İşyerinde Saygısız Davranışlara maruz kalmak hafife alınmak :(( çok üzülüyorum

Bu zihniyyetten sikayet edip sonra da neden ezmedin diye akıl vermek..gücü olan karşısındakini ezsin mantığı..çok çirkin bence.yok o yapmis bundan anlar haketmis değil.sekreter yaptı diye yöneticiyim ezmeliyim mantığı berbat..zihniyetler berbat ya..sevmiyorum bu zihniyeti.naif olmak kötü bir sey değil aksine iyi bir şey.artik kibar insanlarin salak oldugunu dusunmekten vazgecin bazen insan gercekten aşmış oluyor bazi seyleri.sizin zihniyetler ama firsati varken yapmamayi zavallilik olarak goruyorsunuz

Konu sahibi zeki oldugunu dusunuyorum yazilarindan.bu durumu karsindakinin seviuesine inmeden ,ezmeye calismadan cozebilirsin bence.insanlar senden konumundan korktugu icin degil seni gercekten saydigi icin bence saygi duysun..bu da bilginle birikiminle olur..insanlara davranisinin olgunluguyla olur.
Yerinde olsam olaydan hemen sonra odama cagirir kadina soylediklerini duydugumu,bu durumun seni uzdugunu,bir calisma arkadasinin bu tavrinin ekip calismaaina zarar verecegini soylerim.takim olarak calismanin oneminden bahsederim.ama bunlari kendimden emin bir tavirla yaparim.bu davranislarinin devami halindr ekip olamayacagimizi ve bunun kurumsal kimlige zarar verecegini,sorun cikaran kisinin bu durumda gitmesi gerekecegini soylerim.ama iyi niyetli oldugunuzu ve o an sinirli oldugu icin boyle yapmis olabilecegini dusundugunuzu o nedenle de konusmak istediinizi onunla soylerim.sonra ne diyecegini dinlemez ayaga kalkar,elini sıkar hatta ugurlarim odamdan..
Arkasindan bu durumu profesyonel bi sekilde amielerime de anlatirim.istedigi kadar yakin arkadas olsun.tavriniz durusunuz olursa sizden yana olurlar.onemli olan sirket cikarlarodir.dava acmak hemen silayet vs sizin iyi bir sorun cozucu olmadiginizi gosterir.yoneticilik sorun cozme becerisidir.kariyeriniz icin ondan yeterli oldugunuzu ona hissettirirn.sizden kendini ustun gorup uaris haline giremesin bile.siz ustunsunuz is anlaminda.daha bilgilisiniz yoneticilik alaninda.
O da sekreterlikte daha iyi onun is alanina da saygi duyun.isinde iyi olduguni memnun olduginuzu hissetgirin.bunlar zamanla olur.lutfen burada yazilanlar gibi fevri davranmayin ve kimseyi ezmeyin.egitiminize yakismaz

Merhabalar durumunuza üzüldüm ama sizin otoritenizi kurmanız gerek elbet insanları aşağlamak kötü davranmak değil ama herkesin haddini bilmesi gerekir alt üst ilişkisi olmalı siz nasıl üstünüze saygı duyuyorsan oda saygılı davranmalı İnsanlar oldukları yerlere tesadüfen gelmezler bir emek özveri veriliyor

agzına etseydinya cıkıp orada onun . madem yönetim kadrosundasın bassaydın yaygarayı saygısız diye ortalıgı ayaga kaldırsaydın .

kesin cok yumusaksın bundan fıraat buluyorlar . bir kere bir kere disini göstersen uzak dururlar

Yonetim kadrosunda olup da bu sekilde bir hakarete sessiz kalmaniz enteresan. Yonetim kadrosunda olmasaniz bile bu hakareti patron yapsa bile haddini bildirmeliydiniz.

seni anlayabiliyorum canım ama bazı yerde dişini göstermek gerekiyor yoksa güleryüzlü olmakla saygınlık kazanılmıyor malesef. bende hır gür çıkarabilen biri değilim haklı haksız olsam bile ağlarım ama bu duygularımdan kurtulmaya güçlü olmaya çabalıyorum.yoksa herkes bastırabildiğini bastırıyor. hele ki yüksek mevkideysen kural bu.. o kızın hadsizliği yüzünden işinizden etmeyın kendinizi o onun ayıbı Allaha havale edin işinze odaklanın..

Ben olsam kapıdan çıkar size mahallede değil, iş yerinde olduğunuzu hatırlatırım. Biriyle bi derdiniz varsa gidip konuşun, ortalık yerde bağırıp çağırmak ne oluyor derdim.

