- 31 Temmuz 2011
- 11.100
- 93
-
- Konu Sahibi rafadantayfa
Ben üreyen balıkları çok seviyorum.Ama japonlar yumurta bırakıyor ve çok zahmetli oldu bana bu yavruları toplamak.maşallah japonlarına ya ? çok şirinler bendede akvaryum var chiclet cinsi var sürekli ürüyorlar onlar ama japonlar kolay kolay üremezler çok güzelllllllllll bayıldım.kendine iyi bak tatlım .
O kadar yavrudan geriye sekiz tane kaldı.Hepsi öldüler.Büyük japonlarım iki yıldır benimle hiç hastalanmadılar bile ama yavruları yaşatamadım.Akvaryumcuya sordum çok normal çünkü japon balıklarını yavrulatıp büyütebilmek akvaryumlarda çok zor.Onlar havuz balığı dedi.Şuan iki haftalık oldular 8 yavrum var inşlalah bunlarda ölmez....
uzuldum canim baliklarina insAllah onlar olmez :44:
canım kalan 6 yavrun büyüdü mü nasıl oldular?
bizim de var 2 japonumuz.küçükken aldık,baya büyüdüler.yaklaşık 10 aydır bizimleler.
eşim ilgileniyor,anlıyor bu işlerden.
daha öncede lepistes bakmıştı çok yavrulattı büyüttü hatta hediye etti akvaryumcuya sattığı bile oldu
bizimkilerin cinsiyeti ne bilmiyorum,umarım biri dişi biri erkektir
Hala japon balığı gibi değiller son eklediğim fotodaki gibiler.Bende daha önce lepistes beslemiştim çok yavru büyüttüm.Lepistesin kendisi küçük olmasına rağmen yavruları iri doğuyor ve çabuk büyüyor.Japon yavruları çok yavaş büyüyor.Ben şuan ilk yavrularla yeni yavruları zor ayırt ediyorum.
Japonlarda cinsiyet ayrımı çok kolay balığı elinize alın ve karnına bakın karnından kuyruğuna kadar olan kısım dişilerde yumuşak oluyor.Erkek japonlarda karından kuyruğa kadar olan kısım kılçık gibi sert.Bende alırken cinsiyetini bilmiyordum şansıma biri erkek biri dişi çıktı.Şuan akvaryumda değişiklikler yapıyorum bittiğinde fotoğraf eklerim mutlaka.
canım bende akvaryum balığı besliyorum daha önce japon besledim ama başarılı olamadım daha sona ciklet türü besledim halada besliyorum sarı pirenses diye bi balık üreyen balıkları sevdiğini okumuştum bence sarı pirenses beslemelisin çünkü yumurtalarını ağzında taşıyorlar 21 günde çıkıyor yavrular ağzında sürekli çevirip duruyorlar yumurtaları sen rahatlıkla görebiliyorsun 21 gün sonunda yavrular yumurtadan çıkıyor ama gene annenin ağzında oluyorlar ama balıkların gözlerini görebiliyorsun çünkü ağzını sürekli açtığı için rahatlıklagörebilirsin sonra balığı kendin kusturuyorsun başka küçük bi akvaryuma sadece balığı eline alıp yavaşça ağzını açıyorsun ve hepsi yüzerek kendisi çıkıyor en az 50 .60 balık alırsın şuan benim yavrularım var ve onlarında yavruları olmaya başladı tavsiye ederim canım inan bakımı japondan daha kolay eğer sormak istediğin bişi olusa seve seve cevaplarım:103:
tamam canım paylaşicam bunlar benim ilk yavrularım çok talip olan oldu ama ben satmaya kıyamıyorum tanesi 15 tl ye gidiyor ama ben kıyamıyorumBen Bir dönem ciklet balığı besledim ama biraz sakindiler.
Japonlar gibi hareketli değillerdi.
O yüzden cikletleri japonla değiştirdim akvaryumcudan.
