Merhaba,
Yaklaşık 2 aydır Japonya'dayım eşimin işi nedeniyle. Ve Türkiye'yi çok özledim.Herşeyini.
Buradaki yemeklerden öyle içim kalktı ki artık hiç bir şey yiyesim gelmiyor.Nerdeyse bütün yemekleri tatlı.Gecenlerde hamburger istedi canım, Mc donalds bulup yedim ama onun bile eti tatlı bir sosla kızartılmış hayal kırıklığına uğradım.
Gezip yeni bir kültür tanımak tabi ki çok güzel ama burada yaşamayı düşünmek bile istemiyorum.
Japonlar gerçekten çok farklılar. Kesinlikle anlayışları kıt.
Buraya gelen her yabancı bunlar nasıl olmuş ta bu kadar ilerleyebilmişler demekten kendini alamıyor.Eşim ve arkadaşları nerdeyse Japonlardan nefret eder hale geldiler.Bir gün ok dediklerine ertesi gün hayır diyorlar.Kadınlarla çalışmak istemiyorlar.Bu projenin sorumlusu bilmemne hanım dediginizde gözleri faltaşı gibi açılıyor,kadın mı diyorlar.
Türk kızlarını Japon kızlarla değiştirelim diyen,her japon kadını geyşa zanneden türk erkekleri burada acayip hayal kırıklığına uğrarlardı sanırım.Kızların nerdeyse yüzde 90'ının bacakları hastalık derecesinde parantez ve güzel bir japon kızı görmek hiç kolay değil. Japon erkekleri için de durum pek farklı değil.
japonyada trenle ya da otobüsle seyehat etmek te ayrı bir işkencedir.bir yandan anonsları susmaz diğer yandan yolcular vıdı vıdı sürekli konuşurlar.katlanması gerçekten zordur.
Tüm bunlara rağmen Japonya'yı görmüş olmaktan dolayı mutluyum.