işyeri açmakla ilgili endişelerim var ????

bahar616

yağmur % emir
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
2.443
1.744
248
Tekirdağ
kızlar bir yer açmak istiorum kendime cafe yada butik tarzı ama daha önce hiç yapmadım bu işleri ama kendi işim olsun istiyorum şuan fabrikada muhasebe de çalışıyorum .

bana yardımcı olabilir misiniz nasıl bir yol izlemem gerek masıl bir yer tutmama gerek

malzemeleri nereden temin edebilirim

ne kadara mal olur daha çok cafe tarzı bir yer olsun istiyırum ne kadar büyüklükte olmalı

elimde param yok kredi ile olucak bu işe girmessem ev alıcam kredi ile ya iş ya ev yani kendi yeri olanlar yada bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirmi???

beni bu konuda bilgilendiricek insanlara çok ihtiyacım var şuan :44::44::44::44:

kızlar bir yer açmak istiorum kendime cafe yada butik tarzı ama daha önce hiç yapmadım bu işleri ama kendi işim olsun istiyorum şuan fabrikada muhasebe de çalışıyorum .

bana yardımcı olabilir misiniz nasıl bir yol izlemem gerek masıl bir yer tutmama gerek

ne kadara mal olur daha çok cafe tarzı bir yer olsun istiyırum ne kadar büyüklükte olmalı

elimde param yok kredi ile olucak bu işe girmessem ev alıcam kredi ile ya iş ya ev yani kendi yeri olanlar yada bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirmi???

beni bu konuda bilgilendiricek insanlara çok ihtiyacım var şuan :44::44::44::44:

Eğer kararlıysanız önce kosgeb'in kurslarına gidin. Kafeye falan verirler mi bilmiyorum ama kurstan sonra projeni için hibe kredi veriyorlar. Bir ara üretim işletmesi şartı vardı, hala var mı bilmiyorum bir araştırın derim.

Onun dışında kendi işini kurmak her zaman risktir. Tutunup devam edebilen çok az. Ya çok marjinal, insanları çekecek bir fikir bulmalısınız ya da diğerlerinin arasında ezilmeye mahkum olursunuz.

eğer kararlıysanız önce kosgeb'in kurslarına gidin. Kafeye falan verirler mi bilmiyorum ama kurstan sonra projeni için hibe kredi veriyorlar. Bir ara üretim işletmesi şartı vardı, hala var mı bilmiyorum bir araştırın derim.

Onun dışında kendi işini kurmak her zaman risktir. Tutunup devam edebilen çok az. Ya çok marjinal, insanları çekecek bir fikir bulmalısınız ya da diğerlerinin arasında ezilmeye mahkum olursunuz.

kosgeb e başvurmak istiyorum aslında hemde kredi bakımından hem 3 ay falan kurdu var galiba tam bilmiyorum bu işleri yada tuhfiye butik tarzı bir yer olucak ama tam karar vermiş değilim yani

canım param yok dıyorsun..sadece kredı çekıp ışyerı açmak büyük bir risk..çünkü sermayen yok..öyle düşüneceksın ki işler yolunda gıtmezse allah korusuın ama arkanda paran olacakkı senı etkılemeyecek yada çektıgın kredının borcunu ödeyecek kdr bır bırıkımın olması lazım..kızkardeşimle ablam cafe açtılar bu yıl..allaha şükür işlerı ıyı..fakat şöyle bırşey varkı kızkardşimin eşinin durumu çok ıyı yanı batsalarda etkılemez ..ablam desen baya brııkmışı var ıken sadece parasının yuzde 10 unu koyarak bu işe ortak oldu..oda batarsa muhım deıl zaten paramın yuzde 10 u batsa ne olur kı dedı...dedıgım gbı açtıklarına memnunlar ay sonunda ceplerınde ıdare edecek kdr paraları kalıyor fakat cafe için söyluyorum kesınlıkle bır bayanın kaldıracagı yuk deıl..çok yoruluyorlar bu iş erkek işi..ustalarla garsonla elemanlarla,yada dengesız müşterılerle ugraşmak çok can sıkıcı!..bu işin içinde oldugum ıçn gördum bır kere ustaların hepsı kaprisli oluyor sankı sen ona muhtaçsın gbı..müşterıler desen kılı kırk yaran tiplermı dersın yemekte kusur arayanlarmı offf anlatırken bıle artık sıkılıyorum gördüklerimden...bir bayanın işi deıl cafe...ama herşeyı riske atıp kredı çekıp ya batacam ya çıkıcam dıyorsan bence butık yada aksesuar magazası aç..en azından sen tek dursan bıle işçiyle onla bunla ugraşmayacaksın..ikisi çok farklı sektör gıda sektöru her zmn daha zordur

