Her öğretmenin grammar-translation yöntemini kullandığını düşünmüyorum. Yeni mezunlarımız bu konuda oldukça bilinçli. Derslerimizde gramer anlatmayıp, listening ve speaking aktivitelerine yoğunlaşıyoruz.
Derslere öğretmen olmayan herhangi bir İngiliz girecekse elbette başarı olmaz. Ben anadili dili İngilizce olan öğretmenlerden bahsetmiştim.
yabancı öğretmenler hiç bir zaman bulundukları ülkenin dilini kullanmaz ki zaten, öğrenciler de bu sayede cok daha iyi öğrenir. ingilizlere türkçe öğretmeniz için ingilizce bilmenize gerek yok. selam bile verebilmenize gerek yok, çünkü zaten yabancı öğretmenin sözleşmesi vardır, kendi anadili haricinde tek kelime etmesi yasaktır. eğer şimdi yabancı öğretmen gelirse türkçe bilmeyecek ve öğrenciler az da olsa mecburen ingilizce konuşmak zorunda kalıcaklar. siz ingiltereye bu iş için gitseniz türkçeyi gerçekten ingilizce konuşarak mı anlatıcaksınız yani?
Bence ithal öğretmen fikri bizim öğretmenlerimize hakaret gibi bir şey. Çünkü grameri ingilizlerden daha iyi bilen öğretmenlerimiz var. Bir de yabancı öğretmenler bizim çalıştığımız paraya asla eyvallah demezler. Bu da bir ayrıma sebep olacak. Bize vermedikleri maaşı onlara verirlerse gerçekten üzücü olacak.
Beni zaten İngilizce selam bile veremiyorsam İngiltere'ye almazlar, ama bahsettiğiniz eğer sürekli duyarsa mecburen konusacak görüşüne katılmıyorum Bu mesela bizim için geçerli, benim çok değerli bir hocam derste sadece ingilizce konusurdu Biz türkçe bir şey soracak olsak da, sözümüzü keser ingilizce olarak anlamıyorum seni derdi. Fakat anasınıfına giden öğrencilerin yabancı dille tanışmasının Türk öğretmenle olması gerektiğini düşünüyoruz
ayrıca halktan da destek bekliyoruz, çünkü öğretmenlerle sendikalar istediği kadar itiraz etsin veliler memnun diyerek bizleri düşman gibi gören bir bakanımız var
misyonerlik meselesine gelince, çocukların bu yüzden hristiyan olacağını ben de sanmıyorum ama o yaştaki çocukların özellikle öğretmenleri model aldıklarını biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?