• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir Mitingi bize ne anlatıyor?

Başbakan İzmir'e mitingleri dışında gitmemiş araştırmamış ama ahkam kesmekte üzerine yok.
Madem öyle çok büyük kalabalıklar var (otobüsler taşınmış da olabilr farketmez) neden devamlı cumhuriyet mitinglerinin ya da iddia edilen konserin fotograflarını paylaşıyor bu AKPliler. Orada mitingin fotoğrafını paylaşsınlar.
İzmir'e köy diyen insanlar, ben de Ankara'da yaşıyorum her yıl en az bir kere İzmir'e gidiyorum siz İzmir'e gittiğinizden emin misiniz? Ya da İzmir'de nereye gittiniz acaba? Ankara'da da belli semtlere gidersiniz "başkente bak be resmen köy" dersiniz İstanbul'da da aynı şekilde.
Metrosu, yok su basan yolları şunlar bunlar, yahu Ankara 15 yıldır iktidar partili bir başkan tarafından yönetiliyor(mahvediliyor demek daha doğru) buna rağmen 2004 de bitireceği metroyu 2014 de Ulaştırma Bakanlığına devrederek anca bitirebiliyor. Daha geçen sene 2 damla yağmur yağdı öve öve bitiremediği 72 gün köprüsü (Balgat'ta 72 günde yaptım diye övünüp durdu) resmen göle döndü.
Bakalım İzmir'e yıllardır muhalefet partili bir başkan var devletten zorla destek alıyor ve alnının akıyla kendi metrosunu beldiye olarak zor da olsa geç de olsa açıyor. Alt yapı deseniz eminim Ankara'dakinden 10 kat daha iyidir.

bütün bunları geçelim İzmir'de özgürlük var, İzmir'de hürriyet var akşam 10 dedin mi evde olmak zorunda değilsin. Dışarıda istediğin gibi istediğin saatte dolaşabilrsin. İstediğin yere otobüs, dolmuş bulabilrsin.

O yüzden İzmir'e çamur atmadan önce İzmir'e bir gidin gezin görün her yerini orada biraz zaman geçirin. Bir arkadaş çok doğru söylemiş herşey maddiyat değil biraz da maneviyata bakın bir şehirdeki huzur herşeyden önemlidir.

İzmir'e köy diyenlere sadece gülerim sadece Çeşme bile İzmir'e 45 dk mesafede ve turizmin gözdesi. O kadar büyük bir alana kurulmuş ki her giden bir daha gitmek istiyor zaten artan takepten dlolayı pansiyonlar bile otel fiyatında Antalya'da kaldığın otellerde kalamazsın Çeşme'de çünkü talep çok.

Yazinin seviyesiz uslubundan hic bahsetmeyecegim, o yaziyi buraya tasimakta bir uslup problemidir bana kalirsa...

Izmir'in su koy olmasi hikayesinden bahsedelim. 18 yilii Istanbul'da, 6 yilimi Ankara'da, hemen hemen 1 yilimi da Izmir'de gecirdim. Simdi Ankara'nin, o belediyecilikten zerre nasibini almamis Turkiye'nin baskentinin merkez semtleri disinda ki semtlere gittiniz mi? Ya da bir yagmur yagdiginda alt gecitleri gordunuz mu? Ya da yillardir tamamlanamayan metrolari, Odtu ve Hacettepe'ye hala halk otobusu diye verilen Ikaruslari, muzelikler emin olun...

Bunlari aldik kenara koyduk. Gelelim Istanbul'a, siz Istanbul'un arka sokaklarina gittiniz mi, gecekondulari, iki adim dahi atamayacaginiz yollari, insanlarin yasadigi yerleri gordunuz mu?