Ama bu şekilde yavruladıklarını bilmiyordum.
Kısa bir süre önce bunu bir videoda görmüştüm sarı prensesi kusturuyordu yavrular çıkıyordu.
Gerçekten bu şekilde üreyen bir balık beslemyi o videodan sonra çok istedim.
Ama japonlarım iki yıldır benimle çok alıştım onları akvaryumcuya vermeye kıyamam.
İkinci bir akvaryumda kuramam çünkü akvaryumum 200 lt ve ona bile evde zor yer ayarladım.
Ama gerçekten çok merak ediyorum ve çok heveslendim ciklet beslemek ve üretmek için.
Belki ilerleyen yıllarda beslerim.
Japonlarda bir seferde en az 500 yumurta bırakıyor ama yumurtadan çıkmayan yavru sayısı fazla oluyor çıkanlarda ölebiliyor.
Cikletlerin yavruları ağzında büyütmesine hayran kaldım.
Sende akvaryumun resimlerini paylaşmak istermisin.Çok merak ettim senin balıkları
Buarada sanırım ikimizde anne olmak için uğraşıyoruz.İnşalalh rabbim en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder.Bu dönemde balıklarla uğraşmak benim kafamı dağıtıyor gerçekten oylayıcı bir hobi.
Eki Görüntüle 423191 canım paylaştım biraz küçük çıkmışlar aslında daha büyükler nerdeyse babalarına yaklaştılar bunlar benim ilk yavrularım
Mahşallah çok güzel balıkların.Buarada suyunda çok iyi görünüyor cam gibi tertemiz.Filtre olarak ne kullanıyorsun?Dış filtreyse eğer içinde hangi malzemeler var?
canım suyunu yeni deyiştirdim ondan sanırım ben iki motor kullanıyorum bildiğin hem havalandırma hem filitre görevi gören ama 3 günebi motorları temizliyorum bide yem verirken azar azar atıyorum havada kapıyorlar yem yere çökünce su çok çabuk kirleniyor bide kum kullanmıyorum daha uzun süre temiz kalıyor bide vakumlu bi alet var sudakı pislikleri çeken onla pislikleri çekiyorum:103:
Bende hem hava motoru hemde dış filtre kullanıyorum.Ve arada bir suyun üçte birini değiştiriyorum ve dip çekimi yapıyorum.Bende yemi fazla vermiyorum.
Suyun değiştiği ilk günse normal böyle berrak olması benim suyumda temizgörünüyor ama su değişiminden 3 ay kadar sonra bir fark oluyor renk değişimi oluyor suda.
evet canım su zamanla sararıyor senin akvaryumun baya büyük bence tam ciklet beslenecek büyüklükte benim 100 lt ancak alıyor çok büyük deyil bide papağan balığım var ama resimde çıkmamış utandı heraldeonlar üremiyor yani genetiğiyle oynanmış ama çok güzel görünüyorlar akvaryuma rank veriyor pembemsi bi renk iki de yunusum vardı ama onlarla pek anlaşamadılar şimdi baba ve 20 çocuğu bir arada anneleri ağzında yumurtalarıyla öldü malesef ölmeseydi bana baya bi yavru verirdi çünkü iki ayda bi yumurta alıyordu ben 14 senedir bi yumurta alamadım çok komik ve çok üzücü aslında ama onlarla uğraşmayı seviyorum 2 muhabbet kuşum var konuşuyorla işte onlarla vakit geçiriyorum
Şuan bu balıklarıma kıyamıyorum dediğim gibi ilerde kesin besleyeceğim bir tür gerçekten çok heveslendim.Aslında 100 lt tam ideal benim akvaryumun temizliği biraz zahmetli oluyor bir küçüğüyle değiştirmek istiyorum ama eşim razı gelmiyor.
Benimde 3 japonum 30-40 kadar yavru japonum birde sarman kediciğim var.