İzmitli Anneler Fikir Alış Verişi Yapalımmı ?

Sezen merhaba... Ben kendi açtığım topikte cevapyazdım ama sanırım sen görmedin. Ben Cankata başladım Gğlten Yaylacıya gidiyoruz. ıyi midir kötü müdür henüz tam karar veremedim. Çünkü henüzbi rahatsızlığımız olmadı. Hep aylık rutin kontrollere gittik, seceven, bebeğe çok şirin davranan bi bayan. Haftaya rotavirüs aşısı için gideceğiz.
Merak ediyorum Oğlunun gelişimi nasıl, gaz problemi, uyku düzeni, beslenmeniz nasıl? Ben epey sıkıntı çektim çekiyorum.

Sezen merhaba... Ben kendi açtığım topikte cevapyazdım ama sanırım sen görmedin. Ben Cankata başladım Gğlten Yaylacıya gidiyoruz. İyi midir kötü müdür henüz tam karar veremedim. Çünkü henüzbi rahatsızlığımız olmadı. Hep aylık rutin kontrollere gittik, seceven, bebeğe çok şirin davranan bi bayan. Haftaya rotavirüs aşısı için gideceğiz.
Merak ediyorum Oğlunun gelişimi nasıl, gaz problemi, uyku düzeni, beslenmeniz nasıl? Ben epey sıkıntı çektim çekiyorum.
merhaba cnm evet görmedim
o doktoru hiç duymadım ama doktorun tatlı dilli ve bebeğe iyi davranması çok önemli
sorduklarına yanıt alabiliyosan tabi

bebeğimin gelişimine gelince şükür gelişim iyi guatr testi işitme testi göz taraması hepsini yaptırdık 1 kasımd 2. ayını doldurdu dün aşı yaptırdım 2 bacaktan ve 1 koldan yaptılar hülya hanım ya aynı gün yada 1 ay sonra rotavirüsü yapıcaz dedi 1 ay sonra gel aylık kontrolüne denk geliyo o zaman yaparız aşıyıda dedi gitgel yapmazsın dedi bide gittiğimizde kalça çıkıklığı usg yapıcakmış
gazımız tabiiki her cocuk gibi var 15. günden sonra kolik yaşadık haftanın 4 günü 7 ile 11 arası hiç aralıksız ağlıyodu şimdilerde şükür geçti gibi daha iyice ama gündüz uyumuyo şekerleme yapıyo gecede sürekli uyanıyo beslenmeye gelince anne sütü veriyorum sütüm olsun diye bol bol rezene içiyorum zaten rezeneye başlayınca gaz problemide azaldı

birde arada ıhlamur veriyorum doktorum verebilirsin dedi çok olmamak kaydıyle bebedünyasından dr brownsun doğal akış biberonundan aldım kampanya varmı yedek azğıklıklarıyla birlikte 19 tl senin bebiş nasıl canım gaz sorunu yaşıyosun sanırım :teselli:

Yeniden merhaba... Bide haftaya rotavirüs için gideceğiz, kalça usg'side yapılacak. Benim kız da 21 ağstos da doğdu 2,5 aylık diyebiliriz. Gaz sorunumuz 1.ayın sonunda 1 hfta kadar oldu ama atlattık. Uyku sorunumuz bizim de var. Yalancı emzik almıyordu. Fakat emme güdüsü öyle fazlaydı ki uykusunda dilini, damaklarını emyordu. ılerde sorun yaratmasın diye zor da olsa emziğe alıştırdık. Uyku sorunu ilk 1 ayda yoktu fakat zamanla şiddetlenen bi uykusuzluğu oldu. Uzunca bir süre saç kurutma makinasıyla uyutuyoduk. Ayakta sallnıyor şimdi. Ancak öyle uyuyor. Ama yarım saatte bir uyanıyor. iki günde bir yıkıyorum akşam uyutmadan evvel rahat uyusun diye bazen faydası oluyor bazen olmuyor.Geceleri şu ana kadar sadece 1 kez kesintisiz 5 saat uyudu. Genelde 3-4 kez kalkıyoruz.

