Isyerinde iki arkadaş arasinda kalmak

Belki Fatma haklıdır, sinirini ondan çıkartıyordur ama siz de yetkili değilsiniz. Siz müdürlerin daha tecrübeli olduğunu, daha önce böyle bir şey yaşamadığınız için bir sorun var ise onlarla konuşması gerektiğini söyleyin.

Ağlıyorsa hep belki arkadaşınız da sandığınız kadar iyi bir yönetici değildir ama siz de hakem değilsiniz.

Aynen yani bir de insanların artıları eksileri var ben de iyi bir yönetici değilim iyi yanlarımız kötü yanlarimiz vardır ben arkadaş olarak tanıyorum ama belki ben Fatmanin yerinde olsam ben de ağlardım belki de çok mutlu çalışırdım ama yani bunu bilemem ki benim fikrimin bence hiçbir önemi yok hakem değilim kesinlikle.

Neyse iyi ki bu yorumlari aldım artık daha net konuşacağım yorum yapmama tavrımı daha net koyacağım. Nedensiz bi şekilde çok rahatsız hissediyordum. Sağ olun.

Fatma Ayşe 'den yüz bulup at koşturamıyor kendi biriminde , seni yumuşak yüzlü görmüş ben bunu iyi yönetirim diye seni işliyor Ayşe'ye karşı. Ayşe ile bu fesat kadın için karşı karşıya gelme.

Ya bence fesat degil ama biraz dramatik buluyorum her seye çok alınıp çok üzüldüğünü düşünüyorum. Haklı olduğu konular var mıdır yok mudur bilmiyorum ama benim izlenimim bu. Ve de gerçekten bu konuda da fikir sahibi olmayayim yani.

Evet aynen benim o kişi 🤦‍♀️ yani baştan bir samimiyet kurdum bir de biz ayse Fatma ben ve diğer insanlar da çok takılıyorduk onların arasi çok daha iyiyken. Ayşe biraz abla modunda yaklaşan biri canım vs diye hitap eder tarzı böyle olan biri, Fatma şehre ilk geldiğinde ona bir sürü konuda yardımcı oldu ama tarzı daha abla gibi veya anaç. Ben yaşımdan çok daha genç davranan biriyim (fiziksel olarak genç durmasam da ses tonum, tarzım tavırlarım ve cocuksu bir kadın olmam yüzünden herkes daha genç tahmin ediyor) ve kendimden küçüklerle de iyi arkadaş oluyorum. Buraya gelince kafamin uyustugu insanlarla şartlar gereği hemen arkadaş oldum. Bu cok yanlış olabilir aslında dediğiniz gibi çünkü denge kuramıyorum sinir cizemiyorum belli ki. Ayağımı kaydirmaya çalışmaz bence öyle biri değil zaten ayağımın kaldırılması konusunda hiç endişeli değilim oyle bir şey olmaz gibi geliyor bir de hırslı olduğumu düşünmüyorum hemen yükselmek gibi bi hedefim de yok işi yap geç havasındayım. Benden gençler beni geçebilir umrumda olmaz.
Tebrik ediyorum sizi yönetici olup böyle düşündüğünüz için bende fatmanın yerinde olsam bende sizin gibi bir yöneticiyke çalışmak isterdim işi yap geç havası herkeste yok malesef bence eğer ikisiyle de yakın ve ikisini de çok seviyosanız 3 ünüz birlikte bir konuşma yapın fatma ile ayşe bahsetsin sıkıntılarından sizde ortamın yumuşatılamsında yardımcı olun böylece taraf tutmamış ama çözüm odaklı olmuş olursunuz

Tebrik ediyorum sizi yönetici olup böyle düşündüğünüz için bende fatmanın yerinde olsam bende sizin gibi bir yöneticiyke çalışmak isterdim işi yap geç havası herkeste yok malesef bence eğer ikisiyle de yakın ve ikisini de çok seviyosanız 3 ünüz birlikte bir konuşma yapın fatma ile ayşe bahsetsin sıkıntılarından sizde ortamın yumuşatılamsında yardımcı olun böylece taraf tutmamış ama çözüm odaklı olmuş olursunuz

Çok teşekkürler. Biliyor musunuz onu da önerdim. Tek başına konuşmak istemiyorsan Ayşe ve siz konuşurken yardımcı olabilirim yanınızda oturabilirim arabulucu gibi dedim. Yani üzerime vazife bile değil aslında ama biri sürekli üzülüp yakınınca aklıma gelen cozumlerden biri oldu. Ona da olmaz dedi.

