• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi niyetliyken neden kötü davranıyorlar lütfen bana öneride bulunun 😔

1anne1bebek0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
21
7
1
23
Merhaba hanımlar konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum ilk önce şunu söylemek istiyorum karşımdaki her kimm olursa olsun hep iyi niyetle yaklaşıyorum mutlu olsun, yardım edeyim yalnız olmadığını hissetsin istiyorum her zaman sonunda bana kendimi kötü hissettiriyorlar bende bu duruma çok üzülmeye başladım 😔
Şimdi en yakın zamanda olandan örnek vermek istiyorum benim bi tane eltim var benden büyük bende onu ablam gibi görüyorum ve çok seviyorum da Allah razı olsun doğum yapacağım zaman ve eşim ameliyat geçirdiğinde çok yardımcı oldu bende ona elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum her konuda şimdi çocuğu rahatsızdı hastaneden gelecekler diye bir sürü yemek yaptım evlerimiz yakın onların evine kadar götürdük kendiminde küçük bebeği var bu arada evinde yapılacak işler olur abla yapalım beraber derim hemen geçer yaparız evine oturmaya gittiğimde hiç boş durmam her şeye koşmaya çalışırım yemeğiydi bulaşığıydı toplamasıydı yardım ederim bi şeyler yapmak ister bir yerlere gitmek ister ben yapalım gidelim derim ben isteğimde ondan genelde o istemez. geçenlerde eşi ameliyat oldu o zamanda yemeğinden evinde ağırladığı misafirlere kadar yardımcı oldum koşturdum çünkü benim düşüncem o da yorgun en azından yardım edeyim yükünü hafifleteyim oldu hep o da her seferinde Allah razı olsun sağol dedi ama normal konuşmamız sırasında sürekli beni üzecek cümleler kuruyor sanki bana tepeden bakıyormuş bende egosunu tatmin ediyormuş gibi hissediyorum ve o sıra ona karşılık olarak bi cevap veremiyorum ve alttan alıyorum ben cevap vermedikçe sanki o daha çok böyle alaycı ve tepeden konuşmaya başladı gibi hissediyorum ve artık çok rahatsız olmaya başladım sanırım.
misal şöyle küçük bi örnek vereyim eltimin etrafı benim etrafımadan bir tık daha geniş bizim eve pek sık gelen giden olmuyor ben misafirperver olmama rağmen(bu konu da ayrı üzüyor beni ) onun evine ise her gün gelen giden oluyor o gelen gidende hep bizimde tanıdığımız insanlar aslında ben biri geleceği zaman özenirim her zaman bi tatlı da olsa bi şey yapmaya gayret ederim eltim evde varsa koyar yoksa hazır alır misal ben onun evine gelecek misafiri düşünüp ona tatlı yapar giderim, misafirlerine koysun diye ama o daha hiç bana karşı böyle bi şey yapmadı o benle konuşurken egosunu tatmin ediyormuş gibi hissediyorum misal ben bi konu söylerim o her zaman hayır o konu öyle değil böyle diyip anlatır ama aslında benim dediğimin aynısı söyler sadece kelimeleri değiştirir bazen lafımı kesip kendi konuşmaya başlar ben toplu ailecek konuşurken bile benim dediklerim pek bi galeye alınmaz misal ben bi öneride bulundum kimse dinlemedi aynı öneriyi eltim söyledi herkes onayladı gözümün önünde bende hiçbişey demedim çok üzülmüştüm o sıra. misal benim evime misafir gelmiyor diye benle konuşurken sürekli çok gelenim gidenim oluyor evim hiç boş kalmıyor insanımız hiç eksik olmuyor tarzı konuşur sanki üstüne basa basa. benim bebeğimi kimi zaman alttan eleştirir ben biraz ciddileşince konuyu çevirir ben öyle demek istemedim diye halbuki onu bana hissettirir her şeyiyle övünür ben güler geçerim ben küçücük bir şeyimle övünsem ayyyy, ufff tarzı konuşur, misal ben onun ilişkisine söz etmem çünkü hakkım yok ama benim eşimle aramda küçük sorunlar olur kimi zaman beni eşime karşı dolduruyor gibi hissediyorum ve eşime patlıyorum ve tartışma çıkıyor bilemiyorum sizce hala iyi niyetli mi olmalıyım napmalıyım etrafımda danışacak hiç arkadışım yok bazen çok doluyorum eşime danışıyorum o da kızıyor bana yapma diye ama o da pek umursamıyor gibi hissediyorum bana sizler yardımcı olur musunuz gerçekten üzülüyorum nasıl davranmalıyım bilemiyorum 😔

Sizene onun evinden misafirinden gelenınden gidenınden siz nie gidip hizmet ediyorsunuz .. ortak tanıdıklar diyorsunuz size gelmiyorlar diyorsunuz gidip nie eltinizde sizin kapınızı açmayan insanlara hizmet ediyorsunuz .. onun size yardım ettiği hastalık sağlıkmış sizde o kadar etmişsiniz yeterli bence .