Madem çirkef sizden bahsettiğini vs belirtecek olursa da haddinizi bilin. Siz sekretersiniz, işiniz bu. Gerekirse üç defa daha arayacaksıniz. Oturup bi de size iş mi öğretelim? Demeniz gerekirdi bence.

yönetim kadrosundan bir insansaniz bu kisi sizin yonetiminizde demek oluyor ki kimin hakkinda konustugu onemli degil konustugunu duymaniz yeterliydi saygi verilmez alinir aranizdaki farki ve sizinle nasil konusmasi gerektigini siz ogretmelisiniz evet herkes insan tabiki ama is yerinde bir fark olmayacaksa kidem farki koymazlar degilmi ?

Belki siz onu "sekreter" olarak gordugunuz ve ekstradan saygi beklediginiz icin olabilir mi?

İnsanlar aptal degil yani..hissedebilir bunu.
Bu yuzden oyle davraniyor olabilir size.
Her insanin onuru vardir saygiyi hak eder. Statuye baglamamak lazim...

O kiz size bulastigi vakit, Bana bak edepli edebinden susar edepsizde ben susturdum sanır.sana tahammül ediyorsam kendime olan saygımdan ayarına düşmeyeyim diye.haaa böyle devam edersen gel benim haddimi bildir dersen bildiririim kuzum şimdi şu şu işleri yap hadi bakalım.... diyin.tabi siz kızı ezmeye çalışmıyorsanız.bende müdürüme ağzıma geleni derim ama adam beni bu hale getirdi.mobing uyguladı bende carlıyorum artik

SON GELİŞME: Merhaba tekrar herkese, öncelikle bana destek olan ve güç veren herkese teşekkür ederim. Kendimi ezdirmemeliyim ve birşey yapmalıyım diye düşündüm ve Pazartesi günü yani dün öğleden sonra amirimle konuşmaya gittim. Korkuyordum konuşurken ağlamaktan, heyecandan sesimin titremesinden. Modumu yükseltmek içinneşelik müzikler dinledim, komik videolar izledim. Resmen ağlamamak, akıcı konuşmak için psikolojik hazırlık yaptım anlayacağınız. Nihayet öğleden sonra amirin karşısına çıktım. Hakarete uğradığımı, bunları kabul edemeyeceğimi, herkesin birbirine asgari saygı seviyesini vs. korumak zorunda olduğunu anlattım. Bir daha tekerrür ederse hukuki yollara başvurmak zorunda kalacağımı, şimdiden ailemde bana yardımcı olmak isteyen avukat akrabalarım olduğunu anlattım. Bunu söyledim çünkü sessisizm diye beni kimsesisz,arkasız bellemesinler. Maalesef bu devirde kendi reklamını yapmazsan direk sessiz, arkasız yaftası yiyorsun.Neyse amirim bana hak verdi ve sekreterle konuşacağını söyledi. Esasında sekreterin çirkef karakterinin o da farkında ve yanımda oldu. Bu sabah da odasında bir araya geldik ve sekreter hakaretlerinden dolayı benden özür diledi.Kendime inanamıyorum, başardım. Belki bazıları için küçük bir adım olabilir ama bu benim gibi sindirilerek büyütülmüş, sessiz sakin hanımcık olarak yaftalanan biri için çoooooooooooook büyük bir adım. Çok teşekkür ederim kendimi ezdirmemem için bana güç verdiniz.

Adınıza sevindim doğru olanı yapmışsınız ama avukat akrabaları söylemeseniz bile daha iyi olurdu.Sizin biriminiz arkasında olmasına gerek siz birey olarak güçlü haksızlık yapmayan ve kendinde haksızlık yapılmasına izin vermeyen biri olanız yeter kimse olmadan tek başınıza bunu başarabilirsiniz.Bundan sonraki hayatınızda başarılar başarılı bir iş hayatınız olması dileğiyle.
evi

evet avukat akrabalar fazla oldu galiba ama gerçekten insanlar sahip olduğu herşeyin reklamını yapıyor ve sen yapmayınca senin hiçbişeyin yok gibi sanıyolar kimsesiz sanmasınlar diye söyledim. ve çok iyi hissediyorum insanın kendi için birşeyler yapması, kendine duyduğu saygıyı göstermesi çok güzel birşey sen kendine saygı duyarsan saygı görüyorsun çok net anladım bunu. güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Seni çok iyi anlıyorum. Benim çalıştığım yerde alt kademenin havası dedikodusu hicbiyerde yok. Artisleniyolar falan. Amaaaan bana bulaşmayınca bisey yapmiyorum. Özellikle bi tanesi yerini hiç bilmiyor. Diger calisanlar da cekiniyor garip. Bana gicik oluyor biliyorum cunku onunla asla dedikodu yapmiyorum selam bile vermiyorum. Kendini bisey zanneden insanlari sevmem. Herkes işine odaklanmali. Terbiyesizler. Kendi kendime sinirlendim gene iyi mi :))))