Haklısın vay hayin Ayşe hemen şikayet edelim nasıl mobbing yapar dememi bekliyor gibi geliyor bazen. Öyle demediğim zaman sanki bana dokunmayan yılan bin yaşasın ben kötü olmayayım aman Ayseyle aram bozulmasın da gençler ezilsin umurumda değil tavrım varmış gibi hissettiriyor bana sanki... veya sanki "aman seninki de dert mi tabi ki 24 saat çalış oturmaya mı geldik" diyormusum gibi lanse ediliyor.

Çok teşekkürler. Biliyor musunuz onu da önerdim. Tek başına konuşmak istemiyorsan Ayşe ve siz konuşurken yardımcı olabilirim yanınızda oturabilirim arabulucu gibi dedim. Yani üzerime vazife bile değil aslında ama biri sürekli üzülüp yakınınca aklıma gelen cozumlerden biri oldu. Ona da olmaz dedi.

Haklısın vay hayin Ayşe hemen şikayet edelim nasıl mobbing yapar dememi bekliyor gibi geliyor bazen. Öyle demediğim zaman sanki bana dokunmayan yılan bin yaşasın ben kötü olmayayım aman Ayseyle aram bozulmasın da gençler ezilsin umurumda değil tavrım varmış gibi hissettiriyor bana sanki... veya sanki "aman seninki de dert mi tabi ki 24 saat çalış oturmaya mı geldik" diyormusum gibi lanse Eğer bu teklifi yaptınız ve ksbul etmediyse sizin yapabileceğiniz hiçbişey yok fatma bu konuyu

Haklısın vay hayin Ayşe hemen şikayet edelim nasıl mobbing yapar dememi bekliyor gibi geliyor bazen. Öyle demediğim zaman sanki bana dokunmayan yılan bin yaşasın ben kötü olmayayım aman Ayseyle aram bozulmasın da gençler ezilsin umurumda değil tavrım varmış gibi hissettiriyor bana sanki... veya sanki "aman seninki de dert mi tabi ki 24 saat çalış oturmaya mı geldik" diyormusum gibi lanse ediliyor.
Eğer bu teklifi yapmanıza rağmen kabul etmediyse sizin yapacak hiçbişeyiniz yok fatma bu konuları açarsa ben sana yapabileceğim şeyi söyledim kabul etmedin onun dışında bu konuyu konuşmak istemiyorum deyin gönlünüz rahat oldun

Ya bence fesat degil ama biraz dramatik buluyorum her seye çok alınıp çok üzüldüğünü düşünüyorum. Haklı olduğu konular var mıdır yok mudur bilmiyorum ama benim izlenimim bu. Ve de gerçekten bu konuda da fikir sahibi olmayayim yani.
Seni kullanmaya çalışıyor. Neden başka bir iş arkadaşı degil de yönetici pozisyonunda birini buldu ona yakınıyor çok iyi biliyorsun. Onu bırak hadi, başka gidip yakınabileceği, beni al beni al al beni al al diye can atabileceği kaç yönetici var orda , şu an meraktan soruyorum. Olmaz ya hadi bi ihtimal senin birimine geldi Fatma, iş yükünden sabah akşam yakınan personel senin yanında çalışır mı ? Zaten rahat etmeye gelecek biliyorsun. Yanlış anlama, senden bir hareket beklemiyorum, ama onun amacı da bu,bilsen de iyi niyetinden bazen konduramadığını hissediyorum. Sen kalkıp onu kendi birimine almazsın ama akıl vermeyi de kes. Kelimelerini iyi seç Fatma'nın
yanında , yok yere zor durumda kalmayasın.