canım param yok dıyorsun..sadece kredı çekıp ışyerı açmak büyük bir risk..çünkü sermayen yok..öyle düşüneceksın ki işler yolunda gıtmezse allah korusuın ama arkanda paran olacakkı senı etkılemeyecek yada çektıgın kredının borcunu ödeyecek kdr bır bırıkımın olması lazım..kızkardeşimle ablam cafe açtılar bu yıl..allaha şükür işlerı ıyı..fakat şöyle bırşey varkı kızkardşimin eşinin durumu çok ıyı yanı batsalarda etkılemez ..ablam desen baya brııkmışı var ıken sadece parasının yuzde 10 unu koyarak bu işe ortak oldu..oda batarsa muhım deıl zaten paramın yuzde 10 u batsa ne olur kı dedı...dedıgım gbı açtıklarına memnunlar ay sonunda ceplerınde ıdare edecek kdr paraları kalıyor fakat cafe için söyluyorum kesınlıkle bır bayanın kaldıracagı yuk deıl..çok yoruluyorlar bu iş erkek işi..ustalarla garsonla elemanlarla,yada dengesız müşterılerle ugraşmak çok can sıkıcı!..bu işin içinde oldugum ıçn gördum bır kere ustaların hepsı kaprisli oluyor sankı sen ona muhtaçsın gbı..müşterıler desen kılı kırk yaran tiplermı dersın yemekte kusur arayanlarmı offf anlatırken bıle artık sıkılıyorum gördüklerimden...bir bayanın işi deıl cafe...ama herşeyı riske atıp kredı çekıp ya batacam ya çıkıcam dıyorsan bence butık yada aksesuar magazası aç..en azından sen tek dursan bıle işçiyle onla bunla ugraşmayacaksın..ikisi çok farklı sektör gıda sektöru her zmn daha zordur

çok saol cnm ya söylediklerinde çok çok haklısın işçisiyle ustasıyla uğraşmak zordur gerçektten dediğin gibi cafe işi biraz işi bilmeyen için büyük kaçıyor daha küçük ölçekli bişi açmam laazım kednim durum kız kardeşim eşim falan ailecek işletiriz yani. tesettür mağazası da olabilir.

kosgeb e başvurmak istiyorum aslında hemde kredi bakımından hem 3 ay falan kurdu var galiba tam bilmiyorum bu işleri yada tuhfiye butik tarzı bir yer olucak ama tam karar vermiş değilim yani

yok canım 15 gunluk bir kurs aldım ben girişimcilik kursu olarak geçiyor 15 bin hibe sonrasında 70 bine kadar kredi veriyorlar bayanlar öncelikli bu konuda kurslar hem ufuk acıyor hemde iş planı yapmayı öğreniyorsun mutlaka dene insanın kendi işi gibisi yok

yok canım 15 gunluk bir kurs aldım ben girişimcilik kursu olarak geçiyor 15 bin hibe sonrasında 70 bine kadar kredi veriyorlar bayanlar öncelikli bu konuda kurslar hem ufuk acıyor hemde iş planı yapmayı öğreniyorsun mutlaka dene insanın kendi işi gibisi yok

nasıl başvurdun ne işi için başvurdun
adım adım anlatır mısın rica etsem

ben takip ediyordum zaten belediye sayfasında ilan edilmişti kosgeb girişimcilik kursu diye ücretsiz zaten hemen erkenden gidip basvurdum çünkü sınırlı kontenjan oluyor sonra kursuna gittim 15 gün sınav falan olmadım yanı sertifika verdiler sonra iş planı hazırlayıp sunuyorsun tabi bu arada kendi öğrendiklerin yeterli olmadığı için 1500 e falan bi danışman firmasıyla anlasıyorsun onlar herseyiyle senin adına ilgileniyor en son mülakat var gercek mi yalan mı adamlar biraz soruyor tabi genelde proje onaydan geçiyor sende paranı alıyorsun 15 bin hibe tabi sonra gelip kontrol ediyorlar aldıklarına falan bakıyolar bide belli bir müddet kapatmayıp o eşyaları satmaman lazım

ben takip ediyordum zaten belediye sayfasında ilan edilmişti kosgeb girişimcilik kursu diye ücretsiz zaten hemen erkenden gidip basvurdum çünkü sınırlı kontenjan oluyor sonra kursuna gittim 15 gün sınav falan olmadım yanı sertifika verdiler sonra iş planı hazırlayıp sunuyorsun tabi bu arada kendi öğrendiklerin yeterli olmadığı için 1500 e falan bi danışman firmasıyla anlasıyorsun onlar herseyiyle senin adına ilgileniyor en son mülakat var gercek mi yalan mı adamlar biraz soruyor tabi genelde proje onaydan geçiyor sende paranı alıyorsun 15 bin hibe tabi sonra gelip kontrol ediyorlar aldıklarına falan bakıyolar bide belli bir müddet kapatmayıp o eşyaları satmaman lazım

tşkler siz nasıl bir yer açmıştınız

merhaba cnm bende kalıp bürosu yada terzi açmak istiyorum mesajını tesadüfen okudum ve inin çok sevindim benim için bir umut oldun :) ve hemen kosgebi araştırmaya başladım ancak kafama bişey takıldı cvplandırırsan sevinirim bu hibe kredisini her sertifika alana veriyorlar mı yoksa kursu 1 cilikle bitirme şartı gibi bişey var mı ben öyle bişey okudumda tamda anlayamadım bilgi verirsen çok sevinirim :46:

Kiranı giderlerini ( stopaj muhasebeci faturalar ) hesaplayıp 3 katı parayı elinde tutman lazım
Ii bi olur bi olmaz 3 ay cepten Yemen gerekebilir
Ayrıca Cafe butik tecrübem yokken bunu yapmak istemen yersiz bi girişim
Devletin verdiği hibe para öyle kolay değil sen açılışım masraflarını belgeşiosun ve tabi o para cebinden çıkıo 50000 harcadıysanız 15000 amca alıyosunuz o da kolay değil
Yani şana parayı verip aç demiorum
Sen harcayıosun sonra istiosun

Kosgeb size anında nakit vermiyor ama arkadaşın dediği gibi kurslara katılıyorsun,belgeni aldıktan sonra iş yerini açıyorsun önce sen kendi cebinden harcıyorsun sonra sen faturalarınla beraber köstebek gidiyorsun ödemeni öyle alıyorsun tabi onuda peşin vermiyorlar diye duydum.

