• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isvicrede yasiyorum yardim

Bu tamamen tercih meselesi, hayattan ne beklediğinizle alakalı, mesela benim eşim yurt dışında yaşamak istiyor ama ben Türkiye'de yaşamayı seviyorum çünkü annem, kardeşlerim burda , sevdiklerim burda ve benim için bu hayatta önemli olan sevdiklerimle birlikte olmak, en çok bu mutlu eder beni hayatta. Bazılarını da iyi para kazanmak, daha yi hayat şartları motive eder. O yüzden siz karar vereceksiniz buna

8 sene İsviçre'de yasadıysanız yeniden buraya adapte olmanız zor.
Bence orada iş bulun

Slm arkadaslar saygilarimla;
Ben isvicrede yasiyorum.8 yildir esimburds dogup buyudu.bir cesaret gelmistim bir kizim var 7 yasinda.iliskide esimin ailesi ile sorunlar donem donem ekonomik sorunlarda oldu.ben mutsuzum.beni mutsuz eden seyi bulamuyorum isvicremi esimmi..
Turkiyeyi ozluyorum ama korkuyorum orada yasamaktan..buranin havasi sosyal hayati use sifir.bir turlu ne istedigime karae veremiyorum.lutfen bana yardim edin kendi ulkemde isci olarak yasamak mi yoksa burda 50 li yaslarda 2.000.000tl ile turkiyede olmakmi bilemiyorum yasimiz 30 35
sakın geri dönme bu ülkeye
hayatının hatasını yaparsın
aksam eve sağ salim gittiğimize şükreder olduk
sokaklar cani dolu
iyi maaşlara çalışsak da aldıgımız ücretler zamlar yüzünden asgari ücrete döndü gecınmek cok zor
burda sosyallık falan yok
tek sosyallık evde ıctıgın kahveyı cıkıp dısarda içmek
heryer güvensiz, pis, kalabalık

Var ama zamanim yok.nebilim deniz havasi boyle insanlar dolu olsun burda sokaga cikinca insan yok herkes iste.en iyisi bende cabucak bir ise basluyayimda bu durum gozume batmasin ben calisirsam senede bir iki kere dunyanin yeryerine tatil mumkun.tenis ogrenmek modern dansa gitmei istiyorum.ama suan meslek ogrenme okul vs surecleri sosyallesmeme izin vermiyor cocugumda var.bu durumdan cikmam meslege alinama bagli
insanı ne yapacaksın arkadasım
burda sokaklar ınsan kaynıyor evet
telefonda konussak kulagımızdan cep telefonumuz calınıyor o kalabalıkta
kolunda bir takın , parmagında alyansın olsa biri beni keser mi diye düşünüyorsun
sokakta birine pardon musade eder misin desen dam tinerci çıkıyor hırsından gelip seni öldürüyor

masum cocukların yaptıgı kardan adamı bıle bozan serseriler var
hayvanlar kamyon kasasına baglanıp sürükleniyor
bebeklere tecavüz ediliyor
adam kaynanasına yürüyor

kadın kendınden hoslanan adama hayır cevabını verince sonu ölüm oluyor

delirdin mi otur oturdugun yerde

Neler mesela aslinda insanlaei cok iyiydi.ama iste ekonomik sikintilar insanalra herturlu suc isletiyor.isvicrelilerdede insanlik yok hersey yasa kural.kimse sana yardim etmez sokakta olsen kaldirmaz bile. Turkiye olye degil bence bu konuda. Fakat mantikla makarsak burasi iyi.birisi kalp kirizi gecirdi hemen helikopter geldi.o gun c9k sasirmistim komsumy usten alip hemen yetistirdiler.trde ambulans gelmez.. veya haberlerden oyle olduk dinleye dinleye.. belki bolgeden bolgeye degisiyor sartlar artik tyrkiyeye yabanci oldum ben.ama byradada galiba kulture alisamadim.ulkeyi yasalari kurallari kusursuz.insan onuruna ne yakisirsa oyle ozellikle cevre bilinci doga sevgisi hayranim.ama kolay degil 9 ay kar kis yagmur yasamak sureklu yorgun hissetmek gunes gormemek.. ailemde turkiyede onlarids ozluyorum tabi
türkiyede de böyle
sokakta ölsen kımse bakmıyor artık merak etme
o ıyı ınsanların hepsi öldü yoklar

Sanırım size yardım ede bilirim :KK70: bende küçük yaşta yurtdışına gittim ailem ile. 17 sene yaşadım ve Türkiye'ye geldim evlenerek.
Paranız varsa ve büyük bir şehirde yaşarsanız.. ehh işte. Kimse yanlış anlamasın ama paradan kastım aylık 10 bin gelir EN AZ. Onun dışında çekilmez buralar üzgünüm. Çocuğunu koleje göndermek istersen senelik 15-20 arası kolejler. Sosyal hayat istiyorsunuz; sinema, tiyatro, cafe, hobi kursları, geziler bunların hepsi PARA :)

Türkiye çok çok çok pahalı. İşçi olarak gelirseniz nerede çalışacak sınız? Ne kadar maaş alacak sınız? Tabiri caizse eşek gibi çalıştıracaklar zaten, aldığınız para da sosyalleşmeye gitmeyecek emin olun, zira etin kilosu 50 lira.

