Isvicrede yasiyorum yardim

Ben nankorum galiba.. avm geliyir dediniz eh burdada kisin awm yazin havuz dag gol gezuyoruz :)

Umarım dil öğrenmişsinizdir. Öğrenmeden buraya gelip yaşanmıyor hayat yok demeyin.

Buralar bildiğiniz gibi değil. Sosyal hayat da yok zaten. Yapamıyoru her şey ateş pahasi... Oranın dilini öğrendiniz mi çalışıyor musunuz?
Dilini ogrendim yakinda sinavim var. Turkiye devletinin avrupada versigi egiktim hakki sayesinde ben burdan turk lisesini aciktan bitirdim. Almanca sinavim var yak8nda b2 meslek icin yer buldum hemsirelik fakat sertifika sunmadan baslatmuyirlar subatta insallah kazanicam.almancada tv bilimsel yazi herseyi anliyirum

Tam olarak bu isten gel evde otur byrda cogu kez hava sartlarindan ama gyzel olan degisik ulkeleri gezebilmek izinlerinde o ekinomik gycu bulmak turkiyede vize de sorun bilemuyorum dogdum yeri ozluyirum.
Kışın heryer işten eve ama kapalı ortamlardada sosyalleşebilirsiniz .Belediyenin ve değişik organizasyonların aktivitelerini takip edebilirsiniz.Bir sürü ücretsiz kurslar oluyor , vs vs.Türkiyede sosyal yasam haftasonu avm , dışarda kahvaltı, yemek bunları ordada yapabilirsinizYazın günler uzunken parklarda , çarsıda dolasabilirsiniz .Kapalı havuzlar var ben cok gıtmek ıstiyorum mesela ama bebeğim daha çok ufak.

Var ama zamanim yok.nebilim deniz havasi boyle insanlar dolu olsun burda sokaga cikinca insan yok herkes iste.en iyisi bende cabucak bir ise basluyayimda bu durum gozume batmasin ben calisirsam senede bir iki kere dunyanin yeryerine tatil mumkun.tenis ogrenmek modern dansa gitmei istiyorum.ama suan meslek ogrenme okul vs surecleri sosyallesmeme izin vermiyor cocugumda var.bu durumdan cikmam meslege alinama bagli

Ben turkiyede mutluydum.fakat suan buranin eko sosyal sartlarina guvenligine alistimturkiyede kendimi guvende hissedebilirmiyimkadinlar olduruluyor cocujlar tecavyze ugruyor veya iste okula korkudan gonderemessin zor gibi ben gelelu 8 yil oldu cik sey degisti.. ben cocugumu dusunuyorum..bana kalsa ben turkiyede yasarim.aslinda amac 50 lere kadar calusip 50 lerde hem trde hem burda yasamak.evimiz var burda tr de de sartlari oturtmak lagzim ilerde ki opara olur bizde

Benim orda yaşayan arkadaşım Var 10 yıldır,gayet mutlular valla. Her sene tatile çıkıyorlar. Hava şartları evet zor hele kışın ben Kanada da yaşıyorum burayı anlatmaya gerek Yok herkes az çok hilir kanadanin sogunu ve karini ama mutluyum çok şükür. Demek ki sizin sorununuz eşiniz.

Umarım dil öğrenmişsinizdir. Öğrenmeden buraya gelip yaşanmıyor hayat yok demeyin.
Şöyle bir eski konularınıza baktım da sizin derdiniz yaşadığınız yerle değil. Psikolojiniz bozuk normal değilsiniz.
Evlilik yoluyla yurtdışına çıkmışsınız anadilinizi unutmuş gibi konuşuyorsunuz.
8 senedir oradasınız ülkenin yaşam tarzını bir gram benimseyememişsiniz. Ama parası tatlı gelmiş oturduğunuz yerden ay dönsem mi Türkiyeye dönersem orası böyle kötü şöyle bomba var dolandırıldım aman diye eleştiriyorsunuz.
Bir sene önce ayrılmışsınız geri döndünüz herhalde eşinize, zaten sağlam olmayan bir evlilik iken şu an toparlanmanız gerekirken yeni bir değişim yapmak istiyorsunuz ama ne istediğinizi dahi bilmiyorsunuz.
Amacınız burada ben şöyle şartlarda yaşıyorum Türkiye çok kötü mü demek?
Forumda bir sürü kadın yurtdışında yaşıyor zaten üstelik oraya adapte olup kendilerini geliştirmişler.
Siz en iyisi kalın isviçrede en azından çocuklarınızın bir geleceği olur.

Not: İsviçrede büyüdüm.

