terziyle doktor önerilmezmiş lafına kesinlikle katılıyorum.pco hastasıyım gebe kalabilmek için iyi bir doktor arıyordum tavsiye üzerine umur yensel e gitmeye başladım.1 yıl boyunca -ilaçlar yumurta takipleri göbekten iğneler rahim içi filmleri-sürecin ne kadar meşakkatli olduğunu tahmin edersiniz.bana dair her şeyi uyguluyorduk ama ben talep etmeme rağmen
eşimle ilgili herhangi bir test istememişti doktor eşimin daha önceki beraberliğinde bir gebelik durumu olduğundan eşimin sperm kalitesinde bi sorun olmayacağını düşünüyordu.hiçbir biçimde doğal yolla gebelik gerçekleşmediğinden aşılama yapalım dedik,aşılama yapılacağı gün eşimden alınan örneğin test raporunda eşimin sperm sayısı oldukça düşük görünüyordu.
Yaşadığım düş kırıklığını tahmin edersiniz artık.
Doktorumun ezberci yaklaşımı (eski sevgili hamile kaldıysa sperm sayısında sıkıntı yoktur düşüncesi)benim 1 yıllık beklentilerim emeğimi çektiğim sıkıntıları harcadığım parayı her şeyi hiç etmişti
Hala bir bebeğim yok,doktorum garantici davranıp eşimden de bi spermiogram isteseydi eşzamanlı olarak tedavi olup belki de şuanda bebek bekliyor olacaktık
Doktorunuzun şüpheci olması her şeyi ihtimal dahilinde düşünmesi yorucu olsa da hasta için önemli bir artıdır.
Umur beyin gebelik takibi ve operatörlüğü konusunda hiçbir yorumda bulunamam ancak gebelik tedavisi için bir kez daha düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum