Mutfak Püf Noktaları iyi çay demlemenin püf noktalarını paylaşalım

COpcU

Guru
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
1.538
8
Taze ve soğuk su kullanın.
Daha iyi bir demleme ısısına ulaşmak için demliği ısıtın.
Çayın ölçüsüne dikkat edin; fazla çay koymak çayı acı yapar
Su kaynadığı anda, suyu demliğe ekleyin.
Tüm lezzetin açığa çıkabilmesi için 3-5 dakika demleyin.
Eğer çayınızı süt ile içmek istiyorsanız daha iyi karışması için fincana önce sütü koyun.
Çayı kuru, hava almaz bir kapta muhafaza edin.

çayı demledikten sonra demin içine yarım tatlı kaşığı toz şeker ve bikaç damla limon sıkın..daha lezzetli olur. ve çayı demlediğinizde alttaki suda kaynıyor olsun.demledikten sonra nasıl olsa kaynar diye soğuk su koymayın

ben de size birşey önermek istiyorum.
çayı demlerken demliğe bir tane çubuk tarçın ve bir diş karanfil ekleyin.
tadı süper oluyor.
ben üst kat komşumda içtim geçenlerde, tadı çok güzel geldi ve sorduğumda o tarif etmişti.
ama tabi tarçın ve karanfil tadını sevenler için.

bunu da deneyeceğim.
paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.

toz şekeri ilk defa duydum

denemeni tavsiye ederim canım..normalde çay sevmem ama öyle demlenince içtikçe içesim geliyor.. bende çok önceden gazetede okumuştum.10 yıl kadr olmuştur.o günden bu yana hep öyle demlenir bizim evde çay.gerçi ben bi tatlı kaşığı atıyorum şekeri =)

ılk önce çaydanlığın altına suyu kouyorum .Su kaynadıktan sonrada üst demliğe çayı koyup az su koyup çayı çalkalayıp süzdürüyorum.sonra sıcak suyunu ilave edip 1 tane kesme şeker atıyorum :)mis gibi oluyor

ben sadece demliğe çayı koydukdan sonra yıkıyorum tozunu aktırıyorum daha berrak ve leziz oluyor....su kaynayınca demliyorum..
sıcak su yanı sıra azıcıkda soğuk su ekiliyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…