Saolun arkadaşlar hayatta hiç bişi kolay deil zaaten direk önümüze kimse birşey koymuyor şuan çalışıyorum ev kredisine de girebilirim.
Ya ev kredisine giricem ya iş şuan piyasa araştırıyorum inş hayırlısı olur

Merhaba öncelikle :) sülalesi esnaf olup babasinin yanında çalışan bi kiz olarak yardimci olabilirim sanırsam :)

Benim babam 11 yasindan beri lokantacilik yapan bi insan ^_^ yani dukkan da açtık dukkan da batirdik lokanta cafe fast food ... bu tarz yerlerde bence sizin kişiliğiniz daha önemli; müşterilere gösterdiginiz ilgi, güleryüzlüluk, tatlidillilik ve en önemlisi sabır. Biz paranın para zamaninda 20 milyar batirdik bundan on sene önce. Talihsizlik dedik baska bi yer açtık. Su an iki lokantamiz var. Bunları dememin nedeni de su; birisine babam birisine amcam bakar; ama biz yan dükkanı alacak kadar ilerlerken Eminönü gibi bir yerdeki batma noktasinda. Neden? Hazir sermayesi de vardi, hazir müşterisi de. Ama esnaflik, vatandaşlik önemli:) müşterilerle sadece garsonlari ilgilendi, personelleri sık sık değişti ve hiçbirinin derdini dinlemedi. Malzemede ucuza kacmaya yeltendi. Aman ha sakin! Elin hep bol olsun cafe acacaksan. Personellerinle aile gibi ol. Rabbimin de rızasıyla güler yüzlü işverenin yolu hep açık gidiyor :)

Para konusunda; bu bir kumar denebilir sans bakimindan. Oncelikle kirasinin altindan kalkabil. Al eline kağıt kalem masa sandalyeni mutfagini (havalandırma celik lavabo çelik ocaklar dolapların...) ama.kendine güvenerek başla. Dünyanın sonu değil:) küçük marketlerden alışveriş zaten yapamazsın diye tahmin ediyorum ama bazi tavsiyelerim olabilir. Mesela içecek için bi firmayla calis promosyonlarin hepsinden faydalan ama her siparisi ordan verme. Örnek veriyorum BIZIM toptan markette daha ucuza geliyor. Pastane unu vs. Islerde de yardımcı olabilirim sanırsam halam pastaneci çünkü. Masa Sandalyeye su an fazla bütçe ayiramazsan spotculara git hemen. Ruhsat alamadığı icin sıfır masa sandalyelerini satan cok kisi var.

Cok bile konuştum ama durum bu. Baska bi sey sormak istersen seve seve yardım edebilirim :)

Hedef 55 ♡

merhaba öncelikle :) sülalesi esnaf olup babasinin yanında çalışan bi kiz olarak yardimci olabilirim sanırsam :)

benim babam 11 yasindan beri lokantacilik yapan bi insan ^_^ yani dukkan da açtık dukkan da batirdik lokanta cafe fast food ... Bu tarz yerlerde bence sizin kişiliğiniz daha önemli; müşterilere gösterdiginiz ilgi, güleryüzlüluk, tatlidillilik ve en önemlisi sabır. Biz paranın para zamaninda 20 milyar batirdik bundan on sene önce. Talihsizlik dedik baska bi yer açtık. Su an iki lokantamiz var. Bunları dememin nedeni de su; birisine babam birisine amcam bakar; ama biz yan dükkanı alacak kadar ilerlerken eminönü gibi bir yerdeki batma noktasinda. Neden? Hazir sermayesi de vardi, hazir müşterisi de. Ama esnaflik, vatandaşlik önemli:) müşterilerle sadece garsonlari ilgilendi, personelleri sık sık değişti ve hiçbirinin derdini dinlemedi. Malzemede ucuza kacmaya yeltendi. Aman ha sakin! Elin hep bol olsun cafe acacaksan. Personellerinle aile gibi ol. Rabbimin de rızasıyla güler yüzlü işverenin yolu hep açık gidiyor :)

para konusunda; bu bir kumar denebilir sans bakimindan. Oncelikle kirasinin altindan kalkabil. Al eline kağıt kalem masa sandalyeni mutfagini (havalandırma celik lavabo çelik ocaklar dolapların...) ama.kendine güvenerek başla. Dünyanın sonu değil:) küçük marketlerden alışveriş zaten yapamazsın diye tahmin ediyorum ama bazi tavsiyelerim olabilir. Mesela içecek için bi firmayla calis promosyonlarin hepsinden faydalan ama her siparisi ordan verme. örnek veriyorum bızım toptan markette daha ucuza geliyor. Pastane unu vs. ıslerde de yardımcı olabilirim sanırsam halam pastaneci çünkü. Masa sandalyeye su an fazla bütçe ayiramazsan spotculara git hemen. Ruhsat alamadığı icin sıfır masa sandalyelerini satan cok kisi var.

