işyeri açmakla ilgili endişelerim var ????

Kızlar, tecrübe, para, veya hazır müşteri portföyünüz var mı? İşyeri açmak için ne kadar hazırlık yaptınız. Örneğin bu işin okulunu bitirdiniz mi, Kursuna gittiniz mi, yardımcılarınıx kimler olabilir, pratikte yapacağınız işte çalıştınız mı. Elinizdeki parayla kaç ay dayanabilirsiniz. Kosgeb kursuna mutlaka gidin 4 -9 gün sürüyor. Tedarikçileri, vergisel yükümlülükleri, kira vs araştırınız mı? Hepsine olumlu cevaplarınız varsa açın işyerinizi. Mali müşavirim
Sorularınız varsa yardımcı olayım

Dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de kiralanacak yerin iyi seçilmesi. Aksi taktirde ileride hukuki sıkıntılar yaşanabilir. istanbul gayrimenkul hukuk merkezi diye bir site var, orda şöyle yazıyor:

İşyeri kiralarken yaşanan sorunlardan birisi de kiraya verenin yetkiye/tam yetkiye sahip olmamasıdır. Özellikle birden fazla maliki olan işyerlerini kiraya vermek için tüm maliklerin birlikte hareket etmesinde fayda olduğu için tapudan kaç malikin olduğu kontrol edilmelidir. Bu tarz bir işyeri üzerinde eğer paylı mülkiyet varsa pay ve paydaş çoğunluğu aranmalı, elbirliği ile mülkiyet varsa bu durumda tüm maliklerin onayı alınmalıdır. Benzer şekilde eğer tapuda gözüken maliklerden birinin/ malikin vefat etmiş olması halinde veraset ilamı aranmalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de kiralanacak yerin iyi seçilmesi. Aksi taktirde ileride hukuki sıkıntılar yaşanabilir. istanbul gayrimenkul hukuk merkezi diye bir site var, orda şöyle yazıyor:

İşyeri kiralarken yaşanan sorunlardan birisi de kiraya verenin yetkiye/tam yetkiye sahip olmamasıdır. Özellikle birden fazla maliki olan işyerlerini kiraya vermek için tüm maliklerin birlikte hareket etmesinde fayda olduğu için tapudan kaç malikin olduğu kontrol edilmelidir. Bu tarz bir işyeri üzerinde eğer paylı mülkiyet varsa pay ve paydaş çoğunluğu aranmalı, elbirliği ile mülkiyet varsa bu durumda tüm maliklerin onayı alınmalıdır. Benzer şekilde eğer tapuda gözüken maliklerden birinin/ malikin vefat etmiş olması halinde veraset ilamı aranmalıdır.
Yıl 2014:)

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar bir yer açmak istiorum kendime cafe yada butik tarzı ama daha önce hiç yapmadım bu işleri ama kendi işim olsun istiyorum şuan fabrikada muhasebe de çalışıyorum .

bana yardımcı olabilir misiniz nasıl bir yol izlemem gerek masıl bir yer tutmama gerek

malzemeleri nereden temin edebilirim

ne kadara mal olur daha çok cafe tarzı bir yer olsun istiyırum ne kadar büyüklükte olmalı

elimde param yok kredi ile olucak bu işe girmessem ev alıcam kredi ile ya iş ya ev yani kendi yeri olanlar yada bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirmi???

beni bu konuda bilgilendiricek insanlara çok ihtiyacım var şuan :44::44::44::44:
Kiralayacagin yeri islek bi yer mi ona göre bak ama degilse cok zor olur, kac insanlar geciyor gelip geciyor önünden ona göre ayarlarsin cafe varsa butik acarsin butik varsa cafe acarsin orasi nasil bir yer bilmiyorum o yüzden anlatamiyorum tam olarak

Krediye güvenip is açma derim
Ya tutmaz da batarsan
Cafe işi en aşağı 50 bin tutar
Değmez böyle bir risk almaya

Back
X