isyan etmekten bıktım?

silaa122

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
59
-24
21
üni öğrencisiyim yurtta kalıyorum .ya gerçekten bazen çok sorguluyorum, çevremde o kadar çok zengin insan var ki hani ben daha ayda kaç gün dışardan yemek yersem geçinebilirim diye hesaplamaya calısıyorum milletin altında babadan son model araba , isyan etmiyim diyorum ama hani bi yemek parasını bile düsünüyorum ya arabayı evi geçtim yemek parasını düsünüyorum , hayat adil değil istan edip dueuyorum . millete imrenmekten hayattan sogumuş hale geldim . tabi şükürler olsun halime ama insan ister istemez isyan ediyor , imreniyor . yani kısaca hayattan bıktım soğudum ne yapmalıyım?

İşe girmelisin

Bizim nesil işe girdi çalıştı öğrenciyken öyle geçindik okuduk

Yeni nesil her şeyi babadan bekliyor

İşe girmelisin

konu o mu sence işe girdim zamanında , yazın da çalıştım . benım derdim keşke bende çalışmadan hayatımı yaşabilseydim oldu , yani düsünüyorum yasıtım kızlar eli sıcak sudan soguk suya değmemişken bem miye calısmak zorundayım bu dusunceler beni hayattan soğuttu

İşe girmelisin

Herkesin izniyle eksi atıyorum

Konu sahibesinin derdi para değil ki, bazıları neden altın kaşıkla doğuyor, ben neden cebelleşmek zorundayım demiş. Doğru diyor, bizim ülkede delice bir gelir dağılımı adaletsizliği var isyan etmekte haklı tamamen.

Tamam da isyan et et kendini üzer çözüm odaklıyım

Ne yapalım bize de yağmıyor ki keşke şu altın kaşık bize de gelse

Herkes öyle altında araba gezmiyor örnek aldıklarınız azınlık. Armut piş ağzıma düş yok bunu bilin o yüzden okuyorsunuz da zaten.
Gerçekten daha kötü şartlarda okuyanlar var bu kadar özenmekle zor yaşarsınız

Hep öyle. Her yerde öyle. Tüm dünyada öyle.
Baksana finlandiyada yaşayan çocukla gazzede yaşayan çocuk aynı hayata sahip olabiliyor mu ?
alakasız gibi gelecek ama öyle, adalet, denge yok ki.
çok takmamak lazım, ölüp gideceğiz zaten. bunları sorgula sorgula nereye kadar..
umarım işe yarar bi bölüm okuyorsundur, okumak da yetmiyor
arkadaşım kpss'de ilk sıralardaydı kontenjan dışına atıldı atanamıyor mesela.

doğru diyorsubuz , belkide ben bu aralar cok dusundugumdendir bilemiyorum . ama nedensiz bana mı denk gelıyorum bilmiyorum ama hani çevrem maddi gelir olarak hep benden daha yüksek , örneğin araba su bu olmasa dahi düsünmeden harcadıklarına sahidim bu beni sorgulatıyor . niye ben böyle doğmadım diye

Kimmiş o kızlar ? Belki kimisinin ailesi varlıklıdır, belki sülaleden üniversiteye ilk gidendir; herkes bir miktar harçlık verip destek olmuştur.

Siz kendi şartlarınıza bakın.

Ben de senin gibiydim. Burslarımla, oradan buradan yardımlarla okudum. Aileme de yük olmak istemedim. Ama hiçbir zaman özenmedim öyle tiplere. Çünkü bunun sonu yok ki. Her zaman bizden daha iyi durumda insanlar olacak. Bence önemli olan ailemiz ve ınların maddi durumu vs değil hayata bakış açımız, kendimize kattıklarımız ve ebeveyn olurken ailemizin yaptığı yanlışları yapmamak. Yenidoğan çetesi lideri mesela . Adam aylık gelirim 400 bin diyor ama bu parayı nasıl kazanmış gördük.

Çok haklısın. Haksız olduğunu hiç kimse iddia edemez.
Bunlar çok derin mevzular.
Değiştiremediğin hiçbir şeyi çok düşünmemeye çalış.
Gençsin, önünde upuzun bi hayat var.
Kendi emeklerinle, çabanla güzel yerlere gelip kaygısız bi yaşam sürersin umarım.
Bu zamanların tadını çıkar ve geleceğin için neler yapabilirsin bunları düşün. Gelişine yaşama yani bugünleri. Erasmus vs gibi projelere odaklan. Yapabiliyorsan yandal falan yap. Aşık ol, sevgilinle çimlerde kitap oku.
İnsan fakirken de mutlu olabiliyor, ben senelerdir fakir ama mutluyum =))

Seni üzmek istemeyiz ama okul sonrası da pek değişmiyor Belki ne yiyeceğim derdin olmuyor bir şekilde hallediliyor ama ayy kira geldi, vay zam geldi diyerek yine didiniyorsun.
Doğuştan bir sıfır önde başlamadıysan hayata sonrası pek de iç açıcı durmuyor.
Çok takmamaya ve mentalini sağlıklı tutmaya çalış. Psikolog ücretleri de çok pahalı ve devlette sıra yok ashshshsh.

Tamam da bu senin dediğin insanlar azınlık yani
Senin gibiler daha çok. gözü görmeyen, kulağı duymayan biri de sana özeniyor. Herkesin farklı bir derdi var. Ama en önemlisi sağlık, kaybedince anlıyorsun.

Cnm benim kendince çok haklısın, hepimiz bu yollardan geçtik, yemek vs çokta önemsemeyip tüm paramı kitaplara verdiğimi bilirim, hem çalışıp hem okudum seni en iyi ben anlarım lakin sana tavsiyem eğitimine odaklan , en iyilerden ol ve iyi bir meslek sahibi ol , tüm bunlar bitecek eğer mücadele edebilirsen tabi , ben başardım, umarım sen de başarırsın, asla pes etme ...

neden böyle doğmadınız?

çünkü anne-babanız rahat rahat okutamayacak halde iken çocuk yapmışlar. onlara anadan babadan kaldıysa bile çar çur etmişler, zamanında gelirleri vardıysa bile iyi yatırım yapamamışlar ya da zaten hiç olmamış.

siz de eğer gidip çok zengin bir koca bulmazsanız %99 ihtimalle aynı durumda olacaksınız, zira 21 yaşındasınız yemeği düşünüyorsunuz belki kyk kredisi borcuyla mezun olacaksınız. tıp filan okumuyorsanız bitince işiniz hazır olmayacak ve en az 5 sene öğrenci evi gibi bir yerlerde az bir maaşla geçecek hayatınız. sonra biraz maaş düzelince de üst baş, tatil, biraz düzgün mekanlara gidelim yada evleniyoruz düğün, düzgün eşya alalım filan derken yine maaştan bişey kalmayacak. işte belki mezun oldktan sonraki 10. seneye maaşınızı biraz daha rahat harcar olursunuz. çocuk yapmazsanız. çocuk yaparsanız maaş ona gider siz yine harcayamazsınız.

ülkemize hoş geldiniz.

Neden mi böyle? Tamamen şans, rastlantı. Milyonlarca spermden neden sen yumurtaya ulaştın gibi bir soru bu. Altında mana araman, seni üzer, kıyasladıkça hayatında hep mutsuz olursun.

Derdi gayet para.
Sadece TRde olan bir sorun değil. Hangi ülkede hangi öğrencinin altinda 0 araba var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…