• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Işyerimde mobbıng uygulanıyor bunaldım yardım

nina_nina

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
56
4
286
- Yurtdışı
Kızlar merhabalar
bir devlet dairesinde sözleşmeli personel olarak çalışıyorum. Aynı zamanda dış ticaret uzmanıyım.

Krız başlamadan öcesinde iş yerimdeki mobbıng uygulaması (sadece bana) yüzünden iş değiştirmeye kalkıştım artık dayanamaz duruma geldim. Ama tam ben bir kaç firmayla görüşürken ve mülakat süreci devam ederken krız patladı ve iş değiştirmek benim için hayaldende uzak oldu. Hala amırlerım mobbıng uygulamaya devam edıyorlar ve çekmecemde ıstıfa dılekçem yazılı duruyor elime almaya korkuyorum piyasaların durumu malum.

2,5 yldır çalışıyor olmama rağmen hergün iş ilanları sitelerini geziyorum bundan bir kaç ay öncesine kadar bir günde 9-10 sayfa ilan çıkarken şimdi 3-4 sayfa ya çıkıyor yada çıkmıyor.

Hala iş değiştirmek ve kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama şartlar buna ne yazıkki izin vermiyor. Bu sıkıntıdan dolayı sağlığım bozulmak üzere gerek iş yerimdeki mobbıng uygulaması gerekse kendi işimi yapamıyor olmamın sıkıntısı vs vs vs...

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Dün akşam eve ağlayarak gittim. Artık bu kuruma hizmet etmek istemiyorum. Ama bırakıpta gidemiyorumda kafayı yemek üzereyim.

Bursadan dış ticaretle ilgili iş tekliflerinizi yada çevrenizden duyduğunuz işleri benimle paylaşırsanız cennetlik olacaksınız....

çok üzüldüm canım ama özellede de var bu mobbıng
herkes işle ilgili çalışacagına başkasının ayagını kaydırmaya çalşıran bir ülkede yaşıyoruz

Maaledef ki öyle...
4 yıl okudum mesleğim üzerine kurslara vs gittim uzmanlığımı aldım ama hak ettiğim bu muamele değildi. Biliyorum ki ben istifa ettiğim gün yerime getirecekleri eleman hazır.

2,5 yıldır kadro vereceğiz diye psikolojik şiddete maruz bırakıldım. Dolayısyla artık dayanamaz hale geldim ve artık kaybedecek zamanım yok yaşım ilerliyor ve ileriki senelerde iş bulmam çok ama çok daha zor olacak

bece çalıştıgın yeri başkasını kaptırma istifa falan etme canım
ah ben bi kamuya girsem diye ne kadar ugraşdım ama olmadı şimdi özelde her işi yapıyorum
yani biz ++++mobbıng oluyoruz ama geçim derdi ne yapalım
ben mesela meslagimi yapamıyuorum burda daha alt sınıftayım
sen sakın psd etme canım kriz had safaha şu an

önceden özelde çalışıyordum çok memnun değildim ama kpss ile bi yere atanacağımdan emin olduğum için birazda lay lay lomundaydım işin hiç mobbing hissetmedim herkes sevgi doluydu. Neyse kpss ile atandım devlet dairesine kadrolu ve iyide bi durumdayım ama üzerimde baskı çok inan işi bıraksan ne olacakki bu şartlarda daha iyisini bulurum diyorsan bırak. Benim hergün ayaklarım geri geri gidiyor hergün yüzüne gülen insanlar sana mobbing şov yapıyor senağlama bende başka kuruma geçebilsem 5 dk, durmam diyorum hergün eziyet. Ama emin ol başka kurumdada var bu durum. Kendince savunma stratejileri geliştir derim. Çok kafana takmamaya çalış ve kendinden emin olduğunu onlara hissettir.