Kültürümüz ise farklı. Ne kadar orada da Türk örf adetleri olsa da, bir şekilde etrafınızdan özgür yaşam ile ilgili aşılanıyor sunuz. Benim en çok zorlandığım şey burada herkesin herşeye burnunu sokması. İnsanların özgürlük anlayışının berbat olması. Çocukların çocuk gibi büyütülmemesi. Engellilere çocuklara kadınlara zerre kadar empati duyulmaması. Cinsiyetçilik. Sıranıza bile saygı duyulmaması.

Ay ne çok yazdım :KK70: diyeceğim o ki hiç bulaşmayın. Sonra iş kurduk şöyle böyle derken burada kalıyorsunuz ama yine bir şeyler eksik kalıyor.

Kiraya dahil edilen belli bir miktar ucret oluyor, her dairenin ucreti degisiyor. Mesela ev sahibine odenen kira 1400 diyelim, bunun uzerine bir miktar para daha oduyorsun, kimi dairede bu 150 oluyor kiminde cok daha fazla. Bu ekstra ucretin icine isinma parasida dahil oluyor, binanin ve cevrenin temizliginden sorumlu olan kisinin maasi falanda. Ama her kantonun kendine gore yasalari oluyor, belki konu sahibinin yasadigi kantonda farklidir. Benim oldugum kantonda duzen Boyle:)

Bu yil daha kar gormedik biz, karsimizda evian var, alp daglari, daglarin tepesinde kar var o kadar:) ama almanya sinirina daha cok kar yagiyor, kac sene once almanya dan isvicreye dondugumde oralar hep kar doluydu, benim yasadigim yere giris yaptik hic kar yoktu.

Tr de su zamanlarda hayli soguk, tabi buraya gore cok daha buyuk bir ulke daha ilik yerleride var ege, akdeniz illeri gibi. Ama genel olarak tr de suan kisi yasiyor.
Kişi ılık geçen de 6azi çok sıcak oluyor bu da tavsiye edilmez.Ki artık buralar da soğuk geçiyor kış.

Burada yasal sartlar egitim harika dunyada 3
Sirada.en zenginde birimci ulke.
Fakat hava cok kotu isten eve evden ise izin olunca bir iki yer gezebilirsin.turkiye cennet gibi.fajat orda cocugumu gonderebilirmiyim okula gonlum rahat sabah kendileri gidiyor burda.hayran kalinacak sistemleru var. Ama burdads insan gibi hussedemiyorsun duvarlarin icindesin hep.ama arkadaslar trde oyle alusverusmerkezinden cikmuyoruz diyorlar
alışveriş merkezi çok mu güzel bir şey ben anlamadım sizi valla.
izinlerinizde gelin gezin istediğiniz gibi.

Ah keşke bunları çok once okusaydım.Herkes işini bırakma diyordu.Sanki çok seviyorum işimi.Hep icimde bir yara kalacak o ve v..

Şimdi biraz araştırma yaptım da isviçre hakkında nasıl o cennet gibi yeri bırakıp buraya gelmeyi düşünüyorsunuz aklım almıyor hem doğası havası yaşama koşulları ve dünyanın en mutlu ülkeleri arasında ilk sıralarda ahh ahh keşke bizim oraya gidebilme gibi bir şansımız olsa bu arada peyniri de çok ünlüymüş bol bol yiyin siz:KK54: ve sizde türkiye hakkında biraz araştırma yapın ve kararınızı öyle verin isterseniz

Ben Isvicreye gitmistim gayet guzel bir ulke-hatta ablamlarda orda yasiyor. Bizimkiler gayet memnun hallerinden. Birsuru Turkiyeli gocmende var. Isvicre dunyada refah icinde yasananabilen en iyi ulkelerden biri. Yani bence sorun yasadigin ulke degildir.

Ben Isvicreye gitmistim gayet guzel bir ulke-hatta ablamlarda orda yasiyor. Bizimkiler gayet memnun hallerinden. Birsuru Turkiyeli gocmende var. Isvicre dunyada refah icinde yasananabilen en iyi ulkelerden biri. Yani bence sorun yasadigin ulke degildir.

Isvicre Norvec gibi ulkelerde Turkiye'den gelen insanlarin aradigi bence boyle dolu dolu sokaklar. Haftasonu olsun gece gec vakitlere kadar yasayan bir sehir veya ulke. Ben de Hollanda'da yasiyorum, cocuk yasta geldim sayilir o yuzden yadirgamiyorum hatta baska turlusu garip geliyor. Buralarda aksam saat 6 sokaklar bombostur. 6da yemek yenir, 7bucuk cocuklar yatirilir, 10bucuk herkes yataginda olur. Herkes isinden evine gider. Yazin az bir hareketlilik olur ama bazi insanlarin bu durumdan sıkılmasi durumumu anlayabiliyorum.

Back