ızmır de yasam ve ev kırası hk. bılgısı olanlar

wasin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
146
33
gunaydın arkadaslar.esım kpss ıcın ızmır e basvuru yaptı ptesı bellı olacak.olursa gıdecez ınsallah.sıze sorum ızmır karsıyaka ve merkezde yasam sartları nasıl ev kıraları nasıl.yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurler

karşıyaka biraz pahalı gelebilir ama başka bir yerde oturursanızda yol parası olacak. yani giderleri hesaplayınca hemen hemen denk düşecektir :)

bahçelievler veya nergiz taraflarına bakabilirsiniz :)

mübaşirlik mi? :)

ha bu arada izmirde yol dışında yaşam kolaydır. bir çok şehre nazaran giyim ve gıda daha ucuzdur. ama ulaşım inan berbat. hatta berbat demek az kalır

mümkün olduğunca işinize yakın ev tutmaya çalışın :)

esım karsıyaka ve merkez olarak basvuru yaptı neresı olacagı bellı degıl

olursa zaten oyle dusunuyoruz hem kıra hem yol fazla gelır.bende calısmıcam bebısımızde var.masraflar korkutuyo sımdıden.ama ınsallah olur sonucta memurıyet

biz karşıyakada oturuyoruz , nezih bir semt sayılır. 2+1 evler için 800 tl kira istiyorlar oturduğumuz sitede, 160tl aidat.
Kiralar aşağı yukarı bu kadar . Ulaşım eğer arabanız varsa çok kolay ama toplu taşımaysa biraz sıkıntılı.

İzmir karsıyakalıyım 800.900 normal kiralar ama sansınız varsa 600-700 e merkezi yerde oturan tanıdıklarımda var araştırmak lazım. Onun dısında yasam cok zor değil burda yol parası 2 lira 1 veaait basıyorsunuz sonraki 90 dk bedava 3 otobus bile gitse 2 lira yani. Bıstanlı pazarı kutafette ucuz ve bildiğiniz pazar malı değil kalitelidir. Karsıyaka carsıdada güzel ve ucuz yer cok var.

Valla 400 liraya da ev bulursunuz 1400 liraya da. Karşıyaka için söylüyorum, şemikler civarı 450-500liraya doğalgazsız eski bina bulursunuz. Atakentte 750-800 civarı atakent blokları var. 30-35 yıllık binalar, evler küçük ama nezih bir muhittir. Merkezi sistem ısıtmalı olduğu için aidatlar yüksek olur biraz. Bostanlı yine aynı fiyat aralığında ancak site olmayan evler bulursunuz. Mavişehirde 1000 lira ve üstü verir havuzlu, güvenlikli sitede paşalar gibi oturursunuz.

Ama işe çok yakın olmadığı sürece yol parası ödemeniz lazım. Karşıyaka dediğiniz yer neredeyse küçük bir şehir kadar. İş karşıyakada olur ev bostanlıda yürümek mümkün değil bu yolu. E yol parası verilecekse başka semtler de düşünülebilir bence. Mesela çiğli civarı hem karşıyakaya yakın hem kiralar uygun olur. 600 lira verip bahçeli bir dublekste yaşayabilirsiniz.

sizde mi karsıyakalısınız? yorumlarınızı hep görüyordum. bilmiyordum ksk li olduğunuzu

tesekkur ederım arkadaslar.ınsallah olurda gıderız.olursa tercıhımız dogalgazlı veya merkezı ısıtmalı ve calıstıgı yere yurume mesafesınde dusunuyoruz.2500tl maas alır tahmınımızce o yuzden dusunuyoruz.ınsallah olur

2.500 le izmirde orta halli bi hayat gayet yasanır. Geldiğinize hiç pişman olmayacaksınız :)

ınsallah olur hep yasmak ıstedıgım sehırdı antalyalıyım bıde dogma buyume.antalya ıle bırbırıne benzıyo dıye hatırlıyorum cok kucuktum en son ızmıre gıttıgımde.maddı manevı ıyı gelecegıne ınanıyorum hayırlısıyla ınsallah olur dua edın nolur :)

