- 11 Şubat 2023
- 10.759
- En iyi cevaplar
- 1
- 24.921
- 328
Senin gibi binlerce arkadaşın var üç beş kişiyle kendini kıyaslama. Ne okuyorsun ? Ders saatlerin neler ? Part time iş bul ya da özel ders ver böyle böyle hayatı ogreneceksin.üni öğrencisiyim yurtta kalıyorum .ya gerçekten bazen çok sorguluyorum, çevremde o kadar çok zengin insan var ki hani ben daha ayda kaç gün dışardan yemek yersem geçinebilirim diye hesaplamaya calısıyorum milletin altında babadan son model araba , isyan etmiyim diyorum ama hani bi yemek parasını bile düsünüyorum ya arabayı evi geçtim yemek parasını düsünüyorum , hayat adil değil istan edip dueuyorum . millete imrenmekten hayattan sogumuş hale geldim . tabi şükürler olsun halime ama insan ister istemez isyan ediyor , imreniyor . yani kısaca hayattan bıktım soğudum ne yapmalıyım?
Evet haklısın ama isyan edip kahrolmak da çözüm değil malesef bu gencimiz hayata erken atılmak zorunda kalanlardan olacak.Herkesin izniyle eksi atıyorum
Konu sahibesinin derdi para değil ki, bazıları neden altın kaşıkla doğuyor, ben neden cebelleşmek zorundayım demiş. Doğru diyor, bizim ülkede delice bir gelir dağılımı adaletsizliği var isyan etmekte haklı tamamen.
Derdi gayet para.
Sadece TRde olan bir sorun değil. Hangi ülkede hangi öğrencinin altinda 0 araba var?
Para olsun ne olacak, daha güzel yaşamak istemek suç mu? Toplumda ufak bir grup zenginliği elinde tutuyor, kalanların çocukları ayın sonunu nasıl getircem diye düşünüyor böyle toplumsal düzen mi olur? Bu kızın canı yok mu yani? En azından kabul edilebilir bir bursu olsaydı, karnı tok, sırtı pek olsaydı bu kız da gözünü onun bunun parasına dikmezdi Tulumbachen isyan etmezdi. Sen bir liberal demokraside yaşıyorsun, çok miktarda burs var, sosyal yardım var, kimse aç değil, açıkta değil, herkese bir miktar milli gelirden düşüyor, yolsuzlukla zenginleşen yok eee sen öyle bir yer de yaşayıp bu kıza bak bak para istiyor şartlarını beğenmiyor diyebilir misin sence?
Yorumların hepsinde bak sakın isyan etme, dünyanın düzeni böyle işte ne yapalım eline düşene şükret senden kötüsü de var şükret yazılmış şaka gibi, insanlarımız ezilmeye büzülmeye yoksulluğa o derece boyun eğmiş ki düzenin normali bu diyor böyle bir şeyi asla kabul edemem. Farklı düzenler gayet mümkün, bizim insanlarımızın canı yok mu neden zorundalar yoksulluğaYazılanların hiçbirini kabul etmiyorum, yoksul değilim, ailem de yoksul değildi bir şeyde de gözüm kalmadı ama yoksullaşan halk maşallah birbirlerini zenginlerden daha çok manipüle edip fakirliğe razı getirmeye çalışıyor??!
Haklısın ama napalım sureklı depresyona gıremeuız. Kendı kendımızı ıyı yapmak zorundayız.üni öğrencisiyim yurtta kalıyorum .ya gerçekten bazen çok sorguluyorum, çevremde o kadar çok zengin insan var ki hani ben daha ayda kaç gün dışardan yemek yersem geçinebilirim diye hesaplamaya calısıyorum milletin altında babadan son model araba , isyan etmiyim diyorum ama hani bi yemek parasını bile düsünüyorum ya arabayı evi geçtim yemek parasını düsünüyorum , hayat adil değil istan edip dueuyorum . millete imrenmekten hayattan sogumuş hale geldim . tabi şükürler olsun halime ama insan ister istemez isyan ediyor , imreniyor . yani kısaca hayattan bıktım soğudum ne yapmalıyım?
Bu ulkeden gitmeyi istemem tam olarak benzer bir diyalogla basladi:üni öğrencisiyim yurtta kalıyorum .ya gerçekten bazen çok sorguluyorum, çevremde o kadar çok zengin insan var ki hani ben daha ayda kaç gün dışardan yemek yersem geçinebilirim diye hesaplamaya calısıyorum milletin altında babadan son model araba , isyan etmiyim diyorum ama hani bi yemek parasını bile düsünüyorum ya arabayı evi geçtim yemek parasını düsünüyorum , hayat adil değil istan edip dueuyorum . millete imrenmekten hayattan sogumuş hale geldim . tabi şükürler olsun halime ama insan ister istemez isyan ediyor , imreniyor . yani kısaca hayattan bıktım soğudum ne yapmalıyım?