Simdi en son Izmir'e gelelim. Diger yerlerin harika belediyeciligini goz onune alirsak buranin koylestigine dair nasil bir sonuc cikardiniz...
Evet her buyuk sehir gibi merkezden uzaklastikca, hizli yapilasmanin, merkezden uzak kaldikca gozden irak olmanin sonucalri burda da goruluyor, fakat altini ciziyorum her buyuk sehir gibi... Yani artik gulmeye basladim, sanki Ankara ve Istanbul belediyecilik konusunda timsal, Izmir'e akil veriyor...

Butun sartlari ayni farzedelim, Izmir'in durusu yeter, insaninin cizgisinden sasmamasi yeter, degerlerine sahip cikmasi yeter, kadinlarin diger sehirlere kiyasla sahip olduklari ozgurluk yeter.

Ben Trakyali'yim, simdiye kadar Istanbul tasimasi Tekirdag haricinde bir sag parti cikmamistir, cikmaz da. Bu orada ki insanlarin, dinsiz, gelismeye karsi koyan insanlar oludugunu gostermez.

Bunlar camur at izi kalsin gibi sacma bir politikadan baska bir sey degildir. Guzelim Izmir'e demediklerini birakmadilar...

Sadece goz var izan var denir, baska bir sey denmez, umarim vardir, var di mi?!!

Lütfen üsluplara dikkat.

Bu haberi yazanı da esefle kınıyorum, insanlara bu şekilde hitap edemez.

İzmir'e köy denmesi de abes, İzmir'li değilim, çok bildiğim biryerde değildir ama seyahatlerim sırasında geçerim, İzmir'in heryeri gezilmemiş belli ki:ssz:
Ankara'yı bilmem, bilmediğim yer hakkında konuşamam fakat İstanbul'u çok iyi bilirim, İstanbul'un bazı semtlerine hiç gitmediniz sanırım, gidin ve görün hala 2 derslikli okullar var, insanlar gecekondularda yaşamaya çalışıyor, yollar balçık çamur, alt yapı desen İstanbul'da çok değil 1 saat kuvvetli sağnak yağsın yolları görün:))) lağamlar taşıyor.

İzmir-Çeşme arası 3 saatten 45 dakikaya inecek diye bir söylem mi var:53: iyide İzmir başlangıç noktanız olsun 3 saatlik yol yapacağım diye çıkın kendinizi başka şehirde bulursunuz, İzmir-Çeşme 88 km.lik bir mesafe:51:
İzmir-Balıkesir arası bile 2-2,5 saat, o yolları tepen biri olarak iyi bilirim:ssz:

Yazinin seviyesiz uslubundan hic bahsetmeyecegim, o yaziyi buraya tasimakta bir uslup problemidir bana kalirsa...

Izmir'in su koy olmasi hikayesinden bahsedelim. 18 yilii Istanbul'da, 6 yilimi Ankara'da, hemen hemen 1 yilimi da Izmir'de gecirdim. Simdi Ankara'nin, o belediyecilikten zerre nasibini almamis Turkiye'nin baskentinin merkez semtleri disinda ki semtlere gittiniz mi? Ya da bir yagmur yagdiginda alt gecitleri gordunuz mu? Ya da yillardir tamamlanamayan metrolari, Odtu ve Hacettepe'ye hala halk otobusu diye verilen Ikaruslari, muzelikler emin olun...

Bunlari aldik kenara koyduk. Gelelim Istanbul'a, siz Istanbul'un arka sokaklarina gittiniz mi, gecekondulari, iki adim dahi atamayacaginiz yollari, insanlarin yasadigi yerleri gordunuz mu?

Simdi en son Izmir'e gelelim. Diger yerlerin harika belediyeciligini goz onune alirsak buranin koylestigine dair nasil bir sonuc cikardiniz...
Evet her buyuk sehir gibi merkezden uzaklastikca, hizli yapilasmanin, merkezden uzak kaldikca gozden irak olmanin sonucalri burda da goruluyor, fakat altini ciziyorum her buyuk sehir gibi... Yani artik gulmeye basladim, sanki Ankara ve Istanbul belediyecilik konusunda timsal, Izmir'e akil veriyor...

