eğer eğitimin ve okuyanların hakkının verildiği bir dünyada olsaydım iyi ki okumuşum diyebilirdim belki ama....
ben okudum çok da kültürlüyüm diyen çok az insan vardır herhalde, ki kültür için okumuş olsun...
okudum çok çok çok bilgiliyim diyen hiiiiiiiiiiiiiiiiiiçççççççççççç sanmıyorum sayıları bir elin parmak sayısını geçsin hele ki eğitim fakültesi bitirenler öğretmenlik adına hiçbir şey bilmeden öğrenmeden bitiriyorlar okulu. neymiş öğretmenlik meslekte öğrenilirmiş. öyleyse neden okuyoruz 4 yıl...
okudum çok da iyi para kazanıyorum diyen belki çıkar tek tük ama adam yıllarca okuyup memur oluyor ilkokul mezunu bir işçi ondan kat be kat fazla maaş alıyor. dalga geçer gibi. atanamama iş bulamama kısmına hiç girmiyorum bile...
bu mankenin vurgu yaptığı şey de bu zaten. atanamayanları filan görünce haline şükretmiş. haklı da...
hiç kimse kendini kandırmasın arkadaşlar okumanın kıymeti yok bu dünyada
24 yaşıma geldim hala sınavlarla boğuşuyorum fakat hiç pişman olmadım ünv. okuduğuma.. Yine olsa yine okurum hayatmn en güzel dönmi ünv. okuduğum yılar.. illahi birşey olmk için okunmaz.. o sözü söyleyen manken hangsyse yadrgadım o sözlerini açıkcası... Sanki tiyatrosu ya da sinema artisti falan olmuş altı üstü bi manken manken olacağıma temzlkçi olurum daha iii