İyice tutuştu, bundan nasıl karlı çıkabilirim?

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.606
133
Merhaba, diğer konu aylar öncesinin konusu olduğu ve sürekli güncelleme yaparak karman çorman hale getirmemek için yeni konu açayım dedim. Olayı kısaca özetlemek gerekirse yaklaşık 8 ay önce şiddet hakaret ve kaos dolu bir evlilikten kaçıp yanımda iki çocukla kendime yeni bir hayat kurdum. Bu süreçte büyük zorluklar çektim ve ailemden destek görmek şöyle dursun, türlü türlü kavgalarla korkutmalarla, tehditlerle başa çıkmaya çalıştım. Sonuç olarak 8 ayın sonunda tüm altınlarımı bozdurmuş ve elinde birikimi kalmamış olarak hakim karşısına çıktım. Bu şahısla aylar öncesinde anlaşmalı protokol imzalamıştık ama kendisi daha ilk günden yan çizmeye, anlaşmayı bozacağını söylemeye başlamıştı. Yani boşanmanın çekişmeli olarak devam edeceği belliydi. Hakim hem protokol imzalayıp hem mahkemeye gelme zahmetinde bile bulunmayan, dilekçemize zamanında cevap vermeyip mahkemeden iki gün önce kendi başına yazdığı 1 sayfalık saçma sapan bir karalamayla başvurup açıkça mahkemeyle alay eden bu adama güzel bir ders verdi ve karalamasını kabul etmeyip, savunma hakkını elinden alıp 1800 nafakaya hükmetti. Ben bunu kendisine mesaj attığımda dahi bana edevletteki duruşma gününün ekran görüntüsünü atıp "dava ertelenmiş ehe ehe" diye alay ediyordu. Ahmak herif sanıyordu ki o mahkemeden kaçtıkça bu iş ertelenip duracak, tek kuruş ödemeden keyfince gezip tozarken ben çocuklarımla evde aç oturup başımı duvarlara vuracağım. Velhasıl kelam mahkeme kararını görünce şok oldu. Çünkü bir anda maaşının 1800'ü gittiği gibi 13 bin de borçlanmıştı. Bugün bana eski protokolü yenilememiz için yalvarmaya başladı. Güya mahkemeye gelecekmiş ama saati şaşırmış bla bla.

Şu an tam olarak tutuşmuş durumda. İşin bununla kalmayacağını, tazminatın da yolda olduğunu biliyor. Ben ise o trenin kaçtığını artık 2.5 bin nafaka artı birikmiş nafakayı istediğimi söyledim. Yalvarıp duruyor insaf et, ben ne yapacağım bana ne kalacak diye. 8 aydır çocuklarına tek kuruş harcamayan, açlar mı açıktalar mı diye merak etmeyip onların suratına telefon kapatan, çocuklarıyla geçirmesi gereken haftasonlarını fink atarak elin adamlarıyla ve onların çocuklarıyla geçiren bu meczup şimdi ağlayarak bana yalvarıyor. Tabii hemen yelkenleri suya indirecek değilim. Hatalarımdan ders aldım. Asla onun sözüne itimat etmeyeceğim. Yeni ve akıllıca bir anlaşma yapmak istiyorum. Önümüzdeki dava gününde eğer protokole uyarsa anlaşmalı boşanır uymazsa çekişmeliye devam ederiz.

Önceki anlaşmamızda çocuklar için biner tlden 2 bin tl nafaka vereceğini söylemişti (muhtemelen hakim nafakayı buna göre belirledi, iki bin için imza atan adam 1800'ü rahataça verir diye düşünmüş olmalı) Şu anki haliyle bana 1800 nafaka ve 13 binlik borcu var. Bu durumda 2 bin nafakaya tamam demek benim için bir kayıp olur. Pazarlığı yüksek rakamdan başlatmak için 2.5 nafaka artı birikmiş nafaka dedim. Ama birikmişten vazgeçip 2300'e inmeyi düşünüyorum. Bu durumda yanlış bir karar mı vermiş olurum? Ayrıca diğer protokolün aksine bu aydan itibaren ödemeye başlamasını yoksa anlaşmalıdan vazgeçeceğimi bildireceğim. Heyecanla yanlış bir karar vermemek için bu konuyu açıyorum. Gazamız mübarek olsun gkhgvjj
 
Konu hakkında fikir yurutemedim mantığım yetersiz kaldı ama şu kısmı okudukça mutlu oluyorum belirteyim dedim
 
Size helal olsun ve Allah yardımcınız olsun demeye geldim işte güçlü kadın!
 
