• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir Mitingi bize ne anlatıyor?

MeysaNur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2011
1.272
105
123
Kocaeli
Seçim çalışmalarını yerinde takip etmek için 4 gündür İzmir'deyim. Daha önce günübirlik geldiğim için pek fikir sahibi olamamıştım. Bu kez epey yer dolaştım, pek çok kişiyle konuşma şansı buldum.

Doğrusunu isterseniz Yılmaz Özdil'in hemen her yazısında cenneten bir bahçe gibi olarak anlattığı İzmir'i arıyorum 4 gündür!

Bizim mahallede Tuncay abi "Senin karın çok çirkin" diyenlere, "Evladım her gece içmemiz boşuna mı? İki kadeh çekince kadın Adriana Lima'ya dönüşüyor" diyordu.

Yılmaz Özdil'in bahsettiği İzmir de meğer Kordon'dan ibaretmiş! İki duble devirdin mi New York İzmir'in eline su dökemez hale geliyor demek ki...

Karayoluyla İzmir'e geldiğim için, araba resmen leş gibiydi. Yıkamacıya götürdüm haliyle. Mümkün olsa tükürerek silecek! "Yahu kardeş derdin ne senin, su mu yok?" dedim. Sırıtarak, "Abi çok su sıkınca yollar göl oluyor" diye dalga geçti adam iyi mi!

Burada öğrendim ki, Türkiye'nin 81 ili içinde "yağmur yağmasın" diye dua eden tek il İzmir. Haksız da değiller hani... Biraz çiseledi mi, koca şehir denize komşu göl halini alıyor!

Dedim ya, epey kişiyle konuştum.

Belli bir kesimin kafası karışık. Bir yanda cumhuriyet tarihinin en başarılı ulaştırma bakanı. Seçilse İzmir için eşi benzeri görülmemiş bir şans olacak. Ama diğer yanda CHP var, vazgeçmek istemiyor. Öyle kişiler gördüm ki, değil Binali Yıldırım, Atatürk gelip AK Parti'den aday olsa, yine oy vermez.

O derece!

Binali Yıldırım inanılmaz bir şekilde karşılık buluyor burada. Anketler farkın kapandığını gösteriyor. Yıldırım'ı avantajlı duruma getiren iki neden var. Birincisi hizmet adamı olması, ikincisi kirli dil kullanmaması...

Mesela Aziz Kocaoğlu, "Namuslu olana oy verin" diyerek bir kampanya başlatmış. Kampanya CHP'nin ama Binali Yıldırım da bu kampanyayı destekliyor, Kocaoğlu'na da hak veriyor!

Ama çarpıcı bir farkla!

"Evet namuslu olana oy verin. Ama bizim coğrafyamızda söz ağızdan çıkıyorsa namustur. 10 yıldır 3 kilometrelik metroyu bitiremeyen, 2005'en beri arızalanan teleferiği tamir edemeyen adamın sözüne de ne kadar itibar edilir?" diye soruyor.

Binali Yıldırım bir şeyin daha altını net olarak çiziyor. Kendisine, "İzmir'i kaybederseniz Ulaştırma Bakanlığı görevine dönecek misiniz?" sorusuna verdiği cevap çok anlamlı:

"Ben o sayfayı kapattım. Benim Ankara'ya dönüş biletim yok!. En büyük hayalim İzmir'e hizmet etmek. İzmirlilere güveniyorum, beni hizmetçi olarak seçecekler" diyor.

Neyse...

Lafı fazla uzatmadan dünkü mitinge geleyim.

Polis, esnaf, ve sokaktaki insanlar hep bir ağızdan aynı şeyi söylüyor: "Burada Cumhuriyet mitingleri oldu. Baykal'ın devasa mitinglerini gördük. Bahçeli'nin bayraklı mitingini izledik. Böyle kalabalık görmedik" diyordu anlaşmışcasına...

Dün mahşeri kalabalığın olduğu meydandaydım. Detaylarına fazlasıyla girmeyeceğim çünkü eminim ki hepiniz ekranlardan izlemişsinizdir. Mitingden sonra gazetelere ve sosyal medyaya internetten şöyle bir göz atayım dedim.

