• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayım

• Binali Yıldırım - AKP

OY: 67 20,5%
  • Aziz Kocaoğlu - CHP

OY: 238 72,8%
  • Osman Özçelik - HDP

OY: 4 1,2%
  • Murat Taşer - MHP

OY: 15 4,6%
  • Diğer / Bağımsız

OY: 3 0,9%

• Ankete Katılan
    327
  • Anket Kapalı .

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.591
141.631
598
Merhaba
Bakalım sonuçlar nasıl olacak.

Not : Ankette kullanıcı isminiz gözükmeyecek şekilde aktif edilmiştir. Adaylar ise parti isimlerinin alfabetik sıralaması ile yazılmıştır.

Adayları Tanıyalım ;

Binali Yıldırım

58., 59., 60. ve 61. Hükümetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükümette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı. TBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul, 23. Dönem AK Parti Erzincan ve , 24. Dönem AK Parti İzmir milletvekilidir. Evli ve üç çocuk babası olan Yıldırım İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Aziz Kocaoğlu (12 Eylül 1948 - ), İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanıdır.

1948 yılında Erbaa'da doğdu. 1973 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 1974’te İstanbul Üniversitesi’nden İşletme dalında yüksek lisans derecesi alan Kocaoğlu, 1975-1978 yılları arasına bir kamu kuruluşunda muhasebe uzmanı olarak çalıştı; 1978-1979 yılları arasında özel sektörde yöneticilik yaptı. 1979 yılında kendi işini kurdu. Ortak bir girişimle 1986 yılında toprak sanayii dalında çalışmaya başladı. Sanayiciliğin ardından Seçkin Ticaret adında Beyaz Eşya Bayisi işleten Kocaoğlu, siyasi yaşamına CHP Gençlik Kolları’nda başladı, SODEP kurulduğunda bu partiye üye oldu. 2001-2003 döneminde CHP Bornova İlçe Başkan Yardımcılığı yapan Kocaoğlu, 28 Mart 2004 seçiminde CHP’den Bornova Belediye Başkanı seçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Piriştina'nın ani vefatı üzerine CHP İzmir teşkilatının Büyükşehir Belediye Meclisindeki üye çoğunluğu sayesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirildi.

Kocaoğlu 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri için tekrar CHP tarafından aday gösterildi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak % 54,99 oranında oy (1.133.022 oy) alarak 5 yıllığına İzmir Büyükşehir Belediye başkanı seçildi. En yakın rakibi olan AK Parti adayı Taha Aksoy ise %31,10 oranında oy (640.737 oy) alabidi. Böylece Ahmet Piriştina'nın ölümü sonrası devraldığı büyükşehir belediye başkanlığı görevini, 2009 yerel seçimi sonrası ilk kez kazanmış oldu.

Kocaoğlu'nun belediye başkanlığı zamanında İzmir'de yapımı tamamlanan bazı yapılar şunlardır; Güzelyalı'da boşalan otobüs garajı arazisinde yaklaşık 30 milyon liraya malolan Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Alsancak’ta Fransızlardan kalan Havagazı Fabrikası’nın ana dokusu korunarak dönüştürülen müze ve kültür kompleksi, Çiğli taraflarında Sasalı adı verilen bölgede kurulan Doğal Yaşam Parkı, ve bunun içinde yer alan 450 dönümlük araziyi kaplayan hayvanların doğal yaşam ortamlarında izlenebildiği bir hayvanat bahçesi

Not : Diğer 2 adaya ait bilgi Wikipedia sitesinde bulunmadığından yayınlanmamıştır !

Aday bilgileri wikipedia.org sitesinden alınmıştır.