Ya aslında aşırı akilli bi insan ve çok iyi işinde (kendi gözlemim ve Ayşenin söylediği). Ama is yukunden yakınma huyu var bu benim bu sektörde alışık olduğum bir şey değil tamam hepimiz yakiniriz kendi aramızda ama bunun için mudurlerimizi suçlamayız is varsa yapılacak yapmak lazım. Öğle yemeği yiyemedim bu benim hakkım diyor veya mesai saatleri dışında çalışmamam gerek diyor bence bu sektörde öyle bir hakkımız yok işin uzadıysa yemek kaçabilir o günkü is yetismezse akşam tamamamlanabilir ama yani bu benim görüşüm dile getirmek de istemiyorum yani çünkü evet kağıt üstünde bunlar haklarımız herkese empoze edemeyiz. Ben kendi ekibime akşam çalışın demiyorum çalışmazlarsa zorlamam veya is yükum fazla diyen olursa ok derim ama bunun sonucunda o işleri kendim yaptığım oldu geçmişte onların yerine ve benimki bence doğru olan değil ve kötü bi yoneticilik tarzı. Neyseki şu anki ekibimden hickimse bu zayifligimi suistimal etmiyor cok çalışkanlar. Ama Fatma benim su anki ekibime de en büyük kk sizin supervisoruniz olduğu için çok sanslisiniz keşke ben de sizin kadar rahat olsam filan diyormuş (ekibimdekiler de buna sinirlenmiş çünkü rahat değiller onlar da yogun). Bunu nereden çıkardı bilmiyorum mesela ben hiçbir zaman kendi ekibim hakkında rahatlar vs asla demedim.
İşte ucu sana dokunurdan kast ettiğim buydu , muhatap olma ya da kendisinin haksız olduğunu söyle, yeni nesil gençlik fazla ise gelemiyor maalesef, kolaysa daha az calisacagi daha rahat bir iş bulsun bakalim

İşte ucu sana dokunurdan kast ettiğim buydu , muhatap olma ya da kendisinin haksız olduğunu söyle, yeni nesil gençlik fazla ise gelemiyor maalesef, kolaysa daha az calisacagi daha rahat bir iş bulsun bakalim
En büyük kk'nın yüzünü yumuşak bulmuş, ben bunu yönetirim diyor aklınca. Mini çakal.

Yani gerçekten aramızda sadece 8 yaş var ben de çok büyük sayılmam bu arkadaslardan ama bu z kuşağının kıyısındaki arkadaşlardan birkaç tane var bizim ofiste belki bütün bir kuşağı temsil etmiyorlardir ok ama bazı ortak davranışları var bazen gerçekten çok şaşırıyorum. İse girer girmez çok önemli çok yaratıcı şeyler yapmak istiyorlar. Hemen ben burda koreliyorum demeye başlıyorlar. Not tutmam. Sekreterya işi yapmam. Oraya gitmem yoruluyorum. Mesai dışı çalışmam. O iş çok sıkıcı rutin bir şey ogrenemiyorum. Beriki iş çok zor tek başıma nasıl yapayım. Yahu ne yaparsın sen o zaman demek geliyor bazen içimden. Fatma özelinde söylemiyorum ki bunlar zeki ve çalışkan gençler ama bilmiyorum ekonomi kötü diye mi böyle gelecek umutları bana göre daha mı az ondan bi mantalite farkı mı var daha mı karamsarlar. Ya bana avukatlık stajımda 500 lira verdiler ayda 2012 yılında sgk yok. Her gün adliyeye gittim icra dosyalarına da baktım. Akşam da evde ticaret hukuku davası inceledim aihm dilekçesi yazdım sözleşme yazdım. Aklıma verilen işi sorgulamak gelmedi hiç. Veya isyerinde şikayet etmek. İşi sevmedigime karar verince kendime başka bi yol çizdim kötü ayrılmadım gayet teşekkür ederek kendimi açıklayarak ayrıldım. Ya da hiç ben bu iş için çok kalifiyeyim buralarda harcanıyorum gibi düşüncelerim olmadı yani ama bu bizden biraz küçüklerde etrafımda onu çok görüyorum. Sürekli bir şikayet kültürü var. Şimdi bu yorumu okuyan ve 20lerindeki arkadaşlar kızacak sözüm meclisten dışarı yani belki genelliyor olabilirim belki şartlar çok kötüleşti vs olabilir.

