Japon balığım yumurtladı

rafadantayfa

Sen Benim En Kıymetlimsin
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
11.100
93
Yaklaşık iki yıldır beslediğim iki adet japon balığım var.
Aldığımda boyları 5 cm civarıydı şuan yaklaşık 15 cm civarı oldular.
3 Gün önce balıklardan birinin diğerini sürekli kovaladığını farkettim.
O ana kadar birinin dişi diğerinin erkek olduğunu bilmiyordum.
O an tahmin ettiim.
Erkek olan balık dişinin kuyruk kısmına kafasıyla dokunuyor kovalıyordu.
Ertesi sabah uyandığımda akvaryumun içinde yüzlerce yumurta olduğunu farkettim.
Aslında bunların yumurta olduğunu ilk başta faredemedim.
Kovalaşırken birbirlerinin pullarınımı döktüler acaba diye düşündüm.
Ama sonra acaba yumurta olabilirmi dedim ve interntten japon balığı yumurtası resimlerine baktığımda evet bunlar yumurtaydı
Çok heyecanlandım ve çok mutlu oldum.
Aslında üremeleri için bir çaba sarfetmemiştim.
Ama yumurtaları görünce çok istedim onlardan canlı yavru alabilmeyi.
Ne yapacağım konusunda bir fikrim yoktu sağolsun Kılıçbalığı isimli arkadaşımız yardımcı oldu.
Şuan anne ve baba balığı ayırdım.Mantarlaşma sorunu için akvaryuma bir mikatar çay demi ekledim.
Ve suyun bir miktarını boşaltıp dinlenmiş su ekledim.

Yumurtaların bir kısmı yinede mantarlaştı.
Ben yarım saat öncesine kadar yumurtaalr boş heralde diye düşünmeye başlayıp umudumu kesmiştimki
Yumurtaların bir kısmının içinde iki adet siyah göz ve bir kıpırtı gördüm
Sanırım herşey yolunda giderse yakında bir sürü çocuğum olacak
Bu mutlu anı sizlerle paylaşmak istedim.İnşallah yavruların yumurtadan çıktığınıda paylaşmak kısmet olur.
Japonlarıma mahşallahh diyorum canlarım benim

Resimler net değil ama yumurtalar şeffaf olduğu için net görünmüyordu şimdilik fotolar bunlar.
Resimlerin birinde elimde çıkmış balığı yakalayıp başka kaba ayırmaya çalışırken eşim çekmişti bunlar dünkü fotolar.

Son düzenleme:
Fotoğraflarınıda payllaşın ama yani bebişler geldikten sonra

Fotoğraflarınıda payllaşın ama yani bebişler geldikten sonra

Şimdilik yumurtları paylaştım yarın anne ve baba adayınıda paylaırım inşlaah sonrada yeni bebişlerin resimlerini paylaşmak kısmet olur.
Benim için anne olmak imkansız gibib geldiğinden balıkların bile yumurtası boş çıkacak diye ödüm kopuyor:18:

Bu gece yumurtadan çıkabilirler.Bazılarının kuyrukları çıkmış dışarı kuyruklarını sallıyorlar.Diğerlerininde yumurtanın içindeki hareketleri dışarıdan gözle görünüyor.Yumurtanın içinde kıpır kıpırlar.

yaa bizimde balıklarımızın yavruları olmuştu
yumurtadan çıkışını görmek için gözümüzü akvaryumdan ayırmıyoduk kardeşimle
harika bişey :))

yaa bizimde balıklarımızın yavruları olmuştu
yumurtadan çıkışını görmek için gözümüzü akvaryumdan ayırmıyoduk kardeşimle
harika bişey :))

Evet bende gidip gelip bakıyorum akvaryumaÇok güzel bir duygu.Yumrtadan bir an önce çıkmalarını istiyorum.Şuan yumurta haşlıyorum onlara hazırda bulunsun yumurtadan çıkar çıkmaz yumurta sarısı ezip veriliyormuş.Onu vericem ve birde yavru yemi aldım.Dört gözle bekliyorum.

yumurtlama mevsimi herhalde..Daha geçen hafta bi arkadaş paylaşmıştı faceden japon yavrularım oldu diye:))
hayırlı uğurlu olsunlar minnak balıklarınız,inşallah sağlıkla doğarlar

Süper bir duygu olmali benimde vardi baliklarim 8 japon baligi..6 si hakkin rahmetine kavustu.. Su anda 2 tane balik var ve bunlarda ölürse eger birdaha balik almiycakmis esim Keske bunlarda yumurtlasalar

Ayyyy süper yaaaa resimlerini bekliyoruz bebişlerinnnn
Yumurtaları ayrı kaba aldın mı canım? Bildiğim kadarıyla japon
balıkları yeni doğan yavruları ve yumurtaları yiyo:44:

merhaba benimde 3 tane japonum var
yaklaşık 15-20 gün önce bende eşime dedim bunlar kavga ediyolar diye
beyaz japon turuncuyu senindediğin gibi hiç rahat bırakmıyodu
ayırmayı bile düşünmüştüm
demekki dişi erkek balığım varmış ama yeniside turuncu geçen cuma günü aldım
onunda kuyruğıu ve yüzgeç uçları siyah
oda erkek olabilir
mi acaba
yavru balıkların hayırlı olsun

