arkadaşlar sizler için sorun mu bilemem ama benim ruh halimi fazlasıyla etkileyen bi sorunum var.. 2 aydır bi projede bürosunda mimari çizimimi ilerletmeye çalışıyorum.. daha öncede çalıştım ama statik proje çizdim daha etkili olabilmek için mimariyi de öğrenmem gerektiğini düşünerek buraya başladım.. tabii eski iş yerimde bazı arkadaşlarla sorunlarım olduğundan dolayı ayrılmak zorunda kaldım ve 6 ay kadar işsiz güçsüz evde oturdum.. buraya başladım ama pişman oldum diyebilirim. ofiste 4 kişiyiz ben patronum patronumun eşi ve benim gibi çalışan bi başka abla.. hepsi 50 yaş üstündeler.. benim 2 katımdan fazla.. bunun etkisi varmı bilmiyorum ama patronum çok asık suratlı sürekli ters konuşan ne biliyim belki biraz ağır olucak ama insanlık nedir bilmeyen bir bayan.. eşi de şeker hastası aşırı sinirli, çabuk öfkeleniyor ve kızdığında hakikatten ne yapacağımı şaşırıyorum.. bağırmalar çağırmalar küfürlereşiyle zaten sürekli tartışma içerisindeler.. ikisininde parası ayrıdır.. öğlen vakti geldiğnde ikiside birbirine bakıyo ki ceplerinden para çıkmasın.. biraz dağınık olucak yazdıklarım belki ama gerçekten 2 ayda çok fena doldum.. ben sabırlı insandım ya da kendimi öyle bilirdim bilemiyorum.. sizden istediğim biraz bana akıl vermeniz.. şimdi durumumu şöyle özetliyim... öğlen yemek olayımız problemli bi gün 2 de yiyosak öteki gün 12 de yiyoruz (patronun işe geliş saatine göre değişiyo misal erken geldiyse erken acıkıyo erken yiyoruz).. iş çıkış saati 18.30 hiç bu saatte çıktığımı bilmem mutlaka 15 20 dk geç çıkıyoruz.. ve şööylede bişey var bizim ofis gibi diğer ofislerde çıkış saati 18.00.. çıktığımız zaman sürekli surat... bi de ben teknikerim.. sürekli teknikerleri aşağılayıcı cümleler işitiyorum.. ağrıma gidiyo ama genelde sessiz kalmaya çalışıyorum.. daha bir sürü sıkıntıı da var yok değil..
şimdi diceksiniz ki madem koşullar böyle neden duruyosun.. evlilik hazırlığı yapıyorum çeyiz eşyasıydı birikimdi çalışmam lazım.. sadece babama yüklenmek gerçekten büyük haksızlık ve bencillik olur.. çünkü bnm dışımda annem kardeşim babamın kendi ihtiyaçları ev araba vs. başka masraflarda var.. hem ayrıca belli bi yaşa geldim babamdan sürekli bana para ver şunu alalım bunu alalım gibi taleplerde bulunamamda.. işi bırakmayı düşünüyorum ama öğrenmeye başlamışken pes edip kaçmakta istemiyorum çünkü bir daha böle gel öğren diyebilecekleri bi yerde bulamayabilirim.. bazıı arkadaşlarım iş bulmadan çıkma diyolar haklılar ama bazen öyle şeyler yaşanıyoki o an vurup kapıyı çıkasım geliyo.. misal geçenlerde burdaki ablayla patron arasında öyle bir tartışma yaşandıki kadını ağlattı.. 16 yıllık elemanına aldığın parayı haketmiyosuna kadar getirdi lafı doğal olarak ucu banada dokundu çünkü çoğul konuştu.. burdaki abla neye istinaden katlanır bilmiyorum onun sorunu ama ben ne yapmayalım bilemiyorumm
eğer fikir verebilirseniz çok teşekkür ederim.. gerçekten farklı açılardan yorumlara ihtiyacım var..
canım tabirinle bu işgenceye bünyende tabıatında el verdıgınce kaldırır ve hattakı dayanabıldıgın yere kadarda dayanırsın ıhtıyaclardan dolayı gelecegın den dolayı bu işgenceye katlanma sebebının o kadar ıyı anlıyorumkı ınankı bende calıstım ole bı yerde 2, bucuk yıl her gece evıme geldıgımde aglardım her akşam grıp olur sabahı kendımı yaatkdan zor kazıyıpda kalkabılırdım sonrasında doktora gıttım ve asırı stresden oldugunu soledı ha ben aılevı ıhtıyacdan dolayı cektım cekebıldıgım yere kadar hanı dıyorsun ya sabırlıyımdır dıye sana bu işin sonunu soleyımmı yanı bendekı yarattıtıgı tranvayı artık calısmak ıcımden gelmıyor cunku ole bı hale geldımkı patronda iş yerıde calısmkada benı mutlu eden bı yerd egıl aksıne basımda devamlı bana karsı bı otorıte saglayan buyukluk e emır altında tutanların hapıshanesındeymısım gıbı gelıyor sımdı dıye ıhtıyacdan dolayı çalılıyorum 4 ay oldu bu işe gırelı ama ben anladımkı bı oncekı ıs yerınde cektıgın işgence senın ve benım deymsımle senı ılerdekı işinide etkılıyor psıkolıjınıde bozuyor bana sorarsan sen ınsansın ve sabırlı bı ınsansın goruyorsun ınsanım deyıpde kalp gonul kıranları sen hıc degılse bunu yapmıyorsun ıcıne atıyorsun bana sorarsan senı gercekden mutlue decek bı ıse bakman ben ıhtıyacdan cektım ve bu hale geldım sakına cekme kendıne ıs ayarla ve bı an once cık ama herseyden once cekebılırımde dersen oranın sana verdıklerı kadar senden alıp goturdugu seylerıde bı kagıda yaz derım sana verılenmı daha cok yoksa senden alınanmı daha cok bolesı yerler ınsanın yasama azmınıs evıncınıde alır goturur iş hayatınıda bıtırır bence kendını harcatma tamam burası sana coks ey verır bılgı verır tecrube verır ama ya olurda çalışma aşkını elınden alırda psıkolojını bozarsa nolacak ya sana verılen bılgıde tecrubede o vakıt hıc bı ıse yaramaz haberın olsun( son durumdanda benıde haberdar edersende sevınırım de
evlenecekseniz birazcik katlaniverin...
hem de dediginiz gibi bu isi ogrenme sansiniz da varsa katlanin biraz daha bir seyler ogrenene kadar...
herkes isyerinde sorunlar yasiyor inanin, tamam sizin sorunlariniz cok fazla ama cok ta seceneceginiz yok suanda...
isten cikip ailenizin eline bakacaginiza bu okuzlere katlanip calisip ayaklarinizin uzerinde durun derim...
bir taraftan da is arayin isterseniz...bulursaniz capiyi carpip cikar gidersiniz belki...
hersey tamam da patronun ogle yemegini kendine gore ayarlamasi cok bencilce
siz insan degilsiniz sizin karniniz acikmiyor sanki...
beli bir saat olmali ogle yemegi icin yazik insanlara ya...
İş hayatı çoğunluk böyle ordan çık demiyeceğim nereye gidersen git mutlaka olumsuzluklar yaşayacaksın çoğunluk kötü sen dayanıklımısın, nazikmisin ? Fes etme ,iyileri aramaya kalkma bulamazsın çok güçlü ol ,kendine acıma triplerinede girme!
öfff..sinir oluyorum bu patronlara.para onlarda ya kendilerini kral zannediyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?