İyiliği suistimal eden bir adam.

NightStalker

E♡
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
4.659
3.970
133
31
Eşim telefondan oyun oynadığı yetmiyormuş gibi bir de oyuna para yatırmış sabah sabah sinirlerim alt üst oldu. Daha evvel de başka bir oyuna yatırmış ve yüzüne carpmistim napiyosun sen diye şimdi yeni bi oyuna başladı iş arkadaşlarıyla beraber. 37, 37, 18 ve 4 tl yatırmış ayrı ayrı günlerde. Bi birikimimiz var ben çalışmıyorum onun maaşını birikimimize ekliyorum dün de maaşının 4 te 3 buçuğunu verdi elime. Çok sinir bozucu bi durum ya. Bebeğimiz var zaten oyun oynadığı yetmiyor bide para yatırıyor bu nasıl bi bencillik ya açmıyım açmıyım dedim dayanamadım sabah sabah. Yani artık bu kadar guleryuzu bi kenara atıp tartışmam kavga mı etmem gerekiyor bu da dert mu şükredin demeyin şükürlük birşey kalmadı artık çok sinirliyim

Oyuna para yatırdığında bütçenizi etkiliyor mu? Mesela o oyuna para yatırdı diye siz almak istediğiniz biseyi alamıyor musunuz ya da evin bi ihtiyacından kısıtlamak zorunda mı kalıyorsunuz?
Eğer öyleyse kızmakta haklısınız, karşınıza alıp ciddi bi konuşma yapın.

Ama öyle değilse bırakın yatırsın, büyük meblağlar da değilmiş zaten. O da onun hobisi sonuçta. Sizin ihtiyaçlarınızdan kısmadığı sürece kötü bi şey değil yaptığı.
Kumar oynamıyor, elalemin kadınlarına yedirmiyor, bütçenizi etkilemiyorsa sıkmayın adamı.

Sorun şu zengin insanlar değiliz kızımız için bi gelecek hazırlamaya çalışıyoruz ufakta olsa bi paramız var ve ben eşime demiştim ki aşkım maaşını bana ver ben damlaya damlaya göl edeyim. Ben zaten alışveriş meraklısı bi insan değilim üst baş aydan aya bile almam çok çok nadir yani. Yani bi konuda anlaşmıştık ama böyle yapması hoş değil sonuçta 100 kusur lira yine az değil..

çok şikayetciysen çalış

2 aylık bebekle çalışılmıyor benim açımdan. Çünkü arabamız yok evimiz kv ya da aileme yakın değil. Bakıcı olayına da karşıyım. En az 2 sene calismicam sonra annemlerin yakinina tasinicaz. Sormadiniz ama yeterli sebeptir umarım sizin için?

Hani bu oyuna değil de boğazına giysisine gitse gam yemicem mutlu olucam ama bi oyuna gittiği için fuzuli para yani

Bence abartıyorsunuz. Maaşının 4 de 3 unu vermiş zaten. Kendi zevki için de 100 lira harcamış. İnsanın bu kadarçık şey için üstüne gidilmez. Bir de madem maddi olarak sikintidayiz diyorsunuz. Bebeğiniz 2 aylık ama 2 yıl ben bakacağım çalışamam o yüzden demek biraz zengin işi geldi. Bir sürü kadın geçim sıkıntısı sebebiyle el kadar bebeleri bırakıp çalışıyor. Siz de şimdi değil ama bir kaç ay sonra çalışabilirsiniz. Yine de ben bakmak istiyorum çocuğuma diyorsanız evden para kazanmanın yollarını arayın bulun. Evde sarma, mantı vs yapıp satın ama eve bir katkınız olsun.

Tamam 2 aylıkken bebek çalışılmaz ama 7 8 aylık olunca hepimiz çalıştık demekki bizim çocuklarımız sizinki kadar kıymetli deil diyecem de inanın herkesin çocuğu çok kıymetli.Para yatırma konusunda ise kesinlikle sonuna kadar haklısın.Yatırmasın 1 lira bile çok

Hani bu oyuna değil de boğazına giysisine gitse gam yemicem mutlu olucam ama bi oyuna gittiği için fuzuli para yani
Bence burda hatalısınız, adamın hobisi olarak düşünün bunu. Seversiniz sevmezsiniz orası ayrı ama 100 lira sizi ciddi anlamda sarsmıyorsa hobi olarak değerlendirmek lazım

Akşama kadar çalışıp, alın teri dökeceğim sonra kazandığım parandan 100 lira kişisel zevkim için harcayacağım ve eşim buna laf edecek? Bence bu kadar sıkmayın eşinizi, çok itici olursunuz.
Ha şu var sizin ihtiyaçlarınızdan kısıyor mu, sizin de böyle zevkleriniz varsa ona karışıyor mu bu tip durumlara göre değişir tabi.

