- 20 Mayıs 2009
- 23.908
- 63.648
- 598
Kirada oturmak hep dezavantaj gibi görülür ama bence öyle değil. Elbette herkes kendisine ait olan evde oturmak ister ama evi satın aldıktan sonra taşınmak kolay olmuyor. Siz kirada olsaydınız şimdi çoktan başka bir yere taşınmış olurdunuz belki de. Gecekonducuları apartmanlara yerleştirdilerse o daha fena. Sokak düğünü bizim burada da çok oluyor. Beni asıl sinir eden, evde ne zaman oturduğumuz semtle ilgili bir eleştiri yapsam bütün ev halkı üstüme geliyor. Düğünden rahatsız oluyorum, herkesin hakkı, ne olacak ki düğün bu falan diyorlar. Gece sokakta gürültü yapanlardan rahatsız oluyorum, ona da bi laf söylüyorlar. O kadar alışmışlar ki onlara normal geliyor. Ben alışamam bu medeniyetsizliğe. Kardeşim okulundan, sınıfın terbiyesiz çocuklarından bıktı mesela. Hırsızlık, uyuşturucu, küfür, her şey var. Siz de alışamamışsınız ve alışamazsınız da. Mesela ben Doğduğumdan beri bu tarz yerlerde yaşıyoruz, 23 yaşındayım ve alışamadım. Bu arada benim Karşıyaka'ya bi sempatim var. :) Belki ileride orada otururum. Bence de ev almayı düşündüğünüz semtlerde önce bir süreliğine kirada oturup ortamı bir test edin, mantıklı.
Günlük daireler mi? Yok, o iş zaten olmazdı, iyi yapmışsınız. Huzur kaçırıyorsa olmasın zaten. Bana İzmir'den öte köy yok özel sektörde çalışırsam muhtemelen. İzmir'i çok seviyorum, bir de İstanbul'u seviyorum ama orası taştı artık. Muhtemelen İzmir'de kalırım. Çatı katı olur, 1+1 olur, 2+1 olur, kendi düzenim olsun da büyük yerlerde gözüm yok. :) Düşüncesi bile güzel.Karşıyaka güzeldir... Hafta sonları gidiyoruz sahile falan. Bi yerde oturuyoruz, buraya yürüyerek geliyorduk diye içleniyoruz. Ama otopark sorunu korkunç karşıyaka bostanlı civarında. Yer gök araba.
Kesinlikle kirada olsak ilk seneden taşınırdık. Ama şimdi el mahkum oturuyoruz.
Soyaklara takmıştım bundan bir iki ay öncesine kadar. Küçücük evler ama sevimli. İnsanlar güzel, güvenlik, spor salonu, havuz falan var diye hoşumuza gitmişti. Orda da günlük kiralanan dairelerin huzuru kaçırdığını duyduk. O yüzden eledik gibi.
Bitir okulunu da bak bakalım hayat sana ne gösterecek. İzmirde kalırsan yerleşirsin karşıyakada bir çatı katına...
İki kişi birde kedinin harciyacagi nedirki biz burada geciniyorsak İzmirde hayli hayli geciniriz en basitinden sadece yaz sezonunda calisip suyun metrekupune 5 lira veriyorum bn bir senelik su fatura 3450 TL odedim :) burada evlerin tapusu yok ne yazikki tapusu olan İskani yok dolayisiyla su ve elektrik faturasi normalin 4 kati geliyor orda 700 kira su elektrik doğalgaz ve aidata da 500 versek burdan daha rahat gecinirim herhalde en azindan klimalar dinlenir bnde doğru düzgün bir is bulursam daha neisterim :)İzmirde buca şirinyer üçyol gibi yerlerde rahatlıkla anne kız oturabilirsiniz menemeni izmirden saymıyoruz bizçoğu şehre göre izmirde yaşamak daha kolay bemce daha ucuz veya bana öyle geliyor dişimizi sıkkarız diyorsanız rahatlıkla geçinirsiniz
Tabiki nezih Ona ne şüphe ama bide bütçe olayı var maalesefKarşıyaka ve Balçova'ya benden birer oy :) Bence ikisi de gayet nezih. Narlıdere ve Hatay hakkında bilgi sahibi değilim ama.
Günlük daireler mi? Yok, o iş zaten olmazdı, iyi yapmışsınız. Huzur kaçırıyorsa olmasın zaten. Bana İzmir'den öte köy yok özel sektörde çalışırsam muhtemelen. İzmir'i çok seviyorum, bir de İstanbul'u seviyorum ama orası taştı artık. Muhtemelen İzmir'de kalırım. Çatı katı olur, 1+1 olur, 2+1 olur, kendi düzenim olsun da büyük yerlerde gözüm yok. :) Düşüncesi bile güzel.