Gelmeyin. Millet kaçmak istiyor. Allah beterinden korusun ama ülkemde çok can sıkıcı şeyler görüyorum malesef.
Neler mesela aslinda insanlaei cok iyiydi.ama iste ekonomik sikintilar insanalra herturlu suc isletiyor.isvicrelilerdede insanlik yok hersey yasa kural.kimse sana yardim etmez sokakta olsen kaldirmaz bile. Turkiye olye degil bence bu konuda. Fakat mantikla makarsak burasi iyi.birisi kalp kirizi gecirdi hemen helikopter geldi.o gun c9k sasirmistim komsumy usten alip hemen yetistirdiler.trde ambulans gelmez.. veya haberlerden oyle olduk dinleye dinleye.. belki bolgeden bolgeye degisiyor sartlar artik tyrkiyeye yabanci oldum ben.ama byradada galiba kulture alisamadim.ulkeyi yasalari kurallari kusursuz.insan onuruna ne yakisirsa oyle ozellikle cevre bilinci doga sevgisi hayranim.ama kolay degil 9 ay kar kis yagmur yasamak sureklu yorgun hissetmek gunes gormemek.. ailemde turkiyede onlarids ozluyorum tabi

50 yaşına kadar yaşayacağınız o parayı yaşasanızda yiyebileceğiniz meçhulken 20 yıl mutsuzluk yatırımı yapmak nedendir onu da bilemem tabi.

Ofkemiz kime? Belirttim konumda ben herseyi.. bu salgirgan tavriniza anlam veremedim.hayir benimseyemedim tam olarak ama by surede turkiyeyede yabamcilastim fakat kendi kulturume degil. Ayrica isvicrede olan turkleride gorduk..acaba sizdemi o basel berndeki kurolardansiniz

Komplex yapmissiniz ben burda dubaide yasayanlarida biliyorum amerikadada sen neyi ima ediyorsaniz.kafam karsik eve zaten karisik olmasa buraya yazmam. Yoksa iszinde anneniz babaniz yalanci emeklilikle turkiyeyemi dondu sizide alip. Kirici boyle olunur.merak etmeyin ulkeni tarihinden yasalarina herseyi bliyorum yakinda byrda hemsireluge baslicam.bir suru kisintu arasinda kizimi bututtum dil igrendim ayrica meslek yapicam.sizi sinirlendireni nne oldugunu anlamadim.hekresin yorum yapmaya hakki var fakat hakaret eder gibi yazarsaniz bende ayni sekulde cevap veririm acaba aileniz erken Iv dan emekli olup vergi vermeden yattimi veya sizi de kararinizi sormadan goturduler mi veya cok gordugum icin soruyorum burada koca bulamayip turkiyede istediginiz degerimi gordunuz gittiniz isvicre pasinizi kullanabiluyormusunuz hala.benimde bunlari sormaya hakkkim var bence bu terbiyesizlik karisinda

Kaç yaşındasınız? 8 senede hiç Türkçe konuşmadınız mı?
Konu bu değil elbette ama çok dikkatimi çekti sormadan duramadım. Yurtdışında doğup büyüyen pekçok insan gayet akıcı Türkçe konuşuyor, sizinki bir hayli sıkıntılı görünüyor burdan.

Kurallarını bilip öğrenmiş olsaydınız insanlık da öğrenmiş olurdunuz üslubunuz mahalle ağzı gibi.
Çok merak ediyorsanız söyleyeyim annem de babam da çalıştılar yan gelip sosyalden geçinmediler. Haklarıyla emekli olup kendi kararlarıyla türkiyeye yerleştiler.
İstediğimiz şekilde de girip çıkabiliyoruz.
Koca arama gibi bir derdim yok. Eğitimimle ilgileniyorum buna da tekrar isviçreye gelip devam edeceğim. Bir kuyruk yaram yok yani ama belli ki sizinkine dokunmuşum.

Türkiye o hayalinizdeki Türkiye değil artık. ..keşke bunu asla diyemeseydik ama maalesef boyle...Bir kaç değerimiz kaldı sıkı sımsıkı tuttugumuz gerisi hikaye...
Bende bundan korkuyorum para o bu bir sekilde hallolur cok ovundugum turk kulturunu gorememekten kizima iste bu diyememekten onu okula gonderip geri gelmemesinden tecavuzden vs. Belki beynimize islediler inanin bilmiyorum.ama genede ozluyorum.herkes gibi.insanin vatani baska kokusu herseyi hele de aile olunca orda.sanirim ben isime basladigimda bunlari daha az dusunucem ve daha belli aralikla turkiyeye gelebilirsem mutlu olucam.cunku burayada alistim. 8ki arada bir derede oluyor boyle.zaman lagzim.suan hemen donmei zaten imkansiz ama bazen bakiyoruz esim isinun karsilinda maasi orda alabilirse oraya gelmek istiyor.onun is alani genelde istanbul uzmir vs. Ama okadar buyuk biryerde yasamakta zor.karisik.buyuk ihtimalle bejlemei zorundayiz 50 leri
Sunu biliyirum biz kesinlikle donucez huc bir zaman belki huc donmeyiz demedik. Ama zamanini bilmiyiruz ta simdilerde cocuk kucukken yada burda okulunu okuyup duzen kurduktan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…