:)) şimdiden hayırlı olsun bebişleriniiiiizzz
Yavrular çıktı yumurtadan
Teşekkür ederim.
Allah Analı Babalı Büyütsün..
Teşekkür ederimm
yumurtlama mevsimi herhalde..Daha geçen hafta bi arkadaş paylaşmıştı faceden japon yavrularım oldu diye:))
hayırlı uğurlu olsunlar minnak balıklarınız,inşallah sağlıkla doğarlar
Evet bu mevsimde yumurtluyorlarmış genelde.Teşekkürler
Süper bir duygu olmali benimde vardi baliklarim 8 japon baligi..6 si hakkin rahmetine kavustu.. Su anda 2 tane balik var ve bunlarda ölürse eger birdaha balik almiycakmis esim Keske bunlarda yumurtlasalar
Evet çok mutlu oldum.Yaklaşık 250 adet bebeğim oldu.Daha önce canlı doğuran lepistes beslemiştim.Onlar çok sık yavruluyorlar.Ama japon balığının akvaryum ortamında yumurtladığını bile bilmiyordum.Banada süpriz oldu.Neden ölüyor balıklarınız.Isıtıcınız ve filtreniz varmı?Birde 8 japon kaç lt lik akvaryumda?Japonlar bol suda yüzmeyi sever diye biliyorum.

Ayyyy süper yaaaa resimlerini bekliyoruz bebişlerinnnn
Yumurtaları ayrı kaba aldın mı canım? Bildiğim kadarıyla japon
balıkları yeni doğan yavruları ve yumurtaları yiyo:44:

Yumurtlar yumurtlamaz anne ve baba balığı yavruluk denen ayrı bölme oluyorya ona koymuştum.Yavrular yumurtadan bugün çıktı ve yavruları ayrı kaba aldım şuan anne ve baba da özgürlüğüne kavuştu.
Resimlerini çektim ama görünmedi fotoda şuan çok küçükler sivrisinekten bile küçükler ve şeffaflar.Bir hafta biraz büyüsünler çekerim resimleri mutlaka.

Son düzenleme:
Yavrular yumurtadan çıktıktan sonra 250 kadar yavrunun hepsini tek tek kahve fincanı ile topladım akvaryumdan.Çok çok zor oldu.Bu kadar zahmetli olcağını düşünmemiştim.Şuan belim kopuyor ağrıdan ama herşeye değer.

Yavruların resmi biraz belirginleştiklerinde paylaşıcam mutlaka.Bir haftayı bulur sanırım.Şuan daha yüzemiyorlar bile çok küçücükler.

Var ama cok cabuk batiyor akvaryum su anda 2 balik var onlarada iyi bakiyorum solungac parazitinden öldü 2 si digerlerini bilmiyorum ki :44::26:
Nasiil temizliyosun sen canim ? 80 litre su aliyor akvaryum fazla buyuk degil o yuzden buyumediler genis ortamda olmadiklari icin denemek icin almistik akvaryumu

Ben hem iç filtre hemde dış filtre kulanıyorum.
Arada bir akvaryumun üzerine dinlenmiş su ilave ediyorum.
Bu şekilde su sık kirlenmiyor.
Ben 4 ayda bir değiştiriyorum komple akvaryumun suyunu.
80 lt ideal bir akvaryum bence.
Benimki 200 lt ama keşke daha küçük alsaydım diye düşünüyorum temizliği 4 ayda birde olsa zor oluyor.
80 lt de en fazla 8 balığa kadar besleyebilirsin.
Benimkiler hiç hastalanmadı.Bunun için ayrı bir çaba sarfetmedim.
Ama sanırım bazı balıklar alındığı yerden kaynaklı hastalıklı olabiliyorlar.
Benimde geçmişte bir çok balığım nedeninin bilmediğim bir şekilde kısa sürede ölüyordu.
Şuan bu balıkları aldığım akvaryumcunun balıkları çok sağlıklı çıkıyor.
Birde sık su değişimide zararlı olabilir.Suyu ne sıklıkla değiştiriyorsun?

ayda 1 kez tum degistiriyorum ayrica ustten su eklemiyorum ben :26: Su anda yeniden temizlemeyi dusunuyorum filtre bozuldu sadece oksijen gidiyo suya :44:
birde ilk baslarda cok yem attigimdan su cok kirlenmisti simdi gunde 1 kez cok az veriyorum az kirleniyo baligin biride surekli koseye saklaniyo :S hastalancak galiba bilmiyorum uzuluyorumda aslinda dis filtre dedigin hangisi canim?
Bu arada hayirli olsun bebeklerin buyuduklerinden napicaksin bakilmaz cunki o kadar balik cok merak ettim ayy yerim onlari

Çok yemlediğin için çabuk kirlenebilir.Ben yiyip bitirecekleri kadar yem veriyorum.Dış filtre akvaryumun dışında duruyor.Boruları oluyor biri akvaryumdaki suyu alıyor filtrenin içinden dolaşıp başka bir hortumdan su temiz olarak akvaryuma doluyor.

Balıkların kaç tanesi ölmeden büyütebilirim bilmiyorum.Çünkü şuan çok küçükler.50 tanesi büyürse kendim bakıcam.Ama 50 den fazla büyürse dağıtırım diye düşünüyorum.Ama en az 3 aylık olana kadar ben büyütücem.Sonrasında duruma göre değişir.

Son düzenleme:

Dun yine temizledim akvaryumu komple ugrastiriyo kucukte olsa. Bide 2 balik var zaten birisi surekli koselere gizleniyo hasta heralde ayirsammi ne :26:
Yeni baliklar alcam kendime
yavrular nasil bakalim resimde cikiyorlarmi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…