İsyan etmekte haklisin ama bir yere varamazsın ki senin yapacağın okulunu bitirip mesleğini eline alıp çalışmak ha bu ekonomide meslegini alsan iş bulman ayrı dert bulsan maaşın yetersiz kalır tek kalan seçenek zengin koca bulmaküni öğrencisiyim yurtta kalıyorum .ya gerçekten bazen çok sorguluyorum, çevremde o kadar çok zengin insan var ki hani ben daha ayda kaç gün dışardan yemek yersem geçinebilirim diye hesaplamaya calısıyorum milletin altında babadan son model araba , isyan etmiyim diyorum ama hani bi yemek parasını bile düsünüyorum ya arabayı evi geçtim yemek parasını düsünüyorum , hayat adil değil istan edip dueuyorum . millete imrenmekten hayattan sogumuş hale geldim . tabi şükürler olsun halime ama insan ister istemez isyan ediyor , imreniyor . yani kısaca hayattan bıktım soğudum ne yapmalıyım?
Sakın isyan etme ya da sükret demiyorum ben mesela.Para olsun ne olacak, daha güzel yaşamak istemek suç mu? Toplumda ufak bir grup zenginliği elinde tutuyor, kalanların çocukları ayın sonunu nasıl getircem diye düşünüyor böyle toplumsal düzen mi olur? Bu kızın canı yok mu yani? En azından kabul edilebilir bir bursu olsaydı, karnı tok, sırtı pek olsaydı bu kız da gözünü onun bunun parasına dikmezdi Tulumbachen isyan etmezdi. Sen bir liberal demokraside yaşıyorsun, çok miktarda burs var, sosyal yardım var, kimse aç değil, açıkta değil, herkese bir miktar milli gelirden düşüyor, yolsuzlukla zenginleşen yok eee sen öyle bir yer de yaşayıp bu kıza bak bak para istiyor şartlarını beğenmiyor diyebilir misin sence?
Yorumların hepsinde bak sakın isyan etme, dünyanın düzeni böyle işte ne yapalım eline düşene şükret senden kötüsü de var şükret yazılmış şaka gibi, insanlarımız ezilmeye büzülmeye yoksulluğa o derece boyun eğmiş ki düzenin normali bu diyor böyle bir şeyi asla kabul edemem. Farklı düzenler gayet mümkün, bizim insanlarımızın canı yok mu neden zorundalar yoksulluğaYazılanların hiçbirini kabul etmiyorum, yoksul değilim, ailem de yoksul değildi bir şeyde de gözüm kalmadı ama yoksullaşan halk maşallah birbirlerini zenginlerden daha çok manipüle edip fakirliğe razı getirmeye çalışıyor??!
Part time bir işe girersen hem maddi hem manevi doyum sağlarsın. Bırak başkalarını kendi hayatına bak. Kendini geliştirmeye ilerletmeye odaklan. Öyle ekmek elden su gölden olmaz, olmamalı.üni öğrencisiyim yurtta kalıyorum .ya gerçekten bazen çok sorguluyorum, çevremde o kadar çok zengin insan var ki hani ben daha ayda kaç gün dışardan yemek yersem geçinebilirim diye hesaplamaya calısıyorum milletin altında babadan son model araba , isyan etmiyim diyorum ama hani bi yemek parasını bile düsünüyorum ya arabayı evi geçtim yemek parasını düsünüyorum , hayat adil değil istan edip dueuyorum . millete imrenmekten hayattan sogumuş hale geldim . tabi şükürler olsun halime ama insan ister istemez isyan ediyor , imreniyor . yani kısaca hayattan bıktım soğudum ne yapmalıyım?
Konu zenginlik degil, calissa da bir sey degismeyecegini anlamis olmasi. Kit kanaat gecinme fikri rahatsiz ediyorBabadan zengin olsanız bu seferde koçlara Sabancı’lara özenirdiniztabiki herşeyin en iyisine en güzeline layığız ama elimizdekiyle mutlu olmayı başarmalıyız.yoksa ömür boyu neden daha fazlası olmuyor olmadı diye kahroluruz.
herkesin bir kaderi ve şansı varkonu o mu sence işe girdim zamanında , yazın da çalıştım . benım derdim keşke bende çalışmadan hayatımı yaşabilseydim oldu , yani düsünüyorum yasıtım kızlar eli sıcak sudan soguk suya değmemişken bem miye calısmak zorundayım bu dusunceler beni hayattan soğuttu
e calis cabala, iyi kazanan bir koca bul senin de cocugun eli sicak sudan soğuk suya degmeden buyusun.konu o mu sence işe girdim zamanında , yazın da çalıştım . benım derdim keşke bende çalışmadan hayatımı yaşabilseydim oldu , yani düsünüyorum yasıtım kızlar eli sıcak sudan soguk suya değmemişken bem miye calısmak zorundayım bu dusunceler beni hayattan soğuttu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?