kayınvaliden olucak bayan biraz ayıp etmiş ama sonuçta kadının altınları kadına erkeğinkiler erkeğe mantığı normal ama dile getirmek kötü bir durum yaratıyor.siz sözlünle halletseniz araya kimse girmese bu hesaplarda daha iyi olur gibi.ama kayınvalidenide düşünmek lazm okdr masraf yapıyolar.yani karışık bir durum canm ama sen bu tarz konularla kendinii sıkıntıyaa sokmaa değmediğini anlıyosn snraa
ıyı yapmısın canm bosver kararını da ssakın degısma sakın :)
kayın validen çok ayıp etmiş öle şey olurmu erkeğe takılanları biz alaım nişan tüm takılan takılar paralar kıza aittir trabzon hasırı güze bi takı benimde vr beyenirim ben nişan takılarını verme sakın düğünde takılan paralar zaten onların olcakkızlar sıze bısı danısmak ıstıyorum.gectıgımız hafta kayınvalıdem ben ve sozlum carsıya cıktık altın almak hıc aklımızda yoktu kuyumcuya gırıp fıkır edınelım dedık.kayınvalıdem bana trabzon set almayı dusunuyormus sözlume onları vıtrınden gosterırken kayınvalıdem bana ' yanlıs anlamazsan kızım sana bısı dıcem bız sana nısanda kostek takalım nısan bıtınce erkege takılan altın ve paraları alalım olur mu' dedı ben bıan ıcın sasırdım olabılır ama babama danısmam lasım dedım. neyse gırdık kuyumcuya bız sozlumle trabzon ıstemedık. normal setlerden bı tane ve 5 tanede bılezık begendık aldık cıktık. ben sonra kayınvalıdemın dedıgını uzun uzun dusundum babama söledım bıraz bozuldu ama tatsızlık cıkmasın kızım tamam dıyelım dedı. ama ben kayınvalıdeme babam ızın vermedı dedım ama hala fıkrımı degıstırme ıhtımalım olabılır sızler ne dersınız
kayın validen çok ayıp etmiş öle şey olurmu erkeğe takılanları biz alaım nişan tüm takılan takılar paralar kıza aittir trabzon hasırı güze bi takı benimde vr beyenirim ben nişan takılarını verme sakın düğünde takılan paralar zaten onların olcak
nişanda ve düğünde takılanlar, hukuki açıdan bakıyorum, kadına aittir.
erkek tarafı hak idda edemez, kadın isterse boşanırken nişanda takılanları dahi isteyebilir. oğlu mu takıcak koluna bileziği? hayır, bozdurup millete hava atacaklar düğün yaptık diye.
benden sana bi abla tavsiyesi. ne kadar çok istersen o kadar değer veriyorlar.
az isteyince buna zaten değmez bişey bile istemiyor bak diye düşünüyorlar. isteyince kıymete biniyorsun. bu iş böyle.
hem ne münasebetle takılanları geri alacak, sonra da düğün yaptım oğluma diye dolaşacak. sakın karar değiştirme ama kararını babana da söyle. enayi yerine koymasınlar insanı. yaptıkları yapacakları bi takı zaten erkek tarafının ona da döz dikmesinler.
İyi yapmışsın canım verme takılarını. Şöyle yoktan sorun çıkaran kayınvalidelere hasta oluyorum. Böyle şeyler sorulmaz konuşulmaz bile bence. Görgü var görenek var nişan takıları kız tarafında kalır düğün takıları çiftin kendisinde..
canım dugun takılarımdan malesef alıcaklar ama ne kadar onu bılmıyorum.ama dugun salonu parasını alıcakları kesın
babama da dedım sen ceyız ıcın kullanmayız takılanları dıyosan ben onlarla bılezık yapıcam dugunde sen bana tak sen sereflen baba dedım.ben parayı yada o kadarlık takmıs bu kadarlık takmıs derdınde degılım kı öle olsam gıdıp onun almak ıstedıgının yarısı kadar bı set almazdım.ılk duydugumda guldum gectım ama dusundukce bozuluyorum
Bu mantığı bende anlamıyorum, sanki nişan takılarını alıp yiyecekmisiniz? zaten orada takılan adet ve sayısı belli olacak. Diyelimki bozdurdunu bilezik aldınız, bundan zaten onlarında haberi olacak.
Benimde bir aya kadar nışanım olacak canım, geçen sevgilimde bana erkeğe takılan altınları erkek tarafı alır dedi:26: zaten uzaktan gelecekler, en fazla 2-3 altın takacaklardır. Alsınlar o zaman ne yapayım, inşallah bizimkiler sorun çıkarmazlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?