- 8 Aralık 2012
- 1.538
- 504
merhaba başlığınızı görünce bir iki şey söylemek istiyorum...moralinizi bozmak için değil sadece herkes uyansın artık diye yazıyorum. Bende sizler gibi iyi bir araştırmadan sonra Israil Beye karar verdim..her aşamamı hep onda devam ettirdim..(Rahim filmi , histeroskopi, aşılama ve tüp bebek süreci - bu kadar işleme ne kadar para döktüğümü tahmin edebilirsiniz)Benim aşılama sürecimde kent hastanesinden ayrılarak irenbeye geçti. .. Bu arada bende de eşimde de hiç bir problem yok daha fazla beklemeyelim artık diye bu süreçlere girdik..Kendisine ulaşmak zaten o kadar zorki kesinlikle aklınıza gelen bir soruyu arayıp soramıyorsunuz telefonla sekreterine ulaşmak için bile en az 3-5 kere aramak zorundasınız.. neyse benim embriyo sayım 16 idi ve kalitelerine ilişkin kimseyle iletişim kuramadım tam transfer günü irenbedeki emriyologla görüşmek istedim ve bana söylediği 2 tane çok iyi kalitede blastokist ve 2 tanede ıyı durumda yine blastokist emriyo olduğu idi ve tutma şansı %60 diye bir oran telaffuz etti ve sonuç negatif...16 tane embriyomu el birliğiyle hiç ettiler...İsrail Beye ulaşıp niye olumsuz oldu dıye bilgi almak için bile 3-4 gün uğraştım. .İrenbeden epikriz raporunu almam 2 haftamı aldı ve sonuçta ne öğrendim biliyormusunuz çok iyi dedikleri embriyolar blastokist seviyesine ulaşabilmiş en vasat emriyoymuş ve bunu benim anlamamam için latince ibarelerle yazmışlar tekrar bunu İsrail Beyle konuşmak için 2-3 gün mücadele verdikten sonra aldığım cevap ''Embriyoların kalitesi hakkında benim hiç bir bilgim yoktu'' oldu ...Tüpbebek işi laboratuvar aşaması çok iyi olan tecrübeli bir birimde yapılmalı... Sizin ve benim İsrail Aruh iyi olduğu düşüncemiz aslında onun Kent Hastanesinde çalıştığı ve oranın labaratuvar ortamının kalitesinden kaynaklıydı..Netice gereksiz uzattım o kadar para verip ona gideceğinize doğru düzgün her an iletişim kurabileceğiniz ve en azından tüpbebek konusunda çok iyi teknik ve insan donanımı olan bir birim tercih etmeniz..Nacizane yaşadıklarımdan edindiğim tecrübeye dayalı yaptığım bir yorum diyelim...
canım yaşadıklarına gerçekten üzüldüm. Ama anlamakta zorlanıyorum. Çünkü ben dr kent hastanesindn ayrıldıktan itibaren, yeni merkezde hiç problem yaşamadım. Tam aksine Embriyolog ile çok daha iyi bir dialog ortamı yaşıyorum. Ve laboratuarları kentten çok daha iyi. Görüştüğümüz arkadaşlarım da aynı fikirlere sahip. Kent hastanesinden sonra kendi yerinde ve İrenbede israel beyle daha çok iletişim kurabiliyor uz.
Arayıp da ulaşamadıgim cevap alamadığım hiç sorum ve sorunum olmadı.
Umarım aynı kolaylıklar sana da olur. Tedavide başarılar dilerim