• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İtalyanca pratik

incanto.del.matino

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2009
7
0
86
İzmir
Kızlar 2buçuk yıldır İzmir İtalyan Kültür Derneği'nde İtalyanca öğreniyorum. sengözlerimebaksanab
Pratik yapmak isteyenleri görelim :)
Sadece İtalyanca konuşalım derim...

Posso cominciare.
Non posso mangiare pasta :1shok: ma vorrei andare a İtalia:) Che cosa posso mangiare? Puoi consigliarmi? cokacimcoook

merhaba bende italyanca kursuna başladım bu hafta bundan sonra inş.pratik yaparız tatlım...arkadaşlar bayrampaşa baygemde ücretsiz dil kursları var ilgilenenler bakabilir siteside var...

ciao a tutti!
ben de yaklaşık 5 aydır italyanca öğreniyorum. bir önerim var, madem pratik yapmak istiyoruz burada herkes bir soru sorsun italyanca olarak, bir sonraki ona cevap yazıp kendisi de 1 soru sorsun. zevkli olur diye düşünüyorum. ilk ben başlatabilirim.
Che colore ti piace di piu? (yanlış olduğunda düzeltebiliriz)

maşallah herks sular seller gibi biliyor heralde bende çok istiyorum öğrenmek ama yaşadığım yerden dolayı pek fırsat olmuyo burda kurs fln yok :( bana da bie iki kelime öğretin ya slm nasılsın fln:D

coma si chiama(adın nedir)
-mi chiamo ali(benim adım ali)

coma vai(nasıl gidiyor)
-va bene(iyi gidiyor)
-ca male(kötü gidiyor)

come stai(nasılsın)
-sto bene(iyiyim)
-sto male(kötüyüm)

di dove sei(nerelisin)
-sono di turchia(türkiyeliyim)

quanti anni hai(kaç yaşındasın)

buongiorno(günaydın)
buonasera(iyiakşamlar)
buananotte(iyigeceler)

arrivederci(görüşmek üzere)

grazie(teşekkürler)
grazie mille(çok teşekkürler) bu arada mille 1000 anlamına da geliyo
ciaoö

padre(baba)
madre(anne)
marita(karı)
marito(koca)
nene(nonno)
dede(nonna)
kızkardeş(sorella)
erkek kardeş(figlio)

ıo(ben)
tu(sen)
lui-lei(o)
noi(biz
voi(siz)
loro(onlar)

che lavoro fai(ne iş yapıyorsun)

uno 1
duo 2
tre 3
quattro 4
cinque 5
sei 6
sette 7
otto 8
nove 9
dieci 10

günlük konuşmak için gerekli şeyleri aktarmak istedim umarım yardımcı olmuştur :D
tabi forumdan okumakla olmaz çok çalışmanız lazım bir dil öğrenmenin en iyi sırrı kendi dilini çok iyi bilmektir size başarılarrr

ben de italyanca öğrenmek istiyoruuuummm ingilizce biliyorum ama ek olaak italyanca veya portekizce öğrenmek istiyorummm nasıl kızlar zzor mu bu yaz gitmeyi planlıyorummm italyanca nasıl zor muuuu???

ben de italyanca öğrenmek istiyoruuuummm ingilizce biliyorum ama ek olaak italyanca veya portekizce öğrenmek istiyorummm nasıl kızlar zzor mu bu yaz gitmeyi planlıyorummm italyanca nasıl zor muuuu???

cok zor degil... hatta ing bildiginize göre de bazi durumlarda ingilizce den, bazi durumlardan türkce den kendinize cikarimlar yapabilirsiniz akilda tutmak icin...

ben bir kur kursa gittikten sonra tatilde italya da gayet güzel anlattim derdimi :) hic zorluk cekmedim. esim hersey icin beni öne sürdü sen hallet diye :) onlar da bizim gibiler. az konusunca hemen yardimci oluyorlar :)

mesela almanya da cat pat almanca konusursaniz kimse sizi dogru düzgün kaale almaz... ama türkiye de cat pat türkce konusan yabancilara herkes yardimci olur. italya da ayni. az konusunca hoslarina gidiyor. ama cok cenesi düsükler :) insan orada ister istemez ilerletiyor dilini :)

Son düzenleme:
cok zor degil... hatta ing bildiginize göre de bazi durumlarda ingilizce den, bazi durumlardan türkce den kendinize cikarimlar yapabilirsiniz akilda tutmak icin...

ben bir kur kursa gittikten sonra tatilde italya da gayet güzel anlattim derdimi :) hic zorluk cekmedim. esim hersey icin beni öne sürdü sen hallet diye :) onlar da bizim gibiler. az konusunca hemen yardimci oluyorlar :)

mesela almanya da cat pat almanca konusursaniz kimse sizi dogru düzgün kaale almaz... ama türkiye de cat pat türkce konusan yabancilara herkes yardimci olur. italya da ayni. az konusunca hoslarina gidiyor. ama cok cenesi düsükler :) insan orada ister istemez ilerletiyor dilini :)

cok dogru bir cikarim yapmissiniz italyanlar hakkinda :))
ben de italyan kultur merkezinin birinci kurundayim , subatta 6 ayligina italyada olacagim ama kursta yavas ilerliyoruz gibime geliyor. ilk kur icin kursa gitmek bana biraz zaman kaybi gibi geliyor acikcasi, biraz temel yapip ikinci kurdan kursa baslamak daha mantikli eger butce ayrilamiyorsa. tell me more, rosetta stone gibi egitim setleri, audio booklar, podcastler cok yardimci olur ogrenmek isteyen arkadaslara. herkese kolayliklar diliyorum :) ciao! :1ninca:

Kızlar 2buçuk yıldır İzmir İtalyan Kültür Derneği'nde İtalyanca öğreniyorum. sengözlerimebaksanab
Pratik yapmak isteyenleri görelim :)
Sadece İtalyanca konuşalım derim...

Posso cominciare.
Non posso mangiare pasta :1shok: ma vorrei andare a İtalia:) Che cosa posso mangiare? Puoi consigliarmi? cokacimcoook

all'italia ci sono le pizze deliziosi. puoi trovare anche i ristoranti che vendono i piatti di verdure ma mi sembre che sara costoso. si tu vai a roma, non dimenticare di mangiare i famosi gelati di roma. purtroppo non mi ricordo il nome della cremeria la piu famosa.
e non per la tua gola ma spendi un sacco di tempo in firenze e non torni a meno che non avrai visito siena

Back