Vay anam vay!

Cumhuriyet mitinglerinde benzeri kalabalığa 1 milyon diyen süper zekalar, "Saydım, orada toplam 50 bin kişi var" demiş. Sayı konusunda gülünç duruma düşmek istemeyen diğer akıllılar da, "Yok diğer şehirlerden otobüslerle insan taşındı", "Yok kalabalık montaj" diyerek bir sürü saçmalık üfürüyordu.

Zaten hep böyle olur!

İzmir'de miting olur "Aydın'dan getirdi" derler, Aydın'da olur Denizli'den, Denizli'de olur Isparta'dan, Isparta'da olur Konya'dan, Konya'da olur Mersinden, Mersin'de olur Antalya'dan bindirilmiş kıtalar getirildiğini iddia ederler. "Abi gözlerimle gördüm. Arap yarımadasından otobüsle insan taşındı. Kıbrıs'tan gemilerle geldiler" diyen bıngıldak kafaya bile inanan çıkar

Sonra ne mi olur?

Seçim öncesi "Toplama kalabalık" diyenler, seçim sonrası yüzde 50'yi görünce, "Seçime hile karıştı. Ölülere oy kullandırıldı"demeye başlarlar. Baktılar bu da olmuyor, sonucu kabullenir, bu seferde oy verenlere hakaret ederler.

Dün "Toplama kalabalık" diyenleri takip ettim. "Şehir dışından 300 otobüs geldi" diye yaygara koparıyorlardı.

Hadi diyelim ki doğru! Hatta diyelim ki, 300 değil, 1000 otobüs dolusu insan İzmir'e getirildi. Gerçi AK Parti'nin duble yolları bile bu trafiği kaldıramaz ama hadi diyelim ki oldu! Basit bir hesap yapacak olursak, her bir otobüs 50 kişi alıyor. Toplasan 50 bin kişi ediyor.

E be gerizekalı kardeşim!

Polisin resmi kayıtlarına göre sadece miting alanına 254 bin kişi giriş yapmış. Miting alanını gösteren kamera kayıtlarını açın tekrar izle. Bariyerlerin arkasında kalan bir hat var ve o hat tüm sahili kaplamış. Yani neredeyse 100 bin kişi de orada var.

De hadi onları da senin hatırın için yok sayalım.

50 bin kişi otobüslerle taşındıysa geride kalan 200 bin kişi kinder sürpriz yumurtadan mı çıktı? Adam diyor ki, "Manisa'dan onbinlerce insan İzmir'e taşındı."

"Nereden duydun?" diyorsun, anlatmaya başlıyor: "Bende bi arkadaşımdan duydum. Onada bacanağı söylemiş. Bacanağı da asker arkadaşından öğrenmis. Ona da halaoğlu soylemiş"

Dikkat buyurun!

Erdoğan Manisa'daki mitingi tamamlar tamamlamaz helikopterle İzmir'e geliyor. Ama nasıl oluyorsa, Manisa'dan otobüsle taşınanlar Erdoğan'dan önce miting alanına doluşuyor!

Oysa ortada basit bir gerçek var.

Bir önceki yerel seçimde, yani 2009 yılında AK Parti adına yarışan Taha Aksay İzmir'de 600 bin oy almış. Bir sonraki genel seçimlerde ise AK Parti'ye oy verenlerin sayısı 924 bin civarında. CHP yüzde 43, AK Parti yüzde 37 civarında oy almış. Binali Yıldırım faktörünü hesaplarsak bu seçimde bir milyonun çok üzerinde oy alınacağı kesin... Yani dün toplanan kalabalık, AK Parti seçmeninin 5'te birine tekabül ediyor!

Aslında bunlara hiç gerek yok.

Anketlerin en gerçekçisi 30 Mart'ta yapılacak nasıl olsa... Normal insan ömrü 60 yıl desek, İzmirli bugüne kadar hizmet yüzü görmemiş. 60 yaşına gelen rahat bir hayat süremeden bir ideoloji uğruna ölüp gidiyor. Düşünün ki CHP'li aday, "park olan yere park yapacağını vadediyor" ve tekrar oy alabiliyor bu kentte..