Nerde çalışacağı önemli. Çalıştığı yere yürüme mesafesinde ev bulmak zor olabilir. Ya da yürüme mesafesindeki yerler tercih edilmeyebilir. Mesela konakta çalışırsa yürüme mesafesinde ev bulmak imkansıza yakın. Konağa yakın muhitler ya yaşanılacak yerler değil ya da çok pahalı. Az önce adliye gibi bir şey okudum eğer öyleyse izmir adliyesinin civarında oturacak yer yok. Tamamı iş merkezi. Mecbur toplu taşıma kullanılacak. Karşıyaka adliyesi çarşı tarafında. Ama ya 1000 lira civarı bir kira ödeyip ev tutacaksınız ya da 700-800'e bir arabanın zor geçtiği, evlerin karanlık olduğu sokaklarda bir daire kiralayacaksınız. Ama güzel olan şu ki iki taraf da izban durakları üzerinde. Eğer gerçekten adliyeyse işe yakın olması yerine izban duraklarından birine yürüme mesafesinde bir ev tutmak daha mantıklı. Yok parası dediğiniz aylık 150-160 lira civarı izmirde. Onu çok düşünmeyin bence.

2500 lira izmir için iyi bir ücret. Sıkıntı çekmezsiniz ancak çok rahat da yaşamazsınız. Orta direk işte.

cok lux yasama gıbı beklentımız yok zaten kızım ıkı sene sonra krese gıder o zaman bende bı ıse gırerım sorun olmaz.yeterkı olsun su memurıyet ısı

Karşıyaka'ya gideceksen ve durumun varsa bence Mavişehir'deki siteleri tercih et.

Izmirde yaşam kolaydır, Karşıyaka da güzel bir bölge. Sanki farklı bir şehir gibi. İhtiyaç olan herşeyin alası bu ilçede bulunur hatta oturduğum süre boyunca hobi malzemesi almak için bile kemeraltına gitme ihtiyacı hissetmedim.
Fakat, kiraların en yüksek olduğu ilçe. Pazar alışkanlığımız yoksa ksk merkezdeki manavlar daima ortalamaya göre çok yüksek fiyata satarlar. Bostanlı pazarı kıyafet konusunda iyidir.
Merkezdeki et balık kurumundan şarküteri ve gıda alışverişini tavsiye ederim. Hem fiyat iyi hem ürünü iyi.
Ayrıca bir tavsiyem daha var, ucuz olsun diye sakın ilk geldiğiniz dönemde, şehre alışmadan, egekent evka 5, harmandalı bölgelerini tercih etmeyin. Yol parası sebepli aynı neredeyse denk para harcarsınız. Bahçeli evler ve nergis tarafı yaşamak için iyidir. Arabanız varsa, örnek köy tarafındaki siteleri de tercih edebilirsiniz, yol biraz sorun olur ama daha ucuz ve evler yeni ve konforludur. Ayrıca park sorunu olmadığından her gece min 25 dk park yeri aramak için dolanmazsınız.
Bir de benden size tüyo, eğer ki atama çıkarsa vakit kaybetmeden ev aramaya girişin. okullar kapanana kadar uygun ev bulmaya çalışın, çünkü İzmir insanı rahatına düşkündür, okullar kapanmadan, havalar hafif ısınmadan zorunlu olmadıkça taşınmaz. Haliyle bu dönemde fiyatlar artar, kasımdan sonra yeniden düşer.
1.kat, balkonlu 2 artı bir doğalgazlı mutfağı düzgün evi 700_750 ye bulursanız pazarlık dahi yapmayın. Direk taşının.

Son düzenleme:
Karşıyaka daha ucuz bence sonuçta merkez diyorsun elit bir semti değilse ucuzdur
Hem merkezi de bir yer, ben bazen ucuza bir şeyler bulmak için oraya giderim

İzmirde yaşam rahattır, ucuzdur, ulaşım desen çok rahat ben ilçe değiştiriyorum her gün işe gitmek için 20 dkda işteyim.
insanlar hoşgörülü, kimse karışmaz etmez
Kadın olarak tek başına istediğin gibi giyinirsin de gezersin de istediğin saatte
O yüzden şanslısın diyorum
Gerçi ksk çok göç aldı, çappo dolu mekanları ama insanı iyidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…