Birde genel anket açılsa,herkes hangi partiye oy kullanacağını yazsa,tüm oy oranlarınıda görürdük:26:

Okulumda seçimde görevli olacagım için İzmirde oy kullanamayacagım ama yinede verdim oyumu bizim evdekilerin yerine olsun :)
Hayırlısı olsun.Zor geçecek gibi görünüyor İzmir seçimleri.

genel seçimler yaza doğru açılacak heralde
bu arada kazen bey e de teşekkür ediyorum anketler için iyi oldu

ama bu anketleri bdv ye koysak daha çok oylanırdı heralde :37:
buraya herkes uğrayana kadar baya vakit geçecek sanırım katılımın çok olması için

Son düzenleme:
Her bir bölüme sabit başlık gayet mantıklı.
Daha fazla kısıye ulasır anket.

genel seçimler yaza doğru açılacak heralde
bu arada kazen bey e de teşekkür ediyorum anketler için iyi oldu

ama bu anketleri bdv ye koysak daha çok oylanırdı heralde :37:
buraya herkes uğrayana kadar baya vakit geçecek sanırım katılımın çok olması için

Genel seçimler değil bahsettiğim.
Herkes yerel seçimlerde hangi partiye oy vereceğini oylarsa, Türkiye geneli için bir fikir ediniriz demek istedim.
Partilerin ne kadar oy kazandığı veya kaybettiğini merak etmiyor musunuz?

Genel seçimler değil bahsettiğim.
Herkes yerel seçimlerde hangi partiye oy vereceğini oylarsa, Türkiye geneli için bir fikir ediniriz demek istedim.
Partilerin ne kadar oy kazandığı veya kaybettiğini merak etmiyor musunuz?

merak ediyorum tabiki açılsa iyi olur
fikir edinirdik

Oyumun kime gideceği daha net olamazdı gerçek bir İzmirli olarak :34:

• Beğen
Reactions: Meg
Malesef Izmirimiz senelerdir yerinde sayiyor
Biz de Izmir de daha iyisini hakediyor

30 mart umarim Izmir icin milat olur

Kazen Bey bir konu açmıştı kadınlar olarak beklentileriniz büyükşehir belediyeleriyle ilgili.
Dile getirseydiniz keşke şikayetlerinizi,isteklerinizi.Ses olabilirdiniz bu konuda.

Ayrıca ulaşım noktasında beni Bornovadan sadece 1 aktarmayla 40 dakıkada havaalanına yine aynı zamanlamayla Aliagaya ulaştıran İzban'a teşekkürlerimi sunuyorum.:42: Üçkuyular metroyu da kendi tırnaklarıyla yapmaya çalışan Buyuksehir Belediyesine kolay gelsin,o lokasyonda ikamet eden İzmirlilere de biraz daha sabır diliyorum.Bu şehir herşeyi kendi tırnaklarıyla yapan bir şehir.Şehrimizin kıymetini bilelim.:ssz:

Biz İzmirli olarak çok sıkıntı çektik...çekiyoruz... ama umurumda değil... Büyük şehir belediyesi 2013 yılının aralık ayında hazineye olan tüm borcunu bitireceğini söylemişti... 2013 yılının 6. ayında bitirdi ve hızla o zamana kadar getiremediği hizmetleri getirmeye çalıştı. çalışıyor...

İzmirde yaşayıp yerel yönetim CHP li olduğu için iktidarın engellemeleri yüzünden, İzmirin köy olduğunu, gelişemediğini yerel seçimlerde iktidar partisine oy vermenin daha akılcı olduğunu söyleyen bir çok insan var... Onlara ankara ve istanbulun getirildiği hali çok iyi değerlendirmelerini özellikle 17 aralık tarihinden beri ortalığa saçılan pislikleri tekrar gözden geçirmelerini rica ediyorum...

Herşeyden önce, hangi parti iktidar olursa olsun...kendisine oy verene de vermeyenede hizmet etmekle/hizmet götürmekle yükümlüdür...

Hiç bir iktidar bana oy vermeyeni cezalandırırım diyemez..ki... İzmir ve İzmirliler iktidar partisi başkanı tarafından son 11-12 yıldır türlü hakarete maruz kalmakla birlikte, devletin büyük şehirlere vermek zorunda olduğu tüm yardımlarından mahrum edilmek istenmiştir... hakkımız olanları mahkelerle... bir yığın kavga döğüş diyebileceğim yollarla gecikmeli olarak almaya çalıştı CHP li Büyük Şehir Belediyemiz..

Şu an İzmir hazineye borcu olmayan kendi kaynakları ile ayakta duran bir şehirdir... Böyle olduğu için iştahları kabartmıştır...artık İzmir sadece oy alınamadığı için namus meselesi olan bir şehir değil aynı zamanda arsızların, hırsızların iştahını kabartan bir şehir olmuştur..

