Kızlar ben istanbul ve izmir dahil toplam 9 doktora gitmiştim. Bunların içlerinde cok bilinen sosyetik veya unlulerin doktorları da mevcuttu. Görüşme ücretlerim ufak çaplı ameliyat parasına ulaştı, ama içime sinmesi önemliydı o yuzden kıydık paralara :). Ameliyat ücretleri istanbulda tabiki İzmirde ki en iyi doktorların 2-3 katına cıkıyor, ama benim doktor kararını vermemde öncelik içime sinmesi ve güvenebilmemdi. Açıkçası içime o abartı fiyatlı doktorlardan birisi sinip mantıklı gelseydi kıyardım da sonucta 1 kere olması ve revizyona ihtiyaç olmaması da önemli.
9 doktordan 1 i dışında hepsi bence iyi doktorlardı, hepsinin kendine özgü bir yaklaşımı vardı tabi. Benim tercih ettiğim doktorlar genelde daha doğallığı ön planda tutan, ve çok ufak hokka diye tabir edeceğimiz burunları herkese yapmayan doktorlardı. Ben de kavisi çok çok az neredeyse düz diye tanımlayableceğimiz bir burun istiyordum. Bebeksi değil daha kadınsı. Yani mesela Angelina Jolie nin 2000 yılındaki burnu bana göre cok kavisli kalkık yuvarlak hatlı bebeksi. Ama suan ki yeni burnu hafif dik kavis daha az ve biraz daha keskin ve bence cok hos. (Tabi benim burnum daha büyük olacak suratım o kadar ufak burna müsait değil zaten.) Renkler ve zevkler farklıdır elbet, bu bir örnekti sadece.
Neyse ben sonuc olarak izmir de bir doktora karar verdim 3 gün önce de ameliyat oldum. Ameliyatım 1 saat sürdü odamdan çıkış ve girişim de 2 saati biraz geçmiştir. Morluklarım şuan yok denilecek kadar az 2. gün hafif morardım o kadar. Şişlikler ilk gün alnım ve göz çevremden başladı ertesi gün elmacık kemiklerin ve yanaklarımın etrafındaydı, bugünde çeneme doğru kaydı patates gibiyim:44: Burnuma gelince şuan bişey söylemek zor tabi hala alçılı ve tamponları yarın cıkacak. Ama ucu cooook kalkık duruyor.
Ama sanırsam ilk basta hep cok kalkık olup sonra düsermiş. Doktoruma da sorduğumda suan tampon, şişlik ve ucundaki bantın tuttugunu ve ayrıca benim burnumda suan içten yukarı dogru tutması için dikiş olduğu ve bunun zamanla eriyeceğini söyledi yani 3 haftaya herhalde %60-70 lik bir oturma olacak. Doktoruma güveniyorum içimi ferah tutuyorum güzel olacak herşey :)
Şuanki sürece kadar da doktorumun yaklaşımı ilgisinden çok memnunum, şeker gibi birisi :) Gece dahi ulaştım kendisine
ama suan tavsiye edemem henüz kişisel olarak çünkü sonucu hala görmedik :) ama ameliyat süreci ve sonrası abartı sıkıntılarım olmadı ve morlugum bircok kişiye göre inanılmaz az oldu. İlerleyen günlerde tekrar bilgilendiririm burdan ilgilenenleri. Özelden de merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. İnşallah herkesin içine sinen, güzel, hoş,
estetik ve tabiki sağlıklı nefes alabileceği bir burnu olur :)