Japon balığım yumurtladı

Dun yine temizledim akvaryumu komple ugrastiriyo kucukte olsa. Bide 2 balik var zaten birisi surekli koselere gizleniyo hasta heralde ayirsammi ne :26:
Yeni baliklar alcam kendime
yavrular nasil bakalim resimde cikiyorlarmi ?

Yavrular resimde görünür aslında ama daha kaliteli bir fotoğraf makinası lazım sanırım.
Bir haftalık olduklarında mutlaka çekicem fotolarını.
Benim balıklarımla şuan aynı boyutta olan interntten foto buldum onu paylaşayım.

Alıntı

Ayyyy ne mutluuuu
Benim de bir adet Japon balığım var ikincisini de almayı düşünüyorum çünkü yavru istiyorum ben ya ama nasıl anlıcam erkek mi dişi mi bilmiyorum.

Allah analı babalı büyütsün

Yavruları eğer yerlerse ebeveynleri kusturarak cikarabilirsiniz :) ama ayrilardir zaten
Yavrular ayrı büyük balıkların yiyemeyeceği boyuta gelene kadarda ayrı tutucam.

Teşekkür ederim.Ben alırken birinin dişi birinin erkek olduğunuz bilincinde değildim bana süpriz oldu yavrular.Ben şuan cinsiyetlerini ayırt edebiliyorum karnının altına dokunduğumda.Siz akvaryumcuya söylerseniz oda ayırt edebilir diye düşünüyorum.Küçüklerde zor olur ama yetişkin alacaksınız zaten yavrulaması için onlarda cinsiyet ayrımı kolay oluyor.

balığı nasıl kusturuyorsunuz ki

Ben japonun kusturulduğunu ilk defa duydum.Sarı prenses kusuyor yavrularını öyle çıkarıyor ama japon kusmuyor diye biliyorum.Benimkiler yumurta bıraktı sonra yavrular çıktı içinden.

Bu yavrulayan bir sarı prenses

[video=youtube;CpKJxr14heI]http://www.youtube.com/watch?v=CpKJxr14heI[/video]

ana o kum gibi şeyler yumurta mı çok şaşırdım
ilk kes görüyorum

Evet ilk sayfadaki fotoda çok net görünmesede onlar yumurtalar.Bende ilk defa gördüm banada süpriz oldu.Ama çok sevindim.Şuan yavrular yumurtadan çıktı gözüm gibi bakıyorum.
Ben her halllerini net fotoğraflıyamadım.Ama japon balıklarının yumurtaları ve yavruların yumurtdan çıkmış hali ile ilgili çok güzel fotoğraflar paylaşılmış bir sitede orada daha net görünüyor yumurtalar.
Yumurtaların ilk iki günü

Yumurtaların üçüncü günü

bir haftalık yavru
Eki Görüntüle 399362
Bir aylık yavru

Bu resimler alıntı inşlalah bir haftalık olsunlar benimkilerinde ilk fotosu gelecek.

Son düzenleme:
ana o kum gibi şeyler yumurta mı çok şaşırdım
ilk kes görüyorum

balığı nasıl kusturuyorsunuz ki

Canim kovaya bi miktar su aliniyor ve balik eger yavrularini yutmussa kovanin icine alinip agzindan hafifce tutup acarak suyun icine yavrularin cikmasi saglaniyor. Karnina biraz baski yapiliyo bide. zaten hepside cikiyor japonda kusturuluyor :26:

Canim kovaya bi miktar su aliniyor ve balik eger yavrularini yutmussa kovanin icine alinip agzindan hafifce tutup acarak suyun icine yavrularin cikmasi saglaniyor. Karnina biraz baski yapiliyo bide. zaten hepside cikiyor japonda kusturuluyor :26:

Bunu denemek cesaret ister ben yavruları ayrı tutuyorum ama yeseydi sanırım korkardım kusturmaya.Yinede bilgi için teşekkürler.

Balıklarım bügün tam beş günlük oldu.Artık yemlediğimde suda gözle görülür bir hareketlenme oluyor.

Balıkların her hafta resmini bu başlık atında paşlaşıcam.Hemde ne hızla büyüdüklerini takip etmiş olurum.Belki birgün japon balığı yavrulayan olursa topiğe girdiğinde fikir edinmiş olur.Ben aradım ama japon balığı üremesi ile ilgili bir başlık bulamamıştım.

Ayy ne guzellerr benim baligmin biri daha öldü 1 tane kaldi keske bana versen bi kac tane

Canım çok üzüldüm.Bence sen tekrar aynı yerden balık alma büyük ihtimalle o balıklar hastaydı.Aslında zaten dağıtıcaz eşimle arkadaşlarımıza biraz büyüdüklerinde.Hepsine bakamam.Ama kk dan birine nasıl veririm nasıl ulaştırırım ki?Eşim buluşup verme fikrine sıcak bakmaz.Başka türlüsüde imkansız.

Saol canim ben sakasina demistim kiz
Sen buyuk minnoslari..

O kadar yavrudan geriye sekiz tane kaldı.Hepsi öldüler.Büyük japonlarım iki yıldır benimle hiç hastalanmadılar bile ama yavruları yaşatamadım.Akvaryumcuya sordum çok normal çünkü japon balıklarını yavrulatıp büyütebilmek akvaryumlarda çok zor.Onlar havuz balığı dedi.Şuan iki haftalık oldular 8 yavrum var inşlalah bunlarda ölmez....

maşallah japonlarına ya ? çok şirinler bendede akvaryum var chiclet cinsi var sürekli ürüyorlar onlar ama japonlar kolay kolay üremezler çok güzelllllllllll bayıldım.kendine iyi bak tatlım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…