Yuh artık ya. Bu kadınlar da bazen cidden sınır tanımıyor, onlardan biri olmayı bırakın bence bir an önce. Adam altı üstü ufak bir miktar para yatırmış oyuna ki HOBİsi bu. Saçma sapan yerlere harcamasından iyidir sonuçta di mi? Adam çalışıyor, sen çalışmıyorsun diye kazandığı paradan ağız tadıyla az da olsa harcayamayacak mı ya?

Şu alışveriş üst baş olayını da anlayamadım gitti bi türlü. 8-9 sene önce aldığım kazaklarımı hala giyerim, öyle her sene her sene de bir şey almam, bir parça bile. Alabilecek durumum da var çok şükür ama almayınca bir şey eksilmiyor sonuçta. Bunu da marifet olarak görmem açıkcası...

Kocanızı biraz rahat bırakın. Böyle ufak şeyleri sorun ederseniz ohoooo

Adam akşama kdar çalışıyor. Sizin zevkleriniz yok diye onunda mı olmasın ? Adamın kendi kazandığı üç beş kuruşun hesabını yapmayın.

Ha bencede saçma oyuna para verilir mi diyen biriyim. Başka bi derdi yoksa bu da oluversin der sıkboğaz etmem.
Hiç alma demek yerine limit belirleyebilirsiniz. Ne bileyim ayda 50 lirayı geçmesin gibi. 50 lirayla ne karun olursunuz ne batarsınuz

Eşiniz sizin kadar tutumlu olmak zorunda değil adam maaşının büyük bi kısmını vermiş size zaten.100 liralık bişeye de takılmayın.Ayrıca zengin değilseniz damlaya damlaya göl olsun da istiyorsanız 6.aydan sonra çogu kadın gibi dönersiniz işinize.Diğer türlü ne münasebet yani evlendiniz diye adamın maaşının tamamının kontrolü sizde değil ya onun bi ayırdına varın

evı tasıyın cocuga annenız baksın sızde çalışın bunlar bahane değil...
ben hem evde oturup eve maddı katkısı olmayan hemde adamın ıkı kurusluk zevkıne bıle laf eden kadınlara hak vermıyorum , evınız arabanız yok tek maaş gecınıyorsunuz anlıyorum ama bırıkım yapacagım dıye de uc gunluk dunyada bırbırınızın zevklerıne mudahale etmeyın..
adam bu işi alışkanlığa dönüştürür kumara kayar iş anlarım da 100 tl nedir ki nerelere para verilmiyor farzetki iddia yada loto oynuyor pıyango alıyor garantısı var mı çıkacagının yok ama ınsanlar bu ıse bır ton para dokuyor....
fazla buyutmeyın bu olayı uyarın ama kavgaya donmesın iş....
derdınız ılla bırıkım yapmaksa da sizde çalışın kazanın ve paranızla ıstedıgınızı yapın...

geliriniz ne kadar ki 1/8 ini kendi zevkine ayırması sizi bu kadar rahatsız etti?
hepimizin çocuğu var ,hepimiz onların geleceği için uğraşıyoruz.
fakat çocuğumun geleceği diyerek ne kendinizi ne eşini hayattan soyutlamayın.
bir süre sonra kişilikleriniz zedelenir.
bana çok itici geldiniz.
bizde yatırım yapıyoruz kızım için lakin ne ben zevklerimi bırakıyorum ne eşim...
eşim her hafta maça gider her gitmesinde 15 lira verir,
2 haftada bir arkadaşlarıyla hamam gider 50 lira verir,
2. üni okuyor yeri geliyor 50 75 liraya kitap alıyor,
okumayı sever kitap alır sık sık ve bunun gibi bir çok şey.
bir kere bile eşimin bu hobilerinin maliyetini,evimizin gideri olarak düşünmedim.
çünkü o böyle çok mutlu oluyor...
aynı şekilde benimde var kişisel zevklerim ve buna verdiğim paralar.

bunun maddiyatla ilgisi yok.insanın doğasınd vardır bir şeylere merak,hobi,eğilim.
şu hayat telaşesinde bırakın o kadar da olsun.
şahsen eşinizin yerine koyuyorum da kendimi...
ben beni maddi anlamda bu kadar sıkan bir eşim olsa gerçekten soğurdum..

ha bir de çocuğunuza yatırımı sadece para araba ev gibi düşünmeyin.
beşeri yatırımlard yapın.mutlu çocuk=mutlu aile...
yani çocuğunuzu mutlu etmek sizinde mutlu olmanızdan geçer.

adamın bütün maaşına el koymanızda hiç hoş olmamış bence onca çalışıyor adam 100 tl de onun özel zevki olsun

Oyunu ciddi şekilde oynayan herkes belli bir miktar para yatırır zaman zaman bunda abartacak bir şey yok.hobi olarak düşünün ayda belirli bir miktarı geçmiyorsa sıkıntı çıkarmayın.kendi çalışmış kazanmış bırakın harcasın o kadarcık kumar gibi bir oyun değil sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…