Gazlı olduğu dönemde milupanın rezene ve papatya çayını verdim, lktazim damla kullndım, metsil kullandım. Sonra bıraktım ben pek bi faydasını görmedim. Sonra büyüklerin şunu bunu yeme bebekte gaz yapar diyerek yedirmediklerinin gaz yapmadığını, çok tatlı yemenin sütü artırmadığını öğrendim. Ayıptır söylemesi 4 gün evvel ilk defa nohut pişirdim ve bugüne kadar hiç bu kadar sütümün aktığını görmemiştim.

Benim kız 3360 gr. doğdu. 2. ayı dolduğunda 5300 gr olmuş. Boyu 50 cm ile doğdu 58 cm olmuş. Sizin gelişiminiz nasıl?
Şimdi benim kızım iki elini yumruk yapıp ağzına sokuyor ve cok cok emiyor. Kahkaha atmaya başladı. Çok saço olduğu içi saç kurutma ile saçlarını kurutuyoruz. ılk 1 ,5 aya kadar altını değiştirirken çığlık çığlığa ağlıyordu düşün yıkanırkeni.... Şimdi yıkanırken hiç ağlamıyor ama uyku sorunumuz nasıl çözülecek bilemiyorum.

canım o normal muayenelere gelmiyor acil durumlarda ameliyat falan bakıyor çarşıda muayensi varmş öle duydum ama hiç gitmedim 1 yaşa kadar çok iyiymiş bebek ler konusunda ona götüren arkadaşım vardı o anlatmıştı[/QUOTEanladım cnm,sağol verdiğin bilgiler için.ben 10 gün sonra gidicem rotavirüsün 2.dozu için.ama hala kararsızım yaa.bi arkadaş bişeyler yazmış ya halil beyle ilgili.sinir olurum duruma göre davranan insanlardan.o gün kötü günündeyse beni bağlamaz sonuçta..herkese aynı şekilde davranmalı,profesyonel olmalı..sende çok memnunum diyorsun gerçi yaaa,kafam karıştı..

merhabalar izmitli anneler ben konakta doğum yaptım ve ilk doktorumuz halil beydi 3. gün taburcu olurken sorduğum soru karşısındaki cevabı beni şoke etti ve bir daha o oldu asla gitmem kötü günü de olsa beni ilgilendirmez doktor sonuçta hiç beğenmedim zaten öylesine bi baktı yolladı ben suat gürkan'a gidiyorum memnunum yerini merak edenlere şöyle tarif edeyim umut tıp merkezini geçtikten sonra biraz ilerde zenka tatlıcısı var onun yanında kavanlar iş hanında muayenehanesi

canım o normal muayenelere gelmiyor acil durumlarda ameliyat falan bakıyor çarşıda muayensi varmş öle duydum ama hiç gitmedim 1 yaşa kadar çok iyiymiş bebek ler konusunda ona götüren arkadaşım vardı o anlatmıştı[/QUOTEanladım cnm,sağol verdiğin bilgiler için.ben 10 gün sonra gidicem rotavirüsün 2.dozu için.ama hala kararsızım yaa.bi arkadaş bişeyler yazmış ya halil beyle ilgili.sinir olurum duruma göre davranan insanlardan.o gün kötü günündeyse beni bağlamaz sonuçta..herkese aynı şekilde davranmalı,profesyonel olmalı..sende çok memnunum diyorsun gerçi yaaa,kafam karıştı..

canım bir git baktın beğemedin gitmessin ama ben çok memnunum

merhabalar izmitli anneler ben konakta doğum yaptım ve ilk doktorumuz halil beydi 3. gün taburcu olurken sorduğum soru karşısındaki cevabı beni şoke etti ve bir daha o oldu asla gitmem kötü günü de olsa beni ilgilendirmez doktor sonuçta hiç beğenmedim zaten öylesine bi baktı yolladı ben suat gürkan'a gidiyorum memnunum yerini merak edenlere şöyle tarif edeyim umut tıp merkezini geçtikten sonra biraz ilerde zenka tatlıcısı var onun yanında kavanlar iş hanında muayenehanesi

