Bende uzun yıllar Çin'de yaşadım ordada durum farklı değil bebeklere tuvalet eğitimi için arkası kesik pantolon giydiriyorlar ve Çin de kışlar çok soğuk geçmesine rağmen kışın bile bu şekilde bebeklerin popoları kıpkırmızı dolaştırıyorlar neresi olursa olsun çocuğun tuvaleti geldiğinde oturtarak yaptırıyorlar. Genelde çocuklara anne baba çalıştığı için büyükanne büyükbaba bakıyor.
Evet gerçektende çok üşengeçler:)Inanilmaz birsey ..
Hayatimda bukadar usengec insan toplulugu gormemisdim..
Yazik bebeklere ya..
Paylasim icin tesekkurler canim...
Unuttugunuz bir$ey var:
GENLERiMiZ
Ben yurtdi$inda dogmu$ ve burada ya$ayan biri olarak $unu söylemeliyim ki, her ne kadar burada ayni kültürle iç içe büyüsem de maalesef onlar gibi olamiyoruz. Gen meselesi bu.
E$im TR den.. O da orada dogma büyüme evlendik burada ya$iyoruz... ama biliyoruz ki bebegimiz dogduktan sonra yabancilar gibi ki$ gününde pampersiyle 18 derecelik yatak odasinda uyutamayacagimizi.
Olmuyor! Olamaz da!!
Kaninda geninde orta asyanin kani geni var bebi$lerimizde. Örnegin buralarda yilba$i eglenceleri ba$ladi haberlerde izliyorsunuzdur kar yagiyor, havalar bayagi bir soguk... Ve bu karda ki$ta di$arda kurulu olan pazar alanlarina çocuklarina çok nadiren $al veya eldiven giydirmi$ anneler bulabilirsiniz. Hatta 40'i bile çikmami$ bebekleriyle sogukta gezen anneleri bulabilirsiniz. Bu en çok benim e$imin dikkatini çekmi$ti ben ali$ik oldugumdan pek dikkat etmiyordum böyle $eylere. Burnu akar, sûmûgünü yalaya yalaya gezer o bebek - çocuk o sogukta hahahha
Yurtdi$inda bir yabancinin evine gittiginizde donarsiniz, arabasina bindiginizde donarsiniz. Ama bir Türk'ûn evine ziyarete gittiginizde sicaciktir evi, ayaginiza terlik felanda verirler, arabalar cayir cayir sicacik olur... Ama yabancilar aramaz bunu ali$ik degiller soguga ali$iklar. Sanirim $uan oturma odamiz bizim 24 civari felan... Ama bebegimiz dogdugunda fazla güne$ yüzü görmeyecegi için (burada TR de oldugu gibi hergün güne$ göremiyorsunuz maalesef :44: ) 20 dereceye felan ali$tiricam kar felan yagarsa 22 çok fazla da kaçmak istemiyorum... bir $ekilde ali$tirmak lazim tabi hasta etmeden.
Sokakta sessiz pür dikkat annelerinin babalarinin ellerinden tutup ali$veri$ yapan bebelere gelince. Evet onlarda öyle...ama 100 metre uzakliktan bögürerek aglayan bir çocuk duydugunuzda dönüp bakin o bir TÜRK veya FASLI dir
Genetik abicim... :82:
Hor görmemeniz lazim onlar öyle ama bizde de istisnalar var elbet...
COK FAZLA ABARTMAYI SEVEN ANNELER VAR!!
Tabi dengede tutmak gerekli ,ama buda cok abartili inanin icim aciyor o cocuklara..
