Nişan iyi mi yaptım acaba (nişan takıları)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

suan ıcın evımız ve arabamız var ama belkı bı ıkıncı ev ıcın dedıgın seyı dusunebılırım kı zaten bı ev daha almak sımdı planlarımız arasında.....baskasından gelen bır seyı babam takmıs gıbı gostermenın hos olmayacagının farkındayım ama onların teklıfıne karsılık care bu geldı aklıma cunku onlar baskasından gelenlerle bana kostek yapıp hava atacaklardı.

sımdılık parasal konudan cok ıyıler dıyebılırım kı o zmnda böle devam edecegını dusunuyorum ama sırf abısınden almıslar dıe bızdende alıcaklar sanırım

Nişanlın bu duruma hiçbişey söylemiyor mu?

abısı ve yengesı fazlasıyla problem yasatıp anne ve babanın canını yaktıgı ıcın oda uzmemeye calısıo bıde yengesı bıraz problemlı ee hal böle olunca bızden almasalar kıyametı koparır emınım..oda uzulmeyelım dıe ugrasıo...mesela bu kostek konusunda benden yana oldu her zaman

Off bu durumda sıkıştın kaldın tabi.. Böyle aile konularında çözüm bulamamaktan ve onların dediğini yapmaya mecbur bırakılmaktan nefret ediyorum. Büyük konusmak istemiyorum bende sözlüyüm daha bu konular hiiç konuşulmadı ama ne yapardım bilmiyorum.. Sussan bi türlü konuşsan bi türlü.. Belki tecrübeli biri bi fikir verebilir ben tıkandım

bunlar evlenince sizi çok iyi yolacaklar canım, dikaktli ol. onun parasını alırlar bunun parasını alırlar, ohooo ne kaldı?
baştan koy tavrını yoksa görüyoruz yani evlendik eşim ailesine sürekli para yolluyor diye ağlayan arkadaşlarımızın halini. allah korusun o duruma düşmeyin.

hepımıze kolaylık versın allah cnm. kayınvalıdem aslında cok ıyıdır severım yanı bıraz dedıgım dedık ve sert olsada bı problem yasamadık bu gune kadr bu konu harıç aslında aramızda problem olmus da deıl ben ona hyr dedım o tmm dedı ama dusundukce kendı kendımı yedım.ama sunu anladımkı kendımden baskasını dusunmucem artık :)))) sadece sevgılımle bız mutlu olalım yeter

yolacaklarını dusunmuyorum canım cunku sımdı bıle yerı geldıgınde ben onlara maddı konuda yardım edıcem dıo.cunku bn evlendıgımde ogrencı olucam....ama maddı konuda yardım etmesı ınsallah bızım ustumuzde soz sahıbı olma hakkını tanımaz ona yoksa bız papaz oluruz onlarla

bizde adet şudur:

gelinin annesinin arkadaşları ve akrabaları altının kız tarafında kalmasını istiyorsa kınada hediyesini teslim eder.

düğünde ya da nikahta takılanlar ne olursa olsun (kınaya yetişememe, bu adeti bilmeme mazeret sayılmaz) gelinde kalır.

aynı şey erkek tarafı için de geçerlidir.

bizde gelinden düğün günü altın, para almak çok ayıptr.

Kayınvalide adayın bana gözü fazla açık geldi.
Dikkatli ol.
Altınları da verme sakın, millete gösteriş için takacaklar sonra geri alacaklar demek...
Yok artık :89:

Kayınvalide adayın bana gözü fazla açık geldi.
Dikkatli ol.
Altınları da verme sakın, millete gösteriş için takacaklar sonra geri alacaklar demek...
Yok artık :89:

sakın yanlıs anlama kızım sonucta kostek sızın olcak bız paraları almıyoruz desede bana da bıraz komık geldı yasananlar... hatta böle seylerın konusulmasından utandım

paraydı altındı eşyaydı bunları sorun yapmamak lazım yoksa baştan mutluluğa gölge düşer..siz mutlu huzurlu olun karşı tarafta elinden geleni yapıosa daha nolsun

bu arada sölemeden geçemicem kayınvalideniz ayıp etmiş bunu nişanlınız sölemeliydi kendisi değil

bencede kayınvalideniz çok ayıp etmiş..bilezigi seti vs altınları erkek tarafı gücü yetiyorsa mecbur almak zorunda..nişan ı da kız tarafı yapıyorsa takılan takılar kız tarafında kalır zaten nişanda takılanlar la kendı çeyızındeki eksıklerı tamamlayıp dönüp dolaşıp size başka bir eşya olarak döner çok ta ısrar edıyorsa nişanlınla konuşur o zaman ortak bı hesap açıp bankaya yatıralım dugunden öncede dokunmayız paraya dugunden sonra zaten borcumuz olucak onları kapatırz falan dersın sonuçta onlarda harcayamaz sizde harcayamazsın ama ama ama verme nişanda takılanları kızların hakkı oooo vermeyız