Yazının başında da söyledim.

Binali Yıldırım gerek çalışmalarıyla ve gerek açıkladığı 1414 projesiyle taraflı tarafsız herkese parmak ısırtıyor. Ben şu ana kadar Aziz Kocaoğlu'nu henüz ortalıkta görmedim.

Anlaşılan o ki CHP'li yöneticiler, seçmenin yine ideoloji saplantısıyla kendisine oy vereceğine kesin gözüyle bakıyor, "İzmir bizim kalemiz ve asla düşmez" diyerek projesiz plansız kazanacağına inanıyor.

Benden uyarması!

İzmir CHP'nin kalesi olabilir ama şu aralar sahadaki savunmasız kaleden farksız. Binali Yıldırım o kaleye tarihi bir gol atarsa, kimse şaşırmasın!

Dipnot: İzmir'de herkesin takdirini ve onayını almasına rağmen CHP'den aday gösterilmeyince DSP'ye geçen Hüseyin Aslan, Aziz Kocaoğlu'nun korkulu rüyası haline geldi. Bu ayrıntıyı kimse gözden kaçırmasın!

http://www.internethaber.com/izmir-mitingi-bize-ne-anlatiyor-15755y.htm

İzmiri ömrü hayatımda 3 kez görmüş biri olarak yorum yapmam çok doğru olmaz , köy mü kent mi ? gelişememesi şehir efsanesi mi gerçek mi ?
Ama bir şehrin bir partinin kalesi olmasına sonsuz inanç ve koşulsuz şartsız buna güvenme ve buna göre oy verme yanlıştır , hangi partiye yapılmış olursa olsun . Mesela Antalya da uzunca bir dönem CHP nin kalesi idi , şimdi med cezir yaşanıyor bir oraya bir buraya Antalya . İzmirli de şehri için en doğru olanı seçecektir .

Dünkü mitinge gelince ; ortada bir hesap hatası olduğu kesin . Dün başka bir konuda da yazdım , Akp İzmirde % 30 un üzerinde oy alan 2. parti konumunda , yani gündoğdu meydanını dolduracak seçmene zaten sahip .
Oraya civar illerden insan toplamanın mantığını bilemem , zaten seçmenin var , sen seçimlerde İzmirde nal toplayan parti değilsin ki meydandaki ekodan korkasın .
Ha fotoğraflar var vs.. Adam topladılar mı toplamadılar mı bilemem , sosyal medyada gördüğüm hiç bir foto benim için haber kaynağı değil artık . Toplamadılarsa topladılar diye göstermek komik , topladılarsa bunu kendine yakıştırmak komik.

Ama şu döngüden bende çok sıkıldım .

Meydanlar - montaj o kalabalık montaj.

Montaj yok , canlı yayında gördüm .....

Montaj değilse - toplama kampı .

Ya o kadar insanı nereden getirsinler ?

İyi ya bir yerden gelmedilerse de zaten bu kadar değiller ...

Eeee % 50 ?

Sandıkta hile , hurda hep , gerçek değil....

(münferit olaylar yaşanıyor evet , birileri işgüzarlıkla foto montajlıyor , birileri kraldan çok kralcı olmak adına eleman topluyor mitinge , birileri hayali mahalle kaydı alıyor ...ama münferit hesaplar çabuk şaşıyor ve gerçeği kökünden değiştirecek güce sahip olmuyor zaten )

Açıkçası meydanlardaki kalabalığa çok fazla aldırış etmemek lazım.
Zira bizim milletimiz kimi görürse koşuyor meydanlara.
AKP seçmeninin diğer parti seçmenlerine göre oldukça fazla olduğu zaten biliniyor 10 yıldır yapılan Yerel ve Genel seçimler bunu gözler önüne seriyor.
Alt yapı sorunu hemen hemen Türkiye'nin bütün illerinde mevcut yağmır yağdığı zaman İstanbulda bile su basan yerler var diğeri iiller içinde durum pek parlak değil. (AKP belediyeleri de CHP belediyesi olan yerlerde bu var).
Ayrıca AKP izmir mitingi için değil diğer mitingleri içinde civar il ve ilçelerden otobüsler dolusu insan taşıdığı zaten AKP seçmeni tarafından da biliniyor.
Bu da yapılabilir suç teşkil etmez.
İzmiri kim kazanır kim kazanmaz bilinmez ama bence Ülke hakkettiği şekilde yönetilmeli yani mevcut olandan çok daha iyi bir yönetim anlayışıyla :D