Kendileri mont,cizme ,corap ,kazak giyiyorlar ama o kucucuk masumlar neredeyse ciplak inanilmaz bir sey gibi geliyor bana ..fisfisfis
Torii bende almanyada yasiyorum burdada durum senin anlattigin gibi kisin -15 derece sogukta bebislerin elinde eldiven yok ayaginda incecik corap bebekarabasinda gezdiriyorlar zaten beyaztenliler bebekler soguktan pancar gibi dolasiyolar bide anlamadigim o sogukta cocuklara dondurma yediriyorlar ,anneler butiklerde gezinirken cocuklar viyak viyak kadinlar hhic istifini bozmuyor icim parcalaniyor valla bende biyere gittigimde oglum huysuzlanirsa ya kucagima aliyorum yada arkadan atli kovalar gibi evime dönüyorum cocuguma garezimmi var yahu.bi alman komsuda bebegini abartisiz bi saat kisin sogukta balkonda birakmisti bebekarabasinda icim parcalandi bebek aglaya aglaya mahvoldu sonunda uyudu soguga alissin diye yapiyolarmis güya ama anne yüregi nasil dayanirkibilmiyorumkismile
Allah nasip ederse ben yeni doğum yapcam ama önümüz kış diye deli oluyorum. ben kendim çok üşürüm, küçüklüğümde hep hastalıkla geçti. şimdi burda yazanlara göre ben ne yapsam acaba bilemedim?
arkadaslar bende bır sure danımarkada yasadım ogrencılık yıllarım orda gectı o zaman 20 yasında olmama ragmen ılgımı dıkkatımı ceken tek sey bebek bakımları cocuklarına davranısları onlara yedırdıklerı gıydırdıklerı seyler olmustu cunku bır ulkenın kulturunu en ıyı sekılde gosteren sey bu, ılk gıttıgımde dıkkatımı cok ceken ve benı dehsete dusuren sey -20 soguga ragmen bebeklerın bahcelerde kapı onlerınde bebek arabasında uyumaları olmustu bır kresın onunden gecın bahcede 10 tane bebek arabası hepsının ıcınde bebek uyuyoo, gunduzlerı asla evın ıcınde uyutmuyolar bı tane tulum o kadar, dogumdan ıtıbaren oyle ellere eldıven bere patık falanda yok ınce bır penye alt ust o kadar,
kucaga alma opme oksama mıncıklama yok pışpışlama yok kucakta sallama ayakta sallama besıgınde sallama yok yataga yatırılır bebek yarım saat aglamaktan catlar yorgun duser ve uyur kalır asla kapı acılıp bakılmaz,
ve cocukların hepsı buyumus kuculmus adam gıbı nasıl bır olgunluk görgü terbıye saygı anlatamam asla sımarık degıller bırsey ısteyıp mızmızlanıp tutturmazlar hıc sahıt olmadım cunku evde gorduklerı dısıplını cevrede sokakta akrabalarında da goruyorlar kurallar hıcbıryerde degısmıyor toplum olarak bır tutarlılık soz konusu bızde nerdeeee annane babanne dede geldımı dısıplın bıtıyo sızın hayırlarınız onlar gelınce evet oluyo
ama bencıl soguk ve cok ırkcı oluyorlar goz kırpmadan arkadasını satarlar ufacık bır eksıgıyle dalga gecerler kucuk gorurler dıslarlar
bızden farklı o kadar cok seylerı var kı aklıma geldıkce bende yazıcam ozellıkle şu bol bol gıysıler ayakkabılar almamız konusuna degınmek ıstıyorum ama benım afacan hıc durmuyo vakıt buldugumda paylasmak ıstıyorum
Oğlum geçen sene, 8-9 aylıkken ayağındaki çorapları çeke çeke uğraşa uğraşa çıkarıp atıyordu. Ben giydirdikçe o çıkarıyordu. En nihayet külotlu çorap üstüne yün pantolonla çözdüm işi :)
Bu kış da havalar soğumaya başlayınca yine giydirdim külotlu çorabı üstüne yine bir pantolon... 5 dakika geçmedi hepsini çıkardı, beziyle geçti oturdu betona... e tabi 2 yaşına yaklaştı tulum giydireyim onu çıkaramaz dedim... giydirdim, odadan çıktım geri geldiğimde tulumu da çıkarmıştı :)
Ne yapsam ne giydirsem anında çıkardı ve sonunda pes ettim... bu kışı çoğunlukla çorapsız ve zaman zaman pantolonsuz geçiren oğlanın burnu akmadı çok ilginç...
Biz kendimizi ve çocuğumuzu sıcak tutarak korumaya çalışırken aslında direncimizi de düşürüyor olabiliriz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?