E kuzum sen niye bu kadar iyi niyetli olup pasif kalıyorsun ki ? Sana yapmıyorsa sen de zamanla alıştıra alıştıra azalt ve yapmayı bırak. Birden kesersen tavır aldığını küstüğünü falan düşünür ama kimse kimsenin misafiri için tatlı yapmak zorunda değil. Yaşın desen genç çevreyi de zamanla edinirsiniz. Hem misafir sevilir mi yahu :D

Sizene onun evinden misafirinden gelenınden gidenınden siz nie gidip hizmet ediyorsunuz .. ortak tanıdıklar diyorsunuz size gelmiyorlar diyorsunuz gidip nie eltinizde sizin kapınızı açmayan insanlara hizmet ediyorsunuz .. onun size yardım ettiği hastalık sağlıkmış sizde o kadar etmişsiniz yeterli bence .
Haklısınız ben iyi niyetle yapmıştım ama karşılığında hep üzüldüm kendimi değiştirmem lazım sanırım

Eve gelen insanlar için abartılu hazırlıklar sunumlar yapıyorsanız belki rahat hissetmiyorlardır gelince veya samimi gelmiyodur hareketleriniz, bence biraz salın o konuda eltiye benzeyin. Doğal olun yani.
Herkese de elinizde tuzlukla koşmayan, kendi hayatınıza odaklanın kendi işinize bakın. İstemediği kadar iyiliği kimsenin önüne sunmayın

E kuzum sen niye bu kadar iyi niyetli olup pasif kalıyorsun ki ? Sana yapmıyorsa sen de zamanla alıştıra alıştıra azalt ve yapmayı bırak. Birden kesersen tavır aldığını küstüğünü falan düşünür ama kimse kimsenin misafiri için tatlı yapmak zorunda değil. Yaşın desen genç çevreyi de zamanla edinirsiniz. Hem misafir sevilir mi yahu
E kuzum sen niye bu kadar iyi niyetli olup pasif kalıyorsun ki ? Sana yapmıyorsa sen de zamanla alıştıra alıştıra azalt ve yapmayı bırak. Birden kesersen tavır aldığını küstüğünü falan düşünür ama kimse kimsenin misafiri için tatlı yapmak zorunda değil. Yaşın desen genç çevreyi de zamanla edinirsiniz. Hem misafir sevilir mi yahu :KK70:
Ben aslında pasif kalmayayım derken bu duruma düşüyorum galiba benim evlenmeden önce arkadaşım çoktu ama evlendikten sonra ne olduysa zamanla hiç arkadım kalmadı çok yalnız kaldım galiba kimsem yok yakınımdakinin değerini bileyim derken iyi niyeti biraz abartmışım galiba ve şimdi önüne geçemiyorum benim cevap veremeyeceğimi bildikleri için galiba benim üstüme çok geliyorlar sonra düşünüp düşüp üzülüyorum kendi kendime