Kendi adıma...İzmirde CHP nin yerel yönetiminin dişiyle tırnağı ile verdiği mücadeleyi ve tüm engellemelere rağmen gerçekleştirebildiği işleri takdir ediyorum...Eğer iktidar partisi görevini yapıp oy alamadığı için İzmiri cezalandırmasaydı...CHP li belediyemizin neler yapabileceğini de hayal ediyorum...düşünebiliyorum... ama...Parti olarak CHP ye bayılmıyorum artık... Oy'umun iktidar partisinin işine yaramayacağını bilsem hem yerel seçimlerde hem genel seçimlerde aklımda olan başka partiye oy vereceğim... ama...bunu şimdilik erteliyorum.. ve demokratik hakkımı bu hükümetin gittiği zamanda...demokrasiye ulaştıktan sonra kullanmak üzere askıya alıyorum...

Geçtiğimiz seçimlerde yüzbinlerce kişi oy kullanmadı...AKP sadece oy kullananların %38 inin oyunu alabildi ancak..ama...sonuçlara bakıp sanki herkes oy kullanmış da..tümüyle oy kullanan halkın %38 zinin oyunu almış gibi gözüktüğü için, sonra bu sayıyı %50 ye çıkardı ve ağzını doldura doldura halkın %50 sinin oyuna sahibim diyor... Dileğim, Oy kullanmayan herkesin vatandaşlık görevini özellikle bu seçimlerde yerine getirmesidir...

Bu yerel seçimde, ve genel seçimlerde oyumun CHP ye ...Cumhurbaşkanlığı seçimleri halk oylaması ile yapılırsa karnında mide taşıyan birine vereceğimde belli olmuştur artık diye düşünüyorum... diğerlerini doyuracağız derken bizler aç kalıyoruz çünkü...

İzmir üzerine çok oyunlar oynanacak... Dışarıdan bir çok insan yerleştirildi İzmirin kenarına köşesine...Daha önce yerleştirilenler cabası...Geçtiğimiz seçimlerde AKP gerçek İzmirlilerden almadı onca oy'u, AKP ye oy veren gerçek İzmirli çok az... Oy vermediği için koskoca Fabrikaların kapatılmak zorunda bırakıldığını, borçlarını ödeyemedikleri, iş yapamadıkları için intihar eden fabrika sahiplerini unutmayalım... Bu yüzden İzmirli olupta AKP ye Oy verenler dümen suyuna gitmek zorunda olduğunu düşünenlerdir...

SEÇSİS sistemi ise malumunuz ölülere bile oy kullandırıyor... Bu yüzden en azından verdiğimiz oyların çalınmaması için...sandığımıza sahip çıkmak üzere sandık başında olalım..

Saygılar

Son düzenleme:
@AYASLI

Kelimesi kelimesine katılıyorum.
Birçok kez dile getirdim.
Bornovalıyım.Pardon Bornovaliydim !
Ne olduysa Bornovayı ortadan ikiye ayırıp Bayraklıya bağlandık.Özkanlar semti Bornovanın göbeğidir ama değiliz.
Neden ??Bayraklının kentsel,sosyo ekonomik yapısı göze alırsak Bizlerin yani Bornovanın ayrılan kısmındakı oyları eritme amaçlı oldugunu bilmemek saçmalık olur.
Sömestr de Karadenizdeydim.AKP Belediyesine bağlı bulundugum gittiğim ilçe.Toplanmışlardı.Yemek veriliyormuş.Tanıdıkları içinde beni de davet ettiler.Konu geldi İzmirden,İzmirin bir türlü gelişememesinden bahsediyorlar(İzmire gelip gitmişliklerini bırak hayatlarından görmüşlükleri yok ).Hafiften karşılıklı konuştukça açık açık ''Verin oyu,Alsın AKP,alın hizmet dedi.Bu kadar basit işte bu mantıkla siyaset.
Diyeceğim o ki inşallah İZMİR şu sıralar sıkça kullanılan bir söz var ''Ben Yaptım.Oldu ! a yem olmayacak tabi bahsettiğiniz gibi dönen dolaplar çığrından çıkmazsa.Olur mu olur.

