Popüler Konu Jilet izi giderme

Busra o iz olarak gorunenler jilet izi degil degil, silikon jel yaranin ustunde 23 saat falan kaliyor, ustunede baskiyi artirici corap gibi birsey takiyorum. O kenarda gorduklerin o silikon jelin biraktigi izler, fotografi cekmeden hemen once cikarmistim, o yuzden oyle gorunuyor, yoksa tum jilet izlerini kesip cikardi doktorum. Doktorumun adi Ferruh Bingul, Ankarada GOP da klinigi var ama ameliyati hastanede yapiyor.

işte kolum arkadaşlar:nazar:

Cnm resmini yine koyabilirmsn

Sigara paketi kadar alan azmi benimki sigara paketinden azdir memnun olmayan yok anlasilan yükseklik farki ve kenarlarda iz varmi izlerin azsa alttaki izlwrde şuanda bile belli olmuyordur o zaman bakalim hakkında hayirlisi

valla ben altta iz falan görmüyorum.bazı arkadaşlar bahsetmiş ama ben görmüyorum.kenarlarda iz var mı dersen biraz beyazsımsı bi iz var ama ilerde onunda azalacağını düşünüyorum.inşallah 6 ay sonra sizlere net bi cevap verebilirim.hepimiz için hayırlısı inşallah

valla ben altta iz falan görmüyorum.bazı arkadaşlar bahsetmiş ama ben görmüyorum.kenarlarda iz var mı dersen biraz beyazsımsı bi iz var ama ilerde onunda azalacağını düşünüyorum.inşallah 6 ay sonra sizlere net bi cevap verebilirim.hepimiz için hayırlısı inşallah

birde bendeki izler sigara paketi genişliğinde demiştim.yanlış anlaşılma olmasın.bendeki jilet izleri saysam sigara paketinin kapsadığı alanda 7-8 bilemedin 10 tane küçük izdi arkadaşlar.

Ameliyat olan arkadaşlar bu yeni oluşan iz rahatsız edicek seviyede mi izlerin anlaminin değişmesi önemli fakat bu yeni oluşan iz nazil bir şekilde duruyor ve ameliyat olanlar artik rahat rahat kisa kollu gidebiliyor mu

Arkadaşlar ameliyat olduktan sonra yeni iz yillar sonra alttaki izler geri ortaya cikar mi bilgisi olan cevaplarsa sevinirim şimdiden herkese hayirli saglikli uzun omurler

Arkadaşlar ameliyat olan kimse neden cvp vermiyor ben İstanbul disindayim o yüzden doktora gidemiyorum yardimci olmanizi bekliyorum

Arkadaşlar ameliyat olduktan sonra yeni iz yillar sonra alttaki izler geri ortaya cikar mi bilgisi olan cevaplarsa sevinirim şimdiden herkese hayirli saglikli uzun omurler

sorudan anladığım , derinin son kullanma tarihinimi ima ettin acaba , sanırım ömür boyu olması lazım. sonuçta canlı organ bizimle beraber yaşaması lazım diye düşünüyorum.çünkü 6 aydan sonra deriyi beslemesi için vucut , deri, ile bünye arasında kılcal damarlar oluşturuyor diye biliyorum.
karar vermen için bence cengiz beyden biraz fazlaca bi fotoğraf iste , karar vermene yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.
yazılacak olan şeyler yazıldı , görsel olarak ikna olmak istiyorsun gibi geldi bana.

Evet onu demek istedim fotograflarla canlisi arasinda fark varmi the best yukseklik farki birlesim yerleri ve izin uzerindeki deri kalitesi ne durumda okudugum kadari ile sen memunsun birde killar varya simdi kolumu sivadigimda izler oldugundan killar kabarik gibi gosteriyor deriyi ameliyattan sonra boyle birsey varmi kabariklik falan ve yeni iz kabul edilebilir mi cok soru sordum ya:)

Evet onu demek istedim fotograflarla canlisi arasinda fark varmi the best yukseklik farki birlesim yerleri ve izin uzerindeki deri kalitesi ne durumda okudugum kadari ile sen memunsun birde killar varya simdi kolumu sivadigimda izler oldugundan killar kabarik gibi gosteriyor deriyi ameliyattan sonra boyle birsey varmi kabariklik falan ve yeni iz kabul edilebilir mi cok soru sordum ya:)

GREFT (YAMA) NEDİR?