Bence takıları babana verip düğünde onun bilezik takmasıda bencillik. O takılar senin, ister bozdur çeyizine bişeler al, ister yatırım olarak sakla. Ama ne kayınvaldene ne babana verme düğünde geri taksınlar diye. Düğünde zaten her ikiside takmak durumunda. Bende 2 hafta sonra nişanlacağım, nişanda takılan çeyrek altınları bozdurup kendime günlük takabileceğim bir takım alacağım (kolye,küpe, yüzük). Nişandan hatıra sürekli kullanacağım takı istiyorum. Zaten annem,babam ablamın takacağı şeyleri beyaz altın günlük kullanacağım şeyleri seçtik. Kayınvaldemin alacağı setde beyaz altın ama biraz daha abiye, onu özel günler için seçtim.
Benim fikrimi sorarsan, böyle şeyler için ne kendini üz, ne babanı, ne de kayınvaldeni. Bu tatlı heyecan insanın hayatında bi kere oluyor. Böyle şeylere üzülerek mahvetme.Kayınvaldenin ne taktığından çok seni ne kadar düşündüğü, senin için ne kadar uğraştığı önemli. 5 milyarlık set almış daha ne yapsın kadın. 10 milyarlık alacaktı, sayemde karda diye düşünme. Ne güzel 5 milyarlık olanı beğenmissin zaten, daha fazla para harcatınca eline ne geçecek. 10 milyar bence gerçekten çok fazla ve gereksiz, o paraya ikinci el araba alınır, yada evinin mobilyalarını tamamlarsın. Ben bir takı seti beğendim fiyatı 3750 olunca vazgeçtim. 2300 e başka bi set beğendim onun kaporasını bıraktı erkek arkadaşım.İkisinide beğendim niye boşuna 1450 fazladan verdireyim.
Bazı arkadaşlar hiçbirşey istemezsen değerin olmaz yazmış. Evet ben hiçbişey istemem dersen karşı tarafın işine gelir, ve böyle devam eder. Yapılması gereken neyse yapılmalı, ama abartılmamalı. Karşı taraf senin evleneceğin kişinin ailesi, yani ileride seninde ailen olacak. Ve onların başına bi sıkıntı geldiğinde sende o sıkıntıyı onlarla beraber çekeceksin, istesende istemesende. Kimsenin gazına gelme, kayınvaldenide maddi açıdan zorlama, ne koparsam kardır diye düşünme. Kendi annenle babanın cüzdanını ne kadar düşünüyosan onunkinide o kadar düşün. Baştan böylee ufak şeylerle aranı bozma, birbirinize bi gıcık kaptımı ömür boyu öyle gider..

takıları babana verme o zaten sana takmak zorunda dıosunda arkadasım parası yoksa takmak zorundası kalmaz bu ısın.ayrıca babam ha dugunde onları takmıs ha benım ceyımızı yapmıs.yanı ıkısı bırbırınden cok farklı seyler deıl sonuc ıtıbarıyle öle yada böle babama destek ıster bılezık olsun ıster ceyız olsun bu dusuncen bana cok sacma geldı bı aıle ıcınde senın paran benım param olmaz eger sen aıleysen hersey ortadadır ben böle ogrendım böle bılırım böölede yaparım... ben zaten kayınvalıdeme zarar vermek ona ters dusmek yada ondan para koparmak nıyetınde olsam 10 mılyarlık altını alırdım dedım ve sen dedıgım seyı yanlıs anlamıssın.ben ne koparsam kardır dusuncesınde deılım....sen bıraz polyanna dusuncesı ıcındesın herhalde sana yapılan her saygısızlıga boyun egmeye mahkum hıssedıyosun sanırım kendımı. eger benım yaptıgımı onlardan para koparmak olarak algılıosan onların benden paraları ıstemesını ne olarak tabır edersın merak edıyorum.sonucta ben onlardan kostek talebınde bulunmadım bulunmus olsam ılla takın desem ve karsılıgında bu cevabı alsam söyledıklerıne hak verebılırdım.kendılerı etrafa gosterıs yapmak dusuncesınde oldukları ıcın suan burdakı arkadaslara bu konuyu danısıyorum.bence bazı konularda bırılerını yargılamaya kalkerken bıraz daha dıkkatlı olmalısın

o nasıl iş yaa erkek tarafı gelip sana hiç takmicakmı hep damadamı takacaklar, bak canım benim nişanımda bilezik takıldı genellikle 1 tane çeyrek ve para takıldı eşimede, nişandan sonra eşimin üzerindeki çeyrekte parada yok olmuştu sonradan farkettim almışlar demekki bana kalmasın diye, ben o zaman çok sinirlenmiştim. geline yada damada takılan tüm takılar gelinde kalır erkek tarafı almaz almaya hakları yok bence, madem alacaklar o zaman sana altın set falanda almasınlar olurmu böyle bişey. iyi yapmışsın sen takma fazla. eğer nişanlın sana bu konuda bişey derse onunla halletmeye çalış. babanıda kötü etme kimseyi karıştırma.

işte bende senın gıbı dusunuyorum asıl konu sazgısızlıkla alakalı ama bana para goz demeye calısanlarda oldu:))) allahtan nısanlımda kostek alınmasını ıstemıo ceyıze kullan eger babam ıstemezse bılezık yaparız boswer kostegı dıo

Danışmışsın fikrimizi söyledik, hata etmişiz. Sen zaten herşeyin en iyisini biliyomuşsun, neden danışıyorsunki? Saygısızlığa mahkum etmişsin falan demişsin ne diyosun sen? Yapıcı olmak ne zamandan beri tebaa etmek olmuş! Nasıl biliyosan öyle yap güzelim, senin bileceğin iş.Sormuşsun biz sadece fikrimizi söyledik, hayat senin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…