Bence takıları babana verip düğünde onun bilezik takmasıda bencillik. O takılar senin, ister bozdur çeyizine bişeler al, ister yatırım olarak sakla. Ama ne kayınvaldene ne babana verme düğünde geri taksınlar diye. Düğünde zaten her ikiside takmak durumunda. Bende 2 hafta sonra nişanlacağım, nişanda takılan çeyrek altınları bozdurup kendime günlük takabileceğim bir takım alacağım (kolye,küpe, yüzük). Nişandan hatıra sürekli kullanacağım takı istiyorum. Zaten annem,babam ablamın takacağı şeyleri beyaz altın günlük kullanacağım şeyleri seçtik. Kayınvaldemin alacağı setde beyaz altın ama biraz daha abiye, onu özel günler için seçtim.
Benim fikrimi sorarsan, böyle şeyler için ne kendini üz, ne babanı, ne de kayınvaldeni. Bu tatlı heyecan insanın hayatında bi kere oluyor. Böyle şeylere üzülerek mahvetme.Kayınvaldenin ne taktığından çok seni ne kadar düşündüğü, senin için ne kadar uğraştığı önemli. 5 milyarlık set almış daha ne yapsın kadın. 10 milyarlık alacaktı, sayemde karda diye düşünme. Ne güzel 5 milyarlık olanı beğenmissin zaten, daha fazla para harcatınca eline ne geçecek. 10 milyar bence gerçekten çok fazla ve gereksiz, o paraya ikinci el araba alınır, yada evinin mobilyalarını tamamlarsın. Ben bir takı seti beğendim fiyatı 3750 olunca vazgeçtim. 2300 e başka bi set beğendim onun kaporasını bıraktı erkek arkadaşım.İkisinide beğendim niye boşuna 1450 fazladan verdireyim.
Bazı arkadaşlar hiçbirşey istemezsen değerin olmaz yazmış. Evet ben hiçbişey istemem dersen karşı tarafın işine gelir, ve böyle devam eder. Yapılması gereken neyse yapılmalı, ama abartılmamalı. Karşı taraf senin evleneceğin kişinin ailesi, yani ileride seninde ailen olacak. Ve onların başına bi sıkıntı geldiğinde sende o sıkıntıyı onlarla beraber çekeceksin, istesende istemesende. Kimsenin gazına gelme, kayınvaldenide maddi açıdan zorlama, ne koparsam kardır diye düşünme. Kendi annenle babanın cüzdanını ne kadar düşünüyosan onunkinide o kadar düşün. Baştan böylee ufak şeylerle aranı bozma, birbirinize bi gıcık kaptımı ömür boyu öyle gider..