Kızlar öncelikle söyliyim belki sürekli hastalığımla ilgili konu acmamdan sıkılan vardır onlar görmemezlikten gelsinler lütfen ağır depresyon tedavisi görüyorum beşinci ayındayım çalışmak istiyorum ama bende ayrıca sosyal ankisiyetede var daha önce çalıştığımda da bu sıkıntıyı yaşıyordum ve uzun süreli calısamıyordum topluma girince otobüse binince istemsiz olarak yüzüm kasılıyor ve bu dışardan anlaşılıyor buna care bulamadım ne yaptıysam şimdi tekrar ise girsem iş ortamı stresli oluyor bu depresyon hastalıgımı tetikler mi diye korkuyorum tabi birde bu care bulamadığım yüzümün kasılması olayı var çaresiz kaldım arkadaşlar ne tavsiye ederseniz bu arada sosyal fobi kasılma için ilaç kullandım ama fayda etmedi
Sosyal fobin varsa eline bir bardak al ve meydan gibi toplu bi yerde kır. Varsın herkes sana baksın. Kolay olmadığını biliyorum ama fobinin üzerine git. Depresyonun da en büyük ilacı aşktır. Sevdiğin insanlarla beraber zaman geçir. İş için de acele etme. Önce sağlık. Geçmiş olsun
İlk önce umutlu olun ve kafanızdan" ben hastayım" algısını çıkarın.
Beyniniz siz ne derseniz ona odaklanır çünkü.Bu gerçeği gözardı etmeye bakın.
İşe başlamadan önce bence küçük küçük adımlar atabilirsiniz.
İlk önce evde uğraşabilecek hobiler edinin,daha sonra yavaş yavaş dışarı çıkın.
Emin olun düzelmeyecek bir şey yok.
İlk önce umutlu olun ve kafanızdan" ben hastayım" algısını çıkarın.
Beyniniz siz ne derseniz ona odaklanır çünkü.Bu gerçeği gözardı etmeye bakın.
İşe başlamadan önce bence küçük küçük adımlar atabilirsiniz.
İlk önce evde uğraşabilecek hobiler edinin,daha sonra yavaş yavaş dışarı çıkın.
Emin olun düzelmeyecek bir şey yok.
Sosyal fobin varsa eline bir bardak al ve meydan gibi toplu bi yerde kır. Varsın herkes sana baksın. Kolay olmadığını biliyorum ama fobinin üzerine git. Depresyonun da en büyük ilacı aşktır. Sevdiğin insanlarla beraber zaman geçir. İş için de acele etme. Önce sağlık. Geçmiş olsun
Cok sagolun yok aşk bir süre uzak dursun benden hele de bu hastalıktan sonra bana iyi geleceğini pek sanmıyorum çünki kesinlikle en önemlisi sağlıkmıs gerisi boş
Cok sagolun yok aşk bir süre uzak dursun benden hele de bu hastalıktan sonra bana iyi geleceğini pek sanmıyorum çünki kesinlikle en önemlisi sağlıkmıs gerisi boş
Aşktan kastım sadece erkek arkadaş değildi :) yigeniniz vardir mesela onla vakit gecirebilirsiniz. Kuzenini seviyorsundur onla takılabilirsin. Ya da yakın bir eski dostun vardır. Havalar ısınınca denize gidebilirsin su çok iyi gelir. Ben genelde çevremdeki kimseyi görmem. Kendim tek başımaymısım gibi eglenirim. Insanlar hakkımda ne der diye düşünürsem üzülürüm. Boyum kısa ve kiloluyum ama umrumda da degil :)
Hastalığı, size konulan teşhisleri, anlatılan akademik bilgilerin varlığına inanmaktansa (çocukluk duygusu) onları alt etmeyi deneyin. Elbette dilde kolay uygulamada zor böyle şeyler... Bolca kitap okuyun. Romanlar okuyun. Farklı insanların farklı hikayelerin içinde olun. Oradaki insanların davranışlarını çözümleyin. Otobüste yolculukta insanların içinde değilde herhangi bi yerde mutlu olacaklarınızı hayal edin. sokakta yürürken gökyüzüne bakıp hayal edin. Ve insanlarla dalga geçermişçesine psikanaliz ve anatomi kitapları okuyun. Davranışları çözümledikçe ve kendi içinizdeki potansiyeli keşfettiğinizde asıl siz SİZ olacaksınız. Kendi güzelliğinizle henüz tanışmadınız. Beyninizdeki anılar hatıralar bilgiler arttıkça Bi zamanın içinde bağlantı kuracağınız o kadar çok şey olacak ki!!! Konuşurken bile farklı bir şeyi düşünüp karşınızda birisi yokmuş gibi konuşacaksınız. Hayal edin ve kitap okuyun. :) Dünyanız değişecektir.