İzmir çeşme hakkında bilgisi olanlar yardım istiyorum.

Lavyer2012

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mart 2014
4.741
5.085
158
Arkadaşlar merhaba bu sene eşimle evlilik yıl dönümümüzü kutlamak için çeşmeye gitmeye karar verdik. Güzel bir otelden de yerimizi ayırt ettirdik ancak oteller yarım pansiyon ve antalyadaki gibi animasyon disco vs yok. O bölgeyi bilen arkadaşların önerilerine ihtiyacım var.
1-) Sahilde hatta mümkünse kumsalda rakı balık keyfi yapabileceğimiz ama öyle pub tarzı olmayıp eski meyhane havasında yer var mı?

2-) Bi clup bar gece klubü tarzı bir yere gitmek istiyoruz. Türkçe müzik yapıp insan gibi eğlenebileceğimiz yer önerirseniz seviniriz. İnsan gibi derken insanların sapıtmadan eğlendiği içerde abaza dolu olmayan ve gelen insanı üçkağıtlayıp yolan bir yer olmasın demek istedim

Balık yemek için en klasik mekanlar :1) Dalyanköy ve 2) Çiftlikköy dür. Tanınmış balık restaurantları vardır. Ancak hiçbiri meyhane havasında değildir.

Çeşme’deki gece kulüplerine Abazalar pek giremezler zaten. Çeşme Marina ve Alaçatı Port Marina’da gidebilirsiniz.

Üçkağıtlayıp, yolan yer olmasın demişsiniz ancak Çeşme’de beach clupler, balık restaurantları veya gece klüplerine gideceksiniz “ciddi” meblağlar ödersiniz. İstanbul’un aynı kalitedeki yerlerinden maalesef daha yüksektir fiyatlarımız

Mesela bu sene çok favori bir beach clup Momo Beach tir. Benim evimin hemen altında , bizim yüzdüğümüz koydadır. Giriş ücretleri kişi başı 200.- sadece biraz atıştırıp, bir iki içecek ile 1,000 lira en mütevazisinden. Çeşme yıllardır çok uçtu, feci.

Daha yeni geldim... Gala ayayorgi de bir akşam fatih ürek'in programına katıldık. Kişi başı 300 tl bayağı sahneye yakın yerdi. Yemekler ücretsiz içecekler ücretli. zaten alkol alan biri değilim. 2. akşam da aynı mekan bir çekiliş yaptı Hakan Bahar için kazandık 3 kişi yine ücretsiz aynı imkanlardan faydalandık. 19 unda Bülent Ersoy gelecekmiş, efsane olacaktır. Günay restaurant ın butik hali gibi. Zaten Selami Şahin'în okulları işletiyor.Antik tiyatro da açık hava konserleri oluyor, cahide de açılmış, bir sürü ünlülelerin yer aldığı mekanlar var. Bir de beachlerin happy hourları oluyor. Mesela Spiaggia Grande beach i rezervasyonlu kabul ediyor, platinium müşterisine %50 indirimli. geçenlerde Defne Samyeli çıktı, tabi akabinde Cem Yılmaz da, dün akşamda Yaşar vardı. Flyinn beach bence çok profesyonel. Momo beachtekiler çok ukala.. çeşmede bir sürü plaj varken otelin denizine mecbur kalmak ücüzü olacaktır. Mesela Ilıca otel var güya 5 yıldızlı, ne plajında iş var ne de yemeklerinde. Fiyatları yüksek ama her yerin fiyatları yüksek, antalyanın bayan sıcağına da o kadar para vereceksem denizi buzz gibi her daim esen Çeşme'ye veririm daha iyi. Vizeniz varsa Sakız adasına da gidebilirsiniz.

yemek mekanı olarakda Horasan var Balıkçı Çeşmede.. puanı bayağı yüksek ama yemeklerinde bence hep bir şeyler eksikti. Bayağı da fiyatlı. Değmez bence.

Canım normalde nerede yaşıyorsun acaba ?

Cesme ve raki balik meyhanesine az meblag ile kurtulmak :) Biraz arastirsaydiniz keske hayalkirikkigina ugramamak icin.Normal sehir merkezinde iki kisi su an icin 200 le (o da minimum) masa acilirken Ilica,Alacati gibi yerlerde baya fazla odersiniz.

Ekonomik tatil istiyorsanız rotanızı değiştirin.çeşme sezon dışı bile çok uçuk fiyatlı bir yer.
Ayrıca sevemedim bi türlü çeşme yi.

Cesme ve raki balik meyhanesine az meblag ile kurtulmak :) Biraz arastirsaydiniz keske hayalkirikkigina ugramamak icin.Normal sehir merkezinde iki kisi su an icin 200 le (o da minimum) masa acilirken Ilica,Alacati gibi yerlerde baya fazla odersiniz.
İki kişi 600 e kadar göze aldık zaten :)

Otelin plajı şahsi tercihimiz oldu ya beach clup mantığı çok hitap etmedi bize niyeyse belki hiç alışkın olmadığımızdandır.

Benim ailem tüm yaz Çeşme'de.
Sırf onları görmek için gidiyorum,yoksa benim tarzım olmayan bir yer.
Gereksiz pahalı fiyatları,abartılı derecede kendini bir şey sanan esnafı ile asla tercih edebileceğim bir yer değil.
Size iyi tatiller,inşallah güzel vakit geçirirsiniz.

Otelin plajı şahsi tercihimiz oldu ya beach clup mantığı çok hitap etmedi bize niyeyse belki hiç alışkın olmadığımızdandır.

ılıca, boyalık ve altınyunus un plajlarını beğemedim. dalgalı çok. berrak değil. bi sheraton a gitmedim. özel plajların güzelliği denizlerinin çok iyi olması zaten.

alaçatıda var oraya git derim ama neden çesme İzmirin o kadar güzel yerleri varki çandarlı, eski foça yeni foça dikili

Çokta abartmamak lazım :)
Evet çok pahalı ama öncesinden gidip fiyat sorarsanız çok geçirmezler.
Alaçatı sokaklarında çok güzel meyhaneler vardır.
Yeni açılan bir yer var 'Aramızda Kalsın' diye mekan harika ama fiyatlarını bilmiyorum bir bakın hoşunuza giderse

Kesinlikle katılıyorum bu yoruma Momo Beach vs tarzı yerlerde yine aynı skalada çünkü hepsi birbiri ile eş değer gidiyor yani otel ayarladıysanız sevgili konu sahibi sadece otelin beach ve havuzunda takılıp sonrasında da akşam sdece club tarzı bir yere gitmeniz maddi açıdan daha elverişli olabilir

Bence size sanki Foça daha uygunmuş. Hem restoranlar, hem canlı müzikler güzel. Hem daha sakin. Çeşme Alaçatı kimi nereden yolsakçılarla kaynıyor. Hem tam yaz zamanı, içen sapıtan dolu olacak ortalık. Öğrenciyken 5 yıl boyunca sürekli gittim Çeşmeye ben olsam evlilik yıldönümüne gitmezdim.

Çeşme’ye neredeyse çocuk yaşta gittim. Aslında yine gidip görmek, bir tatilimi orda geçirmek istiyorum. Ama okuduklarından yola çıkarak çocuklu tatile göre değil. O zaman eşimle başbaşa yapacağımız bir tatil hakkını orda kullanmalı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…