- Konu Sahibi sultannazik
Sakin gelme tunelin ucu bombok biyere cikiyor...
Sana hababam sınıfından alinti yaptım
Sana hababam sınıfından alinti yaptım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sakın geri dönme bu ülkeyeSlm arkadaslar saygilarimla;
Ben isvicrede yasiyorum.8 yildir esimburds dogup buyudu.bir cesaret gelmistim bir kizim var 7 yasinda.iliskide esimin ailesi ile sorunlar donem donem ekonomik sorunlarda oldu.ben mutsuzum.beni mutsuz eden seyi bulamuyorum isvicremi esimmi..
Turkiyeyi ozluyorum ama korkuyorum orada yasamaktan..buranin havasi sosyal hayati use sifir.bir turlu ne istedigime karae veremiyorum.lutfen bana yardim edin kendi ulkemde isci olarak yasamak mi yoksa burda 50 li yaslarda 2.000.000tl ile turkiyede olmakmi bilemiyorum yasimiz 30 35
insanı ne yapacaksın arkadasımVar ama zamanim yok.nebilim deniz havasi boyle insanlar dolu olsun burda sokaga cikinca insan yok herkes iste.en iyisi bende cabucak bir ise basluyayimda bu durum gozume batmasin ben calisirsam senede bir iki kere dunyanin yeryerine tatil mumkun.tenis ogrenmek modern dansa gitmei istiyorum.ama suan meslek ogrenme okul vs surecleri sosyallesmeme izin vermiyor cocugumda var.bu durumdan cikmam meslege alinama bagli
türkiyede de böyleNeler mesela aslinda insanlaei cok iyiydi.ama iste ekonomik sikintilar insanalra herturlu suc isletiyor.isvicrelilerdede insanlik yok hersey yasa kural.kimse sana yardim etmez sokakta olsen kaldirmaz bile. Turkiye olye degil bence bu konuda. Fakat mantikla makarsak burasi iyi.birisi kalp kirizi gecirdi hemen helikopter geldi.o gun c9k sasirmistim komsumy usten alip hemen yetistirdiler.trde ambulans gelmez.. veya haberlerden oyle olduk dinleye dinleye.. belki bolgeden bolgeye degisiyor sartlar artik tyrkiyeye yabanci oldum ben.ama byradada galiba kulture alisamadim.ulkeyi yasalari kurallari kusursuz.insan onuruna ne yakisirsa oyle ozellikle cevre bilinci doga sevgisi hayranim.ama kolay degil 9 ay kar kis yagmur yasamak sureklu yorgun hissetmek gunes gormemek.. ailemde turkiyede onlarids ozluyorum tabi
Kişi ılık geçen de 6azi çok sıcak oluyor bu da tavsiye edilmez.Ki artık buralar da soğuk geçiyor kış.Kiraya dahil edilen belli bir miktar ucret oluyor, her dairenin ucreti degisiyor. Mesela ev sahibine odenen kira 1400 diyelim, bunun uzerine bir miktar para daha oduyorsun, kimi dairede bu 150 oluyor kiminde cok daha fazla. Bu ekstra ucretin icine isinma parasida dahil oluyor, binanin ve cevrenin temizliginden sorumlu olan kisinin maasi falanda. Ama her kantonun kendine gore yasalari oluyor, belki konu sahibinin yasadigi kantonda farklidir. Benim oldugum kantonda duzen Boyle:)
Bu yil daha kar gormedik biz, karsimizda evian var, alp daglari, daglarin tepesinde kar var o kadar:) ama almanya sinirina daha cok kar yagiyor, kac sene once almanya dan isvicreye dondugumde oralar hep kar doluydu, benim yasadigim yere giris yaptik hic kar yoktu.
Tr de su zamanlarda hayli soguk, tabi buraya gore cok daha buyuk bir ulke daha ilik yerleride var ege, akdeniz illeri gibi. Ama genel olarak tr de suan kisi yasiyor.
alışveriş merkezi çok mu güzel bir şey ben anlamadım sizi valla.Burada yasal sartlar egitim harika dunyada 3
Sirada.en zenginde birimci ulke.
Fakat hava cok kotu isten eve evden ise izin olunca bir iki yer gezebilirsin.turkiye cennet gibi.fajat orda cocugumu gonderebilirmiyim okula gonlum rahat sabah kendileri gidiyor burda.hayran kalinacak sistemleru var. Ama burdads insan gibi hussedemiyorsun duvarlarin icindesin hep.ama arkadaslar trde oyle alusverusmerkezinden cikmuyoruz diyorlar
Allahım kimlere neler veriyorsunKomik mahalle agzi yapan sensin az once. Kasinan mi desem acaba sen nerden gittigini soyle ben sana kim oldugunu soylerim merak etme..
ne demek istediğimi arkadaşlarım anladı zaten size gerek yokNeyimsin?
Arkadaşlarınla konuş o zamanne demek istediğimi arkadaşlarım anladı zaten size gerek yok
Ben Isvicreye gitmistim gayet guzel bir ulke-hatta ablamlarda orda yasiyor. Bizimkiler gayet memnun hallerinden. Birsuru Turkiyeli gocmende var. Isvicre dunyada refah icinde yasananabilen en iyi ulkelerden biri. Yani bence sorun yasadigin ulke degildir.