İzmir'de 'Müstehcen' Bulunan ve Bir Süredir Protesto Edilen 'Müzisyen' Heykeli Parçalandı

Çok pis gaza geldim, madem heykeller günahmış gidip devlet koruması moruması demicem Nemrut dağındaki o heykellerinin anasını ağlatçam. Var mı gelen?

O değil de bu heykeli yıkanlar sıkıysa gidip antik çağdan kalan müstehcen heykelleri yıksınlar. Antik kentlerde dolu, hadi yiyosa onları yıksınlar. Hem müstehcen hem günah. O Ege kıyıları antik kent dolu, haydi çok duyarlı vatandaşlarımızdan bir adım bekliyorum, ben de gelip el atıcam sonra beraber Silivri'ye geçeriz...

Çok pis gaza geldim, madem heykeller günahmış gidip devlet koruması moruması demicem Nemrut dağındaki o heykellerinin anasını ağlatçam. Var mı gelen?

O değil de bu heykeli yıkanlar sıkıysa gidip antik çağdan kalan müstehcen heykelleri yıksınlar. Antik kentlerde dolu, hadi yiyosa onları yıksınlar. Hem müstehcen hem günah. O Ege kıyıları antik kent dolu, haydi çok duyarlı vatandaşlarımızdan bir adım bekliyorum, ben de gelip el atıcam sonra beraber Silivri'ye geçeriz...
işid yada daiş zihniyeti bu hızla giderse antik çağdan kalan heykellere de sıra gelecek

upload_2016-5-30_14-4-8.jpeg

işid yada daiş zihniyeti bu hızla giderse antik çağdan kalan heykellere de sıra gelecek

Yaaa sıkar o, o heykellerden turist çekip para kazanıyorlar, izin verirler mi yıkılmasına? Adamlar şovanist, din, müstehcenlik hikaye.

heykelle putun farkı nedir?? ikisi de insan şeklinde, insan şeklini tasvir etmek diye bişey var mı dinimizde?

Yahu dinimiz de yasak olan put yapıp tapma, heykelle ne alakası var putun? Put demek yapılan taşa tapmak demek, sen gidip heykele tapıyor musun Allah aşkına? Eğer taparsan o zaman o heykel senin için put olur.

O zaman Allah'a mahsus yaratmak, ne bina dik, ne makine tasarla, ne araba yap. Bak evde kullandığın süpürgeyi de bir insan tasarlıyor, haa adam taşı yontmuş heykel yapmış haa bir mühendis araba tasarlamış ve sen binmişsin.

İnsan yaratmakla, heykel yapmayı bir tutmak, cidden her geçen gün nutkum tutuluyor. İnsan şekli vermesi o heykeli yaratmak mı demek? İnsan elinden çıkan bir şeyi Allah'ın yaratıcılık vasfıyla bir tutmak, işte asıl mantık ihlali budur....

Bu arada aman çocuğunuza resim yaptırmayın, Alimallah insan resmi falan çizer, direk şirk direk...

çok şükür namusumuz elden gitmedi.
darısı dışarda taciz yapanların başına
durmak yok:işsiz:

Heykel ve putu ayni kefeyemi koyuyorsunuz allahaskina ya adam heykeli yapar sonra onu kutsal kabul eder ibadet eder ona tapar. Burda kim gidipde heykellere tapiyor buna biz sanat diyoruz ona dini bir anlam yukeleyip hadi tapalim demiyoruz..ne heykelmis arkadas put oldu ucube oldu siz onu bunu birakin bizim sanatin s sine tahammulumuz yok deyin en iyisi cunku gorunen bu

Çirkin bir yapı... Parçalanmasına üzülmedim.

İlk cümlemi şimdi evirip çevirmeden birileri ekleyeyim.
Kimsenin de buna hakkı yok o ayrı bir mevzu. Emek var her şeyden önce.
Benim dikkatimi hiç çekmiyor bu tarz şeyler... Orada olması da bir anlam ifade etmez, olmaması da(BENİM İÇİN).
Yani eminim oradan geçen bir çok kişi pek umursamıyordu, varlığını.
Şimdi parçalandığı ve parçalayanların da etiketini öğrendikleri için tepkiler alır yürür.
İkircikli mevzular...

Umarım doğru yerleri vurgulamışımdır da birileri başka taraftan anlamaz.

Heykel gerçekten de gudubet bir şey,en azından çocukların kolay göremeyeceği bir yere yapılsaymış,kabus gördürtecek cinsten...Pipili olması da ayrı bir durum,çocukların nasıl ortalık yerde yetişkin pipisi görmesini istemiyorsak, bunu da her gün geçtikleri bir yerde görmeleri,bilemedim.. ben istemezdim şahsen... Çocuğa " sen oraya şeetme evladım, sanatçının vermeye çalıştığı duyguyu almaya çalış " da diyemezsin yani.

Eeee işte kendi seçmenine çok çocuk yap diyolla yaa, karşı seçmen yapacak ki ortam değişsin. Biz aman yapmayız, ortam diye diye nüfusu el geçirdiler...
Zihniyetini seveyim. Heykele karşıyız diye benim gibi AKP ye tek oy atmamış insan da akpli oldu. Kafalar pırıl pırıl.

Abuk sabuk taş parçası da başımıza 'sanat' oldu. Memleketimize de ne yararlı dimi ama. Medeni oluyoruz bu gudubet, mendebur, ne idiğü belirsiz heykellerle.

Zihniyetini seveyim. Heykele karşıyız diye benim gibi AKP ye tek oy atmamış insan da akpli oldu. Kafalar pırıl pırıl.

Sana mı dedim bunu? Neden üstüne aldın, orada sephoraa'nın başka bir mesajına cevap bu senle hiiiç ilgisi yok, okusan anlardın. Kimin kafası pırıl pırıl acaba?

Sana mı dedim bunu? Neden üstüne aldın, orada sephoraa'nın başka bir mesajına cevap bu senle hiiiç ilgisi yok, okusan anlardın. Kimin kafası pırıl pırıl acaba?
Evet alakası yoktur eminim. Konu heykel ve sizin heykele karşı olanlara 'kendi seçmenleri' diyerek kimi kastettiğiniz ortada

Abuk sabuk taş parçası da başımıza 'sanat' oldu. Memleketimize de ne yararlı dimi ama. Medeni oluyoruz bu gudubet, mendebur, ne idiğü belirsiz heykellerle.

Olmayın yahu medeni olmayın. Bakmayın, görmeyin, beğenmeyin ama saldırmayın da. Sadece siz ve sizin zihniyetinizdeki insanlar yaşamıyor bu ülkede. Ne zaman başkalarına, başkalarının isteklerine, beğenilerine saygı duyarsınız o zaman medeni olursunuz.

Olmayın yahu medeni olmayın. Bakmayın, görmeyin, beğenmeyin ama saldırmayın da. Sadece siz ve sizin zihniyetinizdeki insanlar yaşamıyor bu ülkede. Ne zaman başkalarına, başkalarının isteklerine, beğenilerine saygı duyarsınız o zaman medeni olursunuz.
Medeniyet abuk sabuk gudubet taşlar yapsaksa zaten o medeniyeti istemem sen merak etme.

X