Merhaba hanımlar konuya nereden başlayacağımı bilmiyorum ilk önce şunu söylemek istiyorum karşımdaki her kimm olursa olsun hep iyi niyetle yaklaşıyorum mutlu olsun, yardım edeyim yalnız olmadığını hissetsin istiyorum her zaman sonunda bana kendimi kötü hissettiriyorlar bende bu duruma çok üzülmeye başladım 😔
Şimdi en yakın zamanda olandan örnek vermek istiyorum benim bi tane eltim var benden büyük bende onu ablam gibi görüyorum ve çok seviyorum da Allah razı olsun doğum yapacağım zaman ve eşim ameliyat geçirdiğinde çok yardımcı oldu bende ona elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum her konuda şimdi çocuğu rahatsızdı hastaneden gelecekler diye bir sürü yemek yaptım evlerimiz yakın onların evine kadar götürdük kendiminde küçük bebeği var bu arada evinde yapılacak işler olur abla yapalım beraber derim hemen geçer yaparız evine oturmaya gittiğimde hiç boş durmam her şeye koşmaya çalışırım yemeğiydi bulaşığıydı toplamasıydı yardım ederim bi şeyler yapmak ister bir yerlere gitmek ister ben yapalım gidelim derim ben isteğimde ondan genelde o istemez. geçenlerde eşi ameliyat oldu o zamanda yemeğinden evinde ağırladığı misafirlere kadar yardımcı oldum koşturdum çünkü benim düşüncem o da yorgun en azından yardım edeyim yükünü hafifleteyim oldu hep o da her seferinde Allah razı olsun sağol dedi ama normal konuşmamız sırasında sürekli beni üzecek cümleler kuruyor sanki bana tepeden bakıyormuş bende egosunu tatmin ediyormuş gibi hissediyorum ve o sıra ona karşılık olarak bi cevap veremiyorum ve alttan alıyorum ben cevap vermedikçe sanki o daha çok böyle alaycı ve tepeden konuşmaya başladı gibi hissediyorum ve artık çok rahatsız olmaya başladım sanırım.
misal şöyle küçük bi örnek vereyim eltimin etrafı benim etrafımadan bir tık daha geniş bizim eve pek sık gelen giden olmuyor ben misafirperver olmama rağmen(bu konu da ayrı üzüyor beni ) onun evine ise her gün gelen giden oluyor o gelen gidende hep bizimde tanıdığımız insanlar aslında ben biri geleceği zaman özenirim her zaman bi tatlı da olsa bi şey yapmaya gayret ederim eltim evde varsa koyar yoksa hazır alır misal ben onun evine gelecek misafiri düşünüp ona tatlı yapar giderim, misafirlerine koysun diye ama o daha hiç bana karşı böyle bi şey yapmadı o benle konuşurken egosunu tatmin ediyormuş gibi hissediyorum misal ben bi konu söylerim o her zaman hayır o konu öyle değil böyle diyip anlatır ama aslında benim dediğimin aynısı söyler sadece kelimeleri değiştirir bazen lafımı kesip kendi konuşmaya başlar ben toplu ailecek konuşurken bile benim dediklerim pek bi galeye alınmaz misal ben bi öneride bulundum kimse dinlemedi aynı öneriyi eltim söyledi herkes onayladı gözümün önünde bende hiçbişey demedim çok üzülmüştüm o sıra. misal benim evime misafir gelmiyor diye benle konuşurken sürekli çok gelenim gidenim oluyor evim hiç boş kalmıyor insanımız hiç eksik olmuyor tarzı konuşur sanki üstüne basa basa. benim bebeğimi kimi zaman alttan eleştirir ben biraz ciddileşince konuyu çevirir ben öyle demek istemedim diye halbuki onu bana hissettirir her şeyiyle övünür ben güler geçerim ben küçücük bir şeyimle övünsem ayyyy, ufff tarzı konuşur, misal ben onun ilişkisine söz etmem çünkü hakkım yok ama benim eşimle aramda küçük sorunlar olur kimi zaman beni eşime karşı dolduruyor gibi hissediyorum ve eşime patlıyorum ve tartışma çıkıyor bilemiyorum sizce hala iyi niyetli mi olmalıyım napmalıyım etrafımda danışacak hiç arkadışım yok bazen çok doluyorum eşime danışıyorum o da kızıyor bana yapma diye ama o da pek umursamıyor gibi hissediyorum bana sizler yardımcı olur musunuz gerçekten üzülüyorum nasıl davranmalıyım bilemiyorum 😔
Ona daha cok misafir gitmesinin sebebi muhtenelen buyuk gelin olusundandir. Ya ne guzel aslinda neden boule seyleri dert ediniuorsunuz. Masallah ne cok enerjiniz var birde bebeginiz var. Ben dua ederim genelde aman bize kimse gelmesin diye. Hayat cok zor zaten. Maddi manevi yoruluyoruz bir misafirin gelmesi demek yemek hazirlamak yemek yemesse tatlisi cayi kahvesi kuruyemisi pastasi demek. Onlari yapmakla ugras dur. Yapmasan hazir alsan cebinden para cikiyor en kucuk lasta 150 tl olmus. Gelsin cay icsin yanina bir kek yapayim ona amenna. Ama yemekli misafiri uzun suredir kabul etmiyorum. Simdi cocugum olacak nasipse.o zaman kirkinda bir mevlut vericem guzel bir menu bitti gitti 😆 daha akrabalarimin komsularimin gordugu gorecegi bu.😆 Birde bunlarin disinda fiziki yorgunluk var. Gelmeden once ev temizle gittikten sonra temizle. Ama eltinde sunu sezeim bu konuda haklisin seni ezmeye çalışıyor lafini kesmesi kucumsemesi. O yuzden bunlari gordugun halde mesafe koymassan basina daha cok gelir. Gerek yok evde kendine bakim yap bebeginle ilgilen al etkinliklere gotur ne isin var eltine kek borek yapiyosun.boyle seyler ancak kayinvalide sevinir. Tepene binerde binerler.

