkusu filan..Anlam veremiyorum, bu tip konular görünce çok üzülüyorum, kadınlar için belkide en önemli dal jinekoloji ve günümüzde hala alttan muayene utancı ve korkusu bana enteresan geliyor, muayeneden korkulup bebek yapılmaz mı arkadaşım, yapmayın lütfen.. Sadece siz değilsiniz binlerce kadında bu korku var, nasıl oluşuyor bu korku, kim korkutuyor sizi kızlar..Her şeyin başı sağlık kadın olsun erkek olsun doktordan utanmamak çekinmemek lazım, doktor kontrole çağırıyor ama gidilmiyor..Özür dilerim ama korkudan ziyade biraz cehalet var işin içinde gibi.. Sizin içinize bu korkuyu ya da utancı bir şekilde, belki çocukluğunuzdan beri bilinçaltınıza sokanların cehaleti... Lütfen doktorlardan korkmayın, muayenelerinizi aksatmayın, allah korusun rahim ve rahimağzı kanseri son evreye kadar belirti vermiyor, düzenli yapılan muayeneler hayat kurtarıyor..
Ayrıca hamilelikte alttan muayene, vajinal ultrason, smear alınması gibi uygulamaların toplumda söylendiğinin aksine bebeğe hiç bir zararı yoktur...

Hepinize ve bebeklerinize sağlıklı uzun ömürler diliyorum...

Back