oğlunuz wc eğitimini tamamladı mı?
benim kız çişi kakayı söylemeden önceki bir hafta sürekli soyundu.ne varsa üzerinde..sinyal veriyor olabilir...naçizane,dikkatinize....bu arada kızım 2 buçuğuna bir ay kala başladı wc ye geçişe....
not:bir de minik bir hatırlatma....erkek çocuklarına (hatta kızlara da)kilotlu çorabın sağlıklı olmadığını okumuştum.kendi fikrime göre de böyle....kan dolaşımını bozduğu ve kas gelişimini olumsuz etkilediği için.
bir gözlemim:yaklaşık 20 yıl öncesinde bir tanıdığım sürekli oğluna kilotlu çorap giydirdi.kış soğuktur üşümesin diye....o çocuk üreme organlarında sorun yaşadı.bir kaç kere ameliyat oldu.istisnalar kaideyi bozmaz.ama ben bağdaştırıyprum bu durumu..
Oğlum ocak ayı sonunda 2 yaşına girdi ancak ben henüz wc eğitimine başlamadım havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum - ve tam olarak eğitime hazır olmadığından zorlamak da istemiyorum.
Soyunmanın wc eğitimine hazır olma sinyali olduğunu hiç duymadım, aklıma bile gelmedi ama hiç de mantıksız bir düşünce değil o gözle bakınca belki de wc eğitimimiz düşündüğüm kadar geç ve sıkıntılı bir süreç olmayacak :) Konuya dikkat çektiğiniz için özellikle teşekkür ederim, hareketlerini takip ederken bunu da gözönüne alacağım mutlaka...
Soyunma konusuna pek kafa yormadım çünkü ben de çorabı sadece ayağım üşüyünce giyer, ısınınca hemen çıkartırım... babamız ise evde şort giyer tüm kış(kar soğukları hariç) ve evin sıcaklığı bize göre iyiyken gelen misafirler bir süre sonra hırka ister... yani biz biraz sıcağı sevmediğimizden oğlumuz da bizim gibi diye düşünüyordum...
Külotlu çorabı bu sene 1 veya 2 kere giydirdim ama her seferinde çıkardığı için bıraktım. Ama anlattığınız durum çorap külotlu olduğundan değil muhtemelen sıkı olduğundandır. Erkek çocuklarının, üreme organlarının çok sıkı olacak şekilde giydirilmesi ve o bölgenin çok sıcak olması iyi değilmiş... Hatta bu sebeple hazır bez kullanmanın da erkek çocuklarda ileride sıkıntıya yol açabileceğini bu sitedeki forumda okuduğumu hatırlıyorum...
Bilgiler için tekrar teşekkürler :), kesinlikle dikkat edeceğim bunlara ...