Niye yaranmaya calisiyorsunuz herkese niye iyi niyetli oluyorsunuz niye sevilmeyi bu kadar istiyorsunuz .Ay ne iyi kadın çok ponçik mi diyeceğiz.Beklentiye niye giriyorsunuz mesela .çok iyi niyetli iseniz ve insanlar size kötü davransa bile sorun etmezsiniz.Halbuki siz farkındasınız siz onay bekliyorsunuz ne iyi insan densinmi istiyorsunuz istediğiniz nedir ? Elti niye sevsin sizi hizmet edip kendini bozuk para gibi harcayana kim niye değer versin.İnsanlari severken çok iyi niyetliyim söylerken bir insanı sevmeyi onu saymayı onun istediğini yapmayı unutup onu ikinci plana atıyorsunuz o bunu hak etmiyor.Aynaya bakın.Esinize katılıyorum yapmasaydiniz Yapıp yapıp üzülmeyin Ya hak edene yapın iyiliği yada alışın değer görmeneye Bunun başka yolu yok hayat boyu böyle bu..İyi niyet bu kadar kolay dağıtılmaz iyilik kadir kıymet bilene yapılır bilinçsiz iyilik enayiliktir.Hic kızmayın size demiyorum başka kelime yok yerine anlatabilecek.

Onun misafirinden sana ne,ne o ücretsiz hizmetçi gibi her işine koşuyorsun ? İnsan zor anda bir kap yemek yapar götürür evine bırakır siz hiç evlerinden çıkmıyorsunuz her işinde , misafirinde hazır ve nazır siniz.Cici gelin oynamayı birskin evinize , bebeğinize odaklanın sizinki iyi niyet değil kabul edilme çabası.Ben kendimce çok iyiyim ama hiç birilerinin hizmetçisi olmak için cabalamıyorum Onlarda böyle düşündükleri için sizi kaale almıyorlar

Eve gelen insanlar için abartılu hazırlıklar sunumlar yapıyorsanız belki rahat hissetmiyorlardır gelince veya samimi gelmiyodur hareketleriniz, bence biraz salın o konuda eltiye benzeyin. Doğal olun yani.
Herkese de elinizde tuzlukla koşmayan, kendi hayatınıza odaklanın kendi işinize bakın. İstemediği kadar iyiliği kimsenin önüne sunmayın
Gelen misafire özeniyorumdan kastım kek de olsa koyuyorum öyle abartılı bi sunum yapmadım hiç

Ben kendimce çok iyiyim ama kimsenin hizmetçisi olmak için cabalamiyorum diyen Menekse bahçesi valla guleyimmi begenimi atayım kararsız kalıyorum yorumlarınıza 👍🏼 çok doğru birilerine nsanlara yaranilmaz insanlarda kullanma psikolojisini tetikliyor böyle tavırlar.İyilik hak edene.

Gereksiz gereksiz neden ne gerek var? Yavaş yavaş mesafe koymalısınız. Yoksa daha öok ezer sizi. Karşı tarafta hiç hareket yok hep siz çabalamışsınız yazık

Hepiniz haklısınız diyecek bir lafım yok ben sadece beni tanımayan insanlardan görüş almak istemiştim bu kadar sert tepki alacağımı düşünmedim üzüldüm ama bazı şeylerin farkına vardım

Kendini el karısı için bu kadar yıpratma bence elti adı üstünde. O sana adım atıyor mu haftada bir temizlik yapmaya da git tam olsun. Kendini niye yıpratıyorsun bu kadar. Ayrıca misafirde de ben de özenmem bazen hazır şeyler kuruyemiş vs veriyorum misafir benim sohbetime geliyor 4-5 çeşit yapamam valla. Anca iftar vs yapıyorsam. Ya da pizza söyler yanında kek yaparım gittiğim evde de beklentim olmaz hiç

Hiçbirini karşı taraf talepte bulunmamış siz yapmisiniz. Gün gelir yapmasaydin olur bu kadar verici olmaya gerek yok.karsidaki talepte bulunursa duruma göre yapın öylesi daha kıymetli. Çok fedakarlık degersizlestirmis sizi

Kaç yaşındasınız acaba?
Üzülerek söylüyorum ki, bu iyi niyet değil.
Doğru kelimeyi bulamıyorum, sizi de kırmak istemiyorum ancak, lütfen kimse için kendi hayatınızdan, vaktinizden ve duruşunuzdan çalmayın.
Özgüvensiz, saf ve yaranmaya çalışan biri olarak gözüküyorsunuz karşı tarafa.
İnsan psikolojisi böyle işler.
Kendi hayatınıza bir dönüp bakın acaba eksikliğini hissettiğiniz duygular ya da durumlar mı var?

Back
X