Sonuna kadar okuyayım dedim ama sinirlerim kaldırmadı. Son okuduğum, "E be gerizekalı kardeşim!" lafı oldu ve o an bende film koptu.

Kaynağa, kimin yazdığına bakmadım bile. Bahsettiğim kısma gelene kadar beni daha farklı şeyler de rahatsız etti. Örneğin yazının başında şöyle demiş: "Yılmaz Özdil'in bahsettiği İzmir de meğer Kordon'dan ibaretmiş! İki duble devirdin mi New York İzmir'in eline su dökemez hale geliyor demek ki..." Burada çok ciddi bir hakaret var Yılmaz Özdil'e ve İzmir'i beğenen diğer kişilere. Resmen alkol alıyorsunuz ya hani siz, günahkarsınız ya hani işte kafanız iyi olunca böyle görüyorsunuz, aslında bir de ayıkken bakın demek istemiş. (Savunacaksınızdır, ama şöyle ama böyle diyeceksinizdir belki de ama aksi konusunda beni yazının sahibi dahi ikna edemez). Bu imalar hep aynı kafanın eserleri, bin kilometreden okuyabiliyorum. Vur kaç, köşeye sıkıştır(!), ya da öyle olduğunu zannet.

Anlayın artık İzmiri seven lanet olası gri asfaltları yüzünden sevmiyor, metro, havaalanı, yüksek yüksek gökdelenlerden ya da maddi daha başka aklınıza ne gelirse bunlardan dolayı sevmiyor. Orası ruhu olan bir şehir ve o ruhu hissedemeyen işte ancak böyle "kendince" yorumlar yapar. Hissedemezsiniz, anlayamazsınız, bilemezsiniz. Olay maddiyat değil artık anlayın. Metro mu yapılmamış yağmur suları mı basmış? Bunun nedenleri tartışılır ama İzmirlinin daha farklı öncelikleri var ve siz bunu anlamıyorsunuz, ne yazık ki anlayamayacaksınız da çünkü işinize gelmiyor.

Çok, çok, çok çirkin bir yazı.

İzmir'le ilgili olan diğer kısımlara -siz evet biliyorum kesinlikle umursamayacaksınız, ama- İzmirli arkadaşlar cevap vereceklerdir.

Son düzenleme:
He bu arada körü körüne bir partiye bağlanıp oy vermeyi bende çok doğru bulmuyorum.
Seçtiğin kişi yanlış yapıyorsa seçmen olarak değiştirme hakkını kullanabilirsin, ya da yine seçebilir ama hatalarını söyleyebilirsin.
Kör bir inanç cahillikten başka birşey değildir zira.

12 senelik evliyim, eşimin ailesi İzmir'de ikamet ettiği için her sene mutlaka gittiğim bir yerdir İzmir. Bütün gözlemlerim ve orada bulunduğum süre içerisinde edindiğim izlenimlerime dayanarak eğer imkanlar el verse İstanbul yerine İzmir'de yaşamayı bin kat tercih ederim. Mutlaka her şehir gibi sorunları var İzmir'in, ama büyük ama küçük. Ben misafir olarak bulunduğum süre içerisinde bunları derinlemesine araştıracak kadar da bilgili değilim açıkçası, bu sorunlara İzmir'de daimi olarak bulunan arkadaşlarım elbette daha net yanıt verirler.