Greft, vücuttaki herhangi bir dokunun, vücuttaki başka bir bölgeye nakil edilmek amacıyla, bu dokuyu besleyen damar ve sinir bağlantısı olmadan alınmasıdır. Bu doku parçasının taşındığı vücut bölgesinde damar onarımları yapılarak beslenme imkanı yoktur. Bu dokular çevredeki dokular ve onların kapiller damarlarından ‘ difüzyon’ adı verilen yöntemle beslenir ve zamanla yeni damar oluşumu izlenir. Beslenme problemlerinin olmaması amacıyla greftler ince kalınlıkta ve az miktarda kullanılır; sonuçta vücutta yerleştirildiği yeni bölgede en yüksek miktarda tutması ve kabul edilmesi amaçlanır. En çok kullanılan greft dokuları; deri, kıkırdak, kemik, damar, sinir, fasya, yağ, dermis, saç kökü, tırnak yatağı, kök hücredir.

Genelde tek bir doku örneği greft olarak kullanılmasına rağmen bazı durumlarda 2-3 doku birlikte aynı anda greft olarak kullanılır. ‘Kompozit greft’ olarak adlandırılan bu dokular en çok dermofat ( dermis ve ciltaltı yağ), cilt ve kıkırdak ( kulak kıvrımı) şeklinde kullanılır.

DERİ GREFTLERİ NERELERDE KULLANILIR?

Plastik cerrahi ameliyatlarında en çok kullanılan greftler, cilt greftleridir. Halk içinde ‘deri yaması’ olarak bilinir. Deri greftleri, doku eksikliği oluşabilen şu durumlarda kullanılır:

- Derin yanıklar sonrası

- Cilt tümör cerrahisi sonrası açık yaraların kapatılmasında

- Kronik yaralarda

- El cerrahisi sonrası çevre dokularla kapatılamayan yaralarda

- Kontraktür açılması sonrası açık kalan yaralar

- Travma nedeniyle cilt eksikliği oluşan bölgeler

KAÇ ÇEŞİT DERİ GREFTİ BULUNUR?

Kısmi kat deri greftleri, cildin en üst tabakası olan epidermis ve dermisin bir kısmını içerir. Tam kat deri greftleri ise epidermis ve dermisin tümünü, yani cildin tüm katını içerir.

Tam kat deri greftleri kasık , el bileği iç kısım, dirsek iç kısım, üst gös kapağı, kulak arkası, kulak önü bölgesi, klavikula üzeri bölgeden alınabilir. Kısmi kat deri greftleri uyluk dış yan bölgeleri, kalçalar, karın ön duvar, klavikula üzeri bölge, saçlı deri en çok olmak üzere vücudun her türlü cildinden alınabilir. Tam kat deri greftleri bistüri ile alınır ve alınan alan dikişlerle kapatılır geride açık alan bırakılmaz. Kısmi kat deri greftleri dermatom denilen özel bıçaklı aletlerle alınır ve alınan alan dikişle kapatılmaz, pansumanla izlenir, kendisi iyileşir. Kısmi kat deri greftinin tutma şansı daha yüksektir, tam kat deri greftinin tutması için daha sağlıklı, daha iyi beslenen alıcı alan gereklidir. Tam kat deri grefti normal deriye daha çok benzer, kısmi kat deri grefti iyileşince daha koyu veya daha açık renkli deri iyileşmesi izlenebilir. Kısmi kat deri alıcı alanda iyileşirken daha çok kontrakte olur, yarada çekilmeler olur, estetik olarak daha az kabul edilebilirdir.

DERİ GREFTİ İYİLEŞMESİ NASIL OLUR?

Deri greftleri, ameliyat sonrası, yerine ve duruma göre 1-7 gün açılmaz. Üzerinde dokunun tutması ve sabit kalması için baskılı bir ‘bohça’ pansuman bulunur. Ortalama 3-4 günde açılır. Takiben nemli, yağlı pansumanlar yapılır. Çevre dokulardan daha derinde izlenilen deri grefti dokusu, 14-21 günleri arası çevre dokuyla aynı seviyeye gelir. Cilt grefti dokusu, greft yatağından ilk 48 saatte plazmatik imbibisyon denilen şekilde sıvıyı soğurarak beslenir. 48 saatten sonra alıcı alanda cilt greftle bağlantıyı sağlayan yeni damarlar oluşumu başlar. Yeni damar oluşumu ve cilt grefti oturması aylarca devam eden bir süreçtir. Bu süre içinde greftli alan aşırı sıcak ve soğuk ile travmadan korunmalıdır.

Greft dokusunun orijinal terleme özelliğine kavuşması uzun süreceğinden, 6-12 ay boyunca yağlı-nemli pansuman önerilir.

Güneş ışığı, greft dokusunun alıcı alanla uyumsuz olarak hipopigmentasyon veya hiperpigmentasyon oluşturmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle 1 yıl boyunca güneşten korunmalı, koruyucu kremler kullanılmalıdır.