Merhaba Nakredusa, ben de doğumu Konakta yaptım. Sanırım ordaki doğumlarda bebeklerin ilk muayenesini Halil bey yapıyor. Bize de çıkmadan evvel odamıza gelerek 1 hafta sonra bebeği kendisine getirmemizi söyledi. Ben gitmedim. Çok kalabalık ve insanı rahatsız eden bi havası olduğu için gitmedim. Sana ne cevap verdi merak ettim...

Merhaba Nakredusa, ben de doğumu Konakta yaptım. Sanırım ordaki doğumlarda bebeklerin ilk muayenesini Halil bey yapıyor. Bize de çıkmadan evvel odamıza gelerek 1 hafta sonra bebeği kendisine getirmemizi söyledi. Ben gitmedim. Çok kalabalık ve insanı rahatsız eden bi havası olduğu için gitmedim. Sana ne cevap verdi merak ettim...

Merhaba wetw sizin odanıza gelmiş iyi bizi ayağına çağırdı 2 saniye baktı bakmadı bebeğim sürekli ama sürekli emmek istiyodu ciyak ciyak ağlıyodu nedir nedendir demek isteyecek oldum daha doktor bey sürekli emmek istiyo derken bana ne canım ne yaparsan yap emzirirsen emzir demez mi bi daha o oldu zaten taburcu olurken 2 saat bekledik gelmedi bi de ayağına çağırdı isterse dünyanın en iyi doktoru olsun bitmiştir benim için kimseyede o yüzden tavsiye etmedim haksız olduğumu da düşünmüyorum

Ben kendi çocuğum olmadan da taıyorum onu. Davraışlarından dolayı ve Konağın yoğunluğundan dolayı hiç tercih etmeyi düşünmedim. Şimda Cakatta Gülten Yaylacıya gidiyoruz. Senin bebişi kız, oğlan?? Ne kadarlık? Benim kızım 2 ay 3 haftalk

ben doğumdan önce bikaç kişiden iyi diye duymuştum sonradan herkes küpeli sosyete falan demeye başladı baktım doğru düzgün kimse beğenmiyo bi kere yiğenimi götürmüşler doğru düzgün bakmamış nesi var anlayamamış falan öyle işte Allah bağışlasın kızını benim oğlum var 4,5 aylık bi gazmanım var :)

Kızlar kan damlası kullanmaya baŞlayan var mı aranızda?4.ay aŞıları ıÇın saĞlık ocaĞına gıttıĞımızde verdıler bıze.Çok berbat bır tadı var,pas gıbı kokuo.ve oĞlum normalde hergÜn kakasını yapardı.Şımdı 3 Ünde bır yapıyor.ne zamana kadar kullanılması gerekıyor kı acaba bu damlanın?var mı bılen?

kızlar bende necati günaltaya gidiyorum eski tren yolu caddesinde siddetle tavsiye ederim.
bu arada havalar soğudu ve alya cok üstünü acıyor sobeden uyku tulumu aldık 50 ytl cok güzel yıkanıyor ve hiç terletmiyor.

canım bizimde yaklaışıyor doğum günümüz ay bende çok heyecanlıyım iki ayrı doğum günü belkide 3 yapıcam diye düşünüyorum biri aile arasında biri oğlumun arkadaşlarına biride kendi arkadaş çevremize şu aralar en çok menü olayı nı düşünüyorum birde acaba gelen misafirlere anı olarak bişeyler yapsammı magnet falan yada davetiye tarzı doğumda sadece bebek şekeri dağıtabildim kese içinde hazır yaptırmıştım ama bu sefer kendim hazırlim diyorum sen neler yapmayı düşünüyorsun ay ben pastayıda nereye yaptırcama karar veremedimüç ayrı pasta olucağı için uygunda olsun diyorum fiyatları sen araştırdınmı hiç pasta fiyatlarını
kıslar bebekleriniz kaç aylık bilmiyorum ama bizimkiler gibi büyükseler özdilekte playskool oyuncaklarında indirim var bir bakın isterseniz

