maşallah canım çok güzel sonucun kutlarım
soruna gelecek olursak da elma mı alsam armut mu alsam diye sormuşsun resmen birbirleriyle kıyaslanamayacak 2 meslek. sağlık alanı ölmez bir alan doktor olmak istiyorsan yaz tabi insanlara katlanabilmelisin biraz bu konuda. mühendislik tamamen senin kendini yetiştirmişliğine girişimciliğine ve şansına göre şekil alacaktır. endüstri okuması kolaydır lakin geleceği muamma bir yorum yapamıyorum o yüzden yanlış yönlendirme yapmayayim. bilgisayarda çok fazla mezunu var ama sen kendini hazırlamışsan okurken ve şanslıysan biraz da bu bir eksi olmayacaktır ben sakarya makinedeyim 3.sınıf oldum eski sevgilim bilgisayardan mezun oldu ve yüksek lisansmış yurtdışıymış falan demeden iş buldu istanbulda özel bir firmada hiç beklemeden 3küsür maaşla.
canım senin eski sevgilin hangi üniden mezun bilgisayar okuyan bende bu sene sakarya üni bilgisayar müh. 1 sınıfa başlayacağım geçen sene hazırlık okudum merak ettim baya iyi bir maaşla başlamış nerden mezun ve nerede çalışıyor acaba?
aynı okuldaydık canım sakarya.. istanbulda özel bir firmada çalışıyor. biraz şansla alakalı ondan yüksek alanlarda var çok daha düşük alanlarda
peki canım mezun olur olmaz mı işe başladı genelde yeni mezunları bin tl civarı maaşla başlatıyorlar seninkinin hemen 3 binle başlamasına şaşırdım inşallah bende mezun olduğumda böyle olur
canım haziranda mezun oldu ağustos gibi işe başladı. dedim ya biraz şansla alakalı 1.5 alan da var sınıfından ortalaması da güzeldi 3.5a yakın ortlaması vardı ama 2.5-3 arası not ortalaması olup o maaşla çalışanda var
yanlış anlaşılmasın da ben de açıkçası erkek arkadaşının sakarya üniversitesinden mezun olup hemen 3 bin civarına işe başlamasına şaşırdım. tanıdık falan olmadığına emin misin?:44:
aynı şekilde onların sınıfındaki 2.5-3 ortalaması olanların da sakarya mezunuyken o maaşı alması ilginç ne diyim??
yanlış anlaşılmasın da ben de açıkçası erkek arkadaşının sakarya üniversitesinden mezun olup hemen 3 bin civarına işe başlamasına şaşırdım. tanıdık falan olmadığına emin misin?:44:
aynı şekilde onların sınıfındaki 2.5-3 ortalaması olanların da sakarya mezunuyken o maaşı alması ilginç ne diyim??
Canım bence unıden once kısının kendını gelıstrmesyle alakalı , cok ıyı unıden mezun olup adam gibi işe giremeyen var. benım arkadasmda yenı mezun 2 binle basladı artacakms ama baslangc
tanıdık vasıtasıyla olan birşey değildi. ilginç olan bir yanı da yok burada yaşadım gördüm yetenekliysen bulursun boş bir mühendis olarak mezun olduysan kendini ispatlayamazsan adamlar salak değil sana o kadar maaş versin sonuçta. ayrıca 1.5 alan da var dedim ben bunu sakarya üniversitesine has olarak da belirtmedim elbetteki okuduğun okulun bir önemi var ama bir yere kadar. ki ben sakaryadan nefret eden bir insanım burada gelip de okulu savunmuyorum da. net brüt olayı da var işin içinde ben brüt maaşı belirttim
sakaryaya özel bir şey demedim ben de. genel fikrim kusura bakmayın da İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi bir derece YTÜ, Marmara, İstanbul, Ankara gibi üniversitelerin mezunları ayrıca Bilkent gibi özel üniversitelerin bursluları falan derken kolay kolay sakarya mezununa 3 bin küsür verecek kadar sıra gelmez. bu okullardan mezun olanlar kendilerini geliştiremiyorlar mı?
