İyilik yapıp kötülük buldunuz mu?

Ben ailemden de öyle şeyler dinlemedim aslında hatta annem tam tersi aşşıırı pollyanna biridir. Olsun öyle demek istememişti öyle yapmak istememiştir olsun iyidir o tarzında biri yani. 😄bilmiyorum karakter meselesi belki de.
Karakter de var işin ucunda tabii. Aman en iyisini yapıyorsun boşver.

Ben de sonradan ah vah edecegim iyilikler yapmiyorum hiç ama kotu oldugumu asla dusunmuyorum. 😬 Bence iyilik yaptim kotuluk buldum diyenlerin cogunun yaptigi iyilik gereksiz, o yuzden deger bulmuyor sanirim.
Ben iyilik olarak değerlendirmiyorum. Öyle yapmam gerekiyormuş, yapmışım, gene yaparım.

Ama iyi değilim onu biliyorum yani.

Ohoooo, tillahını yaşadım hem de. Ailesi yüzünden boşanıyoruz diye bir konum var, ilk sayfadadır hala muhtemelen. Okumadıysan eğer benim hikayem orada…

bu işin mantığında biraz da bu var arkadaşlar bunca söz boşa söylenmemiş konuyla ilgili. yaptığınız iyilikler eğer sınırı aşıp çok fazla yaparsanız bir süre sonra görevinizmiş gibi algılanır, zerre değer görmediği gibi azıcık yorulduğunuzda da laf edilir. istisnaları tenzih ederek söylüyorum bu işler genelde böyledir... kimse sizi iyilik yaptığınız için sevmez, seviyormuş gibi görünür ve bi süre sonra o da işine göre davrandığı için size kötülük yapar. bir süre sonra bu rutinleşir ve siz olaya o kadar alışırsınız ki şey dersiniz ben bu insana ne iyilik yaptım da o bana bu kötülüğü reva gördü :KK51:

Küçüktüm ortaokula gidiyordum..yan evimize genç bir çift taşındı yeni evlilerdi.. kız sürekli dayak yiyordu ..annem gene ağzı yüzü yamulmus durumdayken kızın cebine para koydu git yavrum ailene dön dedi...sonradan kendisi eşiyle bir olup annemin yuvalarını yıkmaya çanak tuttuğunu soylediler. Şok olmuştuk adamın elinde ölecekti salak ne diyordu..bak snİnirlendim aklıma gelince

Hiç iyilik yaptığınız birinden çok büyük kötülükler gördünüz mü? Anlatabilir misiniz ?
Dünyanın bir imtihan çeşidi de bu bence :) iyilik düşündüğümü bildiklerinde bile kötülük gördüğüm oldu birak iyiliği yapmayi 😁 ama ben bunu kafama takmıyorum. Herkes kendi karakterini ortaya koyuyor. Ben buyum bunu yaptım, o da o, onu yaptı diyorum. Tekerleme gibi 😁

Evet herkes yaşamıştır. Çok yakın bir arkadaşım vardı her derdine koşardım onunla hastane hastane gezerdim. O zamanlar üniversitedeydim. Bunları iyilik olarak değil sorumluluk gibi görür gelirdim ailesi ilgilenmezdi ben her şeyde yanında olmaya çalışırdım. Bir gün doğumgünü final haftama denk geldi ve mesaj atamadım. Ama bir hafta önce de haber vermiştim doğum gününde yanında olamayabilirim haftasonu sizin tarafa gelir plan yaparız dedim. Neyse o gün gelince de snav stresi o günün dg olduğu aklıma gelmedi. Diğer ortak arkadaşlarımızdan birine sırf doğum gününü kutlamadım diye arkamdan demedik laf bırakmamış. Ortak arkadaşım ya aklına gelmemiş snavı var dedikçe daha da kinlenip ailemle olan ilişkimden tut özel hayatıma kadar her şeyimi eleştirmiş saçma sapan yorumlar vs. Ortak arkadaşımız da bana söyledi tabi sonra konuşmadım bir daha. Yani insanoğlu nankör, onunla ilgilenmek habire yanında olup onu keyiflendirmek benim temel görevimmiş gibi, yapılmadığında sizi suçlayabiliyor. Bu da böyle saçma bir anımdır

Hiç iyilik yaptığınız birinden çok büyük kötülükler gördünüz mü? Anlatabilir misiniz ?
İyilik yapan iyilik görmüş çok nadir insan var. Ne kadar çok iyilik yapiyosun o kadar insanı essek yerine koyuyorlar. Ama iyilik karşılık beklemeden yapılan bişey o yüzden hiç karşılık vermiycen kötülükle. bazılarına sadece iyilik daha yapmiycan öylece uzak durucan.

Düşündüm düşündüm, galiba hiç yaşamadım
Demekki ya iyilik yapmadım kimseye, yada nankör yok çevremde

İyilik yapmanın dozunu kaçırıyorum bazen. Bunu da karşı taraf kaldıramıyor. Neden bu kadar iyi? Bu nedenle arkadan vuruyorlar. Yılların tespiti bu şekilde. Artık mesafeliyim. Mesafe candır. Herkese hak ettiği kadar davranmalı. Ötesi yoruyor.

Yendiğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen iki dostum dediğim kişilerden kazıklar yedim
Biri baba para parasıyla kocalık yapmaya çalışan kocası olan arkadaşım ev araba alacağımız zaman biz bile üstesinden zor geliyoruz siz yapamazsınız demesiyle
Diğeride beni kıskandığını apaçık belli etmesiyle dostluklarımızı noktaladım..kimse kimseden üstün değildir bana göre..ama onlar farklı düşünüp farklı algı yaratırlarsa silerim ve arkama bile bakmam

Yaşınız kaç? Eski konunuzu hatırlıyorum. Açıkçası siz de öyle çok masum gibi değilsiniz. Ben süpppper iyiyim herkes çok kötü dramaquennliğini bırakıp kendinizi sorgulayın

15 yıl evlilik 16 yıl beraberlik.Evlendigimizde aileden 5 kuruş yoktu.Kendinde hic yoktu.Ailesinin yegenlerinin her işine ben koştum destek oldum.Maddi manevi.6 sene işsizdi hersey bendeydi.Cocugun masrafi kreşi kendinin sigarası birasi.
Kimi hastanede yatsa ben ordaydim.Gorumcelerin Çocuklarının eksikleri hediyeler ne olursa yaptım.
Aldattı boşanma davasi açtım.Tazminat davasi velayet davasi türlü iftiralar.Ve bunlari yaparken o herseyine koştuğum ailesinin yapmadığı kalmadi.
Başıma ne geldiyse iyi insan olmaktan geldi.Issiz güçsüzken bosanmayip sahip çıktım.Babasiyla kavga etti ben sahip çıkip aralarini düzelttim.
iyilikten maraz doğar diye boşa dememisler

X