Yöneticilik deneyimi olan biri olarak söyleyeyim, bir an evvel Fatma ile aranıza mesafe koymanız gerekiyor. Fatma fazla manipületör bir yapıya sahip ve siz farkında değilsiniz ama hiç ilginiz olmayan konulara istemeden de olsa bulaştırılıyorsunuz ve emin olun çok yakın bir tarihte hep zor durumda kalacak hem de arkadaşınız Ayşe' den olacaksınız. Sizde yapılan işin yoğun olduğunu Ayşe' nin de yoğun çalıştığını siz söylüyorsunuz, üstelik Ayşenin işte sizaden daha profesyonel yaklaştığıda belli. Fatma memnun değilse işinden ayrılacak, zira birimin kendi yoğunmuş ne yapacak Ayşe Fatma rahat etsin diye diğer personellere mi yüklensin. Kaldı ki arkadaşım dediğiniz bir yöneticinin alt personeli ile bu şekilde bir muhabbet kurarak onunla arkadaşlığınıza ihanet ediyorsunuz. Zira yaptığınız şey dedikodudan başka birşey değil ve Ayşe duysa emin olun sizle ilişkisine mesafe ile yaklaşır. Öncelikle Fatma sizi gerçekten arkadaş gözü ile görse sizi zor durumda bırakmamak için size bu konudan uzak tutmaya çalışır ama o bunun aksine sizi içine çekmeye çalışıp, kaç yıllık arkadaşınızla ilişkinizi bitirmenizi bekliyor. Bence Fatma'nın derdi bir şekilde sizide işin içime katarak sizin birime geçip, zaten sizide manipüle ettiği için keyfine bakmak. Aklınızı başınıza alın ve iki günlük kız için yılların dostluğunu kenara atmayın. Ayrıca bir yönetici olarak alt personelle gereksiz samimiyet nedeni ile ast üst ilişkisine bu şekilde müdahil olmanız hiç yakışık alan bir durum değil. Alın Fatma ' yı karşınıza açık açık bu şekilde devam etmeyeceğinizi, iş ile ilgili hiçbir şekilde konuşmak istemediğinizi söyleyeceksiniz, ayrıca Ayşe ile ilişkinize karışma konusunda da onu ilgilendiren bir durum olmadığını söyleyecek, hatta keşke seninle çalışsam dediğinde de bunun etik olmadığını ve kabul edemeyeceğinizi ciddi olarak aklına kazıyacaksınız. Zira bunları yapmazsanız ben yakın gelecekte sizin yönetici kariyerinizin çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum.

Yöneticilik deneyimi olan biri olarak söyleyeyim, bir an evvel Fatma ile aranıza mesafe koymanız gerekiyor. Fatma fazla manipületör bir yapıya sahip ve siz farkında değilsiniz ama hiç ilginiz olmayan konulara istemeden de olsa bulaştırılıyorsunuz ve emin olun çok yakın bir tarihte hep zor durumda kalacak hem de arkadaşınız Ayşe' den olacaksınız. Sizde yapılan işin yoğun olduğunu Ayşe' nin de yoğun çalıştığını siz söylüyorsunuz, üstelik Ayşenin işte sizaden daha profesyonel yaklaştığıda belli. Fatma memnun değilse işinden ayrılacak, zira birimin kendi yoğunmuş ne yapacak Ayşe Fatma rahat etsin diye diğer personellere mi yüklensin. Kaldı ki arkadaşım dediğiniz bir yöneticinin alt personeli ile bu şekilde bir muhabbet kurarak onunla arkadaşlığınıza ihanet ediyorsunuz. Zira yaptığınız şey dedikodudan başka birşey değil ve Ayşe duysa emin olun sizle ilişkisine mesafe ile yaklaşır. Öncelikle Fatma sizi gerçekten arkadaş gözü ile görse sizi zor durumda bırakmamak için size bu konudan uzak tutmaya çalışır ama o bunun aksine sizi içine çekmeye çalışıp, kaç yıllık arkadaşınızla ilişkinizi bitirmenizi bekliyor. Bence Fatma'nın derdi bir şekilde sizide işin içime katarak sizin birime geçip, zaten sizide manipüle ettiği için keyfine bakmak. Aklınızı başınıza alın ve iki günlük kız için yılların dostluğunu kenara atmayın. Ayrıca bir yönetici olarak alt personelle gereksiz samimiyet nedeni ile ast üst ilişkisine bu şekilde müdahil olmanız hiç yakışık alan bir durum değil. Alın Fatma ' yı karşınıza açık açık bu şekilde devam etmeyeceğinizi, iş ile ilgili hiçbir şekilde konuşmak istemediğinizi söyleyeceksiniz, ayrıca Ayşe ile ilişkinize karışma konusunda da onu ilgilendiren bir durum olmadığını söyleyecek, hatta keşke seninle çalışsam dediğinde de bunun etik olmadığını ve kabul edemeyeceğinizi ciddi olarak aklına kazıyacaksınız. Zira bunları yapmazsanız ben yakın gelecekte sizin yönetici kariyerinizin çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum.

