• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İthal Öğretmenler hakkında ne düşünüyoruz?

Üniversite öğrencileri için getirsinler ama ilköğretim için böyle bir uygulama havanda su dövmekten öteye geçemez. çünkü ilköğretimde yaptırım diye bir şey yok. zorunlu geçiş sistemi var. sınava girmeyen, performans ve proje görevlerini getirmeyen bir öğrenciye yönelik hiçbir şey yapamıyorsunuz. öğrenciler artık hiçbir şeyi ciddiye almıyorlar. ilköğretim okulları eğitim ve öğretim amacından her geçen gün biraz daha uzaklaşıyor. okullar tamamen sosyal etkinlik ve medya taklit etme ortamlarına döndü. her gün ya bi tiyatro, ya bi sinema ya da konser var. bunlar okul dışı yapılması gereken etkinlikler. hemen her gün ders sırasında bu tür etkinliklerin tanıtımı için elemanlar geliyor. bu etkinlikler ders saatlerinde yapılıyor. öğretmenler öğrenme ortamı oluşturmakta zorlanıyor. öğrencide saygısızlık derslere karşı ilgisizlik had safhada. en ufak sorunda öğretmen hedef alınıyor. örneğin; öğrencinin eline performans yönergesini veriyorsunuz, hafta sekiz gün dokuz hatırlatıyorsunuz, unutuyor tekrar veriyorsunuz, yırtıyor tekrar veriyorsunuz... getirmiyor. sistem sıfır verdirmiyor. yönetmelik öğrenci niye getirmiyor demiyor; öğretmen gerekli önlemleri aldı mı(idareye, veliye haber verildi mi?) diye öğretmeni sorguluyor. alsanız da bir şey değişmiyor, yorulduğunuzla kalıyorsunuz.
eee, böyle bir sistemde dışarıdan öğretmen getirip de ne yapacaksınız? inter aktif sistemler varken ne gerek var? sen önce milletin çocuğu üzerindeki ipoteği kaldıracaksın, okuyacak öğrenciyle okumayacak öğrenciyi ayıracaksın, zorunlu geçiş sisteminden vazgeçeceksin-havada karada geçeceğini bilen bir öğrenci niye ders çalışsın niye ödev yapsın- eğitim ille de meb'in okullarında yapılır inadından vazgeçeceksin; zira berberdeki çırakla usta arasındaki ilişki de bir tür eğitimdir. formasyon derslerinde 2 insanın olduğu yerde eğitim vardır, diye öğrettiniz ya... en önemlisi de; eğitimle ilgili bir karar alırken, akşama kadar orda burda sefasını sürüp, öğleye kadar yatan; eğitimin e'sinden bile anlamayan köşe güzelleriyle değil, eğitimin içinde olan insanlarla istişare edip bir karar almalısın.
demem o ki; bizim paramızla yapılacak ve hiçbir işe yaramayacak bir uygulama:50:

Back