Hee Olursa da İzmir için tek endişem Binali YILDIRIM'ın Boğaziçi üniversitesi için kızlar erkeklerle çimlerde yanyana oturuyorlar demesi.Olur mu ki Kordon'da çimlerde kızlarla erkeklerin oturmasına engel olsun alırsa Büyükşehiri.:26:

.......

Her şeyden önce, hangi parti iktidar olursa olsun...kendisine oy verene de vermeyene de hizmet etmekle/hizmet götürmekle yükümlüdür...

.............................

Saygılar

Bu bölümün altını özellikle çizdim. Biz bunu yaptık demek çok yanlış. Yapmak zorundasın, ben bunları yapman için sana vergi ödüyorum. Belediye ödenekleri iktidar partisi veya muhalefet partisi diye ayırılmamalı. Kime neyin faturası kesiliyor. Özgür ve demokratik bir ülke de seçilmiş iktiadara nasıl saygı bekleniyor ise aynı saygı iktidar partisinden olmayan başkanlara da gösterilmelidir.

Parti liderlerinin üslubuna baktığımız da neyin saygısından bahsediyorum, nasıl bu beklentilere giriyorum bende anlamıyorum ama ümit işte : )

Not : Hayatımda 1 kez İzmir'e bu yaz gitme fırsatı oldum ve cidden oldukça hüsrana uğradım. Belki yanlış yerlerde gezdim diye düşünüyorum ama yok tam göbeğindeydim gördüklerim gerçekten üzücüydü...

bir hizmet edin artık yahu, ben yaptım demeyin yukarıda da yazdım sen ben sana vergi verdim onunla yaptın. ben varsam sen varsın ...

neyse sözlerim hem nıhına hem mıhına...

bizden size saygılar....

Buna ek olarak partiye göre mi oy veriyorsunuz adaya göre mi ?

Nice başkan adayları var, misyon sahibi, yerel yönetim konusunda başarılı olacağına inandığımız lakin bu kişiler elenip gidiyor.

Partizanlığı şu yaşıma geldim çözemedim ...

Bir de şu adayların yaşlarına takıldım, gidin kardeşim balık tutun bir emekli olun ...

yok mu 35 yaşında bir delikanlı ..

neyse daha fazla yazmayacağım sonra sağa sola çekiyorsunuz...

evet kazen malesef izmir de partiye göre oy veriliyor... iş yapacak nice kişiler dediğin gibi elenip gidiyor bu tutum devam ettikçe izmir hep kaybedecek köy olmaya devam edecek...

ben adaya göre oy veriyorum ama genelde partiye göre oy veriliyo sanırım bütün şehirlerde

Buna ek olarak partiye göre mi oy veriyorsunuz adaya göre mi ?

Nice başkan adayları var, misyon sahibi, yerel yönetim konusunda başarılı olacağına inandığımız lakin bu kişiler elenip gidiyor.

Partizanlığı şu yaşıma geldim çözemedim ...

Bu nokta güzel.Misal Ankara anketi içinde oyumu kişiye özel kullandım ve Ankarada olsaydım kesinlikle oyumu kendisine verirdim.Aynen dediğiniz gibi yarış iki kişi arasında olacak ve az çok çevremden duyduklarımdan da gördüğüm kadarıylada başarılı olacagına inandıgım kişi eriyip gidecek bu yarışta.Üzücü bu.

Aziz Kocaoğlu benim gözümde Rahmetli Nur içinde Yatsın İzmiri İzmir yapan adam gibi adam AHMET PRİŞTİNA nın mirasıdır.Halktan biri.Egoları yoktur.Dürüsttür.Şovu sevmez.Belrli değer yargıları vardır.Rüzgar nerden eserse değildir (benim için büyük bir etken sevmemde !!!) Tüm engellere rağmen hizmet veren biridir.Toplu taşıma araçlarına biner,geçnlerle konser izler,yaşlılarla oturup sohbet eder.Önünde Ahmet Priştina örneği vardır çünkü...

İzmirde nereye götürdüler sizi nereyi gezdiniz merak ettim :)

Back