Çok haklısınız teşekkür ederim. Gerçekten ben de çok rahatsız oluyorum artık kesinlikle sınır çizeceğim. Bizim birimde zaten öyle bir pozisyon yok ve başka birimden birini zaten almayız yani bunu da söyledim kendisine yani biliyor aslında.

Çok haklısınız teşekkür ederim. Gerçekten ben de çok rahatsız oluyorum artık kesinlikle sınır çizeceğim. Bizim birimde zaten öyle bir pozisyon yok ve başka birimden birini zaten almayız yani bunu da söyledim kendisine yani biliyor aslında.
Size akıl vermek haddim değil ama başka bir arkadaşa verdiğiniz cevapta okuduğum ve daha önce başıma geldiği için sizi uyarmak istediğim bir konu var. Öncelikle iyi yönetici olmak fazla işi alt personelden alıp kendiniz yapmak değildir. Yapılması gereken o iş yükünü eşit ve adil bir şekilde dağıtmaktır. Zira böyle yaparsanız ilerde tek başına altından kalkamayacağınız bir yoğunluk olduğunda çok sorun yaşarsınız. Kimse geçmişte onların yükünden aldığınız işi görmez, birden fazla iş yüklediğiniz için diğer yöneticilerden bilde daha fazla tepki görürsünüz. Kimseyi ezmeyin ama kimseyede kendinizi ezdirmeyin. Eminim sizinde sözleşmenizde ve iş tanımınızda o yasal haklar ve daha fazlası vardır hep kendinden vermek iyi birşey değil. Yöneticilikte başarı fedakarlıktan değil denge kurmak ve adil olmaktan geçer.