İki kişi birde kedinin harciyacagi nedirki biz burada geciniyorsak İzmirde hayli hayli geciniriz en basitinden sadece yaz sezonunda calisip suyun metrekupune 5 lira veriyorum bn bir senelik su fatura 3450 TL odedim :) burada evlerin tapusu yok ne yazikki tapusu olan İskani yok dolayisiyla su ve elektrik faturasi normalin 4 kati geliyor orda 700 kira su elektrik doğalgaz ve aidata da 500 versek burdan daha rahat gecinirim herhalde en azindan klimalar dinlenir bnde doğru düzgün bir is bulursam daha neisterim :)
a
BN turizmciyim arkadasim 3 yil acentecilik yaptim 8 yil otelcilik yaptim birkac senedir düğün organizatorlugu yapiyorum bunun yaninda protez tirnak ve kalici makyaj sertifikalarim var da burada onlar ise yaramiyorHer şey iyi güzel de izmirde iş bulmak çok zor arkadaşım. Onu göze alarak gel geleceksen. Mesleğin nedir?
Bana göre izmir Türkiye 'nin en güzel şehri hem ucuz hem insanları gayet modern bende evlenip başka bir şehire yerleşince anladım memleketimin güzelliğini.Cnm menemen izmirin çok dışında kalıyor hiç düşünme semt değil köydü orası eskiden o tarafta oturmayı düşünürsen Karşıyaka derim alaybey girne nergis olabilir evka 2 de güzeldir ama karşı taraf mesleğin açısından daha mantıklı bence balçova üçkuyular hatay poligon güzelyalı ve narlıdere 800 e kadar çok rahat ev bulursun ayrıca bu tarafta termal oteller var iş imkanıda iyi olur.Bu arada bende güzellik uzmanıyım izmirde evin bir odasında kalıcı makyaj yapıyodum ek iş olarak protez tırnakta çok kullanılıyor bunuda ek olarak yapabilirsin yada bir kaç kuaförle anlaşıp yüzde hesabı çalışabilirsin ek olarak güzel para kazanırsın cnm Bu arada bu tarafta yapıcıoğlu eşrefpaşa yeşilyurt bu semtler biraz sıkıntılıdırBN turizmciyim arkadasim 3 yil acentecilik yaptim 8 yil otelcilik yaptim birkac senedir düğün organizatorlugu yapiyorum bunun yaninda protez tirnak ve kalici makyaj sertifikalarim var da burada onlar ise yaramiyor
Bana göre izmir Türkiye 'nin en güzel şehri hem ucuz hem insanları gayet modern bende evlenip başka bir şehire yerleşince anladım memleketimin güzelliğini.Cnm menemen izmirin çok dışında kalıyor hiç düşünme semt değil köydü orası eskiden o tarafta oturmayı düşünürsen Karşıyaka derim alaybey girne nergis olabilir evka 2 de güzeldir ama karşı taraf mesleğin açısından daha mantıklı bence balçova üçkuyular hatay poligon güzelyalı ve narlıdere 800 e kadar çok rahat ev bulursun ayrıca bu tarafta termal oteller var iş imkanıda iyi olur.Bu arada bende güzellik uzmanıyım izmirde evin bir odasında kalıcı makyaj yapıyodum ek iş olarak protez tırnakta çok kullanılıyor bunuda ek olarak yapabilirsin yada bir kaç kuaförle anlaşıp yüzde hesabı çalışabilirsin ek olarak güzel para kazanırsın cnm Bu arada bu tarafta yapıcıoğlu eşrefpaşa yeşilyurt bu semtler biraz sıkıntılıdır
Aslında kacmiyorum canim evet fethiye güzel ama hala köy İstanbul la yarisir durumda kiralar bir AVM acildi diye ne olduklarini sasirdilar turizm ölüyor nisanda acilan oteller mayis ortasi acilacak büyük acentalarin hepsi küçülme derdinde bn yabancilara düğün yapiyorum gecen sene nisanda acilan sezon bu sene haziranda aciliyor ve sadece yazin calismakla hayat geçmiyor 14 senelik meslek hayatimfa 2'5 yol sigortali gorunuyorum omur gecmiyoFethiyeyi çok seviyordum. Neden kaçıyorsunuz ki... ah canım çekti şimdi.
Olur olur merak etme cnm hayırlısı olsun şimdiden İzmir'i seversinÇok tesekkur ederim bnde ayni şekilde düşündüm bir iki kuaforle anlasilip protez tirnak yaaparim dedim de bakalim kismet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?