- 20 Mayıs 2009
- 23.908
- 63.648
- 598
Kirada oturmak hep dezavantaj gibi görülür ama bence öyle değil. Elbette herkes kendisine ait olan evde oturmak ister ama evi satın aldıktan sonra taşınmak kolay olmuyor. Siz kirada olsaydınız şimdi çoktan başka bir yere taşınmış olurdunuz belki de. Gecekonducuları apartmanlara yerleştirdilerse o daha fena. Sokak düğünü bizim burada da çok oluyor. Beni asıl sinir eden, evde ne zaman oturduğumuz semtle ilgili bir eleştiri yapsam bütün ev halkı üstüme geliyor. Düğünden rahatsız oluyorum, herkesin hakkı, ne olacak ki düğün bu falan diyorlar. Gece sokakta gürültü yapanlardan rahatsız oluyorum, ona da bi laf söylüyorlar. O kadar alışmışlar ki onlara normal geliyor. Ben alışamam bu medeniyetsizliğe. Kardeşim okulundan, sınıfın terbiyesiz çocuklarından bıktı mesela. Hırsızlık, uyuşturucu, küfür, her şey var. Siz de alışamamışsınız ve alışamazsınız da. Mesela ben Doğduğumdan beri bu tarz yerlerde yaşıyoruz, 23 yaşındayım ve alışamadım. Bu arada benim Karşıyaka'ya bi sempatim var. :) Belki ileride orada otururum. Bence de ev almayı düşündüğünüz semtlerde önce bir süreliğine kirada oturup ortamı bir test edin, mantıklı.
Karşıyaka güzeldir... Hafta sonları gidiyoruz sahile falan. Bi yerde oturuyoruz, buraya yürüyerek geliyorduk diye içleniyoruz. Ama otopark sorunu korkunç karşıyaka bostanlı civarında. Yer gök araba.
Kesinlikle kirada olsak ilk seneden taşınırdık. Ama şimdi el mahkum oturuyoruz.
Soyaklara takmıştım bundan bir iki ay öncesine kadar. Küçücük evler ama sevimli. İnsanlar güzel, güvenlik, spor salonu, havuz falan var diye hoşumuza gitmişti. Orda da günlük kiralanan dairelerin huzuru kaçırdığını duyduk. O yüzden eledik gibi.
Bitir okulunu da bak bakalım hayat sana ne gösterecek. İzmirde kalırsan yerleşirsin karşıyakada bir çatı katına...