Mühendislik maaşlarını da iş imkanlarını da çok iyi biliyorum. o zaman net maaşı söyleseydin daha doğru yorum yapardım.
net maaşı 2.5k. ayrıca şu okul konusuna bu kadar takılman garip olmuş eskişehir osmangazi elektrik elektronikten mezun olup 6bine çalışanda var üstelik daha 3.yılı başlangıç maaşı da çok düşük değildi. bilgisayar sektörü tamamen kişiye ve şansa göre değişir. sürünebilirsin de gayet normal (istanbul olduğu için normal diyorum bunu farketmen iyi olur istanbul şartlarına göre 2 2.5 net maaş gayet normal bir maaş.) maaşlar alabilirsin. herkes öyle olacak diye değil. mühendislik öğrencisi olabilirim ama mezun bir sürü arkadaşım var o yüzden az çok ben de biliyorum burada herşeyi ben bilirim havasına takılıp yapılan yorumlara takılma demen biraz çok çok afedersin ama kendini beğenmişliğe kaçmış.
valla canım ben zaten istanbul'da yaşıyorum. istanbul'u gayet de biliyorum. mühendislikte okul adı gerçekten çok önemli. ama tanıdığın varsa o zaman önemli değil. bundan da gayet eminim.
kimin ne şekilde girdiğini bilmiyoruz. amacım polemiğe girmek değil. kendini beğenmişlik de değil. bilinen gerçekleri söylüyorum sadece.
tanıdık vasıtasıyla olan birşey değildi. ilginç olan bir yanı da yok burada yaşadım gördüm yetenekliysen bulursun boş bir mühendis olarak mezun olduysan kendini ispatlayamazsan adamlar salak değil sana o kadar maaş versin sonuçta. ayrıca 1.5 alan da var dedim ben bunu sakarya üniversitesine has olarak da belirtmedim elbetteki okuduğun okulun bir önemi var ama bir yere kadar. ki ben sakaryadan nefret eden bir insanım burada gelip de okulu savunmuyorum da. net brüt olayı da var işin içinde ben brüt maaşı belirttim
buyur bu da çalıştığı şirketteki maaşlar OBSS Maaşları | İşkolig software developer olarak çalışıyor
orası öyle piyasada çok fazla saü mezunu var ben sanki ceo yönetici olarak çalışıyor demişim gibi tepki aldım. 1.öğretimdisana katılıyorum canım herşey kendini geliştirmeye bakıyor ayrıca sakaryanın mühendislik fakülteside küçümsenemeyecek kadar iyi itü den ayrılma bir okul ve mezunları en kolay iş bulan üni ler içerisinde bu arada canım eski sevgilin 1. öğretimmiydi 2. öğretim mi?
maşallah canım çok güzel sonucun kutlarım
soruna gelecek olursak da elma mı alsam armut mu alsam diye sormuşsun resmen birbirleriyle kıyaslanamayacak 2 meslek. sağlık alanı ölmez bir alan doktor olmak istiyorsan yaz tabi insanlara katlanabilmelisin biraz bu konuda. mühendislik tamamen senin kendini yetiştirmişliğine girişimciliğine ve şansına göre şekil alacaktır. endüstri okuması kolaydır lakin geleceği muamma bir yorum yapamıyorum o yüzden yanlış yönlendirme yapmayayim. bilgisayarda çok fazla mezunu var ama sen kendini hazırlamışsan okurken ve şanslıysan biraz da bu bir eksi olmayacaktır ben sakarya makinedeyim 3.sınıf oldum eski sevgilim bilgisayardan mezun oldu ve yüksek lisansmış yurtdışıymış falan demeden iş buldu istanbulda özel bir firmada hiç beklemeden 3küsür maaşla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?