Ben tam olarak anlayamadım. mahkeme hüküm kurmadı mı zaten? siz bunun haricinde bir anlaşma mı yapmak istiyorsunuz? mahkemenin hükmettiğinden fazlasına neden razı olsun ki adam, ya da ben mi yanlış anladım?
 
Bu konulara pek hakim değilim. Size mahkeme zaten bir nafaka bağlanış. Anladığım kadarıyla geri dönük alacaklarınız da var. Bu durumda oldukça karlı görünüyorsunuz. 1800TL az bir meblağ değil ve diğer konunuzda size yeteceğini söylediniz. Bu durumda daha niye adamla anlaşmaya çalışacaksınız ki? Ödesin paşa paşa. Derdi varsa da avukatınızla iletişim kursun.
 
Bu konuda hukuki bilgim yok ama tebrik etmeye ve süründürebildiğiniz kadar süründürün demeye geldim. Ömrü boyunca bu 8 ayı unutamasın.
 
Ben tam olarak anlayamadım. mahkeme hüküm kurmadı mı zaten? siz bunun haricinde bir anlaşma mı yapmak istiyorsunuz? mahkemenin hükmettiğinden fazlasına neden razı olsun ki adam, ya da ben mi yanlış anladım?
Bu ara karardı. Yani çekişmeli boşanma davasının ikinci duruşmasıydı ve konulan da tedbir nafakası. Daha gerçek nafakaya hükmedilmedi. (muhtemelen o daha yüksek olacak) Ayrıca tazminat talebim de var. Ona daha sıra gelmedi.
 
ahhe diye gülen adama ben acımam sonuna kadar da hakkımı alırım
 
Ben kaç gece acaba yarın ekmek alabilmek için neyi satışa çıkarayım diye ağlaya ağlaya uykuya daldım
Kaç kez o arkadaşının çocuğuyla oynarken Facebook'a fotoğraflar atarken benim çocuğum camdan "babacığım nerdesin, hani top oynayacaktık" diye bağırdı. Kaç kez büyük çocuğumun ısrarları üzerine başından atmak için "tamam tamam yarın seni alacağım" deyip sonraki gün "ben başka bir yerdeyim, birkaç gün burada kalacağım, sonra alırım seni" deyip çocuğumu ağlattı. Şimdi onun en değerli varlığını, parasını alıp tüm yaptıklarını burnundan fitil fitil getireceğim. Bunu hepimizin yerine yapıyorum
 
Zamanınız varsa iyice avukata danışıp öyle karar verin. Çocuklar için içim acıdı resmen. Öyle bir adam babalığı da o yavrucakları da asla haketmiyor. Gereken mesajı kendisine ilettikten sonra engelleyin,ne derdi varsa avukata söylemek zorunda kalsın. En çokta çocuklara yaptıkları için sürüm sürüm sürünsün ş.fsiz.
 
İş bu duruma gelmişken anlaşmaya yönelmeyin bence. Ben onu kabul etmiştim sen istemedin artık mahkeme ne karar verirse odur beni arama fikrim değişmeyecek demeniz daha doğru geliyor bana. Ve bu konuda muhatap olmayın artık o adamla. Avukatı ara ben ilgilenmiyorum deyip kapatın her defasında. Açmayın telefonlarını, mesajlarını yanıtlamayın
 
Emin olun eder. Kesin cesaret eder.
Kazanilmis hakkınızı kaybedebileceginiz hic bir ise girmeyin derim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…