valla canım çok üzüldüm. ben çok akademide çok kapsamlı bir araştırmayla çok kapsamlı bir makale yayınladım mobbing hakkında. işyerinde psikolojik taciz ve başedebilme yolları hakkında çok şey biliyorum. ama daha en son işimde bana amirim mobbing uyguluyordu. inan bildiğim hiç bir şey sökmüyor. istifa ettim. şimdi evden çalışıyorum memnunum. mobbing uygulandığını ispatlamak o kadar zor ki. çünkü çok soyut gözüküyor. her ne kadar kelin merhemi olsa hesabı ilacım kendime olmasa da bir tavsiyede bulunayım. muhakkak sana ne denirse, ne direktifler verilirse bir yere bir deftere muhakkak tarihiyle beraber ayrıntılı yaz. daha sonra bir şeyleri anlatman gerekirse işine yarayabilir. ben işten çıktım ama yazdıklarım sayesinde ispatlayabildim. sana da gerekebilir. bazı tuzaklar kurulacaktır. açık göz ol. eğer bir üstün daha varsa sana verilen işlerin ayrıntılarını ona da anlat laf arasında falan. olur ya ben öyle söylemedim der falan. bir tavsiye daha çok yıpratma orda kendini mobbingin sonu yok. kazanan tarafta yok.sanma ki sen işten çıkarsan o alçak kazanacak. inat uğruna psikolojinden olma. ben bir ay oldu hala rüyalarımda görüyorum amirimi. kabusum oldu. sende çok uzatma. mecbur olduğun süre kadar uzat. kariyer mariyer düşünme. bazen kariyeri olmayan bir işte çalışmak seni daha huzurlu kılabilir. iş bakmaya devam et. ha bir de çok gerekirse ses kaydını falan çek. ayrıca kanunda mobbing bir suç. bunu da araştır. gerekebilir. çoğu kimse henüz bilmiyor ama kanunda yeri var mobbingin. allah kolaylık versin canım.

yardımın için çok teşekkür ederim. canım. yarın ofisime yeni birni sözde rotasyon adı altında alacaklar küçücük bir oda içinde 3 kişi çalışmak durumunda kalacağım. yanı başım dakiler 1 ken 2 oluyorlar bide amiri sayarsa 3 kişi offf çıldırmak üzereyim yarın kabus gibi geliyor bana inan gitmek istemiyorum

Yuh artık diyorum yaaa...
Kızlar mobbingte son nokta diyorum.

Daha önce konuyu açarken bahsetmiştim size olan bir kaç şeyden ama bu kadarına yuh dedim.

Geçen hafta iş yerimdeki herkes öğle yemeği için sözleşmiş ve dışarda yiyeceklermiş ve tabikide benim haberim yok. hiç kimse bana yemeğe dışarı gidileceğini söylemedi, bende yemek saati gelince yemekhanenin yolunu tuttum yolda rastladığım birkaç (sözde) arkadaş " - aaa sen gelmiyomusun yoksaa? " diye sordular bende gelmiyorum dedim döndüm arkamı yemekhaneye gittim. koskoca yemekhanede tek başıma oturdum yemeğimi yedim. Ama yemek mi beni ben mi yemeği yedim bilmiyorum. Öğleden sonra yemekten dönen oda arkadaşım sen neden gelmedin diye sordu bende hiç kimse bana yemeğe gidileceğini söylemedi dedim. oda kimseye söylenmedi zaten dedi. o zaman diğerlerinin nasıl haberi olduda bir tek benim haberim olmadı dedi. sustu.

Öyle gücüme gitti ki bu yapıla bütün gün sinirden ağlamamak için kendimi zor tuttum, yutkundum, yutkundum, yutkudum...
Ama yapılanı hazmedemedim.

çok zor bi durum..
üniversitede araştırma konumdu mobbing.. yasal olarak bişeyler yapmak ne yazık ki çok zor, ispatı kolay olmadığından dolayı.. kendini sen savunmak durumdasın.. başetmek ile ilgili internette pekçok doküman var.. onları oku, biraz daha haklim olursun konuya.. seninki yine çok bişey diil, insanlar nelerle karşılaşıyorlar bakarsan anlayacaksın.. bilgini arttırdıkça başa çıkmak daha kolay olacak emin ol..

Back