• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isvicrede yasiyorum yardim

Burada hayvanlara bile tecavüz ediliyor siz kalkmış isvicrede çocuk büyütmek zor diyorsunuz ...
Dil biliyor musunuz yoksa bütün gün evde yine Türk kanalları ile mi takilıyorsunuz .
Kendi başıniza faaliyetleriniz var mı mesela ?
Yoksa kocam gelsin de gezdirsin diyenlerden misiniz ?
Degil 2 milyon
1 kurusun bile olmasa ben Isviçre de yaşamaya devam ederim .
Hatta orda ölürüm...
Burası cehennem !!!

Madem paranız var gezin ben öyle yapıyorum
İsviçre gezmek için harika
Sosyal hayatın bayık olduğuna ben de katılıyorum, can sıkıntısı havada var eee mesela haftasonu 2 günlüğüne Alplere gidin. 1 saate varırsınız. Leukenbad mıydı kaplıca olan yer oraya gidin mesela.
Baharda Portekiz, İspanya zıplayın
2 ayda 1 Türkiye bileti alıyorum ben siz de alın
Yerli dili öğrenin derim gazete okuyamamak, insanlarla konuşamamak canınızı sıkıyor olabilir. Sizin yerinizde olsam dansa, resim çizme dersine giderim sosyal hayata karışırım diliniz de ilerler.

Onun dışında vize problemi olmasa ben İsviçreye taşınırdım bildiğimiz Almanya upgraded. Herkes iyigiyimli, yaşam standartı yüksek, caddeler lüks mağazalarla ışıl ışıl, balolar klasik müzik konserleri harika...

Eğitimiz süper değil, yazım biçiminiz gayet kötü, dönerseniz kaç paraya çalışacağınızı düşünüyorsunuz acaba?? Başınıza bir şekilde talihkuşu konmuş o hayat standartını yakalamışsınız. Ben de Türkçe konuşmayı, güleryüz görmeyi, insanlarımızı özledim ama ben dönersem kendi işimi kurucam halihazırda müşterim de var ve karlı bir iş. Hayat bana her yerde hayat çünkü param var.
Siz dönerseniz sürüneceksiniz. Seçim sizin.

isvicre aslinda asiri güzel bir ülke. ben almanyadayim- bide benim halimi düsün. sosyal hayat derken?Kurs, spor vs. diyorsan kusura bakmada avrupada gani gani var. yani istersen lapdace kursu bile var. birsey bulamadim deme. aramadim de kisaca.
ben almanyada bile hergünü dolu dolu yasiyorum. Tr dersen, kusura bakmada nasil gecineceksin orda? sosyal faliyet TRde bedava degil sonucda. esin ne is yapacak? sen? diploman varmi?
ben senede 2 kere TRde tatil yapiyorum ve yetiyor. artiyor bile.
bence dil ögrenmeye basla- kurs vs. bul kendine. gerisi gelir

İsviçrenin bir dağ köyünde tatlı bir kulübede karın tokluğuna yaşamak mı ..
2.0000.0000 ile İstanbul’da yaşamak mı deseniz ilki daha cazip geliyor çünkü 30 dan sonra huzura paradan daha çok ihtiyaç duyar oldum..
İstanbul’dan öyle bıktım ki..

Su vakte kadar daha kar yagmadi isvicre'ye:) arada hafif yagdigi oldu ama ciselemek gibi. Daglarin en tepesinde falan var sadece, cok yuksek yerlerde. Tr de cok daha soguk iller var, suan -14 derece olan, hayli karli yerler. Yani tr de su zamanlarda buradan daha soguk yerleri var. Cok soguk diye sikayet edilecek bir ulke degil. Evler kaloriferli, sicak su parasi disinda isinmaya ekstra parada odemiyorsun. Sicak su parasida 3-4 ayda 1, dusuk miktarlarda oluyor genelde.

Var tabi, misal Ankara ;) Arkadas bu nasil bir iklim yani yazin sicak, kisin buzzzzzzz gibi.

Sosyal hayattan kastınız nedir? Türkiyede de çok bi sosyal hayat göremiyorum ben
İşten gelip evde oturuyorum genelde.
Şimdi izindeyim hep evde oturuyorum
Markete git, avm ye git, evde otur.
İsviçrede hiç mi sizi mutlu eden bi aktivite yok?
tipik ankara hayatı ev avm market kızın okulu apartman da arkadaşa kahve içmeye gitmek tekrar ev okula git kızı al market eve gel yemek yap haftasonu hoppp tekrar avm arada sinemaaa .amma sosyalmişiz yavvv kıskanılacak kadar hem de

Neler mesela aslinda insanlaei cok iyiydi.ama iste ekonomik sikintilar insanalra herturlu suc isletiyor.isvicrelilerdede insanlik yok hersey yasa kural.kimse sana yardim etmez sokakta olsen kaldirmaz bile. Turkiye olye degil bence bu konuda. Fakat mantikla makarsak burasi iyi.birisi kalp kirizi gecirdi hemen helikopter geldi.o gun c9k sasirmistim komsumy usten alip hemen yetistirdiler.trde ambulans gelmez.. veya haberlerden oyle olduk dinleye dinleye.. belki bolgeden bolgeye degisiyor sartlar artik tyrkiyeye yabanci oldum ben.ama byradada galiba kulture alisamadim.ulkeyi yasalari kurallari kusursuz.insan onuruna ne yakisirsa oyle ozellikle cevre bilinci doga sevgisi hayranim.ama kolay degil 9 ay kar kis yagmur yasamak sureklu yorgun hissetmek gunes gormemek.. ailemde turkiyede onlarids ozluyorum tabi
dışardan lise bitirmişsiniz türkiye yi begenmıyorsunuz .aksaklıklar olsa da ulkemız gayet yaşanacak bir ülke herşeye rağmen biz seviyoruz mutlu olmaya çalışıyoruz .yurtdışına da çıktım bu arada karşılaştırma gayet yapabilirim .Siz sakın dönmeyin zaten ordan

Evet Türkiye’de ki insanlar da sosyallikten geberiyorlar. Sergi, müzik, tiyatro hak getire...
Yapma Allahını seversen ya ne var burda. Gelcen de ne olcak? Boş boş insan dolu avmlerde dolaşacaksın. Mis gibi kal işte İsviçre’de. Şansın varmış öyle bi yere yerleşmişsin.
Çok canın isterse al bilet gel Türkiye’ye. Bak 1 aydan fazla kalabiliyormusun!

Back