olursa zaten oyle dusunuyoruz hem kıra hem yol fazla gelır.bende calısmıcam bebısımızde var.masraflar korkutuyo sımdıden.ama ınsallah olur sonucta memurıyetha bu arada izmirde yol dışında yaşam kolaydır. bir çok şehre nazaran giyim ve gıda daha ucuzdur. ama ulaşım inan berbat. hatta berbat demek az kalır
mümkün olduğunca işinize yakın ev tutmaya çalışın :)
Valla 400 liraya da ev bulursunuz 1400 liraya da. Karşıyaka için söylüyorum, şemikler civarı 450-500liraya doğalgazsız eski bina bulursunuz. Atakentte 750-800 civarı atakent blokları var. 30-35 yıllık binalar, evler küçük ama nezih bir muhittir. Merkezi sistem ısıtmalı olduğu için aidatlar yüksek olur biraz. Bostanlı yine aynı fiyat aralığında ancak site olmayan evler bulursunuz. Mavişehirde 1000 lira ve üstü verir havuzlu, güvenlikli sitede paşalar gibi oturursunuz.gunaydın arkadaslar.esım kpss ıcın ızmır e basvuru yaptı ptesı bellı olacak.olursa gıdecez ınsallah.sıze sorum ızmır karsıyaka ve merkezde yasam sartları nasıl ev kıraları nasıl.yardımcı oldugunuz ıcın tesekkurler
sizde mi karsıyakalısınız? yorumlarınızı hep görüyordum. bilmiyordum ksk li olduğunuzuValla 400 liraya da ev bulursunuz 1400 liraya da. Karşıyaka için söylüyorum, şemikler civarı 450-500liraya doğalgazsız eski bina bulursunuz. Atakentte 750-800 civarı atakent blokları var. 30-35 yıllık binalar, evler küçük ama nezih bir muhittir. Merkezi sistem ısıtmalı olduğu için aidatlar yüksek olur biraz. Bostanlı yine aynı fiyat aralığında ancak site olmayan evler bulursunuz. Mavişehirde 1000 lira ve üstü verir havuzlu, güvenlikli sitede paşalar gibi oturursunuz.
Ama işe çok yakın olmadığı sürece yol parası ödemeniz lazım. Karşıyaka dediğiniz yer neredeyse küçük bir şehir kadar. İş karşıyakada olur ev bostanlıda yürümek mümkün değil bu yolu. E yol parası verilecekse başka semtler de düşünülebilir bence. Mesela çiğli civarı hem karşıyakaya yakın hem kiralar uygun olur. 600 lira verip bahçeli bir dublekste yaşayabilirsiniz.
2.500 le izmirde orta halli bi hayat gayet yasanır. Geldiğinize hiç pişman olmayacaksınız :)tesekkur ederım arkadaslar.ınsallah olurda gıderız.olursa tercıhımız dogalgazlı veya merkezı ısıtmalı ve calıstıgı yere yurume mesafesınde dusunuyoruz.2500tl maas alır tahmınımızce o yuzden dusunuyoruz.ınsallah olur
Evet karşıyakalıyım canımcımsizde mi karsıyakalısınız? yorumlarınızı hep görüyordum. bilmiyordum ksk li olduğunuzu
tesekkur ederım arkadaslar.ınsallah olurda gıderız.olursa tercıhımız dogalgazlı veya merkezı ısıtmalı ve calıstıgı yere yurume mesafesınde dusunuyoruz.2500tl maas alır tahmınımızce o yuzden dusunuyoruz.ınsallah olur
cok lux yasama gıbı beklentımız yok zaten kızım ıkı sene sonra krese gıder o zaman bende bı ıse gırerım sorun olmaz.yeterkı olsun su memurıyet ısıNerde çalışacağı önemli. Çalıştığı yere yürüme mesafesinde ev bulmak zor olabilir. Ya da yürüme mesafesindeki yerler tercih edilmeyebilir. Mesela konakta çalışırsa yürüme mesafesinde ev bulmak imkansıza yakın. Konağa yakın muhitler ya yaşanılacak yerler değil ya da çok pahalı. Az önce adliye gibi bir şey okudum eğer öyleyse izmir adliyesinin civarında oturacak yer yok. Tamamı iş merkezi. Mecbur toplu taşıma kullanılacak. Karşıyaka adliyesi çarşı tarafında. Ama ya 1000 lira civarı bir kira ödeyip ev tutacaksınız ya da 700-800'e bir arabanın zor geçtiği, evlerin karanlık olduğu sokaklarda bir daire kiralayacaksınız. Ama güzel olan şu ki iki taraf da izban durakları üzerinde. Eğer gerçekten adliyeyse işe yakın olması yerine izban duraklarından birine yürüme mesafesinde bir ev tutmak daha mantıklı. Yok parası dediğiniz aylık 150-160 lira civarı izmirde. Onu çok düşünmeyin bence.
2500 lira izmir için iyi bir ücret. Sıkıntı çekmezsiniz ancak çok rahat da yaşamazsınız. Orta direk işte.
Hayırlısı olsun hakkınızda. Umarım olur.cok lux yasama gıbı beklentımız yok zaten kızım ıkı sene sonra krese gıder o zaman bende bı ıse gırerım sorun olmaz.yeterkı olsun su memurıyet ısı