Tek bildiğim başbakan ve partisi için İzmir'in kazanılmasının bir hedef haline geldiği...Bunun için de ellerinden geleni yapıyorlar; bunda da yadırganacak bir durum yok, her partinin seçim bölgesinde izin verildiği ölçüde propaganda yapma hakkı tabii ki var. Buna otobüslerle seçmen taşımak dahil. Kalabalıklar coşkuyu sağlar, hemen hemen her tv kanalından canlı yayınlanan bir mitingde görünen kalabalık da o partinin taban seçmenini ya da oy verecek potansiyel seçmenlerini etkiler. Ama pelinyaman28 arkadaşımızın tespitine ben de katılıyorum, kalabalıklar her zaman belirleyici olmuyor ülkemizde, cumhuriyet mitinglerinde toplanan kalabalıkları hatırlayalım, ardından gelen seçimdeki oy oranlarını da...

Ausencia'nın tespiti de çok doğru, sosyal medyada o kadar çok bilgi kirliliği var ki, hangisi doğru hangisi yanlış ayırt etmekte zorlanıyor insan. Medya zaten malum, seçim anketlerini de çok gerçekçi bulmuyorum. Geriye ne kaldı? Sadece 30 Mart'ta sandığa gidecek seçmenler ve akşamına açıklanacak sonuçlar. Tek gerçek bu, bundan ötesi bulanık suda balık avlamaya benziyor...

$200420131653026215760_3.jpg gerceği aslı bu
$1964919_581947865235699_1008206075_n.jpg paylaşılan gösterilen bu , ki bu erdoğan sayfasınaa bende üyeyim,böyle bişi görmedim

izmir mitingi çok konuşuldu.
şurdan burdan insanlar getirildi vs dendi. getirmişlerdir veya getirmemişlerdir bilemem
dün izmir de yaşananları doğru bulmadım.
bir bayanın hareket çekmesi, yanında ki kocasının sen niye geldin buraya demesini ve insanların balkona siyah bayraklar vs asmasını.
sn. Kılıçdaroğlu da dün karaman, antalya ve konya(ereğli) deydi.
ki karaman konya bu şehirler akp nin en çok oy aldığı şehirlerdir.
kılıçdaroğlu bu şehirlerde miting yaptığın da neden insanlar el kol hareketi çekmedi, neden balkonlarına siyah bayraklar asmadı?
görüntüleri, resimleri tek tek inceledim ve hiç böyle hadiseler olduğuna şahit olmadım.ki bundan gurur duydum
sen izmire neden geliyorsun demek bir ötekileştirme bir ayrıştırma değil midir?
tamam sn. rte yi ve sn.binali yıldırımı sevmeyebilirsin,
peki ya halk ?
izmirde ikamet eden akp den yana oyunu kullanan halka da mı saygı yok tu?
sonuçta onlarda oy verecekleri partinin mitingine katılmak ister ki en doğal hakları.
hani dilimize dolanmış bir laf vardı
kimseyi sevmek zorunda değilsin ama, saygı duymak zorundasın diye..
demekki bu laf sadece öylesine söylenmiş bir laf olmaktan öteye gidememiş.
bir yaşam biçimi, bir felsefe haline getirememişiz...

Eee be gerizekalı yazar kardeşim ! (Burda chelzy kendisine nasıl seslenildiyse o şekilde cevap veriyor )
% 50 ile bahsedilen oyu Türkiye geneli için olduğunu bilmeyecek kadar mısın ?(işine geliyor)
Atıp tutuyorsun Kocaogluna 45 dakıkalık İzmir-Çeşme yolunu 3 saat kısaltacagını söyleyen Bınalı Bey'e neden voleyi vurmuyorsun ?
Yağmur yağınca Antalya'nın Ankara'nın halini de biliyoruz.Eee be gerizekalı yazar kardeşim bunlardan neden bahsetmıyorsun ??
Hepsi ağızbirliği etmiş aynı türküyü söylüyor ''İzmir köyleşiyor''
Baksana binlerce km uzakta İzmiri gördü ya da görmedi yurtdışında yaşayan da İzmir köyleşiyor diyor,yazları 1 haftalıgına teyzesigillere tatile gelende...
İzmirim sen neymişsin be !

Lütfen üsluplara dikkat.

Bu haberi yazanı da esefle kınıyorum, insanlara bu şekilde hitap edemez.