ben de hiç birsey düsünmedim bakmaya fırsatda olmadı aslında ama yavas yavas bakmaya baslıcam cok sıkısırım yoksa yardım etcek kimse yok yanımda annemler izmirde yasıyo doğum günü yapmıs annelerden fikirler bekliyorum :gitme:

kızlar ben oğlumu yarım kundak yapıyorum evim doğalgazlı ama yinede uyurken üşür diye ve elelrini sallayınca korkuyo uyanıyo diye alıştırdım ve üstünü açamıyo :)) tavsiye ederim hem daha uzun uyuyo ince bi tülbentle sarıyorum sonrada penye battaniyeyi kundak gibi sarıyorum ayaklarıylada açma imkanı olmuyo böylece

bu arada kızlar kan ilacının lekesi cıkmıyomuşşşş bildirilirr
bide şu rotavirüs aşısı 1. dozla 2. doz arası kaç aya oluyo ve ağızdan damlaymış doğrumu

kızlar bende efecimi mehmet ali paşa polikliniğinde bilge bey var ona götürüyorum çok ilgili bir dr ben çok memnunum
bezide molfix oluşuma en iyi o geldi

bu arada kızlar kan ilacının lekesi cıkmıyomuşşşş bildirilirr
bide şu rotavirüs aşısı 1. dozla 2. doz arası kaç aya oluyo ve ağızdan damlaymış doğrumu

cnm slm.rotavirüs asının arasında 2 ay olması gerekiyor.2 .ayda ilk dozu yaptırdıysan diğeri 4.ayda yani.ben ilkini 3.ayında yaptırdım şimdi 5 ayında yaptırıcam.3.5 aya kadar ilk dozunun yapılması gerekiyormuş.ağızdan cnm evet doğru.bu arada diyordumya rotavirüs için gidicem doktora diye,doktor arıyordum hani..gecen eşimin eczacı arkadaşı ve eşi geldi bize.ve çok mecbur kalmadıkça doktora hastanelere gitmeyin ,ortalıkta bu kadar salgın varken çocuğu riske atmayın dedi.bir sürü şey anlattı.özel hastanede olsa,ne kadar dikkat edilsede şu aralar gitmek çok riskli dedi..bu yüzden bir süre gitmemeye karar verdik eşimle..eczaneden alıcaz aşıyı ve arkadaş yapacak.eczanedede aşının fiyatı aynıymış.

brcsrkn sağlıkla büyüt efeciğini kokla benim için bilge beyi bende duydum iyi diyolar bizde molfiks kullanıyoruz hiç şikayetim olmadı sadece 1 ve 2 numarada bazen jel anecikleri cıkıyodu ma zaten 2. aya gecinde 3 numaraya geçmek gerekiyo kısa sürdüm 3 numara gayet iyi

aysecim bizde 3. ayda yaptırıcaz aşıyı yani 2 ay arayla yapıyolar saol canım

hem ağızdan hem dünyanın parası bi damlacık şey neden bu kadar pahalı yahuu :))
hastane konusuna gelince evet doğru diyosun heryer hasta dolu
allahtan hülya hanım bu konuda titiz ateşli hastalarını genelde belirli günlerde kontrole çağırıyo ve diğer günlerdede mikrobikleri grup halinde alıyo özellikle bebekleri mua ediceği zaman odayı havalandırıyo çok ilgili saolsun güğvenim sonsuz kendisine bizde 9 aralıkta gidicez hem aylık kontrol hem aşı hemde kalca usg için gitmemiz mecbur yani
bu arada poyraz bey nasıl kocaman olmuştur yakışıklı

Back