Cok bile konuştum ama durum bu. Baska bi sey sormak istersen seve seve yardım edebilirim :)

hedef 55 ♡
çok teşekkürler sence bu işin maliyeti ne kadar tutar ilk açılışta

çok teşekkürler sence bu işin maliyeti ne kadar tutar ilk açılışta

Ablam ben sana kabaca 15 gözden çıkar derim. Bizimkilere bir sorayim; ama ben sana sooyle hemencecik bi liste yapayim kafamdan;

Masa
Sandalye
Duvar kagidi
Sanayi elektrik
Alçıpan
Kasa
Dolap
Havalandırma
Mutfak dolabi
Sanayi tost Makinesi
Televizyon
Kasık catal
Porselen
Telefon
Yazarkasa
Pos makinasi
Ticket-sodekso
Tava tencere takimi
Poset

Ohooo aklima gelenleri yazsam... bi de bunun icine sinmezse parkesini tavanini degismesi var. Pastasını falan sen yapacaksan firini ocağı kazani makinasi gider bu böyle. .. dekoratif eşyalari da ayrı tutuyorum. Bunun spotcusu ikinci temiz eli sıfır alımı; tutarı senin cevrene göre değişir ama tanıdıklarin da yoksa bugun 20 den aşağısi kurtarmaz canim maalesef. (Dekor lambalari, çiçeklerin, tablon,Elektrik su faturası, giyinme kabinin, ihtiyaç cekmecen, ledler di derken .......)

Dukkan acmak sanıldığı kadar eğlenceli durmuyor evet :)

Ama dükkanın islek bir yerdeyse gözün korkmasin, yaparsın:)

Hedef 55 ♡

ablam ben sana kabaca 15 gözden çıkar derim. Bizimkilere bir sorayim; ama ben sana sooyle hemencecik bi liste yapayim kafamdan;

masa
sandalye
duvar kagidi
sanayi elektrik
alçıpan
kasa
dolap
havalandırma
mutfak dolabi
sanayi tost makinesi
televizyon
kasık catal
porselen
telefon
yazarkasa
pos makinasi
ticket-sodekso
tava tencere takimi
poset

ohooo aklima gelenleri yazsam... Bi de bunun icine sinmezse parkesini tavanini degismesi var. Pastasını falan sen yapacaksan firini ocağı kazani makinasi gider bu böyle. .. Dekoratif eşyalari da ayrı tutuyorum. Bunun spotcusu ikinci temiz eli sıfır alımı; tutarı senin cevrene göre değişir ama tanıdıklarin da yoksa bugun 20 den aşağısi kurtarmaz canim maalesef. (dekor lambalari, çiçeklerin, tablon,elektrik su faturası, giyinme kabinin, ihtiyaç cekmecen, ledler di derken .......)

dukkan acmak sanıldığı kadar eğlenceli durmuyor evet :)

ama dükkanın islek bir yerdeyse gözün korkmasin, yaparsın:)

hedef 55 ♡

ooo ne 20 si bu gidişle 50 yi bulur aslında eğlenceli ama tutar mı bilemiyorum :27::27::27:

Yoksa bu işlerle ilgilenmek zevkle yapılır gibi geliyor ama işte siii var.

Kafam git gide karışıyor sanki ya :44::44::44:

Ama çok saoln vakit ayırdığınız için

Bende yaslaninca bi cafe acma hayalim var

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X