Gercekten böyle insanlar varmıymış benden başka ? Ben de bitek ben böyle sessiz sakin pısırık naifim zamnediyordum ayy ya gercekten cok zor bi durum haksızlığıa gelemiyorum bende sinirimden ağlıyorum ama katiyen karşımdaki insana laf söyleyemiyorum. Ve gercekten cok haklısınız bu ailede yetiştirilmekle alakalı bişeydir. 25 yaşındayım ve insanlara karşı çirkefleşemediğimden ve bunu sorunlu ailemi tuttuğumdan anneme cemkiriyorum sürekli . Diksiyon kursuna falan yazıldım bakalım işe yarayacak mı :/

Mütevazı olma, gerçek zannederler sözü bence çok doğru. Ne yazık ki benim hayatımda da öyle. Avukat akrabalar, mezun olunan okullar vb. Kullanmak gerekiyor bazen yoksa insanlar kendilerini birşey zannediyorlar

Çoğu mesajta yanlış bir algı var. heleki alt personelin üstteki personel ile böyle konuşması nedir gibi tepki vermiş bazı arkadaşlar. Ancak bu yanlış bir düşünce. ister altınızdaki ister üstünüzde ki personel olsun sizinle böyle konuşamaz. Ne yani amiriniz dese daha mı hoş karşılanabilirdi... Is yerinde ve heryerde unvan sınıf gözetmeksizin bir kişi size saygı duymalı. alt pozisyondaki kişi telefonları açmadığınız için kızabilir ancak gerizekalı diyemez aynı şekilde amiriniz de kızabilir ancak gerizekalı diyemez.

evet maalesef ben de böyleyim aileden geliyor. "sen yapamazsın sen edemezsin" diye diye ürkek, korkak olmama sebep oldular. ama bunu aşmak lazım çünkü insanlar acımasız ve kan kokusu alır gibi anlıyorlar çekingenliğinizi ezmeye çalışıyorlar. benim de çok gözlerim dolar amirle konuşmadan önce saatler boyunca modumu yükseltmeye çalıştım buyüzden komik videolar falan izledim ağlama refleksim gitsin diye. ama hayatta hep hazırlık yapıcak zaman olamaz ki ani tepki vermemiz gereken durumlar olucak dolayısıyla çözmek lazım bu meseleyi. ben de psikolog veya psikiyat düşünüyorum ama işte Türkiye'dekilerin çoğu para kazanmaya endeksli.Hatta danışanını aşağılayıp ego tatmini yapan psikolojiyi daha da bozan çok psikolog varmış. Umarım tek derdi para kazanmak olmayan işini hakkıyla yapan kaliteli bir psikolog bulurum,her ne kadar denizde iğne aramak gibi olsa da

Mütevazı olma, gerçek zannederler sözü bence çok doğru. Ne yazık ki benim hayatımda da öyle. Avukat akrabalar, mezun olunan okullar vb. Kullanmak gerekiyor bazen yoksa insanlar kendilerini birşey zannediyorlar

Ben bu durumun farkına geç vardım maalesef. Kendi reklamını yaptığın ölçüde insanların gözünde büyüyorsun. Bense kendi reklamımı yapmaya, kendini övmeye çok utanan biriyim ama insanlar utanmıyor.Bir de insanlar siz reklam yapmayınca hiçbişeyiniz yokmuş gibi davranıyor. Mesela ben geçen bayram tatilinde bir arkadaşımla Yunan adasına gitmiştim. İşyerinde yeri geldi söylemek durumunda kaldım ve karşımdaki insan resmen şaşırdı benim arkadaşımla seyahate çıkmama. Gerçekten çok dokundu şaşırması.İçimden tamam dedim bundan sonra her gezmemi haber vereyim madem size. Ki bu şaşıran kişi her gezmesini her arkadaşını reklam eden anlatıp hava atıp atıp duran bir tip. Ben hava atmadığım içimde tuttuğum için seyahate hiç çıkmadığımı sandı. Devir reklam devri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…