Yani gerçekten aramızda sadece 8 yaş var ben de çok büyük sayılmam bu arkadaslardan ama bu z kuşağının kıyısındaki arkadaşlardan birkaç tane var bizim ofiste belki bütün bir kuşağı temsil etmiyorlardir ok ama bazı ortak davranışları var bazen gerçekten çok şaşırıyorum. İse girer girmez çok önemli çok yaratıcı şeyler yapmak istiyorlar. Hemen ben burda koreliyorum demeye başlıyorlar. Not tutmam. Sekreterya işi yapmam. Oraya gitmem yoruluyorum. Mesai dışı çalışmam. O iş çok sıkıcı rutin bir şey ogrenemiyorum. Beriki iş çok zor tek başıma nasıl yapayım. Yahu ne yaparsın sen o zaman demek geliyor bazen içimden. Fatma özelinde söylemiyorum ki bunlar zeki ve çalışkan gençler ama bilmiyorum ekonomi kötü diye mi böyle gelecek umutları bana göre daha mı az ondan bi mantalite farkı mı var daha mı karamsarlar. Ya bana avukatlık stajımda 500 lira verdiler ayda 2012 yılında sgk yok. Her gün adliyeye gittim icra dosyalarına da baktım. Akşam da evde ticaret hukuku davası inceledim aihm dilekçesi yazdım sözleşme yazdım. Aklıma verilen işi sorgulamak gelmedi hiç. Veya isyerinde şikayet etmek. İşi sevmedigime karar verince kendime başka bi yol çizdim kötü ayrılmadım gayet teşekkür ederek kendimi açıklayarak ayrıldım. Ya da hiç ben bu iş için çok kalifiyeyim buralarda harcanıyorum gibi düşüncelerim olmadı yani ama bu bizden biraz küçüklerde etrafımda onu çok görüyorum. Sürekli bir şikayet kültürü var. Şimdi bu yorumu okuyan ve 20lerindeki arkadaşlar kızacak sözüm meclisten dışarı yani belki genelliyor olabilirim belki şartlar çok kötüleşti vs olabilir.
Bence kız haklı bu konuda. Siz verilen işleri sorgulamamış olabilirsiniz ama herkes aynı değil. Gerekirse öğlen yemeği yememek bana garip geldi mesela. Çalışan hakları bu kadar esnetilmemeli. Yemek yahu bu temel ihtiyaç. Yüksek ücretle çalışıyorsam ya da kendi işimse buna katlanırım ama asgari ücretin bir tık üstü iş için de köle gibi kullandırtmak istemem kendimi çünkü kimse aferin demeyecek. Mesai dışı çalışıyorsam hakkımı isterim eğer veriyorlarsa amenna. Sizin dedikleriniz avukatlık stajında olur çünkü stajyersin ben bu işi öğrenene kadar kahır çekerim der katlanırsın ama belli bir unvan sahibiysem de neden kendimi kullandırtayım. Dediğim gibi ya yöneticiyimdir güzel maaş alıyorumdur ya kendi işimdir ya da stajyersem katlanırım. Z kuşağının yaratıcı olması ve körelmek istememesi, biat kültürüne sıcak bakmaması bana çok güzel geliyor. Ama bu demek değil ki fatma ve ayşe arasında köprü olun. Hiç karışmayıp yorum bile yapmayın fatmayla mesafenizi koruyun. Haklı bile olsa bireysel olarak haklı sonuçta siz de kendinizi düşünmek zorundasınız

2 insanın arasında gidip böyle bir meseleye karışırsanız hikayenin sonunda kötü olan siz olmuş olacaksınız. Karışmayın herkes kendi hakkını kendi arasın

Ayyyyy yemin ediyorum Fatma beni buradan yordu …!!Kusura bakmayın da siz oranın müdürü,iş vereni ,ik sı değilsiniz!!!!Arkadaşlık,paylaşma da bir yere kadar ..Siz resmen Fatma’ya psikologluk yapıyorsunuz..Bu ne ayyy içim şişti.Sizin diyeceğiniz şey ,benim bu konuda yapabileceğim bişey yok,iyi düşün iş bu ortam bu ,uymuyorsa sen bilirsin.Her dk Fatma ağlayıp şikayet ederek bebek gibi istediğini yaptırmaya çalışan bir tip bence..Ruhum daraldı ben çekemezdim..

Bir de bence siz( yanlış anlamayın ne olur) ama Ayşe’nin biraz da iyi bir yönetici olmadığı konusunda hem fikirmişsiniz gibi geliyor🫣🤔🙄

ikisi arasında köprü olmak sizin göreviniz değil. Fatma böyle böyle iş hayatında ast üst ilişkilerini nasıl yönetmesi gerektiğini öğrenecek. Hiç karışmayın, Fatma yla araya da mesafe koyun. Ayşe nin yerinde olsam Fatma 'ya çanak tuttuğunuzu düşünüp bozulabilirdim.

fatma resmen sizi gaza getirip ben bişey demeyeyim sen hallet kafasında sizden medet umuyor .
fatma böyle ahlanıp vahlandığına göre düzgün tecrübe sahibi biride değil.
velisi gibi ayşeyi size şikâyet edip sizin tarafınızdan ayşeyle konuşulup torpil yapılmasını bekliyor.
bence fatmayla çok muhattap olma ayağını kaydırır .
iş hayatında herkes kendi bacağından asılır iş yükün çoksa gider amirinle kendin konuşur meseleyi çözmeye çalışırsın .
çocuk gibi benim yerime sen konuş demessin .
Ayşe eskiden beri tanıdığınız sizede iyiliği dokunmuş biri , fatma ise 2 gündür tanıdığınız insan . bence fazla güvenmeyin .
ayşeyede ay kıza çok iş veriyosun vs gibi konularda konuşmayın. olan size olur biraz politik olun.

Back