Cilt greftleri konulan bölgeler ilk başta çevre dokuya göre daha ağrılıdır. 4-5. haftada normal duyu fonksiyonlar gelişmeye başlar ve 12-24 ay sürer. Sırasıyla önce ağrı duyusu, sonra hafif dokunma duyusu ve en son sıcaklık duyusu geri döner.

GREFT AMELİYATLARI BAŞARISIZ OLABİLİR Mİ?

Cilt grefti yerleştirilecek alan, temiz, enfekte olmayan, sağlıklı yumuşak dokunun bulunduğu bir bölge olmalıdır. Deri grefti, konulduğu alanda tabana sıkıcı oturtulmamışsa, altında iltihap varsa, altında kanama veyasıvı birikimi olursa, direk kemik, tendon gibi dokuların üzerine konulmuşsa tutmama ihtimali çok yüksektir.

FLEP NEDİR?

Flep vücutta isimlendirilen ya da isimlendirilemeyen kan damarları ile beslenen doku parçasının bulunduğu yerden kaldırılarak yakın veya uzak başka bir alanda eksik olan dokunun sağlanması için kullanılmasıdır. Flep dokusu ya kan dolaşımı hiç kesilmeden başka bir noktaya taşınır, ya da götürüldüğü yerde damar onarımı yapılarak o bölgede damarlar vasıtasıyla beslenmesi sağlanır.

Flepler, daha kalın, daha büyük olması ve pek çok dokunun aynı anda nakil için kullanılabilmesi nedeniyle daha geniş, derin ve komplike yaraların kapatılmasında kullanılır. Deri, kas, kemik, fasya dokuları tek tek kullanılabildiği gibi, birlikte de kullanılabilir. Fleplerin greftlerden en önemli farkı fleplerde besleyici damar ve/veya sinirlerin de bulunmasıdır.

Flep dokusu içinde cilt,ciltaltı doku, kas, kemik, kıkırdak,sinir, damar, tendon, fasya gibi dokuların biri yada birkaç tanesi birlikte bulunabilir. Ayrıca bağırsak gibi iç organlar da flep olarak kullanılabilir.

Arkadaşlar bu işten kremle lazerle yada hücre spreyi ile kurtulmanız imkansız biz bile ameliyatla kurtulmuyoruz izin anlamını değiştiriyoruz yeni bir kol yani öbür kolunuz gibi asla olmayacak onlarca drla görüştüm ama kesin sonuç bu. yeni okuyan arkadasların hevesini kırmak tabiki istemem ama gercek bu bende ilk arastırmaya basladıgımda burunu bıle bastan yapıyorlar nasıl bunu yapamazlar dıye cok uzulmustum.ama ben cengiz beye ameliyat olanların kollarını gördükten sonra cok sevındım ınanılmaz değişim var ameliyattan atıyorum 2 sene sonrakı hallerını düşünüyorum sanıyorum hic bişi kalmayacak yanık ızı gıbı demek bıle yanlıs yanık ızının nasıl kötü durdugunu az cok bılıyoruz ben her ameliyat olanın izlerinindekı değişimi cok begendım.

hücre spreyi ve tek iz ameliyatını buradakı cry arkadasımız oldu ve olumsuzluklarını paylastı sanırım faydası olmus olsa oda cengiz beye hala ameliyat olmayı düşünmez.tek iz ameliyatına bende sıcak bakıyordum ızın boy mesafesi önemli değil ama en geniş olup tek ıze dönüşünce ister istemez acılma yapabılıyor buda öncekı ızlerden daha cirkin bir görüntü yaratıyor.atıyorum 2 cm enınde bir iziniz varsa ozaman genişleme acılma fazla olmayacak 6 cm enındekı kalın bir izin acılma sansı ıllakı olur buda hos gözükmüyor.hücre spreyinide cok arastırmıstım cry yakın oldugundan hemen yaptırdı ama tutmadı ıllakı ızler alttan belli oldu hanı bu cengiz beyın ameliyatı gibi değil baya belli cry nın kolunu bilenler bilir.canım arkadasım neler denedide olmadı.kremler gecirmez hele benim gibi 5-10 yılı aşmış hıc bır ızı gecırmez.o ız eğer parlamaya baslamıs artık kızarıklıgı geçmiş ise hıc bır krem fayda etmez diye düşünüyorum.
Allah yar ve yardimcin olsun bugün ameliyat.oluyorsun inşallah istediğin sonucu alirsin

Bilge iyileşme sürecin devam ediyor hayirlisiile iyilesirde kurtulursun zaten kurtuldun da daha iyi olur insallah

benim kolum yavaş iyileşiyor ama önemli olan iyileşiyor olması. alttaki izlerin günden güne belirginliği azalıyor. ben memnunum halimden. yaza daha iyi görünecek inşallah.

X