İzmir'e köy denmesi de abes, İzmir'li değilim, çok bildiğim biryerde değildir ama seyahatlerim sırasında geçerim, İzmir'in heryeri gezilmemiş belli ki:ssz:
Ankara'yı bilmem, bilmediğim yer hakkında konuşamam fakat İstanbul'u çok iyi bilirim, İstanbul'un bazı semtlerine hiç gitmediniz sanırım, gidin ve görün hala 2 derslikli okullar var, insanlar gecekondularda yaşamaya çalışıyor, yollar balçık çamur, alt yapı desen İstanbul'da çok değil 1 saat kuvvetli sağnak yağsın yolları görün:))) lağamlar taşıyor.

İzmir-Çeşme arası 3 saatten 45 dakikaya inecek diye bir söylem mi var:53: iyide İzmir başlangıç noktanız olsun 3 saatlik yol yapacağım diye çıkın kendinizi başka şehirde bulursunuz, İzmir-Çeşme 88 km.lik bir mesafe:51:
İzmir-Balıkesir arası bile 2-2,5 saat, o yolları tepen biri olarak iyi bilirim:ssz:

Eki Görüntüle 1026470 gerceği aslı bu
Eki Görüntüle 1026471 paylaşılan gösterilen bu , ki bu erdoğan sayfasınaa bende üyeyim,böyle bişi görmedim

paylaştığın ilk resim akp mitinginden değil ki, bu resmi yiğit bulutta paylaşmış sanırım ama akp mitingiyle bi ilgisi yok

diğer resimlerde zaten sosyal medyada akpyi destekleyenlerin paylaştığı resimler, erdoğanın ya da kızının resmi hesabından paylaşılan resimler değil zaten

Mune;

Izmir- cesme arasini 3 saat kisaltacakmis, zaten 45 dk hadi bilemedin 1 saat diyerek kendince karalamak isterken komik duruma düsen kisilerin sözü bu:))

Evet Izmir- Cesme arasini 3 saate indirme projesi vardir ama kara yolundan degil deniz yolundan bahsedilmektedir ve gercekten güzel bir projedir.

Ama bu projeyi karayolundanmis gibi yansitmaya calismak, karalama kampanyasi yapmak isteyen kisilerin komik duruma düstügü bir girisimdir o kadar.

Ayrica, dün burada da cok okudum ama cevap vermek istemedim ama simdi baska yerdede görünce yazma geregi duydum.

"izmir e otobüslerle insan tasidilar, hatta Binali Yildirim da Izmir e hosgeldiniz diyerek acik etti" karalamasi dönüp duruyor.

Bakin su videoyu izleyin ne demis Binali Yildirim.

http://www.sondakika.com/haber/haber-ak-parti-izmir-buyuksehir-belediye-baskan-adayi-3-5793987/

Binali Yildirim " Bugün Izmir in kalbi Gündogdu meydaninda atiyor, Hosgeldiniz" demekte yani Gündogdu meydanina miting icin gelen halki selamlamaktadir.

Evet elestirilmeli, yapici elestiri kaliteyi arttirir, hep daha iyiye götürü.
Ama yikici elestiri karalama kampanyasindan öteye gitmez ve sadece dile getirenlere zarar verir.

Son düzenleme:
İzmir mitingini bilemeyeceğim ama Gezi eylemleri zamanında AKP mitingleri için İzmitten-İstanbul'a 3 arkadaşım belediye tarafından tahsis edilen otobüslerle 5 lira vermeden gelmişlerdi hatta otobüsle geri dönmeyip bir gece benim misafirim olup ertesi gin kendileri dönmüşlerdi İzmit'e.
Her parti imkanları dahilinde seçmenini oradan oraya taşıyabilir bu bir suç değil.Bunu dile getirenleri karalama kampanyası yapıyorlar demek çok doğru bişey değil bence.
(Kendim tanık olmasaydım böyle birşeyde yorum yapmazdım)

benim anlamadığım bi konu var,kaç kez izmire gittim,özel arabayla yada otobüsle fark etmez,bu giden kişi dağdan tepeden mi inmiş?bizim arabamız ne kir ne pislik içinde kaldı,şaşırdım açıkcası

