• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

izmit nasıl bir yer fikirlere ihtiyacım var

Bence en çok yaşanacak yer yahya kaptan. Evleri küçük felan değil, 3+1ler normal standartta evler. Tabi daha büyük bir ev arıyorsanız bilemem, evler eski fakat değeri asla düşmeyecek bir yer. Zaten fiyatlara baktıysanız az buçuk anlamışsınızdır. Muhit olarak yahya kaptan gibisini bulamazsınız İzmit'te. Avm, okullar, yürüyüş yolları, hastane, çay bahçeleri vs lazım olacak ne varsa herşey var. Akşam rahat yürüyebilirsiniz, sıkıntı yaşamayacağınız bir yer olur. Gebze hiç tavsiye etmem. Sorularınız olursa da seve seve yardımcı olabilirim :)

İstanbul'dan oraya gidersem alisamam diye korkuyorum.Orada mi yaşıyorsunuz

Memleketim Çok da güzeldir hemde her türlü rahat aşırı pahalı olmayan sosyal bir şehir. . Hem deniz hem dağ imkanı sunan bir şehir en fazla 45 1 saatlik mesafe.

Genel olarak kültür seviyesi yüksek. Ulaşım kolay ve rahat.
Eğer izmit merkeze yakın olmak zorundaysanız yeni bir sürü bina yapıldı kent konutları fiyata göre büyük ve küçükleri var . Bir arkadaşım öğretmen çift ev aldılar kent konuttan hem manzara güzel hem ev çok güzel büyük ve yeni merkezde sayılır hem ..

Ama ben de şahsen bina sevmiyorum müstakil hem rahat ve konforlu geliyor bana. Doğası güzel bir şehirde bina içine tıkılı kalmak benim işime gelmiyor.

Ben şahsen kartepe Başiskele (plaj yolu yeni binalar) yi önerebilirim doğası yüzünden arabada olunca çok rahat.
Ama siz en iyisi önce bir gün gelin gezin güzelce öyle karar verin

Ben geldim ama yağmurlu bir gündü Fethiye caddesi İstiklal caddesi yürüdüm okadar.Birde yıllar önce Kefken e gitmiştim.Kesinlesirse tekrar gitmem lazım haklısınız.Bu arada siz plaj yolunda misiniz arabam yok zor olur diye düşündüm

Bence en çok yaşanacak yer yahya kaptan. Evleri küçük felan değil, 3+1ler normal standartta evler. Tabi daha büyük bir ev arıyorsanız bilemem, evler eski fakat değeri asla düşmeyecek bir yer. Zaten fiyatlara baktıysanız az buçuk anlamışsınızdır. Muhit olarak yahya kaptan gibisini bulamazsınız İzmit'te. Avm, okullar, yürüyüş yolları, hastane, çay bahçeleri vs lazım olacak ne varsa herşey var. Akşam rahat yürüyebilirsiniz, sıkıntı yaşamayacağınız bir yer olur. Gebze hiç tavsiye etmem. Sorularınız olursa da seve seve yardımcı olabilirim :)

Bu arada nette aksam erken saatte yürüyen kalmaz vs olumsuz yorumlar biraz düşündürdü beni

İzmit merkeze vasıta ile kaç dakika 3+1 ev kiraları nasıl bilginiz var mi

Başiskele merkez ile İzmit merkez (halkevi) arası minibüs/otobüs kullanarak 15 dk sürüyor. Başiskelenin merkez hariç semtlerinden 20-25 dk sürer en fazla.

Kiralar 3+1 800-900 civarı yeni binalar. Eski konutlarda 600-700 arası bulunur sanırım.

Ozel aracla 10 bilemedin 15 dk surmez bile belediye otobusle 45 dk gibi
Evler icin deprem konutlari var onlar 450/600 arasi diğer evler 900 /1000 kadar çıkıyor
Duzeltme yapayım ben yuvacikta oturdum ordan 45 dk suruyor otobusle bayagi dolaşıyor çünkü

Bahsettiğiniz süre çok çok fazla bence. Siz sanırım başiskele derken paşakent ya da kirazlıkent konutlarını falan kastediyorsunuz. Oralar hariç başiskelenin hiçbir yeri 45 dk sürmez. Oralar da zaten başiskelenin en ücra yerleri...

Başiskelenin merkezi 15 dk sürüyor minibüsle. Eski yol minibüsü olursa 10 dk.

İzmit merkeze uzak anladığım kadarıyla.

Değil aslında. Arkadaş sanırım başiskelenin en uzak yerini kastetti 45 dk derken. Mümkün değil 45 dakika sürmesi.

10 km İzmit-başiskele arası.

Bu arada nette aksam erken saatte yürüyen kalmaz vs olumsuz yorumlar biraz düşündürdü beni

Yok öyle birşey. İstanbul'a göre çarşısı küçük, seçenekler sınırlı ama öyle bahsettiğiniz gibi bir yer değil.

İstanbul'dan oraya gidersem alisamam diye korkuyorum.Orada mi yaşıyorsunuz
Doğma büyüme izmitliyim. 2000 yılından beri de yahya kaptanda oturuyorum. Bahsettiğim avmdeki kafeler 12de kapanıyor zaten. Rahat rahat gezer dolaşırsınız. Tavsiyem gelip gezmeniz, o zaman daha iyi anlarsınız nasıl bir yer olduğunu :)

Küçük İstanbul herşey var, özellikle merak ettiğin nedir? Dört sene kaldım, hayran oldum : )

Ben geldim ama yağmurlu bir gündü Fethiye caddesi İstiklal caddesi yürüdüm okadar.Birde yıllar önce Kefken e gitmiştim.Kesinlesirse tekrar gitmem lazım haklısınız.Bu arada siz plaj yolunda misiniz arabam yok zor olur diye düşündüm

Ben plaj yolunda değilim merkeze uzağım 30 dk . Ama inanın ulaşım çok rahat ve kolay şimdiye kadar hiç şikayet edeni duymadım.. Aksan kimse yok vs. Öyle birşey yok gayet canlı ve sosyal bir şehir gezmeyi seviyoruz şehir olarak.

Özellikle yazın fuar çarşı seka park ve sahil kenarları gayet kalabalık kışın da yine sahiller cafeler çarşı her yer canlı. Avm leri saymıyorum bile ..

Arabanız yoksa plaj yolu yahya kaptan ve kent konutlarını öneririm ulaşım kolay ve izmit çarşıya çok yakın. Plaj yolunda yeni bina olmasına dikkat edin ama depremden dolayı.

Ben gerçekten sorun yaşayacağınızı sanmam değerlendirmesini bilene çok aktif bir şehir hem doğa hem.kültür bakımından.

Back
X