Butun sartlari ayni farzedelim, Izmir'in durusu yeter, insaninin cizgisinden sasmamasi yeter, degerlerine sahip cikmasi yeter, kadinlarin diger sehirlere kiyasla sahip olduklari ozgurluk yeter.

Ben Trakyali'yim, simdiye kadar Istanbul tasimasi Tekirdag haricinde bir sag parti cikmamistir, cikmaz da. Bu orada ki insanlarin, dinsiz, gelismeye karsi koyan insanlar oludugunu gostermez.

Bunlar camur at izi kalsin gibi sacma bir politikadan baska bir sey degildir. Guzelim Izmir'e demediklerini birakmadilar...

Sadece goz var izan var denir, baska bir sey denmez, umarim vardir, var di mi?!!

Hay ağzınıza sağlık.......

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonuna kadar okuyayım dedim ama sinirlerim kaldırmadı. Son okuduğum, "E be gerizekalı kardeşim!" lafı oldu ve o an bende film koptu.

Kaynağa, kimin yazdığına bakmadım bile. Bahsettiğim kısma gelene kadar beni daha farklı şeyler de rahatsız etti. Örneğin yazının başında şöyle demiş: "Yılmaz Özdil'in bahsettiği İzmir de meğer Kordon'dan ibaretmiş! İki duble devirdin mi New York İzmir'in eline su dökemez hale geliyor demek ki..." Burada çok ciddi bir hakaret var Yılmaz Özdil'e ve İzmir'i beğenen diğer kişilere. Resmen alkol alıyorsunuz ya hani siz, günahkarsınız ya hani işte kafanız iyi olunca böyle görüyorsunuz, aslında bir de ayıkken bakın demek istemiş. (Savunacaksınızdır, ama şöyle ama böyle diyeceksinizdir belki de ama aksi konusunda beni yazının sahibi dahi ikna edemez). Bu imalar hep aynı kafanın eserleri, bin kilometreden okuyabiliyorum. Vur kaç, köşeye sıkıştır(!), ya da öyle olduğunu zannet.

Anlayın artık İzmiri seven lanet olası gri asfaltları yüzünden sevmiyor, metro, havaalanı, yüksek yüksek gökdelenlerden ya da maddi daha başka aklınıza ne gelirse bunlardan dolayı sevmiyor. Orası ruhu olan bir şehir ve o ruhu hissedemeyen işte ancak böyle "kendince" yorumlar yapar. Hissedemezsiniz, anlayamazsınız, bilemezsiniz. Olay maddiyat değil artık anlayın. Metro mu yapılmamış yağmur suları mı basmış? Bunun nedenleri tartışılır ama İzmirlinin daha farklı öncelikleri var ve siz bunu anlamıyorsunuz, ne yazık ki anlayamayacaksınız da çünkü işinize gelmiyor.

Çok, çok, çok çirkin bir yazı
İzmir'le ilgili olan diğer kısımlara -siz evet biliyorum kesinlikle umursamayacaksınız, ama- İzmirli arkadaşlar cevap vereceklerdir.

Size katılıyorum . E be gerizekalı kardeşim! hakikaten bunu yazan kimseye
yazmak lazım yolsuzluklara,yalana,talana,yobazlığa karşı durmak geri zekalıksa ben geri zekalıyım.Aynen gönul rahatlığıyla aldım kabul ettim.

Türkiye'nin çoğu şehrini gezdim ,bazılarında da yaşadım.İzmir kadar güzel ''köy'' görmedim.
O alkolle ilgili laf sokmasına hiç cevap vermeye gerek yok.Ayran kafası anlamaz.
Aziz Kocaoğlunu sevmemelerinin nedeninide anlıyorum.Adamın bütün hayatını,belediyeyi didik didik ettiler en ufak bir yolsuzluğunu
bulamadılar.Rant yok buradan ekmek çıkmıyor haliyle sevmezler.

Back