Orada karalama kampanyasi oldugunu söyledigim sey, biryerlere parti mensubu tasiniyor konusu degil, Binali Yildirim söyledigi bir sözü carpitarak kendi iddealarina delil göstermeleridir:))

resimleri tartışmak anlamsız, konser resmi vs dendi doğrudur
ama canlı yayınlarla da izledik o da mı konserdi ?
her insanın zihniyeti atacağım partinin mitingine giderim sadece değildir ki
ilime hangi parti gelirse gelsin mitingine gidip dinleyeceğim
miting alanının kalabalık olması veya olmaması bir şey ifade etmiyor..
sonuçlar gösterecek neyin ne olduğunu..

01.00 da hoşgeldiniz sefalar getirdiniz demiş, hani nerde izmire hoşgeldiniz sözü kaçıncı dk da ?
hayır izmire hoşgeldiniz dese ne çıkar mitinge sadece izmir merkezde oturanlar mı gidebilir?
izmirin köyleri var ilçeleri var ordan gelen insanlar için diyebilir ne sakıncası var..

Orada karalama kampanyasi oldugunu söyledigim sey, biryerlere parti mensubu tasiniyor konusu degil, Binali Yildirim söyledigi bir sözü carpitarak kendi iddealarina delil göstermeleridir:))

Bende söylenenlerin iddea değil gerçek olduğunu biliyorum.
Ha evet Binali Yıldırım'ın söylediği sözü çarpıtmışlar orada size katılıyorum.
Zaten otobüs otobüs adam taşıdık İzmir'e hoşgeldiniz demesini beklemiyordum şahsen.

Başbakan İzmir'e mitingleri dışında gitmemiş araştırmamış ama ahkam kesmekte üzerine yok.
Madem öyle çok büyük kalabalıklar var (otobüsler taşınmış da olabilr farketmez) neden devamlı cumhuriyet mitinglerinin ya da iddia edilen konserin fotograflarını paylaşıyor bu AKPliler. Orada mitingin fotoğrafını paylaşsınlar.
İzmir'e köy diyen insanlar, ben de Ankara'da yaşıyorum her yıl en az bir kere İzmir'e gidiyorum siz İzmir'e gittiğinizden emin misiniz? Ya da İzmir'de nereye gittiniz acaba? Ankara'da da belli semtlere gidersiniz "başkente bak be resmen köy" dersiniz İstanbul'da da aynı şekilde.
Metrosu, yok su basan yolları şunlar bunlar, yahu Ankara 15 yıldır iktidar partili bir başkan tarafından yönetiliyor(mahvediliyor demek daha doğru) buna rağmen 2004 de bitireceği metroyu 2014 de Ulaştırma Bakanlığına devrederek anca bitirebiliyor. Daha geçen sene 2 damla yağmur yağdı öve öve bitiremediği 72 gün köprüsü (Balgat'ta 72 günde yaptım diye övünüp durdu) resmen göle döndü.
Bakalım İzmir'e yıllardır muhalefet partili bir başkan var devletten zorla destek alıyor ve alnının akıyla kendi metrosunu beldiye olarak zor da olsa geç de olsa açıyor. Alt yapı deseniz eminim Ankara'dakinden 10 kat daha iyidir.

bütün bunları geçelim İzmir'de özgürlük var, İzmir'de hürriyet var akşam 10 dedin mi evde olmak zorunda değilsin. Dışarıda istediğin gibi istediğin saatte dolaşabilrsin. İstediğin yere otobüs, dolmuş bulabilrsin.

O yüzden İzmir'e çamur atmadan önce İzmir'e bir gidin gezin görün her yerini orada biraz zaman geçirin. Bir arkadaş çok doğru söylemiş herşey maddiyat değil biraz da maneviyata bakın bir şehirdeki huzur herşeyden önemlidir.

İzmiri ömrü hayatımda 3 kez görmüş biri olarak yorum yapmam çok doğru olmaz , köy mü kent mi ? gelişememesi şehir efsanesi mi gerçek mi ?
Ama bir şehrin bir partinin kalesi olmasına sonsuz inanç ve koşulsuz şartsız buna güvenme ve buna göre oy verme yanlıştır , hangi partiye yapılmış olursa olsun . Mesela Antalya da uzunca bir dönem CHP nin kalesi idi , şimdi med cezir yaşanıyor bir oraya bir buraya Antalya . İzmirli de şehri için en doğru olanı seçecektir .

Dünkü mitinge gelince ; ortada bir hesap hatası olduğu kesin . Dün başka bir konuda da yazdım , Akp İzmirde % 30 un üzerinde oy alan 2. parti konumunda , yani gündoğdu meydanını dolduracak seçmene zaten sahip .
Oraya civar illerden insan toplamanın mantığını bilemem , zaten seçmenin var , sen seçimlerde İzmirde nal toplayan parti değilsin ki meydandaki ekodan korkasın .
Ha fotoğraflar var vs.. Adam topladılar mı toplamadılar mı bilemem , sosyal medyada gördüğüm hiç bir foto benim için haber kaynağı değil artık . Toplamadılarsa topladılar diye göstermek komik , topladılarsa bunu kendine yakıştırmak komik.

Ama şu döngüden bende çok sıkıldım .

Meydanlar - montaj o kalabalık montaj.

Montaj yok , canlı yayında gördüm .....

Montaj değilse - toplama kampı .

Ya o kadar insanı nereden getirsinler ?

İyi ya bir yerden gelmedilerse de zaten bu kadar değiller ...

Eeee % 50 ?

Sandıkta hile , hurda hep , gerçek değil....

(münferit olaylar yaşanıyor evet , birileri işgüzarlıkla foto montajlıyor , birileri kraldan çok kralcı olmak adına eleman topluyor mitinge , birileri hayali mahalle kaydı alıyor ...ama münferit hesaplar çabuk şaşıyor ve gerçeği kökünden değiştirecek güce sahip olmuyor zaten )

Auscuğum maalesef yanılıyorsun. Birincisi İzmir'e çok gitmiş biriyim İzmir gerçekten güzel bir şehir. İzmir2e yağmur yağmasında göl olmasın diyenler İstanbul'a Kadir Topbaş'ın yönettiği yere baksın diyeceğim çünkü İzmir müdahele edilemeyen tek yer çünkü orası onun kalesi değil, çünkü orada dayatmalar işe yaramaz insanlar özgürlüğüne çok düşkün maalesef yine burada içkici ayyaş kişilerin olduğu yer gibi gösterilmiş ve İzmir kadar özgürlüğünü savunan bir yer özgürlüğünü kısıtlayacak kim olursa olsun oy vermez eğer chp de bunu yapsaydı ona da oy çıkmazdı.

Başka illerden otobüs kaldırma olayı asparagas olabilir diyorsun, neden adam taşısın zaten oy alan 2. partiyken diyorsun ama son olan olaylar İzmir2de çoğu kişinin taraf değiştirmesine neden oldu kaldı ki keşke direkt sosyal medyada çıkanlar yalandır demek yerine doğru da olabilir diyebilseniz çünkü Eskişehir'de son mitingi değil ama Kültür başkenti seçilmesinden dolayı çok yakınında oturduğum stadyuma geldiğinde bizim sokaklarda arabalar boşaltıldı, çevresindeki açık otoparklar boşaltıldı vs ve hep istanbul ve benzeri illerin otobüsleri vardı. Çok büyük bir alandan söz ediyorum ki sığmamışrı Odunpazarı deriz oraya kadar parketmişti otobüsler. Bunu Erdıoğan'ı savunmadığım için demiyorum. Bizim karşı apartmanımız da daha ki eski bir apartman hepsi ev sahibi en az 10 senedir oturuyorlar hiç ismi bile bilinmeyen tanınmayan kişilerin ismi çıkmış muhtarlıkta o apartmanda oturuyor gözüküyorlarmış tam 6 kişi.? herneyse sonuç olarak tamamen ve nedense İzmir'i karalamak için yazılmış bir yazı ama İzmir'in Foçası Çeşmesi bile yeter İzmir'i anlatmaya..

Back